Ako zvládnuť smútok za tehotenstvom po pôrode?
Peknú nedeľu. Viem je to taká trošku možno pre niekoho divná téma. Som 3,5 mesiaca po pôrode. A mne je tak smutno za tehotenstvom, za poradňami za tým všetkým. Pre mňa najkrajšie obdobie, keď vo mne rastie to bábätko. Po pôrode som plakala už asi dva týždne v aute, že mi chýba to bruško, tie pohyby. Cítila som sa výnimočná, pekná. Možno aj preto, že mám diastazu veľkú a vyzerám stále ako tehotná ale teraz som mohla konečne povedať, že áno som. Teraz po pôrode som zasa len tucna. Už teraz sme mnohodetna rodina a ja už som hadala s mužom, že chcem ďalšie ale on v žiadnom prípade. Po mojom placi nariekani a že som sa s ním nerozprávala tak na to pristúpil. Viem, že to neni správne. Už by som nemala mať ďalšie dieťa, viem že je to len túžba po tehotenstve a zasa po pôrode to bude to isté. Nemôžem rodiť donekonečna ale moje srdce plače. Ako ste to zahnali čo s tým robiť ? Koníčky nič nepomáha ani, keď muž povedal, že musíme si začať užívať život a nie len otrocit vkuse pri deťoch, že pôjdeme toto leto na dovolenku niečo zažiť. Ale ja nechcem vôbec nič iba zasa tie chvíle s bábätkom v brušku, vtedy som si všetko užívala iná a cítila sa super aj keď tie tehotenstva ani neboli jednoduché aj tak ma to neodrádza.
@sarandon bodaj by nebola reálna, po rôznych zámenách manželiek a youtuberoch by nebola prvá ani posledná s takým chorým zmýšľaním. A jediní kto trpí sú deti.
Autorka, ja sa tvojej rodine vôbec nečudujem. Ved ty tie deti robíš ako na páse. Samozrejme ze sa im to nepáči. A verím tomu, že sa o svoje deti ani nevieš postarať. Ved to sa ani nedá, keď ich máš toľko. Už sa preber, lebo ti deti nakoniec zoberie socialka, a ty pôjdeš ja neviem ani kam.
Autorka povedz nam ci by si sa dokazala o svoje deti vobec sama postarat keby sa muzovi nieco stalo 🤔.
Sice, vynimocne si myslim ze toto je vymyslene
@lenkasarka napr ja mam 2 deti a do posledného okamihu som si tehotenstva užívala a to doslova... Ale možno preto ze za celé tehu som ani jeden poriadny kopanec, výborné som sa vyspala aj v deň porodu aj keď som staršiu prenášali 10dni a porodila obra, konečne mi nepadli vlasy prudom a nemala som nastiepena nechty na rukách ako supky na cibuli... Celá som žiarila a bola v úplnej fyzickej a psychickej pohode...
Tak ale ja som človek ktorý je aj v bežnom živote dosť akčný a neznášam lamentovat nad tým ako mi je zle keď viem nájsť cestu ako mi bude dobre... Takže áno sú aj ženy ktoré si dokážu tehotenstvo užívať od prvej chvíle až po tu poslednú a to doslova 😃
@kulumulu123 krasne napisane
@lenkasarka podobne ako píše @caramellka, cítila som sa normálne, nemala som nevoľnosti, až úplne ku koncu mi trochu opuchli nohy a mala som problém s vysokým tlakom.
Ja byť na mieste tvojho muža, už by si dostala últimátum. Buď sa pôjdeš liečiť (myslím, že potrebuješ psychiatra), alebo by som dumala nad rozvodom. Je strašne nezodpovedné chcieť ďalšie a ďalšie dieťa lebo ty chceš byť tehotná. Ja byť tvoj muž, toto by som si nemohla zobrať na svedomie. Veď to sú deti…ľudské bytosti, majú svoje potreby, materiálne, emočné. Jedinú potrebu, ktorú ty napĺňaš je tá tvoja. Správaš sa ako malé decko. Mne je z tvojho príspevku až zle. Ľutujem tvoje deti a tvojho muža. Tvojej rodine sa absolútne nečudujem.
Mnohé ženy si užívajú tehotenstvo ako súčasť toho, ze sa tešia na malinké. Táto žena sa teší byť tehotná a co príde potom už berie ako len doplnok, a to je na tom choré....
o deti sa treba starať 18 rokov a nie len tých 9 mesiacov čo ich máš v bruchu. Spýtaj sa svojho najstaršieho dieťaťa či chce ďalšieho súrodenca o ktorého sa bude musieť starať. Máš to v hlave popletené a potrebuješ vyhľadať psychiatra.
Si bláznivá bohužiaľ a patris na psychiatriu.. takto na nedeľný večer si ma vytočila do nepricetnosti a pritom tá ani nepoznám a ani ta nechcem spoznať.. dúfam že tvoj muž sa spamata a nebude s tebou spat.. ty si normlane nebezpečná pre okolie..
Je normálne mať veľa detí, mať rada pocit byť tehotná, ale nie je normálne mať úzkostné stavy, keď dostaneš menzes a vydierať muža plačom, že chcela ďalšie.Sama píšeš, že si unavena,na všetko sama máš depresie a tie sa liečia u psychiatra.A hlavne nečakaj.Mozno to je také nutkanie ako obsedantno kompulzivna porucha...sú ženy, ktoré nechcú ani jedno dieťa majú z toho hrôzu, že by mali byť tehotné.Tie deti ta potrebujú roky zdravú fyzicky aj psychicky.
