Ako zvládnuť daždivé dni s deťmi na materskej?
Ahojte, som v tom sama, koho ide z tohto pocasie porazit? Co robite doma s detmi ked je tak uprsane a hnusne pocasie? Ja mam pocit, ze zrazu maju niektore dni milion hodin 😅 niektore dni super prehrame sa niekedy uz fakt neviem, čo vymyslieť. Dcerka ma 15m. Chodime aj do herne niekedy aj na plavanie ale hlavne tie poobedia ked sa neda ist von su dlhe. Muž chodi domov okolo 17:30-18 dovtedy sme spolu dve. Ked prsi neviem ist s nou von lebo ked ma plastenku na kočiku plače.
Možno len potrebujem čítat, ze v tom nie som sama, kto to tak cíti.
@h2 tu som. Ideme popoludní.
@dennissa16 ja viem, ja píšem všeobecne, ze proste ja nejdem nikdy von s deťmi, keď prší, okrem toho, keď nutne treba niekde ísť. Niekedy ide do škôlky len jedno dieťa a druhe ostáva celý deň doma. Čiže musíme ísť von aj s tým jedným. A nemusí to byť škôlka,to bol len príklad, môže to byť aj nutná cesta k lekárovi, do obchodu na pečivo a podobne. Skrátka ideme von v daždi, len ak musíme. Ak netreba, tak sme doma aj s dvoma deťmi celý deň
@elisabethka nie si sama. Moja malá tiež obdobie, kedy ešte nebola stabilný chodec a gumáky jej robili problém. Akože aspoň na hodinu sme museli ísť von. Keď moc pršalo, došli sme domov skôr, ale už len pre ten pocit odvetrania hlavy.
Ja to potrebujem kvôli sebe. Teraz má pomaly 3r a chodíme 2x denne. Už som si kúpila aj ja gumáky a gate, nech sa blaznime v mlakach. Ja milujem toto počasie
Inak si skús pomôcť nejakými krúžkami, návštevami. Predpoveď vraví, že za pár dní, príde babie leto 😉
@jaskolka kazdy pediater ti povie, ze cerstvy vzduch velmi pozitivne vplyva na imunitu dietata. ved staci pol hodina na cerstvom vzduchu..
https://sarm.pluska.sk/zdravie/lekarka-radi-det...
@jaskolka presne suhlas, jedna vec je deti, ale ja som nemienila byt na dazdi so soplom, aby sa dietko spliechalo v mlake. Ano ja mam daku alergiu a v dazdivom pocasi stale smrkam
@jaskolka Úplne vážne. Ja napr. neznášam leto, slnko 😃 ja milujem jeseň a zimu...a dážď obzvlášť...veď nie je nejaká víchrica...mierne pofujuje a neznášam dáždniky a ani nič na hlave...takže áno...dobrovoľne bez dáždnika, v zime bez čiapky a šálu idem na koniec druhého mesta na nákup a riadne si to užívam 😄 veď potom prídem domov, prezlečiem sa a vec vybavená...
Uprimne sa vzdy pobavim na komentoch, ze "nesla by som s dietatom v dazdi von". no mat dieta ako moje mladsie, isla, veru isla. moju malu kazda interierova hra bavi tak dve minuty a to mame miliardu montessori hraciek a dalsiu miliardu nalepovacich kniziek. nejaka plastelina, strihanie, navliekanie, tvorenie, vsetko ju bavi fakt ze chvilku a nastava faza, kedy zacne vytahovat vsetko zo skrin, z linky. vonku, vonku a vonku. ci len na dvor zbierat orechove listie do vedra, ci zametat zamkovu, ci trhat travu a odniest susedovym sliepkam, ci sa hrat v piesku, ci krmit kacky v parku, ci zbierat lopatkou slimaky. teraz je este ok, lebo je dazd, ale poobede je este vidno, my sme vlani v zime chodili vonku normalne aj po tme s baterkami. kto nema take dieta, neuveri. vcera som s nou o 15.30 isla do lesa na gastany, ze vsak aspon na chvilu. okrem gastanov sme nazbierali listy a nasli sme aj 4 bedle. a stretli sme asi 5 rovnakych zufalcov ako my, deti zablatene od hlavy po paty, v prsiplastoch, ale spokojne. ja ani neviem ako a bolo tristvrte na sedem. doma by mi za ten cas obratila dom hore nohami. A mimochodom, u nas v dazdi chodia vonku aj zo skolky. Kazdy ma mat v skrinke gumaky a prsiplaste. dnes mi kamoska posielala aj fotku z auta, co videla deti na prechadzke.
