icon

Bude rodičovstvo v 45 rokoch náročné?

1. nov 2023

Ako ste to zvládli ? Bolo to ťažké ? (Prvé dieťa )

Strana
z2
mamina7070
1. nov 2023

v tomto veku by som to uz nedavala to je vek kedy sa uz pomaly pripravujem na vnuca 😉

marianarem
1. nov 2023

Mala som prve v 41. Ano fyzicky to je celkom narocne, v 20ke by som fyzicky zvladala viac. Ale zase je mi lepsie psychicky, ovela menej stresujem ako kedysi, ovela menej sa zaoberam tym, co si kto mysli (napr. o tom ako mam obriadenu domacnost), k malemu viem tiez pristupovat s vacsim kludom, ako.by som bola vedela pred 20 rokmi. Takze ma to vyhody aj nevyhody, ale da sa to normalne zvladat. Inac na izbe v porodnici som.mala spolubyvajucu 43rocnu, aj ona to zvlada.

stanulienkat
1. nov 2023

Ak si už tehotná, tak nerieš. Teš sa na zdravé bábätko. Ja mám taký vek zhruba ako ty, ja by som to už nedávala. Ani troj- štvorročné dieťa, už by som na to nemala ani zdravie, ani nervy.

pininka1
1. nov 2023

Suseda ma, malý nie je úplne ok, je to podozrenie na autizmus. Ale tehotenstvo aj materstvo zvládla bez problémov, je to.taky akčný typ. Ja mam tri deti, medzi prvým a poslednou je 10 rokov a teda bol to riadny rozdiel vo všetkom.

mamina7070
1. nov 2023

samozrejme ak si tehotna tak to uz proste musis dat 😉 ale dobrovolne by som do toho nesla
mna by skor desila puberta v case ked mam 60 tokov a 15 rocny pubis 😂

vevesh
1. nov 2023

Dnes pri neplodnosti resp. Roznych rodinnych zlozeniach (moje-tvoje-nase) je tento vek normalny. Vsetko sa da zvladat, ak sa chce a tuzba po dietati je velakrat vacsia ako mozne prekazky, ktore mozu nastat- ale tie treba riesit za pochodu.

veronikaszabova
1. nov 2023

Ja mam aktualne 38 rokov - tretie dieta (7m). Ak by som mala mat malu teraz ako prve dieta, surodencov by uz nemala 😂😂😂 a to som dost aktivna, sportujem...ale vek neoklames.
Drzim ti palce ❤️

veronika1754
1. nov 2023

V podstate obdivujem, ja mám 40,moja najstaršia má 21 najmladšia 7 a medzi tým tri pubertalne deti, dúfam že o 5 rokov už si budem užívať pokoj a čas pre seba, hlavne nech ste zdravý všetko ostatné dajako bude

veronikaszabova
1. nov 2023

@mamina7070 presne toto vravim aj ja 🙂
Nasa najmladsia ked bude mat 12, ja 50 😂 desim sa toho uz teraz 😂😂😂

jarmila2010
1. nov 2023

@veronikaszabova o 4mes.budem mat 50 a dcera 11r...mozem ta uistit,ze nic strasidelne sa nedeje ;) prave deti ma udrzuju mentalne mladsiu,ako inych ludi,kt v tomto veku maju,uz dospele deti...

veronikaszabova
1. nov 2023

@jarmila2010 ❤️❤️ tak ja uz v tom veku budem mat aj dve dospele deti. 🙂 starsi syn bude mat 26, mladsi 21. 😂😂

jarmila2010
1. nov 2023

@veronikaszabova ano,citam 🙂 len som tym chcela povedat,ze z mojho pohladu ma moje relativne male deti udrzuju v kondicii oproti inym ludom v tomto veku...pravidelne sa stretavam s nazorom,ze mi netipuju tolko rokov,kolko mam...

luccija
1. nov 2023

Ja mám veľa kamarátok, ktoré majú deti po 40 tke aj v 44 r a deti sú zdravé a nebadam, že by padali únavou.Urcite Ta skolí nočné vstávanie, ale to možno aj 30 r a sú aj dobre deti čo spia🙂gratulujem určite to nie je žiadna katastrofa tes sa, že Ti bolo dopriate.

lucylaw
1. nov 2023

Je to individuálne,ja mám 37 a už by som malé bábo určite nedala,som rada,že syn už je relatívne veľký (má 9),nemusím riešiť nočné vstávanie,prebaľovanie,príkrmy atď..Ale ako som napísala,každá to má inak..

cookie29
1. nov 2023

Každé dieťa je iné. Mám jedno hyperakcne ktoré nespavalo, proste high needs baby. A druhé, kde si materstvo užívam. Neviem ake by to bolo bývalo v 20ke samozrejme únava je a je mi jasne, že teraz keď sa nevyspim tak to “platím” na výške som nespala aj týždeň a v pohode. Ale som rada že sú.

