icon

Ako zvládnuť smútok za tehotenstvom po pôrode?

30. mar 2025

Peknú nedeľu. Viem je to taká trošku možno pre niekoho divná téma. Som 3,5 mesiaca po pôrode. A mne je tak smutno za tehotenstvom, za poradňami za tým všetkým. Pre mňa najkrajšie obdobie, keď vo mne rastie to bábätko. Po pôrode som plakala už asi dva týždne v aute, že mi chýba to bruško, tie pohyby. Cítila som sa výnimočná, pekná. Možno aj preto, že mám diastazu veľkú a vyzerám stále ako tehotná ale teraz som mohla konečne povedať, že áno som. Teraz po pôrode som zasa len tucna. Už teraz sme mnohodetna rodina a ja už som hadala s mužom, že chcem ďalšie ale on v žiadnom prípade. Po mojom placi nariekani a že som sa s ním nerozprávala tak na to pristúpil. Viem, že to neni správne. Už by som nemala mať ďalšie dieťa, viem že je to len túžba po tehotenstve a zasa po pôrode to bude to isté. Nemôžem rodiť donekonečna ale moje srdce plače. Ako ste to zahnali čo s tým robiť ? Koníčky nič nepomáha ani, keď muž povedal, že musíme si začať užívať život a nie len otrocit vkuse pri deťoch, že pôjdeme toto leto na dovolenku niečo zažiť. Ale ja nechcem vôbec nič iba zasa tie chvíle s bábätkom v brušku, vtedy som si všetko užívala iná a cítila sa super aj keď tie tehotenstva ani neboli jednoduché aj tak ma to neodrádza.

Strana
z4
colsami
30. mar 2025

Ty si tu uz raz nepisala?
Kazdopadne nie, nie je to normalne. Toto co popisujes a dovody ktore udavas, naozaj to nie je normalne. Spamataj sa skor nez to presvihnes a doplati na to Tvoja rodina a uz x deti co mate. Ved radsej ked maa komplexy zo seba a tucnoty, namotivuj sa a pracuj na tom. Nie na dalsich tehotenstvach, ved nemozes rodit do konca zivota 🤦
Mnohodetne rodiny su krasne ale dovody co Ty udavas preco chces byt zas tehotna, to je cele zle.
A radsej vyhladaj odbornika.

falbala132
30. mar 2025

to sa neda citat, prepac, ale naozaj potrebujes odbornika.

viestta
30. mar 2025

Myslim si, ze pre dobro voje, dobro tvojich dei aj celej rodiny je cas vyhlada odbornika. Uvedomujes si, e rodis dei len preto, ze ty chces byt tehotna? A co tie deti co si uz porodila? Na nich myslis? Skor ci neskor sa prerieknes a tie deti zistia, ze sa narodili len kvoli sebeckej potrebe ich matky byt tehotna? Vies, ze ich to rani? To chces?

lila246
30. mar 2025

nechces byt surrogate? neviem ci to je na slovensku legalne, ale v zahranici bezna vec :D pride mi ze sa na to uplne hodis

stellarstar
30. mar 2025

Smer psychológ

autor
30. mar 2025

Ja mám teraz strašne výčitky o deti sa starám ľúbim ich veľmi. Ale už začínam byt z toho kolotoča dosť unavená, kedze máme malé vekové rozdiely. Stále sa tocim len okolo detí. O seba sa nemám záujem starať som stále v depresii, nič ma nebaví. Teraz mám výčitky aj z toho, že som prinútila do toho muža. On to stále sem tam povie, že už stačilo, že mám byt spokojná. Ale ja sa na neho len urazim a plačem a nebavíme sa aj týždeň máme tichu domácnosť.

doriiis
30. mar 2025

Koľko máš tých detí už preboha?
Toto je chore a ty potrebuješ odbornú pomoc

autor
30. mar 2025

Aj mi to vyčíta, že už nezvláda ten kolotoc okolo detí, byva často nervózny. Dcéra najstaršia už mi to tiež často vyčíta prečo nás je toľko.

colsami
30. mar 2025

A to fakt ani ked si toto vsetko po sebe citas sa nevies spamatat ze to nie je normalne a Tvoje spravanie je fakt scestne? Aby si sama seba zastavila?

veronikaszabova
30. mar 2025

Mna by zaujimal pocet deti a vek...

ivangeline
30. mar 2025

?? … psychiater?

oliviakatka
30. mar 2025

Pri predstave že mám byť tehotná ešte 4 mesiace sa mi chce revať od zúfalstva. Na druhej koľaji je momentálne nie len muž, ale aj prvorodený a celá domácnosť. Vždy som túžila po 3 deťoch ale práve tehotenstvo je dôvod prečo si už tretie neviem predstaviť. Absolútne nikto ma neofukuje, ani som to nečakala. Normálna chodím do práce, so synom na treningy a fungujem ako predtým len mám - o 80% menej energie, bolesti panvy, krížov, bedier, nôh, pálenie záhy aj z čistej vody, extrémne nepríjemné kopance ktoré som pri prvom synovi nezažila, dýchavičnosť, nespavosť, kŕče v nohách 😁 toto čo popisujes je spomienkový optimizmus

deti95060810
30. mar 2025

ak sú deti zdravé tak je to super - nech je už ich počet akýkoľvek. a preto sa už uspokoj s takým počtom čo máte...
však si prečítaj keď sem niekto napíše ako sa trápia matky, rodiny ak bábo má zdr. problémy.
zdr. starostlivosť je dosť mizerná na sk. v zahraničí asi lepšia , ale finančne si to musíš hradiť sama...

