icon

Ako zvládnuť stres a frustráciu v materstve?

9. aug 2024

Ahojte asi tu nenajdem pochopenie kedze som na mamickovskom fore ale.. ja nezvladam byt matka. Mam 24 otehotnela som neplanovane rodina aj “priatel” ma prehovorili aby som si dieta nechala a nakoniec som na to vsetko v podstate sama. Nemozem nic, nikde ist sama ani s dietatom lebo je uvrestane, furt reve cele dni, najradsej by som zmizla niekde a uz sa nevratila. Idem do prace na jeden deň vtyzdni, uz ma 6 mesiacov ale neviem čo si od toho sľubujem keďže zivot sa mi aj tak nezmeni len tých pár hodín pre mna bude vykupenim. Ja sa asi zblaznim, nezvladam to, chyba mi moj zivot.. kazdy den vecer keď idem spat ani nemozem zaspat, len premyslam preco som si toto urobila… a naco mi to je dobre, ked som mohla ist na interup. A mat dieta za 10 rokov. Strasne to lutujem!!!!! 😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Strana
z4
liv1
10. aug 2024

1. Kamoska neplanovane otehotnela, mala velke stresy lebo nebolo 100% koho to dieta je. Bolo to najnarocnejsie babatko ake som kedy videla. ALE. Ked bola trochu vacsia, je uzasna. Uuuuuzasnaaa. Len z toho musela vyrast.
2. Povedz mame a partnerovi, ze je pekne ze ta prehovorili, ale nutne, NUTNE potrebujes viac casu pre seba, inak sa zblaznis. Napriklad dva cele dni v tyzdni, plus treti praca.
3. Ja som pocitovala extremnu unavu a ze sa zo mna stal otrok, bol to extrem, hoci dieta som milovala a bolo planovane. To sa vaetko bude len zlepsovat.
4. Zacni sa viac venovat svojim komickom a najdi si opatrovatelku. Milujucu dobru zenu, ktora jej da lasku ktoru ty teraz dat nevies. Ale to nevadi, je to win/win.
5. Neobvinuj sa za to, naopak, hovor o svojich pocitoch tu aj doma, a rob riesenia. Byt so supernarocnym dietatom 24/7 a byt na neho casto sam je fakt na palicu.
6. V zivote mozes toho este nespocet uzasneho zazit, lozes byt velmi stastna a spokojna. Tvoje dieta raz moze byt taky partak, ze si to ani nevies predstavit. Zivotne okolnosti su rozne, ak to takto dopadlo a ty si sa takto rozhodla, asi to tak malo byt.

Drzim ti palce, verim ze s radami od zien tu z MK to zvladnes, preklenut to najtazsie obdobie, mat moznost byt slobodnejsia a trocha volnejsia. Hlavne neurob nejake zbytocne unahlene rozhodnutia a dobre si vsetko premysli.

peknyvladko
12. aug 2024

@blonde_bella nuz, kazdy si je sam strojcom svojho stastia

peknyvladko
12. aug 2024

@liv1 “nebolo 100% koho to dieta je” 🤦🏻‍♂️ strasne ako sa niektore zeny rozdavaju

majka2
12. aug 2024

S partnerom spolu žijete hádam. Ale predpokladám že musí pracovať. Je mi ľúto že ti tak strašne vadí tvoje vlastná krv. Ja neviem skús si nájsť dáke stretnutia s mamičkami sú kadejaké kurzy a ja neviem čo alebo len kamošku na kocikovanie pokecáme ist vonku z deťmi. Prípadne dáš dieťa skôr a to do jaslí a nebudeš čakať na škôlku ono keď je vôľa je aj cesta zas taká mladá niesi.

liliana8
12. aug 2024

Najdolezitejsie je zmenit myslenie, lebo z myslienok pramenia tvoje pocity. Dieta je na svete, skus sa zamerat na to, co mas a nie na to, co momentalne nemas, iba tak mozes byt znovu stastna. Si vycerpana, unavena, skus si najst aj vypomoc (cez domelia.sk, modrykonik alebo FB skupiny), napr. studentku alebo dochodkynu, ktora ti pokocikuje, pride sa zahrat s dietatom. Casom cesta bude aj kruzky a ihriska, aby si sa zoznamila s inymi mamickami a deti sa vam spolu zahrali. Nezameriavaj sa na to, co nemas, ale co mas a ak to nemas premarnit, skus si s dietatom vytvorit vztah. Casom bude tvoj partak a bude to jednoduchsie. Nepriprav sa o jeho lasku, tym, ze sa zameriavas na to, co ti uslo, ale zameraj sa na to, co v nom mas - si jeho cely svet a to ti vravi mama narocneho dietata.

liv1
12. aug 2024

@peknyvladko vies co tam to boli ale dvaja. Priatel a milenec…

Strana
z4