icon

Chceli by ste mať 8 detí?

6. jún 2025

Viete si to predstaviť ? Videla som jednu ženu na instagrame a mala 7 malých detí od 11 rokov po bábätko tuším okolo roka a už čakala ďalšie. Ako sa to dá zvládať ? Chceli by ste to ?

Strana
z5
anjelicek26
6. jún 2025

"Videla som na instagrame"... ja asi viem aj ktoru myslis.. oni s toho ziju.. kazde dalsie tehotenstvo, dalsie dieta, dalsie videa, dalsie peniaze... uplne jednoducha matematika...vobec to neanalyzujem, kazdy musi vediet, ako chce zit... Ono ich to dobehne, ked im klesne klikanost a kym tie deti vychovaju.. My mame 5 deti, pracujeme, chceli sme a zvladame.. nevidim problem...

estellas
6. jún 2025

Ja by som nechcela určite. Netrúfla by som si v dnešnej dobe uživiť 8 deti. Neviem o koho ide

moonlight1210
6. jún 2025

Nie. Staci mi, kolko mam.

autor
6. jún 2025

Nejde o tu konkrétnu rodinu nechcem rozoberať ako žijú ale má zarazilo proste to, že ako sa to dá všetko stíhať. Keď sú napríklad deti choré, s jedným treba ísť tam s ďalším tam, krúžky , kamaráti a to všetko či sa tá žena z toho nezblázni. A ako to vidíte vy či by ste si to vedeli predstaviť.

danieli
6. jún 2025

Ak mas tolko deti, tak prve roky su tazsie, ale neskor uz starsi pomaha s mladsim, cize vsetko sa da, len si to treba vediet zorganizovat

nicoletta98
6. jún 2025

V takto početných rodinách je veľakrát prenášaná zodpovednosť na najstaršie deti… tiež som sledovala jednu rodinu z USA, kde ich bolo 11 a staršie deti sa starali o mladšie, čo je maximálne nezodpovedné zo strany rodičov. A tým pádom to aj pekne stíhajú… samozrejme, nemusí to tak byt vždy, ale je to časté.

ivik4
6. jún 2025

Ani druhe nechcem, nie ze mat domacu skolku

vkatush
6. jún 2025

Ono je to taký "trend", kde sa snažia mať okolo 10+ detí a potom mama žije z Instagramu. Je ich veľa takýchto rodín, hlavne v Amerike. Videla som viacero profilov a ani pri jednom mi to neprišlo normálne. Nemáš šancu sa venovať naplno všetkým, plus manželovi, plus mať aj život a hlavne dávajú často zodpovednosť tým najstarším za tie mladšie. Ale nech si každý žije ako chce.

lenkakravcova
6. jún 2025

8 nie, to sa nevlezie do auta 😅😆 čiže z praktického hľadiska: nepraktické.

jana_eyre_2
6. jún 2025

Či by som ja chcela? Nie to je uz premna veľa, nevedela by som byť ani influencer aby som na tom zarábala.😉 Ale tak keď niekto to tak chce a zvláda - jeho vec..

Chcela som 4ri deti, mám tri a myslím že som spokojná, najmä nech sú zdravé..

ika02
6. jún 2025

Mne stačia moje 2, ale ak má niekto vhodné podmienky a financie, nech má aj 15 detí. Neviem si predstaviť, ako by som sa každému jednému dostatočne venovala. Poniektorí majú deti, aby mali prídavky, vyžobrali peniaze pre obchodom, alebo aby mali opateru na staré kolená. Pre mňa je dôležité nie odrodiť, ale slušne vychovať a pri takom veľkom počte to asi nie je možné.

zdenusa4
6. jún 2025

Nechcela ani náhodou. Ale každého vec. Isto nejdem riešiť niekoho z instagramu, koľko má detí a ako žije. Myslíte, že každý deň majú taký super, ako tam prezentujú?

xeonela
6. jún 2025

Jasne, ze nechcela 😉 Oni si tie deti evidentne robia z dovodu zarobku, inak mi to nevychadza. 😅

angeli121212
6. jún 2025

Osem by som nechcela ale aktuálne mame dve a určite ešte chcem ďalšie jedno alebo dve... Síce aktuálne je to psycho ale so zlepšujúcou sa tendenciou 😅

sss777
6. jún 2025

Nechcela. Myslím, že 2-3 sú maximum, kde sa im človek vie dostatočne venovať. Nechcela by som "zanedbávať" staršie deti kvôli vlastnej predstave veľkej rodiny.

ola101
6. jún 2025

Mojej kamosky mamina je z 8 surodencov. Kedysi to bolo ine. Tam najstarsi pomahal s tymi mladsimi. Vtedy nebolo tolko moznosti co sa tyka skol, kruzkov, moznosti. Ale v dnesnej dobe si to neviem predstavit.

viestta
6. jún 2025

Neobavaj sa toho, ze takato rodina stiha aj kruzky pre deti. Deti sa staraju jedno o druhe, netreba im kazdemu robit animatora ako jedinackovi lebo sa zabavia aj medzi sebou.

anjelicek26
6. jún 2025

My mame napriklad velke vekove rozdiely medzi detmi a spominane "prenasanie povinnosti na starsie deti" obchadzam oblukom... mne to kedysi vadilo, tak to mojim detom tiez nerobim... stihame kruzky, vozenie a aj pracu.. ale kombinujem casy, snazim sa lokalne, aby co najskor vedeli chodit same, nerobim taxik zo skoly ale chodia autobusom, proste take tie klasicke "samostatne" veci postupne... Kazde dieta ma 4-5 kruzkov, skole sa venujeme tiez, mame presny cas kazdy den, ucia sa s nami, mame s muzom podelene co ktory, ulohy robia v obyvacke (maju protihlukove sluchadla), ja popri tom varim, upratujem, ale dozeram, nech vsetko funguje ci dovysvetlujem...ano je to makacka pre rodicov, chce to mat system a chce to mat rezim...ale normalne sa to da.

