icon

Bude rodičovstvo v 45 rokoch náročné?

1. nov 2023

Ako ste to zvládli ? Bolo to ťažké ? (Prvé dieťa )

Strana
z2
irusa
1. nov 2023

@janinah tak to skôr by mali posúdiť iní... Dieťa je úplne iné doma a iné mimo domu

anna_anicka83
1. nov 2023

@medda_beda Ja mám 11 ročnú a aj 1,5 ročného. Mám 40. A teda viem povedať, že s tou 11 ročnou je to ťažká pohoda. Takže sa 10 ročného dieťaťa v 50 tke vôbec neobávam. Jasné, možno bude aj puberta, ale ani tá netrvá večne. A nemusí to byť hneď nejaká katastrofa. Ja si toto posledné prekvapenie užívam asi najviac. 45 je už dosť, ale energiu čo dáš, aj dostaneš.

medda_beda
1. nov 2023

@anna_anicka83 Ono to nemusí byť fyzicky ťažšie, ale v 50tke by sa mi nechcelo riešiť po večeroch domáce úlohy.Samozrejme, že sa to dá zvládnuť, ale v 50tke by už človek chcel mať aj vlastný keď mal deti okolo 20tky.
Samozrejme ako kto 🙂 to je individuálne.

mirkava
1. nov 2023

Gratulujem, držím palce. Nezáleží na veku určite to dáš.

umpanka
1. nov 2023

Budem mať 60 a mám 15r dcéru. Všade okolo nás - v škole, na tréningoch, v LŠÚ mladší ľudia. Nestonú, nepremýšľajú, koľko rokov majú do dôchodku, v práci oveľa mladšie kolegyne mysľou veľmi staré - tu ma kole, tu ma láme. Dá sa to, možno zopár za sebou prebdených nocí bolo treba trochu viac dospať, ale inak dobré. Nevybrala som si to, vyšlo to tak - prvé a posledné dieťa, ale stojí to za to. Nemám čas starnúť. A prechod? Raz ma oblial pot a bolo po ňom.

janinah
1. nov 2023

@irusa pubertu tvojho dieťaťa s následnými dozvukmi zo školy.z okolia.od susedov vedia ti cudzí posúdiť lepšie ako ty vlastná matka?
Čo sa tu na koni ešte nedozviem...

luccija
1. nov 2023

@irusa veď už ma 3 dospelé deti asi vie akou cestou sa vybrali a či sa "vydarili"

kukuk29
1. nov 2023

Tie ktore mali stastie v zivote a stretli normalneho muza skor a podarilo sa im otehotniet ti budu tvrdit ze by do toho nesli..tie ktore nestretli spravneho alebo sa im.dlhodobo nedari -tie napisu ze hor sa do toho. Je to iba o tebe - nic si nerob zo zlych komentarov ...ty budes k nemu v noci vstavat a starat sa o dietatko 🥰🙏💪je to kazdeho osobna vec - niekedy 45 rocna ma viac energie a zvlada situacie lepsie ako 30 rocna 💪

irusa
1. nov 2023

@janinah narážala som na to, že o určitých veciach ani vedieť nemusíš.... Ako rodič... Dieťa neformuje len rodič ale aj spoločnosť

