icon

Ako zvládnuť nadmernú starostlivosť otca?

26. jan 2025

Aj vaši muži stále buzeruju deti?
Neviem aky iný názov dať čo by vystihlo môj problém.
S manželom sme starší prvé dieťa sa nám podarilo v 42tke. Teraz má synček 6 rokov a my s manželom 48r.
Bolo to naše vytúžené dieťa no manžel od narodenia ho úplne hýčkal, rozmaznával, stále ho kontroloval a bol pri ňom aby sa niečo nestalo. Vtedy som len mavla rukou že teší sa z dieťaťa že ho to časom prejde. No neprešlo a ešte stále to trvá.
Príklad niečo z predošlých dní. Dôjde domov zo škôlky, manžel hneď ako bolo v škôlke, nikto ti neublížil, učiteľky sa starali dobre, dobre navarili, zjedol si obed atď. Toto každý deň. Malý na to už má nervy normálne. Alebo boli sme vonku dôjdeme domov manžel hneď ako ti bolo, nespadol si, nebolo ti zima, mama ťa držala za ruku, dávala na teba pozor apod. Alebo poskriabe sa na ucho manžel hneď boli ťa ucho, je ti niečo, ideme k doktorovi. Alebo zabehne mu a manžel hneď je ti niečo rýchlo sa napi, nerozprávaj s plnými ústami pekné dýchaj a stále niečo, stále ho ako keby buzeruje, nedáva mu dýchať. Už aj mne to lezie na nervy a poviem mu že daj mu konečne pokoj veď nič mu není je to zdravý 6 ročný chlapček.
On ma to že veď ty uvidíš keď sa mu niečo stane že končíš na ulici a vyhodil vás z domu. Už ma nebavia tieto jeho reči počúvať a ani neviem čo od neho reálne čakať keď sa ozaj niečo stane.

Strana
z2
heleninamama
26. jan 2025

Zjem kefu, ak toto nie je Tvoj príspevok. A bolo ich viac, samozrejme, všetky bolí anonymné.
Admin by mohol v takýchto prípadoch posunúť IP na políciu a sociálku.Toto nie je normálne, čo niektoré nechávate s tými deťmi robiť.

biba_18
26. jan 2025

tvoj muž je typický helikoptérový rodič. daj mu prečítať nejaké články na túto tému - ako veľmi synovi škodí… https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/777/...

vroni
26. jan 2025

Tvoj muž je magor. Ja akosi nechápem, co si robila 42 rokov bezdetna, ked nič nemas a si "odkazana" na dobrú vôľu psychopata. Radšej by som sla s dieťaťom do azylového domu, ako žiť s takýmto chlapom. Spraví trosku z teba aj z decka.

autor
26. jan 2025

@biba_18 Dám mu prečítať ďakujem za radu.

autor
26. jan 2025

@enmery Nie každá má bohatých rodičov čo mu pomôžu osamostatniť sa alebo zdedia po rodičoch bývanie.

heleninamama
26. jan 2025

Preboha ženská, rodila si ako 42-ročná! To si mohla mať odpracované tak 20 a viac rokov, aj keby si chodila na VŠ, čo si určite nechodila. Za toľké roky si nebola schopná zaobstarať si bývanie? Keď boli jeho ceny úplne smiešne. Zarobiť si naň, nie dostať ho od rodičov. @enmery a @vroni narážajú na to, čo si robila tých 20 dospelých rokov. A kde by si teraz bola, keby ťa magor neoplodnil? Kde a čo robíš teraz? Okrem toho, že ospravedlňuješ očividného psychopata a necháš sa deptať aj s deckom.

autor
26. jan 2025

@heleninamama Áno bola som neschopná hlúpa naivná a nemyslela som na budúcnosť, ja to viem aj sama. Nemusíš mi to aj ty vyčítať

0silvia0
26. jan 2025

Aj mna zaujima, kde si byvala dovtedy, kym si stretla tohoto "uzasneho" a jedinecneho chlapa

anavixy
26. jan 2025

Bezne otazky? No mozno kazda zvlast ano, inak pekne psycho.

enmery
26. jan 2025

Tu nejde o dedenie. Ale jedna dospela žena má mať toľko peňazí, aby mohla povedať psychošovi, končím. A zaplatiť si podnájom. Pretože aj ten je lepší ako toto.
Hádam mu otvorí oči článok, ktorý Ti baba hore poslala. Aj keďd tomu nedávam veľkú šancu.

autor
26. jan 2025

@0silvia0 Bývala som v podnájme

vroni
26. jan 2025

Čo to má s rodičmi? Ty si sa vyskytla bez rodičov, rovno 42 ročná na tomto svete pucanim či ako? Ak máš vs, tak si minimálne 20 rokov niekde pracovala, z niečoho žila, ak nemáš, tak ešte dlhšie. Byty boli doslova za facku, snáď si nebývala pod mostom? Aj dnes sú mestské byty, áno, malo a treba čakať, ale sú. Čo budeš robiť, keď ťa ten tvoj psychos vyrazí o 10, 15 rokov? Sa nakopni a začni správať ako dospelá a nie ako pätnástka, čo otehotnela na dedinskej zábave a teraz nevie, čo ďalej.

autor
26. jan 2025

Poprosím o vymazanie témy. Ďakujem.
Na moju otázku som dostala odpoveď že nie je to normálne. Prajem vám pekný večer.

