Byť mamou je pre mňa aj po 3 rokoch veľmi náročné
Zdravim, kde začať. Syn v auguste má 3 roky, porod katastrofa doteraz nedokážem napísať čo sa stalo ledva 2 kg vazil. Inak babatko veľmi dobre dojceny do teraz. Samozrejme tie noci neprestával budí sa ešte 1-2 na cici ale to mi nevadí. Ide o to že je pre mna narocne zvladnut každý den. Cítim sa hrozne keď to napíšem. Máme všetko auto peniaze chodíme si kam sa nám zachce nekysneme doma. Ale ja jednoducho nezvladam bežný život. Som zaťažená na to aby sa mu nič nestalo. Myslím hneď na to najhoršie a neviem si pomôcť. Oči mám aj na chrbte pri tom je poslušný kľudný samozrejme obdobie vzdoru niekedy nechce dať ruky ale inak dobre dieťa. Neviem nakupit poriadne s malym mne všetko ako keby vypadlo z hlavy. Neviem sa absolútne už na nic susetredit. Či je maly pri mne alebo som bez neho. Myšlienky má poháňajú za ním aj keď mám cas pre seba kaderník solárium zeniem sa spät a neviem to ovplyvniť. Boli má brucho keď je s babkou. Neskutočne má vyčerpáva robiť už veci naraz. Naraz variť naraz odpratávat susicku nakladať a dávať pozor na maleho. Ja neviem jak to zvládajú ostatne ženy. Porobené mám ale po takom upratovaní zároveň varení a samozrejme stále sa rozprávaním a pomocou malého mám pocit že mi vybuchne hlava. A to každý den. Den zvládam len aj napríklad neupratujem nevarim a obedujeme na výlete. Ako to robíte ženy? Ja už nevládzem. Muz zarába aby sme mali všetko. Doma nechcem aby robiť viac nez vyložiť mycku a pohrať sa s malym má náročnú pracu denne cestuje 200km vstava skoro a predsa my sme doma…
Ale ja nemám silu niekedy ani zhasnúť svetlo. Žijem zdravo dbám na stravu odstavujeme zeleninu obocie semiačka doplnky výživy som športový typ ale mám čo robiť s bežným fungovaním a nerozumiem tomu 😞 ako to robia mamičky ktoré majú napr nadváhu a 3 deti keď napr teraz v lete ako je teplo idem vypľuť dušu s malym v zoo
necakaj a zacni zhanat budes rada ak do septemvra vobrc dostanes termin. super ze si sa o tom porozpravala s muzom a ze ta podporil. psycholog moze byt fajn oporou v case zmien co vas caka
Mas uzkostne stavy, tam tazko radit, zazila som to a dostala som sa z toho sama...zaklad je uvedomit si, ze tie scenare existuju v tvojej hlave a nenechavaj sa nimi ovladnut, pokial sa to nezlepsi smer psycholog
Psychologovi povies presne to co tu pises... exjstuju relaxacne metody, a niekedy aj samotny rozhovor s uplne nestrannym clovekom ti da iny pohlad....
Ja vidím problém v tom, že 3 roky si sa normálne nevyspala a si vyčerpaná. Celú noc si v strehu, kedy budeš kojiť, to nie je len tá chvíľočka na nakojenie. Treba už v noci prestať kojiť a začať spať, aj dieťa bude spokojnejšie a za pár dní sa prestane budiť. Každá matka sa o dieťa bojí, niektorá viac, iná menej, ty viac, za to nie si divná, pokiaľ si prežila traumatizujúci zážitok pri pôrode a doposiaľ si sa s tým sama nevysporiadala, nie je hanba požiadať o odbornú pomoc. Keď dáš dieťa do škôlky, postupne si zvyknete obaja na odlúčenie, hlavne keď uvidíš, že sa tam teší. Prvé dva týždne budeš stále rozmýšľať,čo robí a postupne to prejde a nakoniec si spomenies až vtedy, keď ho bude potrebné ísť vyzdvihnúť, lebo budeš musieť rozmýšľať v robote o robote. Hlavu hore a nerob veci, ktoré nemusíš, navar si na “zlé dni” pár porcií do mrazničky alebo si užite spolu obedové menu na terase v meste. Dieťa viac ocení spokojnú maminu ako domácu stravu. A snaž sa užívať si čaro okamihu keď ste spolu, nebude dlho malý, a povinností bude žiaľ stále viac.
So úžasná maminka! Prosím, nepočúvaj reči, že máš prestať dojčiť. Zachvilu sa synček odstaví sám. Nič netrvá večne. Všetko je to len obdobie. Dojčenie je super na zaspavanie, pri prebudení, pri boliestke, pri chorobe... Toľko vitamínov, miner. látok, stop. prvkov, probiotík, protilatok,.... ma len materské mlieko. ♥️ Si obdivuhodna, že si vôbec rozbehla dojcenie, keďže ste mali ťažký začiatok a že dojcis dlhodobo! 👏👏👏
Držím palce,!