@h2 inak to je pravda. V živote som nevidela matku s dieťaťom v daždi skákať v mlake 🤣
@lucia13022023 Podľa MK sú ich zjavne celé hromady. Asi sa pozeráme nesprávnym smerom. 😁
@h2 co mam ísť pod tvoje okno s deťmi, aby si nás videla? 😄
@h2 no sme jediní v okolí. Sem napíše len tých zopár čo to naozaj robia. Väčšina nevytiahne päty z domu, max do nákupáku. Ale takto ti poviem keď som mala syna v 20r tak som to viac flákala. Teraz mám po 40tke a svoju stokilovú riť proste dvihnem a idem s tým drobátkom nech má radosť aspon na chvilku. Podvečer ide muž na druhé kolo.
@lalala94 ja mam doma gumaky vel 18, barefootove, makke, lahucke. Syn v nich chodil uplne v pohode. Takze moznosti su
@mimachicha nemyslím si, ze keď deň dva dieťa v daždi nepôjde skákať von, tak okamžite už bude mať zníženú imunitu. Co sa mu stane, keď bude proste ten deň doma? Ochorie, alebo sa akože fakt zníži mu imunita?🙈 Veď je to nezmysel.
Ako fakt nevidím význam toho, aby v daždi sa cvachtali v mlakeva ja nad nimi s dáždnikom len preto ze "musím" ísť denne na čerstvý vzduch.
@elisabethka skúste prstové farby, plastelínu, kinetický piesok - nech spoznáva nový materiál, skúša čo sa s ním dá robiť. My sme sa v tom veku hrali aj s múkou, či veľkou fazuľou (vkladať do fľaše), môžeš skúsiť také tie aktivitky, kde na širokú lepiacu pásku nalepíš malé loptičky a dieťatko ich odlepuje a dáva do krabice, kreslili sme hrubými voskovkami po krabici,....
Uprimne, zavidim mamam, ktore maju tvorive deti, ze staci omalovanka, strihanie, lepenie. Ja sama som taky typ a strasne trpim pri synovi, ktory vsetko len rozhadze, vylieva, trha, hadze, nic z toho ho nezaujima (okrem auticok). Akonahle vyjdeme von, uz bezi zbierat gastany, sadne na odrazadlo a ideme. A ano, aj dnes sme boli von, mala som normalne prsiplast aj gumaky a skakala som s nim v mlakach. A je mi sumak, kto si co pomysli. Ja s tym nemam problem, dieta je spokojne, ja sa aspon hybem (treba za nim utekat, chodi ako pretekar). Keby som s nim cely den zavreta doma, rozoberie mi dom na tehly. Takze nie je divne, ak ste v takyto cas doma a rovnako nie je divne, ak sa dieta ide vyvalat v dazdi do mlaky. Kazde dieta ma inu potrebu, tak ako si niekto vychutnava dazd a iny ho neznasa.
@dennissa16 To, že nechodím v daždi na prechádzky, na ktoré nemusím, ešte neznamená, že sedím v daždi doma. Bohužiaľ, musím sa presúvať do práce, z práce, do obchodu, z obchodu... Navyše, v práci sedím pri okne od stropu až po podlahu a vedľa mám cestu, vidím na ňu celý deň.
@lalala94 úplne bežné je dostať gumáky v mini veľkostiach. A dokonca sa v nich dá aj chodiť. Ja neviem,raz je horúco,potom fúka,sneží,mrzne,prší,veď akože fajn,tak kľudne seďte doma 330dni v roku. Ja,ako matka troch detí,ti napíšem,že sme chodili a chodíme von v každom počasí. Doteraz zostala synovi radosť z behania v daždi. Snezenie ako beriete? Topánky do snehu je dostať v mini veľkostiach? 🙃😂Ale nooooo. Ten kto chce,sa von dostane,ale reálne je to fakt na každom,veď sme iní,jeden má rád to a druhý oneee,ale netreba tvrdiť,že nie je dostať topánky do dažďa.
@misana84 moje deti zboznovali chodit von v dazdi. Skakali do kaluzi, jazdili cez ne na odrazadle, hadzali do nich kamene, smatrali v nich palicami, buchali nimi do kaluze a striekali naokolo… kazdy okoloiduci na ne pozeral s velkym usmevom, ta radost deti bola neprehliadnutelna. Samozrejme, boli v gumakoch a gumenom obleceni.

To co stále, len doplníme častejšie upratovanie a tvorenie. Častejšie sme v kniznici, v herni, a čítame. Začíname inhalovať pri rozprávke. A máme lenivejsie rana. Cez leto boli raňajky už o 7/pol8. Teraz až po 8.