Ako zvládnuť smútok za tehotenstvom po pôrode?
Peknú nedeľu. Viem je to taká trošku možno pre niekoho divná téma. Som 3,5 mesiaca po pôrode. A mne je tak smutno za tehotenstvom, za poradňami za tým všetkým. Pre mňa najkrajšie obdobie, keď vo mne rastie to bábätko. Po pôrode som plakala už asi dva týždne v aute, že mi chýba to bruško, tie pohyby. Cítila som sa výnimočná, pekná. Možno aj preto, že mám diastazu veľkú a vyzerám stále ako tehotná ale teraz som mohla konečne povedať, že áno som. Teraz po pôrode som zasa len tucna. Už teraz sme mnohodetna rodina a ja už som hadala s mužom, že chcem ďalšie ale on v žiadnom prípade. Po mojom placi nariekani a že som sa s ním nerozprávala tak na to pristúpil. Viem, že to neni správne. Už by som nemala mať ďalšie dieťa, viem že je to len túžba po tehotenstve a zasa po pôrode to bude to isté. Nemôžem rodiť donekonečna ale moje srdce plače. Ako ste to zahnali čo s tým robiť ? Koníčky nič nepomáha ani, keď muž povedal, že musíme si začať užívať život a nie len otrocit vkuse pri deťoch, že pôjdeme toto leto na dovolenku niečo zažiť. Ale ja nechcem vôbec nič iba zasa tie chvíle s bábätkom v brušku, vtedy som si všetko užívala iná a cítila sa super aj keď tie tehotenstva ani neboli jednoduché aj tak ma to neodrádza.
Ja mám pocit,že viem kto si. V minulosti sme si vymenili pár s. Správ
Akože autorka, prepáč, ale si tu anonymne, fakt si myslíš, že v rámci SR ťa niekto "spozná"? Len u nás v mensom meste sú minimálne 3 rodiny, o ktorých viem kde z ich presvedčenia je 5+ detí (samozrejme nemyslím osady)...
Píšeš, že začínaš byť z toho kolotoča unavená, lebo sú medzi deťmi malé vekové rozdiely a preto chceš byť znovu tehotná? Aby si sa úplne zložila? Nemáš strach, že tvojmu mužovi rupnú nervy a odíde? Toto je fakt na psychiatra.
Ja odkazujem tvojmu mužovi (chudák)😕 aby išiel na vazektomiu.
A polož si prosím základnú otázku, či všetkým tým deťom vieš zabezpečiť aj plnohodnotné detstvo, budúcnosť...🙏
A ty na psychiatriu
Choď čím skôr k psychológovi. Akože fakt, nieje to hanba. Vidíš už aj dcéra ti to vyčíta. A myslím že nebude jediná s tvojich detí. Nedá sa len rodiť donekonečna, ale aj starať sa o tie deti ktoré si porodila. A teda tvoj muž musí mať božskú trpezlivosť a čudujem sa mu, že dopustil aby ste mali toľko detí. Veď starať sa o ne musí byť finančne náročné. A bude stále viac ako budú deti staršie.
Ja poznám jednu čo má 6 detí s 3 chlapmi. Akože to je extrém tiež
Máš to popletené v hlave, urážaj sa koľko chceš ale je to tak. Deti majú byť splodené z lásky a do domácnosti kde im nič nebude chýbať. Ako sa im venuješ keď každý rok rodíš ako čerešňa? Ako si majú deti užívať detstvo keď musia stále pomáhať ďalším a ďalším súrodencom? Keby si pri ďalšom pôrode umrela kto sa o ne postará?
@januska12323 nikto. Pôjdu do domova
Toto ja ani neverím ze je pravda 🙄
Nikto mi nechce veriť ale bojím sa to aj povedať niekomu lebo už teraz na nás ľudia pozerajú zle
@bielasovicka však toto 🥺
Nikomu nemusíš hovoriť stačí keď poriešiš toho psychológa.
