Čo robiť, keď máte náročné dieťa?
Ahojte, idem sa trochu posťažovať lebo už nevládzem, dcéra má rok...od narodenia bola veľmi uplakané dieťa a tiež veľmi zle spávala, cca v novembri sa to však zlomilo úplne, noci zostali úplne zlé a denne spánky boli dva 15 minútové.. a vlastne odvtedy zo dňa na deň mám úplne vymenené dieťa, spánok je úplne zlý, za deň má jeden 20 minútový a v noci sme aj 5 hodín vkuse hore.... stále je nervózna a uplakaná, posledný mesiac chce byť nonstop na rukách aj cez deň aj v noci, zobudí sa a treba ju natriasať aj 4 hodiny inak plače a neprestane... dá sa uspať len na rukách, skúšali sme všetky možné spôsoby ale len plače aj dve hodiny. Od 8 mesiacov chodí, posledný mesiace nechce, keď ju dám na zem plače až sa zachádza...občas začne chodiť ale aj to len 10 minút a už sa ťahá na ruky....boli sme aj na všelijakých vyšetreniach neurológia, genetika atď no ževraj je to zdravé a šikovné dieťa a má nízku spánkovu potrebu. Prečo je potom taká? Už nevládzeme, v okolí není nikto blízky, nemám ju komu dať, dokonca už aj keď ju začne natriasať muž tak plače len pri mne nie....a to doteraz nemala s tým problém. Takže sa pri nej striedame, ja v noci spím cca 3-5 hodín, muž vstáva ráno do roboty a tiež je v noci hore lebo by som to nezvládla...už sme obaja unavený a nevládzeme, cez deň tiež si ju len striedame na rukách a ona aj tak väčšinu dňa preplače, aj jedlo je slabe všetko len hodí o zem, čo to môže byť? Máte niekto skúsenosť? Blbé reči že sme ju tak naučili ani písať nemusíte keďže to tak není, zo dňa na deň zostala takáto... už som hotová, bolia kríže, ruky a vždy aj hlava keďže stále kričí. Skúsili sme už skoro všetko. Nemáte niekto skúsenosť a možno niečo overené čo vám pomohlo? Ďakujem
Ahoj.Zrejme má nejaké problémi,preto nie je v pohode.Synovi zistili lakt.intoleranciu až ked mal 3 roky,dovtedy sme sa trápili,tak ako aj ty píšeš.Nemali sme noc,ktorú by prespal....dajte spraviť kompletnejšie vyšetrenia a snaž sa byť kludná,dieťa je podráždené aj ked cíti nepohodu matky.Teraz sa mi už hovorí,kedže mám viac skúseností(robím 10r profi mamu.Ale ako mladá ked som mala syna,spätne viem kolko som nevedela,a preto mu ani nevedela pomôcť.Materdtvo je najťažšie povolanie,nie je na to žiadna škola😉❤
Poznám to a držím pakce. Naša najstaršia tiež spala len na rukách, väčšinu dňa prerevala, bola veľmi úzkostlivá. Ja som k tomu ešte aj otehotnela, keď mala deväť mesiacov. Akoby vycítila, že musí ubrať , lebo som mlěa fakt z posledného a vtedy sa to zlomilo. Paradoxne starať sa o dve deti s rozdielom 1,5 roka, bolo omnoho jednoduchšie ako o jedného precitliveného novorodenca…Dnes je už dospelá a dodám, že má tiež vysoké IQ…
Nebude v tom nejaký zdravotný problém? Nema bolesti...?
Skuste pogooglit osteopata...nedavno som tu citala, ze to pomohlo pri takto narocnom dietatku..
moj syn cez den spaval tiez len 2x 20min, potom ked mal jeden spanok tak 50 min… a od 3,5 roka naspaval… v noci ale celkom dobre ale s nami v posteli… neviem ci sa s tym da nieco robit… mozno nejake cajiky pred spanim na ukludnenie (kamilkove) nase babky radili mlieko s medom… hlaven vam prajem vela energie, mozno len bude musiet z toho vyrast… niektore by asi makoveho odvaru navarili
Ja by som ešte skúsila ak máte v okolí kraniosakralnu terapiu, dá dieťa aj rodiča do rovnováhy, vie sa tým veeela vecí upraviť, skúste si ešte aj o tomto poštudovat, drzim vam palce, tu neskonalu unavu si viem ored6 ❤️❤️
Neskúšali ste riešiť zmenu stravy ? Nemá problémy s vyprázdňovaním ? Doplniť vitamíny . Syn mal problémy so spánkom pomohla nám kyselina fulvova . Niekedy sa dáva deťom priamo melatonín. Dá sa kúpiť v lekárni. Viem aké to je. Syn je autista a tieto problémy sme mali dlhodobo.
Syn bol veľmi podobný,zlepšilo sa to cca od 1,5 roka.Doteraz zaspáva so mnou a ma nepokojný spánok v noci.Ma 4,5roka.A to som už mala doma 2 ročnú v tom čase.
ak sa vam da, spite osobitne, ty do polnoci a od polnoci muz alebo opacne, nie byt obaja hore s dietatom, tiez mi napadla alergia na jedlo, drzim palce
Chapem ta, my sme par deti mali take v rodine..zaberali..pracka, vysavac, vozenie v aute, rock radio, kde ake bizarne zvuky, sumi🤦🏼♀️
Boze, ako keby som citala o mojom synovi. Az ma striaslo, ako mi to pripomenulo jeho "najkrajsie roky", co som si mala vraj najviac uzivat, ja som mlela z posledneho. No bohuzial, ani nam nic nepomohlo. Cez den ako tak som ho uspavala v satke a tak pospal dlhsie. Noci sa bohuzial zlepsili az okolo 3rokov. Ale doteraz ma nizsiu potrebu spanku oproti inym detom, je to vycerpavajuce, ved ja by som spala viac ako on.