kiki68
6. jún 2025

Nie, nic pre mna, ja tak do 3 deti max. To je pre mna asi strop.

poisonblu
6. jún 2025

ja mam iba jedno a mam z neho dost...keby mam 8, to by som v mojom pripade asi musela pit, aby som bola v pohode

katulkagajdos
6. jún 2025

Nie- nechcela. Dvaja dospeli ľudia sa rozhodnú, že chcú mat veľmi rodinu- čo je super, ale nikdy nevieš čo sa môže stat, veď bodaj by sa nič nestalo, ale jeden partner môže ochorieť, zomrieť, nedajbože sa obom niečo stane- nejaká nehoda, kto z príbuzných si vezme na starosť 8 deti? A tiež nie je úplne korektné brať starším súrodencom detstvo a dospievanie, ktoré chcú tráviť s rovesníkmi alebo sa venovať svojim záľubám tym, ze z nich rodičia spravia opatrovateľov.

mimikarol
6. jún 2025

Poznám osobne jednu v mojom veku čo má 6 detí, nie s jedným mužom. Sú tam finančné problémy.
Samozrejme že by som to nechcela. Možno v prípade že sme milionári a mám upratovačku a opatrovateľku.

really8
6. jún 2025

Moment ty si myslis ze je na 8 deti sama resp iba on a manzel😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

subartic
6. jún 2025

tak ja som vychovávala 6 detí , momentálne mám doma 3 ktoré ešte živím . Nevidím na tom nič také strašné a nestíhajúce. A to moje deti majú krúžky , šport , jazyky . som ich mama , nie animátor ich voľného času ani nie som taxikár. bývam 3 km od krajského mesta a teda chodia všade sami , od 8 rokov . Do školy idú pešo alebo na bicykloch 2 km a to denne za každého počasia. Nevozím . Desiaty a raňajky chystám do ukončenia 5 ročníka, potom si chystajú samé ,doma musia pomáhať. od 8 rokov sa samé sprchujú , umývajú si hlavy , skladajú prádlo a ukladajú do skríň . Ja som tu na to aby som ich životom sprevádzala , usmerňovala , podržala a nie aby som rozmýšľala čo s nimi cez víkend , akú zábavu im mám urobiť.

januska12323
6. jún 2025

Nie, žiadna normálna milujúca mama toľko detí po sebe nechce ak áno tak je to naozaj výnimka. Ja takých rodín "poznám" viac a ani jedna sa o deti naozaj nestará. Najstaršie deti majú na starosti mladšie, od plienok, obliekania, jedenia, uspávania a dokonca aj upokojenie v noci. Matka len rodí deti a prezentuje sa ako dokonalá matka.

martinmmartin
6. jún 2025

Cim vacsi blahobyt tym menej deti. Dieta ma moderna zena jedno lebo fakt chce, druhe uz nie kazda a dovod na druhe je nech to prve moze liezt na nervy aj niekomu inemu ako jej (prelozene do civilizovaner reci - vsak sa spolu zahraju) ....
Obrovsky pocet deti mas hlavne ked musis lebo potrebujes nahradzat funkcie neexistujuce v spolocnosti kde zijes - vyroba potravin, vyroba satstva, starostlivost o starych a najmensich....ak tieto veci vies ziskat aj niekde inde ako vo vlastnej rodine viac ako 1,5 deti nema takmer nikdo

subartic
6. jún 2025
@martinmmartin

Cim vacsi blahobyt tym menej deti. Dieta ma moderna zena jedno lebo fakt chce, druhe uz nie kazda a dovod na druhe je nech to prve moze liezt na nervy aj niekomu inemu ako jej (prelozene do civilizovaner reci - vsak sa spolu zahraju) ....
Obrovsky pocet deti mas hlavne ked musis lebo potrebujes nahradzat funkcie neexistujuce v spolocnosti kde zijes - vyroba potravin, vyroba satstva, starostlivost o starych a najmensich....ak tieto veci vies ziskat aj niekde inde ako vo vlastnej rodine viac ako 1,5 deti nema takmer nikdo

@martinmmartin také hlúposti píšeš že až 🙂 . Ja mám dve vysoké školy, mám firmu , licenciu , pracujem , porodila som 6 detí , živím ešte tri a považujem sa za modernú ženu . To že ty nezvládaš dve svoje a ťa doslovne otravujú , nie je šablonou pre túto spoločnosť,

glorikarebeka
Autor odpoveď zmazal
martinmmartin
6. jún 2025
@subartic

@martinmmartin také hlúposti píšeš že až 🙂 . Ja mám dve vysoké školy, mám firmu , licenciu , pracujem , porodila som 6 detí , živím ešte tri a považujem sa za modernú ženu . To že ty nezvládaš dve svoje a ťa doslovne otravujú , nie je šablonou pre túto spoločnosť,

@subartic povedala by si o sebe ze si vynimka alebo v tvojom okoli uplny standart?

svetlonos
6. jún 2025

Spoznala som náhodou pani, ktorá má 9 deti! Bola som v šoku. Ake ona bola práve taka milujúca mama.

Strana
z5