Chcem ďalšie dieťa, ale manžel nesúhlasí
Ahojte mám už 2 detičky chcela by som ešte jedno ale manžel už nechce .. bývame so svokrovcami ktorý nám do všetkého kecajú .. prerábame si podkrovie, kde sa potom presťahujete ..
no ja mám taký vnútorný pocit mať ešte jedno bábätko .. viem že by to bolo náročné ale manžel o tom nechce ani počuť.. :(
Mne osobne by Ta nasledna hanba nedovolila si do cudzieho domu spravit 2, nie ze 3 deti. Ja sa muzovi vobec necudujem. Nedali ste detom vlastnu strechu nad hlavou, ziadne istoty. Normalne sa pytam, Tebe to nepride divne robit deti pod strechou niekoho ineho a chciet dalsie? Nepoviem ozaj ked sa jedno pritrafi , NA PAR ROKOV budis.
Inak ty tam preco chces zit ked Vam do vsetkeho teda kecaju?
@ivik4 niekedy to bolo bežné. Jedno z detí ostali doma. A potom dochovali rodičov. Dnes je to akože hanba.
@zuzanita1609 ako ktoré. Mnoho zvierat žije v kolóniách. Je to výhodnejšie pre ochranu alebo starostlivosť o potomstvo. Aj opice žijú v mnohogeneracnych skupinach
@anonym_9bc327 no áno,ale príde jeden cudzí samec a je po rodine,aj u opíc. Keď už tak živočíšne 😏.
@anonym_9bc327 no áno,ale príde jeden cudzí samec a je po rodine,aj u opíc. Keď už tak živočíšne 😏.
@zuzanita1609 to musím oponovať. Opice žijú v tlupach, ktoré tvorí viacero samíc a viacero samcov. Majú tam vzájomné vzťahy a hierarchiu. To isté sa dá urobiť u ľudí.
Surikaty – tvoria kolónie, kde sa viaceré generácie starajú o mláďatá. V skupine je síce dominantný pár, ale ostatní členovia sú príbuzní či nepríbuzní pomocníci.
Netopiere – mnohé druhy vytvárajú obrovské kolónie v jaskyniach, kde spolu prebývajú tisíce jedincov oboch pohlaví a viacerých generácií.
Neriešila by som v tomto prípade zvieratá. Nebol to dobrý príklad, čo si dala.
Ja ako matka by som dcere po riti dala, zeby nemala vlastne byvanie a chce tretie dieta. Rozmaznana si autorka. Aj moje dti chcu psa, macku a ja by som chcela lietadlo a nemozem mat v zivote vsetko co chcem
@anonym_autor vy nemáte pekne manželstvo, ty si s tým chrapunom ďalšie dieťa nerob. On nechce ísť bývať niekam s tebou. On chce byt pri svojej rodine a ty si na výchovu deti a aby mal komu vykrikovať svoje komplexy. Ty chceš ďalšie dieťa aby ta mal ešte niekto úprimne rad 😞 problém je, že si v cudzom, nemas nič. Ty máš veľký problém a energiu využi na zabezpečenie svojej budúcnosti, nie na dalsie tehotenstvo, pôrod, dieťa. Nerozumiem tejto schopnosti žien nechať všetko tak a ostať s chlapom ktorý robí všetko pre to, aby žene nepatrilo nič. Prvá ludra, ktorá mu ochotne da, keď trochu zostarnes môže znamenať, že pôjdeš z domu preč. Nepatrí ti tam nič. A deti dovtedy budú blbymi rečami zmanipulované tak, že ocko bude pre ne svätý
Ja ako matka by som dcere po riti dala, zeby nemala vlastne byvanie a chce tretie dieta. Rozmaznana si autorka. Aj moje dti chcu psa, macku a ja by som chcela lietadlo a nemozem mat v zivote vsetko co chcem
@katulienkax mne nepride rozmaznana, skor mi pride, ze na vela veci v zivote, co ju bytostne ovplyvnuje nema dosah (najzakladnejsia - kde chcu byvat, kde pojdu financie na byvanie - tam sa diametralne s manzelom rozchadzaju a ona v tom nema take slovo, akoby sa patrilo)
Teraz jediny aspekt zivota, kde ma aku-taku kontrolu su deti, tak chce tretie (plus su na nu milsi, ked je tehotna, pochadza sama z viacclennej rodiny)...
Preto jej tu zeny radia, zatial odlozit plan na tretie dieta, ist do roboty, aby mala prijem a teda vacsie kompetencie rozhodovat o svojom zivote... napriklad kde byvat.
@anonym_autor prepáč, ale ja sa ti čudujem, že ťa taký nezmysel, ako priviesť ďalšie dieťa to situácie, akú máš, vôbec napadlo. A keď ti bude vyčítané, že neprispievaš, kľudne povedz, prečo by si mala, keď tam nič nie je tvoje
@katulienkax ale tak este dodam, tiez by som na vlastnu dceru bola nervozna, kebyze planuje tretie dieta do domu, ktory nepatri jej ani manzelovi a byva tam so svokrovcami... to je taky recept na katastrofu... este vacsiu ako je to teraz
@mirokub verím, že len žartuješ, ja by som sa naopak dala sterilizovať, aby ma vidina tretieho dieťaťa nedesila
@ivik4 niekedy to bolo bežné. Jedno z detí ostali doma. A potom dochovali rodičov. Dnes je to akože hanba.