sasitimi17
1. nov 2023

neviem, ako podla mňa je to už dosť rokov všeobecne na dieťa, aj keby bolo tretie

janinah
1. nov 2023

Určite aspoň to jedno hoc v 45...rokmi budeš šťastná,že ho máš. Mam 60,syn 18 ,dcéry mimo domu so svojimi rodinami,ja vidím len pozitíva.V každom smere.A na rozdiel od iných názorov to mam odzite na vlastnej koží.

yoxinka
1. nov 2023

Ja by som v tom veku bábo nechcela. Ale mám 38 a tri deti. Keby nemám žiadne, možno by som rozmýšľala inak, neviem 🤷‍♀️.

syslik81
1. nov 2023

ja som mala moju v 33 a uplne mi to staci .. teraz 43 a som ko .. uz jej tolko nevladzem nerozumiem tym mladym a desim sa jej puberty .. v dnesnej dobe sa v 45 so zien stavaju skor babky ako matky-ale ak s auz prihodilo hold das to . niekoho dieta omladi . no dieta bude promovat a ty budes mat 60+ ziadna slava

zuzudrnda
1. nov 2023

@janinah 💚 krásne napisane

luccija
1. nov 2023

@syslik81 v dnešnej dobe nesranduj ...veď je boom rodičiek 38 plus...moja kamarátka je babkou v 46 r neviem ja sa na to ešte necítim byt babka🤪ale ona rodila hneď po škole a jej dcéra chcela byť tiež mladá mamina tak v 25 r má druhé dieťa.

mirkovci6
1. nov 2023

mojho brata mali nasi v 52. teraz ma 20 a omladli pri nom, ja mam 40 , 4 deti 14,15,16 a najmensie 3, sem tam mam myslienky ze este jedno, ale veru uz mam toho dost, odpocitavam ze este tak 5 rokov a budem mat snad cas aj na seba, ale zasa je pravda ze som v kolotoci okolo deti 15rokov, ty mas prve.. urcite si ho uzijes a aj v poho zvladnes

muchotrafka298
1. nov 2023

Ja mam kamaratku, ktora mala svoje prve a jedíne dieta po 40tke. Teraz ma maly tusim 8 rokov a ona skoro 50. A zacala mat take hlupe reci, ze ona nevie, kolko sa dozije, ci uvidi synovu stuzkovu, ked vysoku skonci. Ale beriem to u nej len ako nejaky momentalny stav, lebo som sa jej pytala, ze ci ju toto nenapadlo este predtym a ze no nie, tam ju ine veci napadali 😂

irusa
1. nov 2023

V 45 jedine vnúčatá

kulumulu123
1. nov 2023

@veronikaszabova ja som mala prve v 35 druhe v 41 a toho krpca zvladam s ovela lepsim prehladom ako velkacku v jeho veku. Teraz mam 45 a parada zivot gombicka. Ak by sa pritrafilo dalsie tak by som to dala ale cielene neplanujem...

olimuc
1. nov 2023

Ak sa na to citis, preco nie … kazdy vek ma svoje pre a proti. Predpokladam, ze nemas iba igelitku a keby sa nieco stalo, nemusis sa otravovat s debilom 🤷🏻‍♀️ al je vsetko zdravotne ok preco nie V tomto veku je clovek kludnejsi a este aj mozno omladnes

medda_beda
1. nov 2023

Opýtaj sa žien ktoré majú už po 50tke a majú tak aspoň 10 ročné deti.Väčšina žien tu má batoľatá a ešte nevedia čo ich čaká, že to nebude také ako po pôrode.

Deti nemám, možno ani mať nebudem, ale v takom veku už deti nechcem.

marcellka32
1. nov 2023

Mám 43, dcéra má 16 a syn 14...to už skôr dcéra mi donesie vnúča pomaly 🙂 ale nie ešte má čas, ja si užívam tento vek keď sú veľkí, samozrejme každý vek má svoje čaro.... potom si užijem vnucata

ivik4
1. nov 2023

Mna mala mamina skor, v 37cke a furt mi vravela : Ivka, len si sprav male skor nez som mala ja .
A ja ako decko som velmi pozorovala vekovy rozdiel medzi mojou maminou a maminami mojich kamosiek. S mamou mam super vztah, ale vtedy mi az tak nerozumela ,predsa bola starsia.

janinah
1. nov 2023

Inak poniektorí sa tu boja puberty vlastných detí....ak ich dobre vychovate.tak ju ani nezbadate...mne sa to podarilo 3x..nechválim sa .konštatujem

Strana
z2