icon

Chcela som dievčatko, mám chlapca

25. jún 2025

Neviem, či som jediná, ale už od malička som si predstavovala, že raz budem mať dcérku.
Chcela som jej zapletať vrkoče, kupovať šatočky a hrať sa s bábikami.
Aj meno som mala vybraté už roky dopredu.
Keď som zistila, že čakám bábätko, bola som šťastná. Ale v kútiku duše som dúfala, že to bude ona. No na ultrazvuku mi povedali – chlapček. Usmiala som sa, poďakovala, ale vnútri som cítila niečo zvláštne. Nie nenávisť, nie smútok... skôr sklamanie, ktoré som nechcela priznať ani sebe. Dnes toho svojho malého milujem najviac na svete. Ale ten pocit z minulosti tam niekde je.

krasneleto
25. jún 2025

tak to mas naozaj velmi blbe... ale tehotenstvo nie je supermarket... bud rada, ze mas zdrave dieta... ver mi , ze to je najviac... a ak tuzis po dievcatku, hor sa do toho, sanca na to, ze druhe bude dievča je 50%. takyto typ " traumy" , pre ten ja osobne nemam pochopenie...
tiez som chcela dve deti... najprv dievca, potom chlapca... dvojicky absolutne nie... neskor by som dakovala aj za dvojicky chlapcov... myslim, ze tieto nastavenia a ocakavania su mimo misu... dnes mam jedno dieta- dievca a dakujem bohu, ze mi doprial byt mamou... treba byt vdacny za to , co je a za to, co dokazeme ovplyvnit sa trapit...

ivik4
25. jún 2025

Stava sa . Kamoska tiez chcela dievca, ma ho ale je to cisty chlapec,nic z toho co pises s nou nejak nerobi.Zdravie je hlavne , vazne...

krasneleto
25. jún 2025

a este k dievcatam a chlapcom... moj exmanzel tiez chcel syna, futbalistu... hovorim a ked bude z neho baletak, tak ho co? vratime? to iste je dievca... mylna predstava o vrkococh a ruzovych satickach... moze to byt "galgan" z ulice, ktory bude hrat futbal...

ivanaks
25. jún 2025

Ahoj, ešte stále (zrejme) môžeš mať 2. dieťa a to môže (nemusí) byť dievča. Nie všetky sny by sa však mali za každú cenu plniť. Sestra mala spolužiaka, ktorého mama tiež veľmi túžila po dievčatku. Keď sa narodil syn, nevedela sa s tým zmieriť a cca do 4 rokov ho obliekala ako dievčatko, volala ho ženským menom, zapletala mu vlasy. Až keď nastúpil do škôlky, "stal sa" z neho chlapec. Nechci vedieť, aký chaos mu tým spôsobila - v hlave, v duši aj v živote. Ten chlapec už nie je medzi nami... Váž si, čo máš a nerieš, že to nie je Tvoje vytúžené dievčatko, aby sa Ti to raz nevrátilo ako bumerang.

pribinak
25. jún 2025

Ja zvyknem do takejto diskusie písať že buď rada že máš dieťa, dnes má kopec ľudí obrovské problemy počať dieťa

A možno tá tvoj chalan za pár rokov prekvapí a povie že vlastne on je dievča a môžeš začať zapletať vrkoce

krasneleto
25. jún 2025
@ivanaks

Ahoj, ešte stále (zrejme) môžeš mať 2. dieťa a to môže (nemusí) byť dievča. Nie všetky sny by sa však mali za každú cenu plniť. Sestra mala spolužiaka, ktorého mama tiež veľmi túžila po dievčatku. Keď sa narodil syn, nevedela sa s tým zmieriť a cca do 4 rokov ho obliekala ako dievčatko, volala ho ženským menom, zapletala mu vlasy. Až keď nastúpil do škôlky, "stal sa" z neho chlapec. Nechci vedieť, aký chaos mu tým spôsobila - v hlave, v duši aj v živote. Ten chlapec už nie je medzi nami... Váž si, čo máš a nerieš, že to nie je Tvoje vytúžené dievčatko, aby sa Ti to raz nevrátilo ako bumerang.

