Chodím do práce a chýba mi dcérka
Ahojte, chcem sa poradit. Do prace som sa vratila ked mala dcerka 1,5 roka. Cez den byva u nasich, ja ju tam rano odveziem a vecer okolo 17.00 pridem pre nu, len sa hned ide okupkat a spinkat. Kazdy den dokola to iste, uzivam si ju naplno len cez vikend. Strasne mi chyba, ale lebo vidim ako rastie a rozmyslam ci som nespravila chybu. Zarobim sice krasne peniaze a vdaka nim mame lahsi zivot, ale neviem...Z manzelovej vyplaty by sme to sice dali, ale bolo by to len tak tak, rozhodne ziadna ruka hore ako teraz 😄 co si myslite? Kaslat na pracu a vratit sa k dcerke? Peniaze za to nestoja ze?
Ze nemas byt tak upäta na svoje dieta. Nie je to na dobro.
Ale sama vies.
ak to takto cítiš, asi by som pouvažovala nad tým čiastočným úväzkom alebo nejak inak podľa možností..
dcérka je malá len raz, ochvíľu ťa ani nebude potrebovať.. ak na tom vyslovene nestojí váš život, radšej by som bola s dcérkou... robiť budeš do dôchodku ešte x dalších rokov, fakt ti nič neujde...
sama som na tom podobne.. moja má síce len 1 rok a kým nepôjdem do práce, tak budeme žiť od výplaty k výplate, platiť hypo a pod...
ja študujem externe a ked som len celú sobotu bez malej, tak mi to príde veľmi dlho... nie ešte celý týždeň aby bola stále s niekým iným.. samozrejme ked bude väčšia, tak príde škôlka a pod.
@rebrambora tiež som najprv chcela napísať, že to preháňa... ale myslela som si, že má dieťa tak 5-6 rokov.. a nie 1,5...
@natalia_r Ja som sa tiež vrátila do práce, keď mal syn rok a pol. Ale išla som na skrátený úväzok. Myslím, že keby si oňho požiadala v tvojej situácii (ako matka malého dieťaťa), že by ti vyhoveli. Samozrejme, záleží aj od povahy práce, ale ak je to len trochu možné, tak skús. Budeš chodiť z práce skôr, prípadne ti vyjdú nejaké dni v týždni navyše voľné.
@natalia_r Odišla by som z roboty určite alebo minimálne by som išla na skrátený úväzok, ak by to bolo nevyhnutné. To ste ozaj spolu skoro není, mne by to bolo veľmi ľúto, že sa nemôžem synovi ja venovať, chodiť s ním kade-tade a podobne. Práve na to ako s ním budem tráviť čas som sa najviac tešila a nechcela by som o to prísť. Manžel je tak 2-3h denne so synom a keby mohol tak by s ním bol viac . Dopisem, že syn chodí aj k starým rodičom , aj k mojej sestre, nemá problém s nimi byť aj pol dňa, ale keby to malo byť každý deň, fakt by som to nechcela a neznamená to, že som na ňom závislá, ale to že si chcem užiť s ním detstvo čo najviac to ide..
@natalia_r tak ti treba. Toto budeš VELMI ľutovať.
Tieto chvíle sa ti už nikdy nevrátia, ale tak priorita boli peniaze 👌
@natalia_r vieš čo ľudia v starobe ľutujú zo všetkého najviac? Ze uprednostnili prácu pred rodinou. Ak máš možnosť, vráť sa k dcérke.
@simona20201309 Si kompletná?! Veď píše, že jej je to ľúto a pýta si radu, čo má urobiť. Napísať žene v jej situácii, že tak jej treba, je, mierne povedané, kruté!
@h2 kruté je kvôli peniazom odísť od malého dietata
@h2 ☝AK na to NIE JE odkázaná!!!! Toto je kruté!
Lebo ,,Z manzelovej vyplaty by sme to sice dali, ale bolo by to len tak tak, rozhodne ziadna ruka hore ako teraz 😄" !!!!!!!!!
Dcerka bude mala iba raz. Ten cas,ktory ti utecie si za ziadne peniaze nekupis. Skus aspon skrateny uvazok.
Nedá sa ti robiť ja čiastočný úväzok alebo HO?