@anonym_9bc327 dnes je hlavne podstatne neskorší odchod do dôchodku, takže nie je jednoduché sa postarať a neprísť pri tom o prácu, ktorá sa vo veku 50+ ťažko hľadá.
@mirokub musí? A na to si ako prišiel? Ako sa starajú tí muži, ktorí posielajú biedne výživné a vidia deti tri krát do roka a niektorí ani to nie?
@mirokub to bolo ironické , alebo len si potreboval "zavrtat" ? 😉🤭
Mne osobne by Ta nasledna hanba nedovolila si do cudzieho domu spravit 2, nie ze 3 deti. Ja sa muzovi vobec necudujem. Nedali ste detom vlastnu strechu nad hlavou, ziadne istoty. Normalne sa pytam, Tebe to nepride divne robit deti pod strechou niekoho ineho a chciet dalsie? Nepoviem ozaj ked sa jedno pritrafi , NA PAR ROKOV budis.
@ivik4 aká hanba? Veď sme chceli ísť na byt, samy sa ponúkli že ak si to prerobime môžeme ostať bývať.manzel sa rozhodol že ostaneme ..budeme mať aj vlastný vchod .. je to obrovský dom
@ivik4 aká hanba? Veď sme chceli ísť na byt, samy sa ponúkli že ak si to prerobime môžeme ostať bývať.manzel sa rozhodol že ostaneme ..budeme mať aj vlastný vchod .. je to obrovský dom
@anonym_autor a kedy ho budete mať, opýtaj sa pána manžela.... vlastný vchod 😉.
Ty nerozmýšľaš ako matka,ako jednotka-rodina?
@anonym_autor a kedy ho budete mať, opýtaj sa pána manžela.... vlastný vchod 😉.
Ty nerozmýšľaš ako matka,ako jednotka-rodina?
@zuzanita1609 okej.. svoje rypave poznámky si nechaj pre seba .. neviem čo tým chceš dokázať ale už je to tak trápne
@mirokub toto by som nikdy neurobila.. keď už dieťa tak spolu, keď nechce neurobím nič.. dnes som si otvorila oci a pozerám na to inak.. hej je tam túžba ale za akú cenu? A druha vec odkedy sa musí chlap postarať? Takto to vo väčšine prípadov nefunguje bohužiaľ
@zuzanita1609 okej.. svoje rypave poznámky si nechaj pre seba .. neviem čo tým chceš dokázať ale už je to tak trápne
@anonym_autor ale veď som chcela len pomôcť,aby si nerodila ďalšie dieťa pod strechu,ako sa povie. Veď rozmýšľaj, trošku aj nad blahom detí...
@anonym_autor ale veď som chcela len pomôcť,aby si nerodila ďalšie dieťa pod strechu,ako sa povie. Veď rozmýšľaj, trošku aj nad blahom detí...
@zuzanita1609 ver či nie, rozmýšľam .. každý bozi deň.. áno môžem sa teraz vyhovoriť na hormóny lebo je tam ta túžba , ale nikto nemá právo sa k inej žene a hlavne si myslím žena a matka hnusne .. možno to nebolo zle myslené od teba ale vyznelo to tak.. a dosť to aj zabolí..
@zuzanita1609 ver či nie, rozmýšľam .. každý bozi deň.. áno môžem sa teraz vyhovoriť na hormóny lebo je tam ta túžba , ale nikto nemá právo sa k inej žene a hlavne si myslím žena a matka hnusne .. možno to nebolo zle myslené od teba ale vyznelo to tak.. a dosť to aj zabolí..
@anonym_autor nie som hnusná,som len úprimná!! A pritakavat ti môžu tvoje "úprimne" kamošky ☺️😉
@anonym_autor som rada že ti táto diskusia otvorila oči nemať ďalšie dieťa v tejto situácii. Mňa zaujíma, či prispievaš do prerábky aj ty
@anonym_autor som rada že ti táto diskusia otvorila oči nemať ďalšie dieťa v tejto situácii. Mňa zaujíma, či prispievaš do prerábky aj ty
@tim23 prispela som ale nie takým dielom ako manžel keďže sa do toho dalo už dosť peňazí .. keď môžem tak kúpim veci čo treba ale väčšinu platil manžel
@tim23 prispela som ale nie takým dielom ako manžel keďže sa do toho dalo už dosť peňazí .. keď môžem tak kúpim veci čo treba ale väčšinu platil manžel
@anonym_autor viac neprispievaj. Kúp deťom čo potrebujú, veď domácnosť aspoň čo sa dá (aj ja som na rd takže viem že ťažko z tých pár drobných) ale nedávaj peniaze do podkrovia. Zvláštna rodina tá mužova a muž je divný tiež v tomto
☕ Nemala by si tlačiť na pílu. Máš funkčný vzťah s 2 deťmi. Vďačíš za to aj manželovi. Viem, máš svoj pocit a túžbu. Ale, je potrebné rešpektovať aj jeho názor a túžby. Preber s ním jeho dôvody a pozorne počúvaj. Máš všetko a možno neskôr oceníš, že niekedy je šťastím, keď nedostaneme všetko po čom túžime.

@ivik4 ved pise, ze tam nechce zit