@ivanaks to mala ale pani asi vazny psychicky problem... okolie si nevsimlo , ze jej drbe?

s_o_n_i_k_e
25. jún 2025

Možno druhé dieťatko bude dievča, švagrina ma troch chlapcov takže vie ako sa cítite, áno v kútiku duše chcela dievčatko, kupila si čivavku amy a miluje ju najviac zahnala už ten sen o dievčatku a hlavne aj ja som chcela dievčatko a stále som si hovorila, ak to bude chlapček, hlavne aby bol zdravý a v živote sa v konečnom dôsledku majú chlapci lepšie, ja si tiež stale hovorím, že ak sa druhý krát narodím chcem byť muž :D

doris11
25. jún 2025

Tiež som chcela zapletať vrkoce no teraz mám dvoch chlapcov a dokonca som už prehlásila že keby mám tretie babo, tak dúfam že to bude další chlapec 😀 ti chlapci sú takí úžasní, mojkaci, pomáhajú mi s čím môžu, no je to super. Nebud nešťastná, my s mužom hovoríme že budeme mat možno veľa vnučiek 😀

pribinak
25. jún 2025
@ivanaks

@ivanaks to sa všetci len ticho prezrali? Nikto nezasiahol?
Však aj idiot musí vidieť že tá žena musí mat vážne psychické problémy

Veď to mohlo
Vážne porušiť psychiku dieťaťa

kiki68
25. jún 2025

Jedine skusit spravit druhe, my mame par chlapec a dievca. Ale ja som nejak neriesila, Skor sa viac bojim o jej buducnost, zeny to maju narocnejsie, kariera, vztahy, porody a celkovo tieto veci nas kvaria inym sposobom. Clovek sa musi pozriet aj dalej ako o 10 rokov. Ale tak verim, ze sa jej bude darit a nezazije nejakeho zleho partnera a podobne veci

louise
25. jún 2025

Ja mám dievča, ktoré bude mať o mesiac 14 rokov. Vždy behala prostovlasá a revala ako tur, keď som jej chcela robiť účesy. Najlepšie sa cítila aj ako malá v modrej a žltej, sukne a šaty neznášala, lebo jej bolo vidno nohavičky. Ošreté kolená a modriny mala viac ako chalani v škôlke. Pred týždňom prišla zo stanovačky s rozbitým kolenom - hrala futbal. Vždy bola viac športovo založená, ako by sedela v šatočkách pri bábikách. Miluje tanec a maľovanie, má nádherné vlasy po pás - ale žiaden princeznovský typ to nie je. 🙂 Oproti synovi vidím, že viac veci rieši, viac ju trápi výzor a porovnáva sa stále s niekým. Uži si synčeka, všetko je tak, ako má byť. 🙂

unicornlady
25. jún 2025

Nemáš netere alebo iné dievčatká v rodine? Že by si si to takto doplňovala.

andymi
25. jún 2025
@pribinak

Ja zvyknem do takejto diskusie písať že buď rada že máš dieťa, dnes má kopec ľudí obrovské problemy počať dieťa

A možno tá tvoj chalan za pár rokov prekvapí a povie že vlastne on je dievča a môžeš začať zapletať vrkoce

@pribinak ...tak primitívny komentár si si mohla odpustiť.
@autor Nemaj vycitky, za svoje pocity. Preferencia konkretneho pohlavia je dost bezna (ci si to prizname alebo nie) a potom pride prebudenie, niekomu sa "sen" splni, niekto prejde miernym sklamanim. Hlavné je, ze drobca milujes. Vies tie tvoje predstavy a sny by sa pravdepodobne nenaplnili, ta vysnivana princezna by mozno radsej hrala futbal ako sa hrala s babikami 🙂 Ja som mala od mala vysnivaneho Tomaska, ine meno ani neprichadzalo do uvahy. A nakoniec sa syn vola uplne inak, uz ked prislo na "lamanie chleba" som meno zmenila ja (muz suhlasil s Tomasom).

maryetta
25. jún 2025

Tiez som to mala podobne. Asi tym ze som mala dvocj bratov tak mi chybala partacka. Tak asi o to viac bola vacsia tuzba po dievcatku. Ale prvy bol chalan. Na moment ma to sice zamrzelo ale brala som to jednoducho tak.
Druha bola dcera a.... ziadne babiky. Ani vrkoce. Ani saticky 😂😂😂🙈
Ona je taky chalanisko. Futbalka do ruky. A to uz bude mat 8. Smad ked pride pomaly do puberty ze sa to zmeni.

ivanaks
25. jún 2025
@krasneleto

@ivanaks to mala ale pani asi vazny psychicky problem... okolie si nevsimlo , ze jej drbe?

