Ako zvládnuť vyhorenie z materstva doma?
Prišla som si sem pre radu, ako sa vysporiadať so situáciou, ktorú zažíva asi veľa mám detí.
Som mama dvoch chlapcov 4.5 a 2 roky. Už som na materskej skoro 5 rokov a mám toho akurát dosť.
Starší syn je náročný, neustále na seba upozorňuje, neposlúcha, neje,.skrátka nič s ním nie je ľahké. Mladší syn je zlatíčko. Manžel chodí do práce, prichádza domov o piatej poobede, deti chodia spať o pol ôsmej, pomáha mi s nimi.
Žijeme na dedine, pomoc s deťmi tu veľmi nemám. Starší syn chodí do škôlky, ale býva často chorý doma. Mladšieho som zapísala do všetkých škôlok na okolí a v meste, ale keďže bude mať v septembri ešte len 2.5 roka, nikde mi ho nevezmú. Žiadne jasle ani detské centrum tu na okolí nemáme.
Ja som sa už tešila do práce, mám dobrú prácu a dobrý plat, držia mi miesto. No v tejto situácii so škôlkou asi budem nútená dať výpoveď a byť doma ďalší rok a to mi už asi na komplet prepne. Nie som na deti dobrá, kričím na nich, som nervózna, nič ma nebaví a nič sa mi nechce ani začínať, pretože cez deň pri deťoch nemám čas a večer nemám energiu. Pred deťmi som sa rada starala o domácnosť, varila, starala sa o záhradu, mala hobby. Teraz to beriem ako niečo, do čoho sa treba nútiť. Dookola je všade bordel, hračky, nekonečné pranie a skladanie vecí , varenie a vyhadzovanie jedla, ktoré nikto nechce jesť, dojednanie zvyškov po deťoch..
Raz za čas babka postráži, ale to ma z biedy nevytrhne, keď sa opäť vrátim do rovnakého kolotoča. Potrebovala by som sa dostať znova medzi dospelých ľudí, riešiť prácu, cítiť sa užitočne, zarobiť si peniaze.
Poraďte mi prosím, ako sa z toho nezblaznit.

@zoja1234 30 minut je cas ktory ja musim stravit krajanim, miesanim, ochutenim jedla ci inak manualne do toho drbnut ale potom sa to uz iba vari abo pecie... a fakt nekukam 40 min na kolac v rure jak do telky, ani na vyvar hodinu jak sa vari na miernom stupni dam ho varit vecer, ked citam rozpravky a potom uz len vypnem... a ano je to tak, ze som sa pripravovala na to vopred, aby som vsetko mala a netravila cas doma a nejde o 4 eurove limonady a vstupne na atrakcie ja som chodila do lesa a na detske ihriska pripadne na dvore u babky ...jednoducho vonku