icon

Ani vaši partneri nezapájajú sa do starostlivosti?

9. jún 2024

Ahojte. Idem sa spýtať ako to funguje v iných rodinách. Máme 15 mesacne dieťa. Ale teda ja som prekvapena ze ten moj muž sa tak malo zapája. Stále sa vyhovára ze ved ja som matka mam sa starať ja. Som z neho sklamaná. Hlavne po tom čo dieťa bolo plánované a chcene. Ale on si myslí ze ja mam baterky co sa nikdy nevybiju. Tvári sa ze jeho sa to vlastne netýka a chodi si po svojom akoby ani rodinu nemal. No rozum mi ide stať. My ženy fungujeme lebo musíme a pankovia akože kedy sa im chce?

Strana
z2
candii
10. jún 2024

@jamimo ono to išlo nejako postupne. On nebýval taký.. ja už neviem. Komunikácia nemá zmysel .. nikam to nevedia. No kvôli deťom som len spravila.

bavlnka92
10. jún 2024

občas treba doma spraviť NIČ aby si všimli že domácnosť sa nevychystá sama. že ponožky sa neodnesú do práčky samé a riady do umývačky tiež. (milujem keď odnesie na linku ale do myčky ktorú stačí otvoriť ich nedá) 😒

erika237
10. jún 2024

Suhlasim s nazormi o podielani sa na domacnosti a vychove deti, no bohuzial aspon v okoli poznam minimalne tri vztahy, kde to funguje ako u autorky.
Nemam to rada, ale aspon na skusku by som mu teda hovorila, co ma urobit v domacnosti, hoci riskujes potom, ze ti raz zahlasi, ze mu rozkazujes ale tak hold ked nevidi ze kos napr treba vyniest tak smola.
Dieta by som mu tiez pekne nechavala, zacala zlahka a potom pridavala a vysvetlila by som mu, ze podrsenka z teba nerobi experta na zabavu dietata a ze tak ako ty sa mozes s malym zahrat moze to urobit presne aj on.
Pochopila som, ze sa zmenil a ze taky ako teraz kedysi nebol, nieco sa v nom mozno zlomilo, alebo on uz taky bol, len si to doteraz velmi nevnimala. Mozno by som si premietla aky je svokor lebo podla mna nielen zeny sa casom podobaju ma svoje matky ale aj synovia na otca.

lenkakravcova
10. jún 2024

@amelia89 rozdelili sme si to tak, že ja sa starám o všetko okolo detí a domácnosti a on ma živí. Nie len teraz ale aj potom keď budú deti väčšie. 🙂
Domácnosť mám obstaranu za 2-3 hod. Potom už len deti. (Viď stíham aj modrý kôň 🤣)
On má na starosti financie. Ja nechodím a neplánujem ani pracovať v budúcnosti mimo domu, takže áno - vidím to ako spravodlivé riešenie 🙂

lenkakravcova
10. jún 2024

@autorka
Ale čosi, nevymýšľaj. Chces skončiť na deti, domácnosť a aj tie financie nakoniec sama?
Myslíš že sa ti to oplatí?
Však normálne sa o Tom porozprávajte. Ak dieťa nezvladaš, normálne mu to povedz.
Prípadne ak on má toho tiež v práci dosť, skúste či niekto z rodiny vám nevie na 1-2 dní v mesiaci pomôcť.
S mužom sa porozprávajte o Tom ako vidí. Čo sa týka celého toho rozdelenia zodpovednosti.
Zase nemôžeš čakať, že bude pracovať a po práci sa starať pol na pol o domácnosť a dieťa.
To dieťa nezaberá 8hod pracovnej náplne denne (mám 3 a ani mne to toľko nezaberie).
Ak je dieťa malé a zle spinká, tak treba riešiť to, nie manžela, ktorý sa inak snaží sa o vás finančne postarať (ak sa skutočne snaží a vám v tomto ohľade nič nechýba).

lenkakravcova
10. jún 2024

A tieto tu rady na MK pomaly ber jedným uchom dnu a druhým von, čo tu niektoré ženy píšu. Väčšina z nich je buď rozvedená alebo ani vydáte neboli. Prípadne majú Max 1 dieťa.
Na Slovensku je 50% rozvodovosť, lebo ľudia miesto toho aby sa snažili spolu v manželstve vyjsť si v ústrety, tak sa snažia bojovať.
Keď nenájdete žiadne spoločné riešenie po spoločnom rozhovore a utriedeni si spoločných priorít (komu z vás na čom najviac záleží), tak navštívte manželskú poradňu.

