Ako vás zmenilo materstvo?
Ahojte,
rada by som si prečítala príbehy o tom aký vplyv malo materstvo na Váš ďalší život ako matky.Onedlho ma čaká pôrod a denne rozmýšľam nad tým čo všetko sa zmení príchodom bábätka.Ako sa zmením ja, moje priority a celkovo život, kde bude stredobodom nový človiečik 😊 Napríklad čo ste nečakali, čo Vás prekvapilo, či ste nabrali viac sebaistoty voči okoliu a vedeli sa ohradiť, zastať sa viac samej seba, vytýčiť hranice okoliu pri ,,dobre mienených radách" .😁
Ako viaceré píšu, pokiaľ nezažiješ, nevieš si to ani len predstaviť. Mám 2 ročnú a s manželom sme neuveriteľne unavení. Koníčky sme museli dať bokom (v našom prípade turistika). Zatiaľ je to o detských ihriskách. Neustály strach, že si vybije zuby, udrie hlavu, dostane horúčky. Obdivujem páry, ktoré majú viac ako jedno dieťa. Ešte chcem dodať, si bez nej už nevieme predstaviť život, patrí ku nám.
Ja som napríklad nikdy nemala rada deti - v mojom okolí žiadne deti neboli a nemala som k nim vzťah. A zrazu sa mi narodil syn - prvé týždne boli náročné - nebola to taka ta láska na prvy pohľad - trošku máš babyblues poporodnu depku nespíš všetko je nové stres panika z každej veci. Ale časom som si našla systém a prišla neuveriteľná čistá laska ktorá je každým dňom silnejšia. Ja cítim že všetko prežívam silnejšie - aj tie dobré emócie aj tie zle. Proste panikárim pri každej teplote pri každej boľačke čo ma. A neuveriteľne sa tešíme každý deň k akéhokoľvek pokroku.
A potom sú tu dni keď sa cítiš úplne vyhorena - si nonstop doma s dieťaťom a neriešiš nič len dieťa domácnost nákupy a toto isté dookola - mne manžel povie veď choď trošku von vyvetraj hlavu - a keď idem sedíma rozmýšľam čo robia lebo mi chýbaju😬 …psychiatria😬.
A samozrejme vidím na sebe že fungujú také veci ako materinsky inštinkt - takže si nenechaj odnikoho diktovať zaručené rady lebo každé dieťa je iné - čo funguje na jedno nefunguje na iné.
A to je asi všetko - držim palce - materstvo je extremne naročne a extremne úžastné. Budeš veľa plakať aj sa veľa smiať a to všetko k tomu proste patri.😎
Zmenit mna to nezmenilo. Max prekvapilo ake je to ozaj naročne. Ako velmi mam byt mame -teda obom rodicom- vdacna ze mna a mojich surodencov. Lebo tiez mali co robit a mali to predpokladam ze este tazsie.

No tak idem ako robot už 8 rokov 🤣 veľa srandovnych prekvapení, aj tých menej.....niekedy je to sranda, inokedy zase plač....určite som nabrala viac zodpovednosti, trpezlivosti, organizácie.....všetko je to o tom ako si to nastavis, spoznas sa s dieťaťom a ideš podľa jeho struny, ja mám dve a sú ako oheň a voda takže je to ťažké nastaviť keďže sú úplne iný ale neľutujem ani chvíľku 😉