murko14
26. jan 2025

@ivik4 Nie, nepýtala som sa či mu niekto neublížil a či sa učiteľky dobre starali alebo či ocko naňho dával pozir keď boli vonku. Je veľký rozdiel byť starostlivým a úzkostlivým (paranoidným) rodičom.

terezkaarthuramax
26. jan 2025

Nie je to buzeracia. Ale chapem ta ani ja nevidm kolkokrat veci spravne pomenovat. Tvoj manzel sa len prehnane boji. Aj moja mama bola a je taka

eva233
26. jan 2025

Nemám bohatych rodičov ani som nič nezdedila... Vlastne áno. Otcove dlhy, ktoré sme museli splácať z vdovskeho a sirotskeho... Momentalne mám 33 manxela a 2 deti a dom, 2 auta, hypotéku... . Toto nemá s bohatymi rodičmi nič. Ale iné si chcela poradiť.
Tvoj muž nebuzeruje dieťa, ale teba a na dieťa je príliš úzkostlivý. Mozno aj preto, ze ste ho mali tak neskoro, bojí sa. Do urcitej miery je to uplne normálne. Každý rodič sa boji o svoje dieťa. Ale všade existuje hranica.
Skusila si sa s nim o tom v pokoji porozprávať? Ze nemáte jednotnú výchovu, že ti vadia tie otázky atď...
Skusila by som to otočiť na neho. Ked pride z roboty ako si sa mal, co si robil, co si mal na obed, chutilo ti, co sef, kolegovia, ako sa maju, co nove v robote aka bola cesta, neboli zápchy, prečo si obliekas toto do roboty, oblec si radsej toto... Jemu to bude pijemne? Každý chce po robote/ škole/ skolke trochu vypnúť a nie odpovedať na milión otazok.
Prečo nechce chodit s dieťaťom von? Tak chodte všetci traja spolu.
Osobne si myslím, ze tieto otwzky o ktorych píšeš sú len špička ľadovca a vo vzťahu manzelia aj vo vzťahu rodič dieta máte o vela väčšie problemy.

miska1997
26. jan 2025

Horší než žena.. nezniesla by som to

sisska96
26. jan 2025

Toto nie je buzerácia ale bojí sa o decku, lebo už nebol najmladší keď sa narodil a typický príklad : jedináčik maznáčik

sisska96
26. jan 2025

@0silvia0
@heleninamama tak asi vyhodila 3/4 výplaty na podnájom a ostala s holou riťou u muža v cudzom byte

petamich
26. jan 2025

Nie kazda ma bohatych rodicov alebo zdedia, ty si naozaj myslis, ze uspesne a samostatne zeny neexistuju? Vsetky sme len zdedili a mame bohatych rodicov? Tak to ta asi sklamem 🙂 moji rodicia mi akurat tak dlhy darovali a roky som ich splacala a nik mi v zivote nedal ani pat centov a asi nebudem sama, za vsetko co dnes mam, vdacim len sama sebe a az chorobnemu strachu, ze budem zavisla na chlapovi ako moja mama (ktora mimochodom tiez nema kam ist, tak zije ako zije a nijako sa nechysta to zmenit) a tak nie som a som na to hrda

Tvoj manzel je skratka chuj, ekonomicky ta tyra, cez dieta ta tyra a este z teba robi neschopnu matku bez kuska autority a co vyrastie z dietata s takymto vzorom tazko povedat, ak chces takto zit...volba je tvoja

renesance80
26. jan 2025

pardon ale toto je taká narcisistická psychohra a manžel určite trpí nejakou poruchou osobnosti

renesance80
26. jan 2025

od chlapa som odišla bez centu aj s dieťatom , prežili sme to , robiť som vedela , žili sme skromne ,

0silvia0
27. jan 2025

Tak ok, bývala si v podnájme. Skús porozmýšľať, či takto chceš žiť. Ja osobne by som s takýmto čudným chlapom nebola, mysli na svoje a synovo psychické zdravie, takýto chlap vás môže oboch negatívne ovplyvniť. Váš syn má 6 rokov, čiže pracuješ, zarábaš. Nedá sa zatiaľ vytvoriť zázemie u rodičov? Požiadať o mestský byt? Skús sa poradiť, popýtať, porozmýšľať. Chlap, ktorý ženu vyhadzuje z domu, aj keď len slovne, nie je chlap. O chvíľu takto môže začať vyhadzovať syna, keď nebude robiť všetko tak, ako si tvoj muž bude predstavovať, jeho správanie je skutočne toxické.

tenerifka
27. jan 2025

Autorka, neurazaj sa, ja viem, ze pravda boli. Napisali sme ti, ze to nie je normalne, a zaroveñ dostavas tipy na riesenie tvojej a synovej situacie, a tou je bud manzelova navsteva psychologa (a mozno aj psychiatra), tvoja nezavislost a moznost zacat sama so synom mimo manzela. Co sa stane, ak si syn vonku rozbije koleno? Manzel ta zbije? Ci? Co sa stane, ak si syn rozbije koleno v pritomnosti svojho otca? Tiez ta zbije? Vynada ti?
Ty sa este pytas, ci je toto normalne?
Ja to vidim ako nejaku manzelovu traumu z detstva, mozno bol zanedbavany, alebo mal ten pocit, a preto teraz na synovi pacha pravy opak...

Strana
z2