Chcem ďalšie dieťa, ale manžel nesúhlasí
Ahojte mám už 2 detičky chcela by som ešte jedno ale manžel už nechce .. bývame so svokrovcami ktorý nám do všetkého kecajú .. prerábame si podkrovie, kde sa potom presťahujete ..
no ja mám taký vnútorný pocit mať ešte jedno bábätko .. viem že by to bolo náročné ale manžel o tom nechce ani počuť.. :(
@anonym_autor Ahoj, dobre ti radia, mali by ste sa od jeho rodičov odsťahovať. Moja známa z rodiny takto prerobili poschodie a potom nakoniec odišli, lebo ona vážne ochorela a ja si myslím, že tam veľkú rolu zohrala manipulácia od svokry. Neurobte rovnakú chybu, skor či neskor pohár pretečie a odídeš sama s deťmi alebo aj s mužom v najlepšom prípade. Záleží, či je schopný sa odpútať od matky. Každopádne rodina má žiť samostatne.
@anonym_autor ochako veľmi ťa chápem, tiež som to kedysi prežívala, ja som chcela tretie a manžela nie počuť. A aj som počúvala ako mám byť spokojná s dvomi a že keď manžel nechce tak nechce...tá túžba bola silná. Veľmi som sa trápila, naozaj...ale nikdy som to nepustila...nakoniec sme to tretie po 7 rokoch mali 😊 Držím palec 😃
@anonym_autor ochako veľmi ťa chápem, tiež som to kedysi prežívala, ja som chcela tretie a manžela nie počuť. A aj som počúvala ako mám byť spokojná s dvomi a že keď manžel nechce tak nechce...tá túžba bola silná. Veľmi som sa trápila, naozaj...ale nikdy som to nepustila...nakoniec sme to tretie po 7 rokoch mali 😊 Držím palec 😃
@anonym_e9787c túžba túžba... Omg kognitivna funkcia mozgu nas odlišuje od zvierat pre pana... Túžba je pud, a sme ľudia čiže u nás by malo zvíťaziť to racio nad základnými pudmi... Túžba... Ja túžim po tom aby ma raz niekto namočil celu do čokoládovej fontány... Och lebo lubim čoko... A racio za tým? Kila navyše, zbytočne sacharidy, zbytočnosť ako taka.. Jasne ze vyhra racio
@anonym_e9787c túžba túžba... Omg kognitivna funkcia mozgu nas odlišuje od zvierat pre pana... Túžba je pud, a sme ľudia čiže u nás by malo zvíťaziť to racio nad základnými pudmi... Túžba... Ja túžim po tom aby ma raz niekto namočil celu do čokoládovej fontány... Och lebo lubim čoko... A racio za tým? Kila navyše, zbytočne sacharidy, zbytočnosť ako taka.. Jasne ze vyhra racio
@galadriel90 ale to by bola fakt škoda, keby si si takú jednoduchú vec po ktorej túžiš nedopriala 😊 A k téme: Ja viem, že by som bola fakt navždy nešťastná ak by sme drobca teraz nemali...a ani by sme neboli iž s mužom spolu. Ak jeden po niečom túži a druhý mu to nedá...za mňa no go. Ja som ustúpila v tom, že ok, neskôr, ale teda neprešlo ma to 😃
Takže ti bude končiť rodičák a namiesto toho aby si prispela k vlastnemu byvaniu, kde ti nikto do toho kecat nebude, si radšej spravíš ďalšie decko a na 3 roky bude zase vystarané. A potom štvrté piate, opatrovanie svokry, svokra, nejak to už doklepeš aby si do dôchodku nič robiť nemusela.
@bomba36 doopatepvanie človeka nepovažujem zrovna za nič nerobenie rovnako ako staranie sa o domácnosť s viacerými deťmi a starostlivosť o nich kým sú malé... Niekto má dar byť dobrým rodičom a venovať sa deťom a starkym ale my sme vychovaný len pracovať starať sa a deti to sa do dnešnej doby nehodí... Nevravím že netreba rozmýšľať aj pracovať v iných robotach...každý máme iné talenty...ja som sa tiež rýchlo risla do práce a to mám deti 4 ..ale manžel má s nimi väčšiu trpezlivosť tak sme sa na materskej prestriedali... Tiež nečakám populačnú explóziu ale zase ak bude mať každý dve deti pomalí v 40 tak myslim že to nechceme...každý podľa toho ako sa cíti...a samozrejme nie individuálne...
Je pochopiteľné autorka,že manzel má na to svoj nazor...veď nebude to len tvoje dieťa a takže no manžela treba nejak presvedčiť...vec si odkomunikovať a vzájomne sa rešpektovať..má asi aj on svoje dôvody prečo nechce.....my sme vždy chceli 4 deti...ale keď sme mali 3 tak ja som mala dlhšie obdobie že už nejdem do ďalšieho ale potom som zmenila názor..časom...a okolnosťami...
No, z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze 3izb. byt pre 5clennu rodinu je malo. Tiez mas najmensie dieta este uplne male a nie najidealnejsie podmienky. Na tvojom mieste by som este pockala kym najmladsia trochu vyrastie a potom uvidis. Manzelovi sa necudujem, zrejme ma teraz toho dost s tak malymi detmi a prerabkou. Ty mas este len 30r, na tretie mas este min. 5r cas.
No, z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze 3izb. byt pre 5clennu rodinu je malo. Tiez mas najmensie dieta este uplne male a nie najidealnejsie podmienky. Na tvojom mieste by som este pockala kym najmladsia trochu vyrastie a potom uvidis. Manzelovi sa necudujem, zrejme ma teraz toho dost s tak malymi detmi a prerabkou. Ty mas este len 30r, na tretie mas este min. 5r cas.