Fuuu...ten cas uz nikdy nevratis..pre mna bola materska najkrajsie obdobie ..radsej sa uskromnit a travit cas s dietatkom
@natalia_r Mne to tak príde, že vetou "peniaze za to nestoja že?" si od nás vlastne pýtaš odobrenie aby si sa s kľudom mohla vrátiť na RD. No čo ti poviem? Peniaze nie sú všetko. Ani ruka hore (ako píšeš) nie je všetko. Peniaze budú, aj ruka hore bude. Dieťa malé už ale viac nebude. Samozrejme tu nerozprávam o existenčných problémoch. Ak by malo dôjsť k existenčným problémom, tak nie je o čom - treba ísť do práce. Ale kvôli ruke hore obetovať čas s dieťaťom? A nemôžeš pracovať na polovičný úväzok? Tak by bol aj vlk sýty, aj ovca celá 😀 Alebo home office?
Neda sa ti zobrat si pracu na kratsi pracovny cas, alebo homeoffice? TO by vyriesilo vsetko... Tiez som pracovala, ale jednoznacne nie takto ze od 7-17tej.. a hlavne, po praci som s dcerou travila vaic casu ako sprcha a spat🙂
V podstate ale do cca 2,5r som ju mala viac doma ako v skolke.. potom ked sa mi nechcelo, nedala som ju do jasiel/skolky, isli sme na vylety a vsade.. nam to pomohlo, dcera bola socializovana bez mojej vacsej zatazenosti, ja som si v klude spravila vsetko co som inak robila popri nej doma a ked uz bola doma, venovala som sa jej v pohode na 100%
Nie kazdy to berie za MD a RD je povinne sedenie pri dietati, cize zase taketo vycitky mat nemusis.. len o to uzitie si dietata ide 🙂 mna by piclo byt len doma... ale zase padla som do takeho kolotoca, ze sa z toho neviem vyhrabat do dnes :D
Mne by za to peniaze nestáli. Aj keď by som sa snažila mať nejakú prácu z domu.
Mám dvoch malých vnukov.ale nikdy by som sa nepodujala niektorého opatrovať celý týždeň a dlhú dobu.Tych starých rodičov to musí neskutočne vyčerpávať.len to nedajú najavo.A to vnukov milujem nadovšetko a tvoji isto tiež.Urobili ste si deti.tak sa starajte.ziadne peniaze sveta nestoja za to prísť o ranné detstvo vlastných detí.Samozrejme okrem kritických situácii.ak ostane rodič na všetko finančné sám a pod.
Ak to nie je kvoli NUTNOSTI vacsich financii, tak by mi to za to nestalo. Plny pracovny pomer pri tak malom dietati urcite nie. Praca z domu na par hodin, brigada, ciastocny pracovny uvazok, preco nie? Nie kazda zena chce byt len matkou, niektore zeny chcu byt stale aj v pracovnom procese, realizovat sa aj niekde inde, chapem to a podla mna aj to pre dieta to moze byt prinosom. Ale nie plny pracovny pomer a malinke dieta nakoniec prakticky vyrasta u starych rodicov. To by som nedala ak by to nebolo naozaj nevyhnutne.
A co tak nejaky skrateny uvazok?
Ak by som naozaj nebola odkázaná na tie peniaze, že bez nich nebudem mať čo jesť, za mňa pri tak malom dieťati do práce nie, a už vôbec nie na full time. Ak sa potrebuješ nejak kariérne uplatniť a nie byť len stále doma, tak napríklad polovičný úväzok by bol možno ok. Neviem si predstaviť robiť celý týždeň pri 1,5r dieťati keď nemusím, ešte k tomu do piatej. Ja som išla robiť úväzok cca 80-100h mesačne keď mal syn 2,5r a vtedy som vedela, že to už je ok a obom nám to prospeje.
@sheila121 tak ja osobne vždy a vsade tvrdím, že kým nejde o prežitie, tak nič nie je dolezitejsie ako byť s dieťaťom co najdlhšie
Ja si myslim ze do 17 je to dost dlho,ved ju vychovavaju stari rodicia v principe.Ja by som sa asi uskromnila ved 1,5r unehne rychlo a potom mozes ist do prace s cistym svedomim.
dolezita je kvalita nie kvantita casu straveneho s doetatom zaved si ritualy vecerne kupabie citanie rozpravky a cez vikend sa jej venuj
bude to dobre ❤️
Neda sa ti pracovat na polovicny uvazok? Aj prniazky by boli aj s malinkou by si bola..ozaj je nutna ta vyplata,nevietr sa este na rok uskromnjt ty si uzijes dcerku a o rok pojde normalne do skolky?

ak si s tym neni ztotoznena ostan s dcerou doma alebo praca na doma pripadne ciastocny uvazok ... ist skor do prace je len pre matkz co su s tym ok a to ty niesi a ani az tak odkazana na to .. peniaze niesu vsetko