icon

Bojím sa ako budem všetko stíhať po pôrode

1321987
2. máj 2022

Ahojte čakáme druhé bábätko v júli
Máme 7 dcérku. Veľmi sa bojím po porode ako to bude
Kedy budem variť čo variť veľmi chcem kojit
Dokedy ste varili zvlášť svojim bábätkám
Kamarátka dávala od 4 m aj kyslú polievku slaninu a dieťa jej teraz zje všetko

Strana
z2
joesvk
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
2. máj 2022

v 4 m slaninu? a na cibuľu prečo zabudla....🙄

1321987
autor
2. máj 2022

@deti95060810
@deti95060810 no že jedla ju 🤭🤭

joesvk
2. máj 2022

Neboj sa. Hormóny spôsobujú, že veľa vecí vidíš katastroficky. Všetko sa utrasie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
2. máj 2022

Nerozumiem, v čom je problém...píšeš tak trochu dokopy všetko.
Máš 7 ročnú dcéru. Ta už hádam jedáva všetko. Co to ma spoločne s tým, že nevieš, ako máš prikrmovat a odkedy a ze kamarátka jedla od 4 mesiacov dieťata aj kyslú polievku a slaninu?
Chces vedieť konkrétne co? Odkedy prikrmy, alebo co na prikrmy alebo co máš jest ty?

1321987
autor
2. máj 2022

@1321987 no bojím sa ako to bude
Liečim sa na Štítnu žľazu už dlho či s toho
Bojím sa či to zvládnem s malým babom

diamond007
2. máj 2022

@1321987 už jedno máš tak asi zvládneš a staršia sa bude tešít a pomahat

elizabet173
2. máj 2022

@1321987 prečo by si to nezvládla? Máš muža, nie? Treba na neho presunúť nejaké povinnosti, nehanbi sa požiadať o pomoc, keď ju budeš potrebovať, či už mamu, svokru, sestru, susedku, kamarátku. Podľa mňa sú to len obavy z toho, čo si ešte nezažila, okorenené tehotenskými hormónami

1321987
autor
2. máj 2022

@elizabet173 ved hej len čo budem variť zas

sim_simonka
2. máj 2022

@1321987 akože čo budes variť? A doteraz ste jedli zo vzduchu, či čo? Sak normálne budes variť to čo vždy a keď dieťa začneš prikrmovať tak postupne najprv mrkvu…atd. Veď jedno dieťa máš, alebo ti ho vychovala vlcica ako Maugliho? Fakt nechapem niektoré ženské. Akože ja mám tiež 7r syna a v júni budeme mat babo. Ale teda aby som sa dostala tým čo budem variť…

luccija
2. máj 2022

@sim_simonka
@1321987 asi myslí prikrmy, ale píše ako hotentot🙂

cecilia29
2. máj 2022

Veď skús kojit a do polroka nemusíš uvažovať o varení . A potom prídu prikrmy , vlastne nič jednoduchšie není ako uvariť zeleninu a mixnut ju .A po Tom pridat mäso, a výživu. ...a na internete máš vlastne všetko popísané

mandarinka555
2. máj 2022

@1321987 Vôbec ti nerozumiem, čo sa vlastne pýtaš....

kamagma
2. máj 2022

No nebudes, ja mam 9m neodlozitelne druhe dieta a nestiham nic ,ale tak snazim sa,len mam pocit,ze to nikdy neskonci,ale raz ano ked pojde do skolky🤣

beata_k
2. máj 2022

Niekolko mesiacov nemusis riesit ziaden prikrm. Dovtedy sa zladite. Teraz sa tym nezatazuj, casu dost. Drzim prst.

ummimaryam
2. máj 2022

Neboj sa, zober to den za dnom, krok za krokom, s nejako to pojde. Nestresuj. Krok za krokom a nadych, vydych. Vsetko sa snaz zjednodusit a hotovo.

ummimaryam
2. máj 2022

Mysli na vsetky tie matky ktore to zvladli, a zvladnes to aj ty. Neboj...