A keby si pozornosť a posadnutosť, ktorú venuješ dobrým pocitom z tehotenstva presunula na tie deti ktoré už máš? Veď keď ich je toľko potrebujú matku, ktorá sa im bude venovať. A čo financie, veď musíte živoriť. Keď chceš byť len tehotná a tento pocit nevieš regulovať, choď za psychológom a psychiatrom, nie je to normálne a doplácajú nato už existujúce deti najviac. Alebo sa môžeš živiť ako surogate, vynosiš cudzím ľuďom dieťa. To je dobrý nápad. Za to budeš mať veľké peniaze.
Minule som dostala menzes a muž na to že chvalabohu. A ja že či mu není ľúto, že som smutná a on na to že je to len môj problém. Potom som mala strašne úzkosti, búšenie srdca takže aj fyzické prejavy.
Choď za psychiatrom, to radím v dobrom.🫢
Bola si za odborníkom ? Úzkosti sú vážne veci treba to riešiť.
Posledné dni neustále rozmýšľam nad tým ako môže byť pre niekoho tehotenstvo to najkrajšie obdobie v živote. Som na konci 8. mesiaca a už čakám na koniec, pretože toľko bolesti v podobe tlačenia dieťaťa, kopancov, bolestí žalúdka a celkovej nepohody spojenej s ťažkým pohybom a nemožnosťou sa normálne vyspať, je už neznesiteľnej. Naozaj nechápem čo sa ti na tom páčilo. Rovnako sa teším na obdobie, kedy už budem môcť cvičiť a dostať sa do formy, pretože obmedzený pohyb človeku lezie na nervy. Cítim z teba, že hlavný dôvod tvojej túžby po tehotenstve je práve nespokojnosť s postavou a keď si tehotná, tak sa môžeš pochváliť tehotenstvom a obhájiť svoju tučnotu, je tak? ,,Cítila som sa výnimočná, pekná. Možno aj preto, že mám diastazu veľkú a vyzerám stále ako tehotná ale teraz som mohla konečne povedať, že áno som. Teraz po pôrode som zasa len tucna."
Čo keby si sa namiesto zamerania sa na ďalšie dieťa zamerala viac na seba a svoju postavu a snažila sa na sebe popracovať? Rodiť donekonečna sa naozaj nedá a mať viac ako 5 a menej ako 10 detí, takže aspoň 6 do veku 10,5 roka je príliš veľa. Zrejme sa ani nechceš tak skoro vrátiť do práce, ale keď to raz nastane, budeš v šoku po toľkých rokoch doma.
Toto nie je reálna téma.
@estellas chodila som v minulosti psychologicke vtedy som mala este 4 deti len. Chcela som ísť na bariatricku operáciu ale nepustila ma tak som chodila skoro rok na terapie ale nepomohlo. Psychiatra som ešte nenavstivila
Prosím nemazte to tu verte mi nemám sa z kým porozprávať mama sa už so mnou ani nebavi posledné dve vnúčatá už ani nevidela ani nemá záujem každý na mňa kašle
Toto chce odborníka. Chudata deti a tvoj muz.myslis ze ďalšie tehotenstvo niečo vyriesi?keď budete mat ďalšie ze nebudeš vrieskat po muzovi a robiť scény?keď chudák od teba ujde sa nečuduj.
Všetci mi vyčítajú, že mám veľa deti rodina noc nemá záujem už iba o tri najstaršie o ďalšie vôbec sa nezaujímajú, cítim sa úplne sama zo všetkého
@lenkasarka ja napríklad som sa cítila veľmi pekná,keď som bola tehotná,vyzivala som sa v svojich bruskach 😁aj teraz si rada pozriem fotky z toho obdobia
Ale zase som to brala normálne,keď som porodila,tak ok,nemala som potrebu byť zase rýchlo tehotna
Cítim sa sama.....pri toľkých deťoch? Venuj sa im a prestaň im robiť súrodencov ako záplatu na svoju postavu. Toto snáď ani nemôže byť pravda🙄
Ja sa čudujem ze po tolkych tehotenstvach mas ešte chuť na sex a muža doslova neodhanas.
Chudak muz 😨
Pre pana
Smer psycholog
@tibiokke tu už psychológ nepomôže. Potrebuje psychiatra.

Choré.Takto nezodpovedne sa rozmnozovat