letfenixa
10. jún 2024

@ninusa221 mám takú svagrinu, jej mama, odkedy sa jej deti narodili, bola doma, tak ani1 zo svojich 2 detí nenaucila nič robiť v domácnosti, ešte mali aj pomocnicku na upratovanie. A brat, ktorý teda nikdy nebol vzor poriadku, je u nich doma ten, ktorý robí všetky domáce práce. Už nechal aj tak, že neodniesol všetky poháre, čo nazsasala do spálne a keď sa v kuchyni čudovala, kde sú poháre, povedal jej, že tam, kde ich odniesla, tak sa s ním ešte pohádala. Špinavé oblečenie dáva na kopu a keď si nemá čo obliecť, tak v tej kope hrabe a vyberá, čo by ešte sa dalo použiť.

eskop
10. jún 2024

Môj tiež nič doma nerobí. Ani s malou sa nepohra ani nejde s nou von. Vraj chodí do roboty , tam jeho úloha konci.😕 keby to človek vedel skôr...

pink_lady
10. jún 2024

Normálne robí čo treba. Včera umýval podlahy, minulý víkend 2h žehlil, vykladá umývačku, umyje kúpeľňu, ...keď som bola po operácii umýval aj okná. Co fakt nevie, je variť. To aj vajco sa príde opýtať koľko variť...Alebo nevie roztriediť prádlo farebné-tmavé-biele.
Nebol taký od začiatku, keď sme sa stretli, tak takú umývačku nevedel ani zapnúť...Nieto ešte naložiť, vyložiť. Doma mal full servis. No ale manželka - akože ja 😂sa mu krátko po svadbe dolamala, ostala par mesiacov out, tak sa naučil 🙂

alexandra383
10. jún 2024

Nebola by som s takym chlapom. Ten moj predtym nikdy ani nedrzal v rukach ziadne dieta, odkedy mame nase deti som ho vsetko naucila od prveho dna z porodnice. Plnohodnotne ma vie pri detoch a domacnosti zastupit (okrem strihania nechtov, on vseobecne nema zmysel pre jemnu motoriku). Vsetky prace v domacnosti a pri detoch si delime, raz jeden, raz druhy. Neviem si predstavit robit sluzku, ani pod argumentom, ze by ma “zivil”. Sme si rovnocenni, kym je v praci, ja si tiez nevalam doma sunky a ked pride, tak fungujeme spolu vo vsetkom.

jamimo
10. jún 2024

@candii rozumiem, že kvôli deťom. Ale aj tak, ty sama určuješ hranice, vlastne umožňuješ aby mu ten all inclusive- exclusive 5 * vychádzal. 🤷‍♀️
Ja som rázna žena v týchto prípadoch. Povedala by som: Deti moje zlaté, otec neuvaril ryžu, bude chlieb, kyslá uhorka, tiež mám len dve ruky a dve nohy. Bodka.
PS: Kedysi brat neumyl riady, tak som mu ich dala do postele 😉

lauricka
11. jún 2024

Nie, to len ste si zle muža vybrali. Normálny pomáha. Aj keď,nenazyývam to pomocou. Je to spoločná domácnosť a spoločne deti, takže dvaja zrelí ľudia sa normálne spolu o to starajú. Keď už, tak si pomáhajú navzájom. Nie?

ellakar
11. jún 2024

Skus sa s nim porozpravat, ale nie ked budes prave vycerpana a nervozna z unavy. Najdi si moment, ked budete obaja v klude, male bude napriklad spat a povedz mu ako sa citis a co ocakavas od neho. Niektorym muzom treba povedat s cim chces nech ti pomoze, co nech urobi,....nejak im od seba to nedojde. Ale vsetko sa da, ked sa chce 😉A zase neocakavaj od zaciatku zazraky, ale za kazdu pomoc, pochval ho, povedz mu ako ti to dobre padlo..... Vdaka Bohu za mojho manzela, musim povedat, ze vo vsetkom mi pomaha a pomahal, ked boli male deti, ci v noci vstal, prebalil, upratal, ked som bola uz vycerpana kludne som mohla ist sa prejst bud do mesta, do nejakeho obchodneho centra,.... Trosku medzi ludi. Jedine, co nerobil a nerobi, nevaril obed 🙂, ale ranajky, veceru nema problem urobit. A uprimne ani som neocakavala od neho, aby mi a nam vyvaral, ked nema k tomu vztah.

lubkovaandrejka
24. jún 2024

@candii och,ti muzi,to ako cez kopirak 🙄

Strana
z2