Chcem ďalšie dieťa, ale manžel nesúhlasí
Ahojte mám už 2 detičky chcela by som ešte jedno ale manžel už nechce .. bývame so svokrovcami ktorý nám do všetkého kecajú .. prerábame si podkrovie, kde sa potom presťahujete ..
no ja mám taký vnútorný pocit mať ešte jedno bábätko .. viem že by to bolo náročné ale manžel o tom nechce ani počuť.. :(
ach jo … aj dve deti sú veľa bez vlastného bývania nemyslíš? … či lepšie skončiť s troma s holou riťou?
@anonym_autor prosim ta... byvas u svojho muza, momentalne v jeho detskej izbe a chcete si zrekonstruovat podkrovie.
Cely barak je todicov s dedit bude tvoj muz a brat, tak aby ste nahodou ten "hilton" nepredavali kebo nevude na vyplatenie.
Este mate moznost ist fo dalsich sudzich rodinnych " hiltonov" ale to uz sa nebude zhodnocovat buduci majetok tvojho muza..
Je nieco o co ste sa okrem deti pricinili sami? Mate aspon usetrene ci ty mas rodicak a brigadu a muz za svoje si zihe?
@kitycat samozrejme že mám, a aj deti majú , nemáme síce dom .. ale deti majú všetko čo treba a ak by sa nedaj boh niečo stalo, mali by sme za čo žiť,v prípade núdze aj na ten nájom by bolo.. nie je to na kúpu domu ale rezervu mám myslím že slušnú
ach jo … aj dve deti sú veľa bez vlastného bývania nemyslíš? … či lepšie skončiť s troma s holou riťou?
@anonym_fedc41 ak by už aj nedajboh tak dopadlo že skončím na ulici , s holou ritou by som nebola, mám nejakú finančnú rezervu, nemohli by sme si vyskakovať ale prežiť by sa dalo
@anonym_autor si mladá, ale z tvojich slov cítim, že veľmi neasertívna a podľa toho, co opisujes, manzel je aj dost manipulativny a vychcany. Nezabudni, ze ste rodina a tvoje slovo je rovnako doelzite ako jeho. Takze ziadne take "manzel rozhodol" a podobne. Chces potlacit vnutorny hlas a zamienas si to tuzbou po dalsom dietati. Prave naopak, bud vela v tichu a sustred sa na to, co citis a co vnutri pocujes. Nezijes stastny zivot, pretoze ho nezijes, ako chces. Ustupujes manzelovi, "len aby dobre bolo" a to je chyba. Neviem, kolko si na konovi, ale milion diskusii tu je, ako nikdy neprisprievat na nieco, co nie je tvoje. A vsetky muzove pripomienky si hlboko analyzuj, aj s nim, pretoze evidentne mate dost problemov. Dobre vedel, preco prerabate "jeho" majetok, preco ste nesli blizsie k vasim, takto sa lepsie manipuluje. A bez ohladu aky super vztah by si so svokrovcami mala (ktory ty nemas), nie je to nikdy dobry napad zit takto pokope - opat je tu dalsich milion tem. Takze moja rada, zacni sa zamyslat aj nad sebou, ake si mala detstvo, rodicov, vztahy, co sa ti stalo a skus to aplikovat na tvoje dnesne spravanie, preco sa v niektorych situaciach chovas ako sa chovas. Buduj si sebavedomie a uver ze tvoje pocity a ty si rovnako dolezita. Aj na tvojom prezivani zalezi. Zivot je iba jeden, nikto by ho nemal prezit v strese a napatí. A ver, ze aj deti tvoju nepohodu citia.