Smer psychológ,nie je to ziadna hanba,vela síl
Ja som nemala pocit pri tomto prispevku ze sa deje nieco extra zvlastne alebo zle.Neviem,co mamicka robila pred porodom,ake mala zamestnanie,aku mala primeranu zataz. Ake kazdodenne varenie? Dam na 15 min do rury lososa,urobim zeleninu,navarim polievku.Ak je tento.prispevok real,chapem,ze manzel pracuje a doma oddychuje,ale muzi najlepsie funguju pod tlakom. To ze pracuje 200km od domova a to Vam zarucuje spokojny zivot je pekne,ale nie je to nahodou frustracia z toho,ze ste na vsetko sama? V dnesnej dobe ma byt 3 rocne dieta v jasliach,v skolke. Tam mu navaria aj ho zabavia.Deti maju extremne vela.podnetov v dnesnej dobe.Ked sa v dobe minulej davali deti do skolky v 3 rokoch,dnes to ma byt skor. Su moznosti. Ja som.milovala varit pre svoje dieta,dodnes milujem varit zdravo pre seba aj rodinu
Mam mix pocitov pri tomto prispevku,strach o dieta vs nestiham. Co potrebuje stihat zena na materskej s jednym dietatom? Nic. Aky rytmus a rezim si.zvolite,taky bude.Podla Vas,Vasich potrieb.
Myslím si, že vyskúšať psychológa by nebol zlý nápad, uz len to, ze môžeš všetko porozprávať osobe, ktorá to bude chápať. To nie je hanba, ale pomoc sebe samej. My mame 1 dieta, ma uz 7 rokov, som vrtule a aj môj muž, ale napríklad prvy polrok ako sa malý narodil, som zvládala veľmi zle. Ta psychická pohoda nebola u mňa dobra, s odstupom času sa na to pozerám ako na poporodnu depresiu, ale mala som muža a rodinu co ma nezavrhli kvôli môjmu hroznemu správaniu a mojej psychike. Do 3 rokov môjho syna, keď sa na to zasa pozriem spätne, som asi ani nežila. Ja neviem, vsetko bolo pre mňa ťažké náročné, bolo toho veľa, pretože ja som človek, ktorý chce mať všetko na poriadku, a teda navarene, upratane, poprate, atď a musim uznať, že toho bolo na mňa veľa a bola som uplne bez energie. A syn bol veľmi dobrý, aj čo sa týka spánku, aj všetkého. Aj sme chodili na výlety, nesedeli sme doma, ako píšeš. Z krvných testov mi zistili malo železa, takže som mala nasadené železo, plus magnézium. A poviem len toľko, potom sa mi naskytla možnosť ísť do práce, po čom som hneď skočila, síce muž chcel, aby som bola ešte chvíľku doma, keď išiel malý do skolky, ale isla som do práce a neľutujem. Človeka to znova prebudí k životu. Takže za mňa možno psychologicka, pre duševnú pohodu alebo také vyventilovanie sa, možno krvné testy, ci je všetko ako ma byt a možno ťa skolka a práca keď aj na 4 hodiny, nie je zlý nápad. Človek príde na iné myslienky a dokonca ten vzťah s tvojim dieťatkom to ešte viac posilní. Držím palce ❤️ nerozumiem, prečo taketo problémy niektoré maminy odsudzujú, nie každý má psychiku v 100%nej harmónii, aj keď zvyšok ako manžel, rodina, peniaze, bezstarostný život je v pohode. Sme len ľudia a každý človek je iny.
Čistá poporodna depresia a je to aj tým dlhým kojenim,takže odstav ho,daj do škôlky, zožeň si terapeuta a chod do roboty a samozrejme zbehni občas s kamoškou na víno,nič z tohto nevynechajte pomôže ti to ver mi zažila som to isté a tiež som kojila oboch do 2 rokov
Súhlasím s ostatnými, smer psychológ (myslím to v dobrom) 🙂
Skus si dať vyšetřit pre istotu štítnu žĺazu
Ja som bola na tom podobne ale s dvomi detmi, v kuse s nimi sama,muz v robote, ohucana, rano som vstávala s nechuťou ,ze co zas s nimi cely den robit, ked som aj sla výnimočne sama nakupit,ze muz ich postrážil, tak v hlave len ze rychlo domov lebo s nimi treba hento a tamto, boli dni,ze som chytala na nich doslova alergiu…potom ked sli do skoly a skolky a ja do prace , tak som sa zrútila uplne, pribudlo zrazu milion ďalších povinnosti …pomohli mi antidepresiva, bola som totálne vyhoreta. Teraz je to uz Ok, deti su vacsie, samostatnejšie , aj ked terz tie prazdniny su zase zahul…
Nebude to depresia alebo niečo podobné?
🍼 Prečo je to také náročné ale aj tak ich všetci máme. 🐻
Mne sa zdá aj fakt ako keby ti nejaký vitamín chýbal. Alebo nejaká intolerancia na niečo, čo nevies. Ja som dokázala zaspať, keď som mala 2 ročne dieta aj keď som ho dávala spať na poobedie a vlastne som poobede mala mať HO a nie spať s ním, ale nedalo sa to premôcť ani kávou ani ničím. Hovorila som si možno normálne, malé dieta a práca, asi je to ťažké. Potom som vysadila lepok a energia mi rapídne pribúdala každým dnom. Keď to porovnám teraz, úplne iná kvalita života. Začala som tak, že som vysadila všetky alergény a potom som po 2 týždňoch začala pridávať a to už bolo jasne v čom je problém. Vajcia - žiadna zmena. Lepok - hneď nafúknutie a zas ma to akoby vyplo. Možno to bude niečo ine u teba, ale môžeš vyskúšať,
Ešte mi napadlo, či ti nechýba Vít. B12 alebo ine z B-radu kvôli tým psychickým stavom / “slabé nervy”. Ješ maso?

Aha teraz čítam, že budeš riešiť psychológa 🙂 super. Podľa mňa hneď, nečakaj, či ťa nová práca a odlúčenie od syna zomelie ešte viac ...