Ako zvládnuť nedostatok spánku na materskej?
Maminy ako ste zvladali nedostatok spanku ? Mam sice len 1 dieta ale je extremny nespavec ci cez den alebo v noci. V juni oslavi dva roky. Do roka sa v noci budil 20x, teraz sa budi uz len 3-8x ale citim sa stale hrozne, on strasne zle spi vzdy ked spravi nejaky milnik, resp aktualne aj najmensie zlepsenie reci mu zhorsi vyrazne spanok a to je dost casto. Muz pomaha ako vie ale uz mam taky rozhadzany spankovy rezim ze niekedy ked sa aj zobudi maly a hned zaspi ja uz neviem zaspat (napr dnes som uz hore od pol 4 a nie a nie zaspat). Mam niekedy fakt pocit ze umriem. V okoli to nikto nechape lebo deti spia uzasne, tak maju rady ako mam spat ked spi maly cez den (aj 2x ho douspavam lebo sa mi budi, vynimocne ma sem tam par dni ze spi cez den bez zobudenia)
@scorpionflower1 Este k tomu 1987 - no ale odvtedy vyslo niekolko vydani, revidovanych a rozsirenych, posledne v 2021. Zohladnuju najnovsi vyskum, a praveze autor uvadza, ze ohladne placu existuje medzi pediatrami zhoda - na dieta nema skodlive ucinky. To je len novodoby mytus v laickej verejnosti.
@scorpionflower1 prave si opisala moje dieta, je presne take iste
@lenvbledomodrom dievca nehraj sa na spasitelku, mas proste len pohodove dieta. Vaz si co mas
@mary174 Same vyhovorky. Moje dieta malo rovnaky problem so spankom ako tvoje, az kym som nezistila, ako na to. Odvtedy spi pohodovo, ano, a aj doma celkovo je vacsia pohoda.
@lenvbledomodrom a ty vies co vsetko sme skusali? Neviem o tom ze by sme sa poznali
Plne chápem.. prvé mesiace boli katastrofa.. už je to lepšie...ale aj tak som unavená furt...chodím spávať s ním...čiže so sliepkami, okolo 20...už nepozerám večer tv, proste mne chyba spánok....snáď sa to časom zlepší...mam jedno dieťa a pre toto už do druhého nejdem
..je to proste veľa na psychiku...nech si každý myslí co chce...
@mary174 Nie, husi sme spolu nepasli, lebo ja som ich pasla o desatrocie skor, ale to je jedno. Diskutujeme. Ja ti radim, ale ty to zarputilo odmietas. Radim ti ucelenu metodiku. Urcite ste skusali vselico, ale mozno vam chybal nejaky element, nejaka cast toho, co treba urobit. Kniha ma podtitul Step-by-Step Guide for a Good Night´s Sleep a su v nej rady pre rozne typy deti a rozne situacie, kazdy si tam najde to, co potrebuje. Pochybujem, ze tvoje dieta je v spanku tak vynimocne, divne ci zazracne, ze by si s nim neporadil jeden Weissbluth. V popredi je vsak dolezitost spanku pre samotne dieta a ako mu moze a ma rodic pomoct. A tvoje sa uz chuda skoro dva roky poriadne nevyspalo.
@scorpionflower1 Ozaj, este k tomu placu. Je rozdiel medzi protestnym placom a ozajstnym placom. Samozrejme ju tam nenechas vzlykat, ked je v strese. Ale skriekanie a vyrevovanie, lebo skusa, ci prides, tak to je uplne ina pesnicka...
@lenvbledomodrom tak pre upresnenie, spominanu knihu a aj jej podobne som citala,vyskussli sme z nich vsetko, nezmenilo to nic. Len cas, moje dieta teraz vacsinou vstava v noci 2 -4× a hned zaspi(zmenilo sa to same od seba, uz rok sme nic nezmenili) bohuzial ma minimum zubov a ked sa tlacia place cele noci , myslim ze uplna norma a prirodzena vec. A uz som na zaciatku pisala ze tvoje rady fakt nepotrebujem,naozaj tieto rady notoricky poznam, neobjavila si ameriku.

@scorpionflower1 Jasne, deti su rozne, to spominana kniha aj zohladnuje, a takisto respektuje rozne rodinne situacie. Nie je to univerzalna metoda, je tam popisanych viac sposobov. A nejde o ziadne vyplakanie. Ide o to, naucit dieta spat, pomoct mu lepsie spat. No a co, ze si pri tom aj pomrnci alebo poplace. Inokedy neplace? Vieme vzdy povedat, preco babatka placu? Dieta si placom napriklad aj uvolnuje nahromadene emocie. Mozno place od unavy a ta otravna mama furt len dobehne a ani ho nenecha si poplakat a mat nasledne skvely spanok. Aj moja je ziva a temperamentna, neposedna.. atd.. uz sa mi nechce. Nikoho nesudim, pytala sa, tak som jej dala tip. Nemusi si ho vziat k srdcu. Kazdy si moze na knihu a ucinnost spominanych principov precitat recenzie na nete, moze si precitat aj knihu a verit jej alebo neverit. Za mna, keby som ju objavila o dva mesiace skor, usetrila by som si vela nervov a lepsie by som chapala spanok babatiek.