@anonym_autor si mladá, ale z tvojich slov cítim, že veľmi neasertívna a podľa toho, co opisujes, manzel je aj dost manipulativny a vychcany. Nezabudni, ze ste rodina a tvoje slovo je rovnako doelzite ako jeho. Takze ziadne take "manzel rozhodol" a podobne. Chces potlacit vnutorny hlas a zamienas si to tuzbou po dalsom dietati. Prave naopak, bud vela v tichu a sustred sa na to, co citis a co vnutri pocujes. Nezijes stastny zivot, pretoze ho nezijes, ako chces. Ustupujes manzelovi, "len aby dobre bolo" a to je chyba. Neviem, kolko si na konovi, ale milion diskusii tu je, ako nikdy neprisprievat na nieco, co nie je tvoje. A vsetky muzove pripomienky si hlboko analyzuj, aj s nim, pretoze evidentne mate dost problemov. Dobre vedel, preco prerabate "jeho" majetok, preco ste nesli blizsie k vasim, takto sa lepsie manipuluje. A bez ohladu aky super vztah by si so svokrovcami mala (ktory ty nemas), nie je to nikdy dobry napad zit takto pokope - opat je tu dalsich milion tem. Takze moja rada, zacni sa zamyslat aj nad sebou, ake si mala detstvo, rodicov, vztahy, co sa ti stalo a skus to aplikovat na tvoje dnesne spravanie, preco sa v niektorych situaciach chovas ako sa chovas. Buduj si sebavedomie a uver ze tvoje pocity a ty si rovnako dolezita. Aj na tvojom prezivani zalezi. Zivot je iba jeden, nikto by ho nemal prezit v strese a napatí. A ver, ze aj deti tvoju nepohodu citia.
@victoriab a ešte dodám že v jeho rodine moje slovo nič neznamená , len ma podkopávajú..a hej som asi sprostá lebo som si dovolila myslieť na ďalšie dieťa
@anonym_autor namiesto 3 dietata začni radšej premýšľať, kam sa podejes s tými 2, keby niečo.
@anonym_autor toto lepsie nebude,ak sa uz teraz do vsetkeho staraju, vekom sa to zhorsi a tym,ked budu na dochodku,ako nevesta neskoncis dobre a bude to viest k vyhadzovu,ked nebude po ich, raz darmo si pre nich cudzia osoba, co im zobrala syna a ked povie nieco svokra aby bolo a ked ty, koho syn pocuvne? Svoju manzelku alebo mamicku,ktorej je to dom a ked nieco,moze vas a teba poslat prec...
tiez sme si mysleli, ze prerobime podkrovie a budeme mat sukromie,do par rokov sme kupili dom na prerabku a prerabame a ideme prec,nikdy taketo suzitid fungovat nebude.... Vlastna skusenost
@victoriab a ešte dodám že v jeho rodine moje slovo nič neznamená , len ma podkopávajú..a hej som asi sprostá lebo som si dovolila myslieť na ďalšie dieťa
@anonym_autor skoda, ze si sla zo vztahu do vztahu, potrebovala by si terapiu, aby si si spracovala detstvo a nasledne tvoj nevydareny a traumatizujuci vztah. Pretoze si vlastne sla z blata do kaluze. A zial, nezlepsi sa to, pokym nezacnes na tom pracovat krok po kroku a liecit si dušu. Od lekara pri vymennom listku mozes vyhladat psychologa. Zial, vzdy stretavame partnerov, ktorych stretnut mame, odkryvaju nam nespracovane veci, zrkadlia. A tam zisitime, co vsetko musime vyrieskt. Drzim ti palce.
@mirokub ty aj čítaš, či iba píšeš, čo ťa napadne? Majú tam tri izby, pre piatich ľudí dosť o hubu. Že by sa svokrovci trhali s pomáhaním, som si nevšimla. Keď jej manželovi o pár rokov prepne, nájde si inú, čo nie je nejako výnimočná situácia, jej tam nepatrí nič, môže si zbaliť igelitku a ísť aj s tromi deťmi.
@mamina7070 nie je to bohužiaľ ani manželove .. áno asi som potrebovala len otvoriť oci .. možno oen tie hormóny alebo samota .. no ďakujem
@anonym_autor ach a ty chces co akoze od nas aby sme ti isli prehovorili.muza na dalsie dieta ci co????v dnesnej dobe ked sa konsoliduje a zdrazuju sa zakladne potraviny neni moc rozumne mat vela deti
@mirokub keď si prečítaš zopár tém tu na MK, tak zistíš, že pomerne častá.
@anonym_autor Svokrovci co kecaju a zit pod jednou strechov je ten najidiotickejsi napad. Keby sa vedia odosobnit a nechat vas tak ok ale takych je malo.
Radsej by som isiel byvat inde ako vrazat do podkrovia peniaze. Hento je recept na nestastnu rodinu az rozvod.