@krasneleto Netuším presne, ako reagovali svokrovci či rodičia ženy (bola som dieťa a takéto veci ma fakt netrápili), ale manžel čakal, že/kedy ju to prejde. Ja som toho chlapca poznala až zo školy, teda z obdobia, keď už bol chlapec a nosil chlapčenské oblečenie (len vlasy mal vždy také dlhšie). A áno, ako som písala v prvom príspevku, poznačilo ho to (nemal vyhranenú sexuálnu orientáciu a ešte v dospelosti sa rád prezliekal za ženu (aj keď len v súkromí, resp. pred mladými (veľmi mladými) mužmi, ktorých si k sebe pozýval). Moja sestra bola jeho dôverníčka, takže len vďaka tomu to viem (a prezradila to až po jeho smrti). Otec možno čakal, že sa matka zmení po 2. pôrode, ak by sa narodilo dievčatko, aké tiež to bol "len" chlapec. Toho však nechali vyrastať ako chlapca a je to naozaj taký mužný typ, kým prvý syn pôsobil skôr dievčensky (aj v neskorších rokoch). Ale bol to veľmi milý a vždy nápomocný človek. No a matka bola lekárka, takže až taký idiot asi nebola (to na margo komentára od @pribinak), len povýšila svoj sen nad blaho dieťaťa...

pribinak
25. jún 2025
@andymi

@pribinak ...tak primitívny komentár si si mohla odpustiť.
@autor Nemaj vycitky, za svoje pocity. Preferencia konkretneho pohlavia je dost bezna (ci si to prizname alebo nie) a potom pride prebudenie, niekomu sa "sen" splni, niekto prejde miernym sklamanim. Hlavné je, ze drobca milujes. Vies tie tvoje predstavy a sny by sa pravdepodobne nenaplnili, ta vysnivana princezna by mozno radsej hrala futbal ako sa hrala s babikami 🙂 Ja som mala od mala vysnivaneho Tomaska, ine meno ani neprichadzalo do uvahy. A nakoniec sa syn vola uplne inak, uz ked prislo na "lamanie chleba" som meno zmenila ja (muz suhlasil s Tomasom).

@andymi prečo ? Veď to sa stáva. Je ro jednoducho realita, proste niekdy človek počas puberty zisti že nie je to čo si všetci myslia

pribinak
25. jún 2025
@ivanaks

@krasneleto Netuším presne, ako reagovali svokrovci či rodičia ženy (bola som dieťa a takéto veci ma fakt netrápili), ale manžel čakal, že/kedy ju to prejde. Ja som toho chlapca poznala až zo školy, teda z obdobia, keď už bol chlapec a nosil chlapčenské oblečenie (len vlasy mal vždy také dlhšie). A áno, ako som písala v prvom príspevku, poznačilo ho to (nemal vyhranenú sexuálnu orientáciu a ešte v dospelosti sa rád prezliekal za ženu (aj keď len v súkromí, resp. pred mladými (veľmi mladými) mužmi, ktorých si k sebe pozýval). Moja sestra bola jeho dôverníčka, takže len vďaka tomu to viem (a prezradila to až po jeho smrti). Otec možno čakal, že sa matka zmení po 2. pôrode, ak by sa narodilo dievčatko, aké tiež to bol "len" chlapec. Toho však nechali vyrastať ako chlapca a je to naozaj taký mužný typ, kým prvý syn pôsobil skôr dievčensky (aj v neskorších rokoch). Ale bol to veľmi milý a vždy nápomocný človek. No a matka bola lekárka, takže až taký idiot asi nebola (to na margo komentára od @pribinak), len povýšila svoj sen nad blaho dieťaťa...

@ivanaks aj medzi lekármi sú psychiatrické diagnózy len sa o tom nehovorí

jaskolka
25. jún 2025
@ivanaks

@ivanaks tak ale to už je choré,čo robila tá žena. Jej rodina, manžel, okolie..to fakt nikdy neriešili?Lebo čakali,že ju to prejde? Tak boli potom trafeni asi tiež....a čo sa týka diagnózy..to,že bola doktorka, neznamená,že jej nemohlo (a očividne aj) prepnúť. To nemá nič spoločné so vzdelaním, psychické poruchy môžu byť aj u ľudí s vysokoškolským vzdelaním a IQ do neba.Ba dokonca u takých ešte skôr.

denkabemommy
25. jún 2025

Chcela som dievčatko, mám 2 synov. Pri druhom som doslova plakala 2 týždne, že je to ďalší chlapec a viem, že som nebola jediná, ktorá si to takto odplakala. A vieš čo? Ja by som teraz nemenila za nič. Starší syn mi hovorí, že som jeho kráska, mladší, že som jeho princezná 😅. Pravidelne mi nosia kvety domov, nehovoriac o tom, že sú menej "drama" ako dievčatá 🙂 . Viem, čo prežívaš ale časom sa s tým zmieriš a dostaneš od syna toľko lásky, až ti bude občas trápne, že si ho "nechcela" 🙂

cimage
25. jún 2025

Je to v poriadku. Vytvorila si si obraz svojho zivota, no ani dievca nemusi byt podla tvojej predstavy. Moja je zivsia ako chlapec, s hrebenom ju musim nahanat a som rada ak sa mi podari urobit aspon obyc cop. Ked si oblecie saty, tak za chvilu je spinava, lebo vsade lezie. Babiky ju vobec nezaujimaju.