nevenka
1. nov 2023

Mam 40, 4 deti, 10, 8, takmer 3 rocne a 10 mesacne. Keby nebolo hypertyreozy, ktora mi nici vzdy obdobie po porode, tak by som to zvladala dobre. Zacalo to po druhom porode, este ked som bola mlada.
Manzelova stara mama mala prve vnuca v 43 rokoch, ja budem mat najmladsie 3 rocne vtedy. Takze dost nepomer. Mam aj sesternicu, ktora ako 46 rocna sa stala babkou, ale je 2x rozvedena, ma 2 deti s 2 roznymi muzmi a zije s tretim. Ja mam stale jedneho uzasneho. Jej sestra mala prve dieta ako 40 rocna. To su take veci, ktore si nenaplanujes. Keby som este otehotnela aj po 40, tragicky by som to nebrala, ked uz si tehotna, co s tym spravis? Ja by som sa na to nastavila, ze to proste dam. A hotovo 🙂. Na potrat by som nesla. A zvlast, ked ide o prve dieta. Mozno jedine, co budes mat. Pozri, predstav si, ze budes mat 55, 65...a budes pocitat. Moje dieta by malo tolko a tolko. Obzries sa spat a povies si, ze fakt, zvladla by som to. Ale dieta mat nebudes. Aky je to pocit? Mladsia uz nebudes a ak to dieta chces, tak ho maj, hoci aj v 45. V 55 uz mozes nat 10 rocne dieta a to uz je partak, uz za chvilku pubertiak, takmer o tom 10 rocnom neviem. Sam sa uci, iba jednotky podpisujem, este mi aj co-to vybavi, nejaku zasielkovnu a obchod, postrazi mensich surodencov. A v 55 sa mozes stale citit mlado. Drzim Ti palce. Dieta da zivotu zase trochu iny rozmer.

domkakvet
1. nov 2023

Je to asi individualne, niekto nevladze uz v 30, niekto sa citi v 40 ako keby mal 20.

medda_beda
1. nov 2023

@kukuk29 Nie nenapíšu to tie ktorým sa nedarí.Napíšu to len tie ktorým by to nevadilo.

madeline1
1. nov 2023

V dnesnej dobe uplne bezne. Tahsie po fyzickej stranke, ale ak to nejde skor netreba sa nepokusat a odopriet si radost mat dieta. V 40tke nie si stara a ovela zvlastnejsie je sa v 40 pripravovat na vnuca ...

2006_1211
1. nov 2023

Si pamätám keď sme chodili na základnú školu ešte tak jedno 13 ročne dievča hovorilo ze jej mama ma 50rokov a všetci ze aká je stara jej mama lebo ostatné matky mali okolo 35-40 ale keď už si tehotná tak ten vek je jedno hlavne nech je zdravé

rybkoava
2. nov 2023

Byť mamou je úžasné. Keď Ti dajú dieťa do náruče, sa už len pousmeješ nad otázkou veku.😊

silviaeli
8. nov 2023

@marcellka32 no sk bude chciet slusne doštudovať tak sa vnúčat dockas práve v dôchodku😊..je ina doba, vek sa už posúva pri plánovaní rodiny..

milka1988
9. nov 2023

@mamina7070 moja sestra má 16 a jej otec 70 😅😅😅

katka533
7. dec 2023

No ja mam v 40 druhe a mam dost fyzicky. Akoze niekedy fakt nevladzem ..aj ked pri prvom som bola viac unavena, ze som nebola zvyknuta, ale teraz som taka nevladna az 😄

subartic
7. dec 2023

Mne sa narodil posledný syn tesne po dovŕšení 43 rokov . V decembri bude mať 6 a ja mám 49 ( oktober ). Vôbec sa nad tým nezamýšľam či vládzem alebo nie, jednoducho som mama tak ako tým predchádzajúcim piatim, pritúlim , vypočujem , pohladkám a aj vyhreším . Myslím že kondičku mám dobrú , behám so slúchadkami v ušiach áno aj teraz ked je sneh . Víkendy venujem deťom ktoré o to ešte stoja, tí starší už maju svoj život a o človeče nezlob sa , karty alebo kreslenie už nestoja. Keď budem mať 60 môj syn bude tesne pred 18 stkou , či budem stará vôbec neriešim a to že budem patriť medzi staršie mamy na stužkovej ma vôbec netrápi , prídem tam v moderných šatách so skvelým makupom , nie bombarďákoch a šatke na hlave. Kedy som bola najmladšia mam ana stužkovej , tak terza budem kľudne najstaršia .

Strana
z2