Dnes je streda a si písala,že v utorok pôjdeš riesit prácu,ako si dopadla
Dnes je streda a si písala,že v utorok pôjdeš riesit prácu,ako si dopadla
@minenkaa ahoj. Tpp mi dajú od októbra , tak potom budem riešiť zvyšok .. v každom prípade sme sa s mužom dosť pochytili, keďže on odísť nechce a ak by odišiel dal si podmienku že mu preplatím všetky náklady čo tu už vrazil .. tak neviem čo je horšie 🙈
@minenkaa ahoj. Tpp mi dajú od októbra , tak potom budem riešiť zvyšok .. v každom prípade sme sa s mužom dosť pochytili, keďže on odísť nechce a ak by odišiel dal si podmienku že mu preplatím všetky náklady čo tu už vrazil .. tak neviem čo je horšie 🙈
@anonym_autor tak aspoň vies,že je načase sa osamostatniť
@maranta_leuconeura prerábame si podkrovie s tým že to oni navrhli.. nemusíš byť hneď útočná .. kecajú nám do výchovy a starostlivosti o deti nie že by som chcela ďalšie .. veď o tom ani nevedia
@anonym_autor nežila by som u svokrovcov... NIKDY...Veď keď prerabate tak to ste mohli ísť aj do niečoho vlastného..či?alebo to financujú svokrovci?nečudujem sa že kecaju do všetkého..aby nie
V tomto prípade by som ani ja to tretie dieťa nemala ..manžel má rozum a premýšľa
A na tvojom mieste najprv niečo vlastné, odísť a budete mať pokoj
Tu ho NIKDY nenájdete,vždy si niečo nájdu a potom možno príde aj ďalšie dieťa
Takže ti bude končiť rodičák a namiesto toho aby si prispela k vlastnemu byvaniu, kde ti nikto do toho kecat nebude, si radšej spravíš ďalšie decko a na 3 roky bude zase vystarané. A potom štvrté piate, opatrovanie svokry, svokra, nejak to už doklepeš aby si do dôchodku nič robiť nemusela.
@bomba36 Mimo tému, ale starať sa o 4-5 detí a doopratrovať starkých, čo často ani moč neudržia nie je práca? Je to naopak omnoho ťažšie ako práca 8h v kancelárii.
@ivik4 aká hanba? Veď sme chceli ísť na byt, samy sa ponúkli že ak si to prerobime môžeme ostať bývať.manzel sa rozhodol že ostaneme ..budeme mať aj vlastný vchod .. je to obrovský dom
@anonym_autor tu na koni je toto bežné. Neviem, či tie ženy tu, čo tak striktne odsudzuju bývanie s rodičmi, spadli sem na Slovensko z vesmíru alebo odkiaľ. V minulosti a aj teraz je tu stále bežné, že jedno z detí ostane bývať s rodičmi (veľké domy na vidieku, lebo sa s tým dvojgeneračným bývaním a následným doopatrovaním jednoducho ráta a nepovažuje sa to za žiadnu hanbu!), často aj nedobrovoľne. V tvojom prípade trvá na tom muž, niekde inde cíti zas dieťa záväzok neopustiť rodičov. Máš nezávideniahodnú situáciu. O treťom dieťati by som ja ani nerozmýšľala, práve kvôli tým vzťahom a tvojej fakt nevýhodnej pozícii v tejto rodine.
Pán manžel rozmýšľa,to chcete bývať na podkroví 5 členná rodina asi dokedy? 😏
@zuzanita1609 my byvame tiez “len” v podkrovi rodinneho domu..4izb byt s terasou o rozlohe cca 170m2… nevies ake podkrovie to maju. My sme presne tak isto,prerobili/porobili/rozsirili podkrovie u svokrovcov.. 🙂
To ze mas v srdci tuzbu po babatku je ok.
To ze muz nechce je tiez ok.
Ale to aky mate vztah. Tie vycitky a celu situaciu okolo toho nie je ok ☹
....spraví si tretie decko a o rok sa tu na diskusných fórach bude sťažovať, ako nič nezvláda, deptajú ju svokrovci aj muž, nemajú vlastné bývanie a s financiami to tiež nie je ružové - čo má robiť?
Venuj sa deťom, ktoré máš, mužovi, záhradke. Nedávaj sa svoje srdce, ale manželov rozum.