@lenkasarka ja som sa obzerala v kazdom zrkadle, fakt sa mi pacilo, ako som vyzerala
@oliviakatka nemusi byt, ja som tiez mala v pohode tehotenstva a aj ked ku koncu tych poslednych dvoch to bolo take horsie, plus zdravotne komplikacie, ale to prve som si uzivala neskutocne, a tiez mi bolo luto konca. Mne ako keby odumrela cast tela, ked sa maly narodil v 41.tyzdni. Neviem to popisat, ale mala som uz tam na sale pocity, ze mi je luto, ze to skoncilo. A nastali s malym problemy a nespanie a vysoky tlak, lieky, problemy s kojenim a nasledne depresie. Pri druhom som tiez mala v pohode tehotenstvo,...ja som sa praveze desila tych prvych mesiacov, pretoze mame nespavce deti, s kolikami vsetky. Druhe, to bol cisty ocistec!
No a kedze ja mavam problemy s cyklom, mogreny z hormonov, to kolisanie je jeden des. Tak v case tehotenstva toto ustalo a ja som sa konecne citila dobre, vyrovnana, spokojna, kludna. Na mna ten druhy stav posobil dobre.
Takze toto ja chapem, @autorka, ale rodit nemozes donekonecna. Ved ten kolotoc okolo deti musi byt riadny. My mame 4 deti a uz fakt je to tazke, kolko mate Vy?
Ja mam tiez tu tuzbu, len sa snazim to zracionalnit a uvedomovat si zdravym rozumom, ze toto obdobie tehotenstiev je uz za mnou.
@lenkasarka aj ja som sa citila pekna.
@deti95060810 rovnako som to mala, aj porody super, len ten masaker potom. Svagrina sa vytrapila 3 dni v porodnici, kym porodila a potom sej haj, maly jedol a spal...a ja? Jak zombik.
No musis sa naucit mat rada. Nic viac. Chyba ti pozornost a pocit vynimocnosti. Ked sa budes lubit, nebude ti to chybat a nebudes potrebovat byt tehotna.
Aj ja som sa citila krasna a zensky, ked som bola tehotna, ale zeby som kvoli tomu chcela tolko deti…no ani bohovi😂
No az teraz citam tie prispevky autorky, uff...
Ako z casti rozumiem, ako som uz pisala, ale zdravy rozum uz nikde, fakt? 😬
Prepáč ale toto bolo priam nechutne čítanie. Ty máš úchylku, ktorú odmietaš riešiť profesionálne u psychológa. Nemáš deti preto, že ste ich chceli a lubite ich, ale preto že ty chceš mat brucho a vyhovárať sa že nie si tucna ale tehotná. Spamätaj sa. Mna by mrzelo keby mi už vlastne dieta 10rocne vyčíta prečo nás je toľko. Veď ich musia aj v škole šikanovať a posmievať sa, kvôli tvojej uchylke.
Tebe sa nechce chudnúť,tak chces ďalšie dieťa ako výhovorku pre veľký ,,bachor???" Nesúdim,sama mám 3 deti. Ale zmýšľanie našťastie iné.🤔 Žena preber sa.
@deti95060810 Dobrý psychiater robí aj terapiu a nie nasadzuje len lieky..
Vyhľadaj odborníka
Podľa mňa väčšina žien je práve rada za pôrod a za to že má tehotenstvo za sebou 😀
Ty potrebuješ kvalitnú psychiatrickú liečbu. Takže hneď zajtra ujo google, najist psychiatrickú ambulanciu a objednať sa. Chúdence tie deti. To neni len mať brucho o tie deti sa treba vladat aj postarať s zabezpečiť im zdravý vývoj a možnosti do budúcnosti. Vedia vôbec tvoje deti čo je to pestrá strava, krúžky, alebo poriadny výlet? Pochybujem…. Ničis život vlastným deťom, pre svoju závislosť na tehotenstve. Je to egoistické. A ak svoje deti naozaj ľúbiš, ako píšeš, tak to čím skôr začni riešiť
To je prinajmenšom na psychológa. A je správne týmto vydierať partnera. Chudák muž. Rieš to čím skôr, ake z odborníkom .
Toto je na psychiatra a nie na psychológa. Toto je choroba, najmä ak máš už aj fyzické prejavy keď to nie je ako by chcela. A čo najskôr. Proste manžel má pravdu. Rovnako aj najstaršia a rodina.
@lenkasarka ja som sa citila krásna aj mi všetci hovorili ako som skrasnela ale bolo to len obdobie a vďaka nemu mam moje dieťa milované.
Na toto ani nemám slov... Tiez mame uz 3 deti, chceme a plánované, tretie je bonus. Najskôr sme sa bavili o dvoch. Teraz picas tehotenstva koli blbym kŕčových žilami som bola fakt Budiš k ničomu. Ľúto mi bolo deti za to, ze som sa im nevedela tak venovať. Teraz stále kojim, tak tiez nic moc. Ale to sa cadom spravi. No mat nad 5 deti?? Kokos ved ja špekuluje ako to zorganizovať a venovať sa každému aj muzovi aj sebe.
To čo vy mate doma je za mna pre "svatych" omylom na zemi alebo pre neuvedomelych.
Ale ty určite potrebuješ odborníka, idealne intenzívne liečenie s hospitalizáciu.
Si unavená, nevládzem, tak sup daksi kojenec!
Sa postáv pred zrkaldli a riadnu si plesti akebo vbehne sa osprchovať ľadovou vodou. Byt tvoj muz, uz davno mam vasektomiu a deti vo svojej statistlivosti a ty ultimátum! Liečenie so zdarnym koncom alebo čau nazdar!

@bielasovicka tak ja jrj fandim ale asi skonci tam