Čo robievate večer, keď dieťa spí a muž je doma z práce?
ahojte robim si taky prieskum ci iba u nas je to taka nuda, nikam sa vecer neda ist, clovek je z celeho dna unaveny, telka fici v plnom prude
prepinajuce sa programy, pasivna rodinna idylka,,muz zachrape o 9tej pred telkou
ide ma svihnut stoho 😖
a co vy?
@monicm...dakujem za podporu. máš pravdu. ja som si už "relatívne" zvykla. najhoršie to znášajú deti. menší mal 3 mesiace keď manžel odišiel a jeho prvú týždňovú návštevu kompletne preplakal, keď ho videl (bál sa ho). potom starší prišiel zo škôlky s tým, že vie, že ocko sa už nevráti...a tak podobne...nehovoriac o tom, že o nejakých kľudných nákupoch, alebo káve s kamoškou môžem len snívať. pretože kým je preč tak od detí nemôžem (nemám ich komu zveriť) a keď je doma manžel tak mám potom výčitky svedomia odísť z domu "len tak". takže mám 33 a už dva roky poznám len cestu z domu do jaslí, škôlky, do práce a potom v opačnom poradí naspäť...
My tiez pozerame vecer telku, ale mne to nejak nevadi. Kedze mame 8 mes dcerku nemame velmi kam ist, aj ked by sme raz zacas isli. Ale to si potom zvykneme vynahradit cez vikend.
@arieska tak toto je ozaj ťažké,deti to znášajú veľmi ťažko,vidím to na mojich deťoch a pritom nám chodí len na týždeň a nemáš nejakú kamarátku,ktorá by ti občas trošku vypomohla,prípadne opatrovateľku?hoci kávičky nepoznám ani ja,teda aspoň nie sama s kamarátkami,ale vieme sa aspoň stretnúť mamičky,čo máme rovnaké staré deti a to tiež veľmi pomáha
@swojska... keď sa tak na to pozerám, sťažujem sa, že je manžel mimo, ale keď je na Slovensku, tak máme každý svoj kút a ani sa už nevieme porozprávať...
@monicm ja to veľmi ani neriešim...som v práci do 16.00, kým vyzdvihnem deti a prídem domov je 17.00
bývame s rodičmi, ale oni veľmi na stráženie detí nie sú...nehovorím...tak hodinku prizrú...aby som v kľude poupratovala :( ... ale aby som si niečo vybavila, to nie...nehovoriac o tom, že kebyže poviem, že chcem ísť na kávu, moja mama mi povie, že ona na kávy tiež nechodí. takže ak niekam idem, tak prevláčam so sebou aj deti ako mačence.
a s ostatnou rodinou tiež veľmi nemôžem počítač...takže asi len počkať kým deti trošku podrastú
@arieska toto mi je veľmi známe a nebyť toho,že sa občas stretneme s tými kamoškami aj s deťmi,tak som stále doma.už sa teším na leto,ked budeme vonku od nevidím do nevidím,cez prázdniny sme vypadli ráno,vrátili sa na obed,po vyspatí zas von a vrátili sme sa domov vyspať.jaaaaaaaaaaaj,to mi tak chýba
@swojska ja som zacala robit na dohodu, 2 hodiny denne, cas mi vyjde iba po tej cca 20-tej, ked krpana zaspi...niekedy by som brala tu telkovu zabavku radsej 😀 ale tak ked uz som sa rozhodla si privyrobit, tak co uz...
@piacere neboj, môj je ešte tiež v práci, od 6,20 😒
a veru, aj my často večer pri telke kecáme, pozeráme, ja koníkujem 😀
alebo idem spať, lebo niekedy chodí od rána až medzi 22-23h a to ja už sladko snívam s deťmi
ono,moc záleží aj od práce a pracovnej doby partnerov
dnes málokto má taký luxus, že od štvrtej poobede je rodinka pokope a užívajú si život
to už bolo kedysi
dnes je každý tak vyťažený, z práce, ženy cez deň z rodiny a domácich prác, že niekedy večer naozaj buď len tak light vegetia partneri spolu pri telke...alebo sa idú riadne vyspať
a doháňa sa cez víkendy 😉
Ja ťa plne chápem. Môj drahý si pustí správy, potom nejaký ten filmík, zvačša musí ísť to, čo sa páči jemu, mňa ale telka vôbec nebaví, málokedy tam ide niečo, čo sa dá pozerať a čo človeku aj niečo dá a tie jeho strieľačky a najáňačky už vôbec nemusím, popritom ešte hraje hru na pc, takže ani tam nemôžem, na iný druh realizácie žiaľ nemám priestor, sme v jednoizbovom byte, malý spí v izbe, takže si tam ani čítať nemôžem, telku máme v kuchyni, tá je večer celá mužova, takže sa môžem tak akurát zavrieť do záchodu. Takže väčšinou idem spať s malým alebo veľmi skoro za ním, keďže pociťujem nudu až zúfalstvo, môj drahý nie je ani veľmi na komunikáciu, snahu o akýkoľvek rozhovor vie ukončiť jednou vetou, takže ani pokecať sa moc nedá. Neviem, či mám momentálny stav nazvať krízou, ale čakáme 2. bábo, od začiatku tehu mi je strašne zle, veľa zvraciam a mám depresie, riadne výkyvy a všetko možné, často si aj poplačem, a môj drahý ma objíme a povie mi sladko do uška, že mi chýba sex, tak toto ma vie dobre dožrať, tak len plesnem dverami a idem spať. Inak sa stará, pomáha, aj uvarí, no sex je pre neho ako droga a keď ho nemá aspoň raz denne, tak sa naparuje a uráža a to ma bolí a ponižuje, pretože vidí, ako mi je a aj tak si to vyžaduje, samozrejme, že sa potom hádame. Celkovo sa cítím mizerne, žiadna psychohygiena, nič, tento týždeň som ešte bola aj poriadne chorá a syn tiež, takže nálada pod bod mrazu a ešte k tomu aj to počasie, des. Ani z toho tehu sa neviem nejak tešiť, len dúfam, že bábo bude zdravé a že s príchodom jari sa všetko napraví, už potrebujem zeleň, slniečko a spev vtáčikov, to milujem, tak hádam to pomôže.🙂
Ja sice nemam deti, ale my s manzelom mame velmi radi spolocenske hry. Napriklad aj obycajne clovecko ci karty sme schopni hrat niekolko hodin :D Je to prijemne straveny cas.
