Ako zvládnuť nervozitu a stres na rodičovskej dovolenke?
Pomozte mi lebo ja uz dostanem asi aj infarkt. Mam 2,5rocne dvojicky chalanov a ja mam pocit, ze zacinam byt na nich “alergicka”. Teraz ich manzel zobral prec na dve hodiny, uplne som si to uzila, pozrela po dlhom case serial, prelezala ale ako som pocula, ze prichadzaju, hned som pocitila nervozitu a unavu, ale vsak privitala som ich vrucne s laskou. Ale hned ako zacali skriekat, tak moj tlak vyletel na 200 a hned som vrieskala. Toto uz pozorujem na sebe velmi dlho a neviem co s tym. Manzel ich zacal viac bravat prec ale mne to vobec nepomaha, skor ma to este viac nastve, ze su uz opat doma a zasa musim riesit ich veci. Co mam robit? Mali ste to niekto podobne?:( je mi z toho smutno
ist do prace 🤷♀️ evidentne uz toho mas na tej rodicovskej plne zuby, pripadne skus ist niekam sama na vikend ale to pomoze skor kratkodobo a budes zasa v jednom kolotoci
Tiež som za tú prácu ...
Mám 4,5 ročné dvojičky, párik. Do práce chodím už čochvíľa rok..lepšie v zmysle, že konečne "rozmýšlam" a som "užitočná" to áno..ale inak je to masaker asi ešte väčší pretože zladiť to všetko je každodenné umenie..a počkaj na choroby ..
Nepotešila som Ťa ale čo z okolia sledujem a hovorili mi aj v škôlke, aj naša Dr - s dvojkami je to proste úplne iné než s dvomi deťmi.
Ale neboj, už len pár rokov a bude dobre😄🥂
Nemam pracu, ktora by ma naplnala, takze to skor povazujem za dalsiu starost, ktora mi o chvilu pribudne, plus starost s detmi ako ich pripravovat do skolky, riesit ich choroby a pod. Mam toho plne zuby
@katkaba1 Achjaj, ako to zvladas?
Vieš čo, ja sa do práce každý deň tešim. Neviem akú máš prácu, ja mám psychicky náročnejšiu ale za to v kancelárii, kde je ticho, nikto tam nevrieska, netrieska sa, neháda sa..a potom smer domov a začina kruta realita😃 my sme na deti s mužom úplne sami, ja mám sice len 35 rokov ale o oboch rodičov som prišla keď som mala 23 rokov a muž má mamu už starú. Takže muž funguje rovnako ako ja, dokonca on rieši očr-ky lebo je "na volnej nohe", ja som ťažko suplovatelna v praci zatiaľ tak musime takto. Stihame aj kružky s nimi 2x tyzdenne, z toho 1 maju spoločný (anglictinu) lebo by sme nestihali.
No, je to naročne, pre nas hlavne tie choroby..to je masaker fakt. Ale zas u vas to tak nemusi byt a možno sa chalani ukludnia dovtedy. Našu velmi živi a temperamentni, v skolke si uz naštastie na nich zvykli, je to ich povaha, žial. Ale zas no..nestrastia sa a páli to obom velmi dobre.
Neboj, zvladneš to. Lahke to ale nebude, na to sa priprav. Muž pomaha?
@katkaba1 tvoj opis sedi uplne na moju situaciu😁😩 praca v kancli, tiez ticho a klud, asi sa budem nakoniec aj tesit😂 ale ta predstava, ze rano ich budit, chystat, vsetko je s nimi boj uz teraz😭 muz je tiez na volnej nohe, tak ocr by mohol on zvladat. A rodicov tiez mame oboch uz dost starych, cakam, kedy budeme niekoho z nich opatrovat:(
@katkaba1 Teraz cez sviatky sa dost zapaja, inak velmi nie, lebo stale nieco ma. Ale bola som aj chora, tak som aspon lezala par dni. Ale skor mi to este viac pripomenulo tu pohodu, ktora mi tak chyba😂
Nuž, boj to bude, hlavne teraz v zime. Ale boj to bude ešte dobrych pár rokov tak sa neboj, ziskaš prax ani sa nenazdaš😅 a vlastne, muž tiež, či bude chcieť alebo nie sa zapoji plnohodnotne, inak to fungovať nebude. Resp.ak by aj tak asi len velmi tažko a ono je to tažke aj ked ste dvaja.
Ale hlavne je, že sme zdraví, no nie?🤣🙏
Ja som sa takto citila oooovela skor ako v 2.5 roku malej🤣ona je taky maly terorista,mne ju nik ani nechce strazit (ani v podstate nema kto) a tak som na vsetko bola sama, muz vecne v praci alebo fusky. Ja som ju v 2 rokoch dala do jasli a ja som sa vratila do prace. Ja som taka spokojnaaaaaa. Sice som obcas upachtena ako opica a po prichode z prace to mame dost nalinkovane, aby som vsetko postihala, ale ta volna hlava, tepla kava, wc osamote, ziaden krik...parada.
No ale vychystas ich a potom mas osem hodin kludu😀tak sa na to pozeraj. Inak ja mam dve deti, nie dvojicky, a tiez mam niekedy uplnu nechut k celemu rodicovstvu
S tým budením a chystaním..samozrejme kazdy je iný ale v mojom prípade som 100x menej unavena keď budím a chystám a vyzdvihujem a chodim do prace ako keď som bola s dcérou doma na rodičovskej.Nikdy som nebola taká vycerpana a mentálne unavená ako vtedy😀takže nie vždy je chodenie do práce a vodenie do jaslí/škôlky viac vyčerpávajúce..pre mna to bolo a je uplne naopak