lia2929
30. mar 2025

Kolko mate deti? Nech sme v obraze ci 10 či 5.. ale treba to riesit a odbornikom. Nemozete rodit do nekonecna a je nacase sa starat aj o seba a pozerat aj na seba nie len na deti. Pisem ako mama.

deti95060810
30. mar 2025

@oliviakatka nemusí to byť spomienkový optimizmus...
ja som tiež bola super počas tehu. najmä pri posledných troch. veľa som nepribrala, brušká malé, na bicykli som chodila stále, aktívna, nevolnosti žiadne....
ešte aj pôrody bez oblbovákov...
ďaleko horšie bolo po pôrode. deti nespavce, ja unavená ako hovädo, kolotoč kolo detí, energia žiadna, mlieka veľa, v noci stále hore.

mischy00
30. mar 2025

Prepáč, a ty myslíš aj do budúcna? Užívaj si deti, manžela a hlavne rob so sebou niečo, lebo môžeš nakoniec zostať sama🤦‍♀️

deti95060810
30. mar 2025

@ivangeline a čo jej psychiater dá.. zalepí jej?
ona nemá úzkosti, depresie, ... ona skôr potrebuje psychol. ktorý jej dohovorí, preberie s ňou jej stavy...

viestta
30. mar 2025

@deti95060810 nemusi mat depresie. Moze mat nutkavu potrebu byt tehotna lebo netehotna nie je spokojna a stastna. Kto vie co za tym je, ale v poriadku asi nebude

lenkasarka
30. mar 2025

Ja mám takú otázku dámy. Ktorá z vás sa cítila pekne keď bola tehotná? Lebo všetky moje kamošky sú na tom rovnako ako ja. Obchádzali sme zrkadla. Cítila som sa všelijako ,len nie pekna.

marca12
30. mar 2025

Odporucam odbornu pomoc psychologa. Si v zacarovanom kruhu.

andreakotesova
30. mar 2025

Diastazu si daj operovať.

caramellka
30. mar 2025

@lenkasarka Ja som sa cítila tak normálne, nijako extra, zrkadlo som využívala tak, ako dovtedy, čiže len nevyhnutne. (V tehotenstve som pribrala 8 kg, takže toto dôvod nebol.)
No nemala som nutkanie byť stále tehotná, aj ked po pôrode som si povedala, že kľudne ešte raz. A áno, to bruško a ten kľud okolo mi chýbalo asi mesiac po pôrode. No určite som to neriešila stále dookola... Autorka podľa všetkého naozaj potrebuje odbornú pomoc a to myslím v tom najlepšom.🙏

koniarova
30. mar 2025

Neverím tejto téme.

autor
30. mar 2025

@lia2929 nechcem presne určite počet aby ma niekto nespoznal lebo mnohodetných veci není až toľko ale je ich viac ako 5 a menej ako 10. Najstaršie 10,5 roka

danica2711
30. mar 2025

trošku rozumu, racionálneho uvažovania a sebaovládania namiesto hysterického vyplakávania?

autor
30. mar 2025

Proste je to pravda ja som začala plakať aj keď chcel si dať muž ochranu skoro som mu vlepila facku, že keď sa chce chrániť sex nebude a proste sa mi to hnusi tak a mám z toho úzkosti. Prvý mesiac to nevyšlo ja som si nakúpila gynex, začala merať teplotu, kyseliny listovú všetko. Muž mi to vyhodil, že čo som normálna, že to potrebujem hneď byt tehotna. Tak mi to vyhodil a ma sotil o sedačku. Teraz už sa bojím, že som neplodna a mám z toho strašne šťavy.

autor
30. mar 2025

Prepáčte telefón mi prepisuje niektoré slova

viestta
30. mar 2025

takze mas sest az devat deti, ty si poslednych 11 rokov rodis pomaly kazdy rok.
Este, ze tvoj muz ma rozum. Ja byt na jeho mieste dam si na tajnasa spravit vazektomiu.
Ked mas vazne stavy, tak smer psychiater. Uz davno ta tam mal muz vyprevadit.

lenkasarka
30. mar 2025

Koľko máš rokov?

zuzanockamt
30. mar 2025

Chudák chlap. Čudujem sa, že toto zvláda a akceptuje. Jediný živiteľ rodiny, všetka zodpovednosť na ňom a ty mu vyrevúvaš, že chceš ďalšie deti. Ani by som sa ťa na jeho mieste nedotkla a čudujem sa, že ešte nezdrhol. A podstúpila by som vazektómiu a mohlo by ťa od revu a jedu aj roztrhnúť.

Strana
z4