mimikarol
25. jún 2025

Ja som chcela dieťa. Ani sama pred sebou by som nepriznala či chcem viac chlapca alebo dievča. Bolo mi to jedno. A keď som sa dozvedela že je dievča, po ceste od doktora som od radosti plakala.
Hlavné je,že ho ľúbiš ♥️

0silvia0
25. jún 2025

aj moja kolegyňa túžila po dievčati, mala dvoch synov. Jeden zo synov sa oženil a má dve dcéry. Všetky túžby sa raz splnia, ale až vtedy, keď príde ich čas.

lucka_ke
25. jún 2025

budeš mať nevestu a možno vnučku/vnučky, alebo možno aj ďalšie dieťatko... nezúfaj, chlapci sú super

beky223
25. jún 2025

Ja som sa pred tým, ako som zistila, že čakám druhého chlapca dušovala, že mi je to jedno, čo to bude... Nebolo 🤣 A drží ma to v istej forme dodnes. Nie to, že mám synov, sú skvelí, som rada, že ich mám. Ale to, že asi nikdy nebudem mať AJ dcéru a nezažijem aké to je, v čom je to iné a tak... Nech by bola akákoľvek... Človek sa niekedy smeje z mužov, že chcú pokračovateľa rodu, ale ja by som ho vlastne chcela tiež 🤣 Keď vidím generačné fotky stará mama-mama-dcera tak ma akoby mrzí, že u mňa to skončí... Vnučky a nevesty sú predsa len niečo iné 😊 Každopádne, chcem pestovať vďačnosť za to, čo mám, nie všetky túžby v živote sa musia naplniť 😊

taktotedanie
4. júl 2025

Ty mas len kdesi v hlave nejaku predstavu a na tu si sa upla
Preco? Bud hrda mama boy a nie zduta ovca so synom na rukach

banalu
4. júl 2025

Co ma kazdy s tym zapletanim vrkocov? 😂😂
Aj moja kamoska mi "zavidi" dievca (ma dvoch chalanov), a stale mi vravi, ako by dievcatku vrkoce zapletala 🫣😂 ved to je 5 minutova zalezitost v ramci rannej pripravy na den - a aj to len vtedy, ked si madam zmysli, ze chce vrkoce, inak ani omylom...
Ja som vzdy inklinovala k chalanom - podla mna su jednoduchsi na vychovu.

anonym_5647ae
11. sep 2025

@anonym_autor Vysnívané som v detstve mala tiež dievčatko, ale keď som sa dozvedela, že to bude chlapec sklamaná som rozhodne nebola. Ani ori druhom. Bola som najšťastnejší človek pod slnkom ,že mám zdravých chlapcov.

anonym_fd0378
11. sep 2025
@ivanaks

@ivanaks a prečo zomrel? Podľa mňa sa zabil

anonym_fd0378
11. sep 2025
@banalu

Co ma kazdy s tym zapletanim vrkocov? 😂😂
Aj moja kamoska mi "zavidi" dievca (ma dvoch chalanov), a stale mi vravi, ako by dievcatku vrkoce zapletala 🫣😂 ved to je 5 minutova zalezitost v ramci rannej pripravy na den - a aj to len vtedy, ked si madam zmysli, ze chce vrkoce, inak ani omylom...
Ja som vzdy inklinovala k chalanom - podla mna su jednoduchsi na vychovu.

@banalu lebo chalanovi nemôžeš spraviť s vlasmi nič, kým dievčatku každý deň iný účes, inú sponku, maslicku…proste ti chlapci vyzerajú stále rovnako 🤣

banalu
11. sep 2025
@anonym_fd0378

@banalu lebo chalanovi nemôžeš spraviť s vlasmi nič, kým dievčatku každý deň iný účes, inú sponku, maslicku…proste ti chlapci vyzerajú stále rovnako 🤣

@anonym_fd0378 no najprv to ta mala musi chciet... moja sa dala na vlastnu ziadost ostrihat v 2,5 roku a to mala vlasy na jej vek fakt dlhe... a teraz si da spravit vlasy len preto aby jej nepadali do oci... maslicku, ani sponku nie - boze chran 😂
Cize to nie je nikdy o tom co ty chces a si predstavujes... vychytas uplne inu povahu ako chces a si dosla...