Určite by som ta podporila v treťom dieťati. Mala som to tak ako ty a bolo to nase najlepšie rozhodnutie mat teetie dieta. Ale tým ze bývame so svokrovcami (mame prepisanu cast domu) ti odporúčam si vyriešiť skôr situáciu s manzelom a s nimi. Nechápem prečo nechce ísť do prerábať domu od mamtky. Za mňa jecto najlepšie riešenie. Podľa toho čo píšeš, nepríde mi vás vzťah ôk. Nie som typ , ktorý ti napíše že odid od neho , kopni ho do zadku. Mate 2 deti, je to ich otec. Ale veci si určite vydiskutujte. To ze si doma a nezarabas ako on nesmie používať proti tebe. Logicky , nemáš možnosť doniesť do spoločnej kasy peniaze ale to neznamená, že.tam nemáš mat slovo. Zároveň, mala by so mat podiel v dome. Čiže by som určite pokračovala na vašom vzťahu, otvorená komunikácia je základ. Lebo neskor budú problémy a väčšie. To by som brala ako prioritu. Máš 30 rokov, na 3 dieťa máš čas.
Ja nechcem nikoho urazit a ani nikoho sa dotknuť..Ale co cítam tieto a podobné diskusie, niektore zeny to vám stačí byť iba doma a rodiť donekonečna? Fakt nechcem nikoho uraziť...Sťažujeme sa ako ťazko sa žije na SK...a tu niektore cely zivot doma , kazdy rok materska..ako nechapem...A este bez vlastneho byvania, kdesi v podkrovi sa tlacit a prisposobovat sa svokrovcom... Chlap nechce dalsie dieta, a tu vypisovat, vsak naco je to dobré..Ja tiez milujem deti, ale rozmyslam s hlavou, zrekapitulujem vek, zdravotny stav, atď... a aj financie...a vzdy maju byt na vsetko dvaja a nie vynucovať si dieťa...
Myslím si že manžel ti to dal jasne na javo. Teš sa a užívaj si s deťmi ktoré máš. Čo by dali iné ženy za to žeby mali dve deti tie ktoré nemôžu mať ani jedno. Daj tomu čas možno raz ešte príde ten moment
@anonym_63b8cb toto su take kecy o porovnavani kto co ma a nema a ma to brat v uvahu…asi ako umierajucemu na rakovinu v ukrutnych bolestiach povedat, ze bud rad, ze zijes su ludia co neziju..by ti jednu rovno pritoto
@anonym_autor ďalšia co rozmýšľa vagínou namiesto rozumu, a hormóny nou lomcuju namiesto uvedomenia si finančných, zdravotných, vekových možnosti. Plus vlastne zázemie nemáte žiadne. Nieje to vás dom hoc by ste si to podkrovie zlatom oblozili... Mysli na budúcnosť tých dvoch detí ktoré už máte, a zaži rozum zena.. Uz dávno niesme v 1960tom, uz sa deti ženam nerodia každý rok ako jabloň..
Nehnevajte sa ale obaja s mužom nemáte rozum keď idete dávať peniaze do niečoho čo vaše není, ale tak mužov brat sa poteší keď pri dedeni bude mať dom väčšiu hodnotu keďže bude prerobený
@anonym_autor ďalšia co rozmýšľa vagínou namiesto rozumu, a hormóny nou lomcuju namiesto uvedomenia si finančných, zdravotných, vekových možnosti. Plus vlastne zázemie nemáte žiadne. Nieje to vás dom hoc by ste si to podkrovie zlatom oblozili... Mysli na budúcnosť tých dvoch detí ktoré už máte, a zaži rozum zena.. Uz dávno niesme v 1960tom, uz sa deti ženam nerodia každý rok ako jabloň..
@galadriel90 nájdu sa ešte jablone...Cely zivot rodia, cely zivot su doma a v 50tke vyzeraju na 70 rokov..a este vypisuju ake su stastné...Ano deti su svojim spôsobom dar, radost , atd ale treba vediet kedy uz Stopka...Super si to napisala ze nezijeme v 60 tych rokoch... Žijeme v tak ťažkej dobe že v prvom rade treba používať rozum...

@kitycat prosím ? Toto si pekne vyprosim nikde som nenapisala že rodim ako jabloň, iba že by som chcela.. ešte neznamená že to tak bude.. alebo len potrebuješ rýpať?
@anonym_autor prosim ta... byvas u svojho muza, momentalne v jeho detskej izbe a chcete si zrekonstruovat podkrovie.
Cely barak je todicov s dedit bude tvoj muz a brat, tak aby ste nahodou ten "hilton" nepredavali kebo nevude na vyplatenie.
Este mate moznost ist fo dalsich sudzich rodinnych " hiltonov" ale to uz sa nebude zhodnocovat buduci majetok tvojho muza..
Je nieco o co ste sa okrem deti pricinili sami? Mate aspon usetrene ci ty mas rodicak a brigadu a muz za svoje si zihe?