Kedze mala zaspava medzi 18.30-19.00h, ja po veceroch navarim na dalsie dva dni, upracem narozhadzovane veci, hracky a pod.,hodim do pracky, okupem psa, vyvesiam pradlo, pripadne umyjem podlahu a utrem prach, kym skoncim je tak 21.00h, mm sa snazi mi obcas s niecim pomoze, potom uz len veget pri tv, pripadne pc. A som rada za tych par volnych chvil s vylozenymi nohami 🙂 spat idem okolo 00.00, pripadne neskor, ja rada robim veci vecer, mam klud, cez den sa naplno venujem malej 😎
Normálne, keď to tu čítam, tak sa pýtam samej seba, o čom ten život vlastne je. Aj u nás je to tak, že manžel je od rána do večera v práci. Ja som s malou celý deň sama. Spať chodieva pred pol deviatej, ale kým zaspí, tak to je aj deväť. Potom som už taká unavená, že si buď niečo pozerám na PC a manžel telku, alebo naopak, alebo spolu pozeráme telku. Niekedy mám pocit, že sa už ani nemáme o čom normálnom rozprávať. O robote sa mu nechce, keď rozprávam, čo bolo doma, tak ma niekedy ani nevníma. Normálne mi už niekedy z toho všetkého šibe.
Chlapi potrebuju po praci vypnut a odreaguju sa pri telke.s mojim sa malokedy da rozpravat,ked je zapnuta bedna,ale zato pri veceri debatujeme.alebo potom,ked dopozera,co ho zajme.ide si zapalit a popritom debatujeme.tiez mi obcas ide na nervy s tym cumenim do telky,ale chapem ho a viem,ze nezmenim.musite si najst cas na rozhovor,nesmiete zajst do stadia,kedy si nebudete mat co povedat.ked jeho nenapadne nic,tak skus ty.trebars spolocensku hru,karty,skladat puzzle alebo si dat spolocne drink,doniest mu nejaku dobrotu k telke.a hlavne ho musis brat takeho,aky je
A este doplnim niekedy su prazdne slova zbytocne.staci,ked sa k nemu pri telke pritulis,polichotis mu trosku alebo si spravite masaz.ja zvyknem mojho nakremovat,ked sa kremujem aj ja.to vzdy zaberie a prestane sledovat telku.niekedy v duchu zahresim,co mi to ta svokra vychovala 🙂 nuz ale my sme si vybrali.netreba brat vsetko tragicky,ja vo vsetkom hladam pozitivum a som spokojna.ked sa nudis,vybehni obcas za kamoskami,dieta moze muz postrazit
Pri malej sa striedame v citani rozpravok a vacsinou ten, kto cita, zaspi potom spolu s malou 🙂 Ked citam ja, tak manzel zatial pracuje na pc (je ITckar) a ked cita manzel, tak ja upracem a som na pc, telka u nas vecer vobec nebezi. Potom sa pekne jeden po druhom osprchujeme, manzelik mi pomasiruje chrbatik (lebo mam problemy s chrbticou) a sup sup do postielky 🙂
@swojska opravujem svoj príspevok...
ak malá spí snažím sa aby olo dake čoro moro ale on si ide račej spat takže trávim večere tu na Mk sklamaná sama zo seba ☹
kedže okrem najmladšieho čo zaspí okolo 20,00 mam aj starsie deti tak väčšinou sme spolu,takže okrem mojho priateľa ktorý občas zaspí aj o tej 20,00 s knižkou v ruke tak sa väčšinou rozpravame s tými staršími o škole,kamošoch,hudbe,Michal je maturatnt tak sa občas učime-občas učí on mna/angličtinu/ 😀 ,zahrame si kanastu,dostihy...našťastie nefičíme ani na paneláku či burlivom víne,to si radšej občas dame dobré červené 🙂k napalenemu filmu bez reklami ...su večere žeby som bola rada keby Marek spal a už nik nebol doma alebo spali aby som mala klud sama na seba
No tak nasa drndula zaspi okolo 21vej a ma 11 mesiacov a s drahym tiez len telka a je vetsinou modry konik.boze je to ale doba ze clovek je tak vystaveny ja s malej chvalapanu bohu druha ma uz 12 rokov a vystaci si sama a on z prace.vstava 3.40 rano robi sofera busu.dojde o 6.30 lahne naspet spat potom vstane okolo obeda najesa a spet do busu takze mi sme cely den prakticky stale same a vecer spolocny panelak nejake pivko ale nestazujem si len tato doba nas uhana a nemame dost casu preseba

@arieska to sú tie prípady,kedy si hovorím,ako nám je dobre,že sme spolu každý víkend,veľa ľudí ma ľutuje,ale ja som vdačná aj za to,že chodí každý víkend domov a mám ho vtedy doma,toto by bolo u mňa na psychiatriu a skláňam klobúk pred rodinami,ktoré to zvládajú