denithestrange1993
2. máj 2022

@1321987 vsak pol roka mm akebo um,potom prkrmy. Ale nie udeniny,kysle polievky...

elisebah91
2. máj 2022

Zvládnes to, nevesaj hlavu, išli ste do toho dvaja...dáš to i keď budeš padať únavou na držku, dáš to ...lebo musíš...7rocna je už ako tak samostatná jednotka, priprav sa na skrytu žiarlivosť, to je vždy, .....chces kojit tak do toho, určite sa ti to bude dal lepšie ako mne...mám tri deti 5r ,2,8r a 4m...2,8este dobre nechápe, že idem dať papať, nevytvára podmienky ako staršia, ty máš sedemročnú veď to je slečna už...nestresuj, urcite si v skupine na MK s TP tam ti všetko povedia baby keď sa ich opýtas....čo budeš variť zas? Dr ťa nasmeruje...na nete je toho tiež kopu ..rob ako uznas za vhodné TY..ja ako tretomatka dosť kašlem na rôzne veci čo som riešila pri prvej, takže môj dojceny má pravidelnú dávku kávy, a všetkého okolo ...už mal aj kyslú...prehnalo ho a hotovo, tu je...

marca12
2. máj 2022

@1321987 akoze co budes varit. Vam ako doteraz a babatkam sa vsetko mixuje a nezjedia toho vela. Ved vies,co si varila dcere,ked bola babatko. Ale slaninu by som urcite 4m nedavala. Nechce sa mi verit,ze v 21.storoci niekto babatko krmi slaninou.

elizabet173
2. máj 2022

@1321987 to, čo si varila prvému dieťaťu, ak si zabudla, je more info na nete, aj tu ti iné maminy poradia. A pre zbytok rodiny varíš aj teraz, či?

1321987
autor
3. máj 2022

@luccija nie prikrmy😔

1321987
autor
3. máj 2022

@elizabet173 varím ale už som asi všetkého prezrata😔

luccija
3. máj 2022

@1321987 nerozumiem potom, že čo budeš variť, keď s ním budeš na materskej?

mamkalentedkova
3. máj 2022

No veď. Arit budeš normálne ako doteraz..alebo pogooglis nejaké nové recepty.Babo bude prvé mesiace veľa spinkať ,takže času bude dosť a kým sa to zmení,zvyknete si na seba .7 ročná jebuz dosť veľká aby ti pomohla aj v domácnosti ,keď bude bábo väčšie aj sa spolu zahrajú .Všetko bude tak ,ako si nastaviť,zariadis..samozrejme podľa potrieb bábätka.Starsia už iste chodí do škôlky alebo do školy ,takže celé doobedu budeš iba s bábätkom .V škole funguje aj družina ,kde si dieťa spraví úlohy ,má tam aj obed. Vôbec nevidím žiaden problém .Budeš to zvládať presne tak ,ako všetky ostatné ženy a matky .Niektoré majú dokonca oveľa menší vekový rozdiel medzi deťmi a zvládajú to ...

1321987
autor
3. máj 2022

@mamkalentedkova veď hej ja som taká.nebola to všetko že som doma
Bože nechapem ako dakto je celý život doma na podpore
Ja sa idem zblaznit od nudy

mamkalentedkova
3. máj 2022

@1321987 neboj sa ...vôbec sa teraz týmto netráp..to všetko pôjde úplne automaticky ,keď príde ten správny čas.Skus si nájsť nejaké záľuby .Chodit napríklad do prírody ...zájsť niekam s kamoškou ..robiť nejaké aktivity so staršou .Všetko bude fajn

zorkahorka
5. máj 2022

S druhym dietatom som to zvladala lepsie ako s prvym.a to boli obaja doma.my mamy mame v sebe talent vsetko stihat,ak si to spravne zmanazujeme.ja som malemu varila osobitne prikrmy do takmer 10.m.on je papkac, zje vsetko a vela a najradsej jedol z nasho taniera

1321987
autor
5. máj 2022

@zorkahorka a čo zvlášť

Strana
z2