@anonym_02cbc4 podľa popisu to bude 4 izbový...za mňa v pohode ..ja by som nestrAvila tu svokru ktorá sa mi stará ...lebo ak aj budete mať jednotku samostatnú stále budete na tri kroky takže rataj že staranie sa neprestane...je to možno lacnejšie riešenie ale treba si zvážiť či takto chce autorka žiť... Dáš do toho peniaze a keď ti nervi pretečiu tak peniaze zaseknute a ty budeš potrebovať nový kapitál do niečoho nového... Mám osobnú skúsenosť vo svojom okolí... Prerobili ale kamarátka to nakoniec vzdala a išli do svojho takže hypotéku brala asi v 33 a to prerobili a to ona popri deťoch tiež aj robila aj s prerabkov pomáhala a tie je tam aj brat s bytom...ale teda hipo brali spolu no...takže nieje to len tak dávať peniaze a energiu a čas do niečoho čo možno nemá budúcnosť.
@anonym_autor tie komentáre sú strašne, ale aspoň vidíš, ake ženy a matky mame na Slovensku.
Skus si uzivat deticky ktoré máš.
Moze byt ze by toho ozaj bolo na manžela veľa a nezvládol by to a nechal vas tak. Radsej bud rada za to co mas. A nesnivaj.
Mate deti, venuj sa im, nájdi si hobby. Ale na manžela netlač. Ja by som tiež nebola rada, keby ma tlačili do dieťaťa...
@anonym_f7dd4c
@bomba36 nie. Nerozumiem ako môžeš niekoho takto posudzovať keď ho nepoznáš, mladšia ma 1rok .. a pracujem aj popri RD.. keď nepoznáš situáciu radšej si odpusť tieto nevyžiadané pripomienky
@anonym_autor pri 1r a bez vlastneho byvania myslite na 3 dieta? Ma manzel surodencov? Koho bude ten dom, ked sa rodicia pominu? Riesite aj existencne otazky, alebo to nechavate vsetko na manzela?
@anonym_c1e0a3 predstáv si že pracujem ale na čo to vysvetľovať niektomu kto ma nepozná
@anonym_autor ale rady intimneho charakteru prijmete aj od cudzich? - bez poskytnutia info aby poznali situaciu, najlepsie len to, co chvete pocut?
@anonym_autor a ake dovody uviedol manzel? My vam do postele nevidime. Jedno je tvoja tuzba, druha je jeho pohlad na vec.
v prvom rade si pories byvanie..lebo ty nemas nic.. vase spolocne peniaze-nie manzelove ale vase vrazate do byvanie svokrovcom ..ak sa nieco stane ty ostanes s holym zadkom a muz ostane u rodicov... tahas za kratsi koniec,si v dome kde ta nechcu s muzom co ta nerespektuje a chces do toho este dalsie dieta? aj tie 2 su uz moc.. ty si financne nielen to negramotna.. prepac ale zacni mysliet aj na seba a svoju buducnost..keby ta muzi mioval respektoval by ta a mali by ste majetok spolocny ... zabudni na dieta -dobre ti radim a modli sa aby si s tymi 2 ma neskoncila na ulici

Ak spravne citam, mas 30 a mladsie dietatko ma 1 rok? Ved to je este babatko a velmi ta potrebuje... Vies si predstavit mat 2 under 2? Proste 2 dei v plienkach a tak? A preco sa tak velmi ponahlas do prace? Ak ta ten ciastocny uvazok uzivi, nezvysovala by som na TPP ani omylom a venovala sa dietatu. Urcite pockaj 1 rok a uvidis, ako sa situacia vyvinie. Dietatko bude mat 2 roky, Ty budes mat 31, stale budes mlada. Uvidis, ci sa to uprace s manzelom (je manzel, ci len partner?), svokrovcami...
Lebo je nanic, ze investujete do niecoho, co vam nepatri (tu muz s tebou vybabrava, lebo investujevase spolocne peniaze do rodicovskeho. A to iste je aj odpoved na jeho priblble reci o vyplacani, ak by ste isli do domu po mame... Jediny, kto by vas dvoch mal vyplacat, su jeho rodicia,lebo ste za vase zveladili ich majetok Tolko k tomu vyplacaniu, urcite sa nedaj presvedcit, ze mu/imnieco dlhujes ty... Ani omylom!).
Dalsia vec su tvoje uspory. Ak ste manzelia, tak tvoje uspory su aj jeho a ak by k niecomu doslo, este ta aj o ne moze osklbat, ak ich nemas niekde tajne... Tak isto ten dom. Ak by ti ho aj mama darovala, dom by bol cisto tvoj, ale hypoteku na prerabku by si sama nedostala, to by musel byt aj muz dlznik, ak ste manzelia. Vsetky plusy, ale aj vsetky pozicky su vas oboch... A keby ste si aj u notara zuzili bsm a prerabala by si sama za seba, keby k niecomu doslo, ziadal by ta o polovicu investovanych prostriedkov, lebo to islo zo spolocneho... Tak ako ho opisujes, je dost na peniaze a vzdy to otoci tak, aby si bola v nevyhode...
Nastav si to tak, aby si z toho profitovala, alebo aspon nestradala. Ty a deti ste na prvom mieste. Neber im detstvo, ze pojdes skoro do prace, uspory riadne schovaj, zatial nemaj tretie a uvidis, ci budes o rok utekat, alebo tajne odkladat, ked zacnes pracovat po materskej, alebo mozno aj kocikovat (zatial to vyzera zle, ale velmi by som ti priala, aby sa to otocilo a mohla si si splnit sen... No mozno to bude musiet byt aj neskor a s niekym inym, zial :/ )