Popravde, mne pomohlo sa len tu vyrozpravat a zmierit sa s tym (kniha S laskou o detskem spanku).. taketo deti (a tym padom aj tvoj problem) totiz nepochopi ten, ktoremu dieta v pohode a pekne spi. Fakt je to na skapatie, nerada na to obdobie spominam :(
teraz mam druheho a ten zacina byt taky isty, aj ked nastastie do 1roka to bolo o dost lepsie, ale uz sa zacinam bat.
Ahoj. Nečítala som komentáre,ale známa mala tiež také bábätko. Plakal v nosiči, v kočíku, nemohol spať. Skúsili ako poslednú možnosť osteopata a že mal od narodenia niečo zablokované a dieťa ako vymenené . Spokojné,spinká.
Moje od narodenia tiež plakalo donekonečna,ale moja má zasa extrém veľa alergií a kadecoho.
Držím palce.
Toto mi pripomenulo nase obdobie,na ktore nerada spominam. Nasa bola taka ista s jednou vyhodou,ze v noci ako tak sem tam zdriemla v kociari pri zapnutom digestore. Cize sme sa striedali s manzelom a druhy bol so starsou. Hrozne obdobie to bolo.
Ani neviem co poradit pretoze ja som bola totalne unavena, v kuse nervozna,podrazdena. Neznasala som ked mi niekto povedal z rodiny "ta co si taka nervozna",tak nespi rok ty a uvidis aka budes. Spanok sa casom trochu zlepsil,teraz cca z 2 tyzdnov prespi cca 1 az 2 noci v pohode. Ale nam s manzelom ten nedostatok spanku privodil zdravotne problemy
Naša prvá bola taká náročná, teraz máme druhú princeznú..má mesiac ale už teraz je to záhul😒🙉už teraz padám na hubu Niekedy...noo bude to ešte veselé 🤔
ak je od narodenia uplakaná, nervózna, skúsila by som osteopatiu. môže mať v tele blokády, ktoré ju nervujú.
Ooooh posielam ti obrovské objatie. Toto iste som zažívala so synom pred ôsmimi rokmi. OD narodenia to bola katastrofa. Vkuse reval. Spánok maximálne 40 minút a potom iba reeeeeeeeeeev. Pochodili sme všetkých lekárov. Klasika. Dieťaťu nič nie je. ☠☠☠☠☠ my s manželom sme boli ako trosky. Ja som bola zrela na psychiatra a to teraz bez irónie. Bola som taká zúfalá,že som seriózne uvažovala,že ho udusím. Kto nezažil nepochopí. Super ti tu baby radia. Strava - donáška, kašli na poriadok, ak sa dá buď párkrát nech ti príde pomôcť nejaká opatrovateľka, pripadne ju daj hoci aj 2x do týždňa do jaslí. Nevydržíš ten teror do nekonečna. Syn z revu prešiel do obdobia,že ak sa mu niečo nepáčilo,tak trieskal hlavou o stenu alebo o zem ale tak silno,že mal hrče. 🙄🙄 on je náročný do teraz. Je prvák a konečne sme prišli na to,ze ma Aspergerov syndróm v kombinácii s adhd. Stále sa s ním trapime,len už inak. Držím ti silno palce a naozaj sa neboj. Daj ju opatrovatelke alebo do jaslí. Uvidíš, ako sa aspoň trošku dáš dokopy.
Ja mam 5 ročnú a 3 ročného a nam pomohlo unavit+ upraviť ostatné veci co to tiež ovplyvňovali . Bolo to náročné aj pre mňa, lebo som mala na seba nula čas alebo len výnimočne, ale oplatilo sa. Zostali sme už na približných časoch co kedy robíme. Neplaceme, v noci maximálne 1x zobudenie alebo až nad ranom cikať. Mali sme to teda tak ze:
Ráno od zobudenia až po obedny čas spánku sme nedovolili oddychovať. Potom obed, oddych-spánok alebo opačne. A do večera to isté.
Striedať pokojne a rýchle aktivity áno.
Ale vozili sme sa v kočíku len keď to bolo nevyhnutné inak všade peso aj keby to trvalo hodinu. Zohľadnovali sme samozrejme ich rýchlosti a možnosti.
Skúste oslovit lepší spánok babetiekna fb, pomôžu vam
Ja to isté obe deti to ako keby som ja písala, od 2 rokov sa to začalo zlepšovať, veľa nervov a trpezlivosti prajem
Ahoj, z vlastnej skusenosti ti poviem, ze naozaj to treba asi len vydrzat...u nas to bolo to iste, uz som bola s nervami na konci, nastastie mi vedela pomoct mamina, ked to bolo najhorsie, ak ti ma kto vypomoct, nevahaj...moj syn ma pomaly 6 rokov, doteraz malokedy prespi celu noc, ked sa v noci prebudi, pride vzdy k nam...je to take zive striebro o vsetko sa zaujima ...poobedny spanok odignoroval este pred dovrsenim 2 rokov a dovtedy bolo kazde uspavanie narocne, skusali sme vsetko...narocny bol cez den i v noci, kto nezazil, nevie si to ani predstavit...nocne spanie sa zlepsilo po druhom roku, uz ked mal vsetky zubky von...sice sa v noci budil, ale nebolo to uz 10-krat...drzim Vam palce, vyjadrujem aspon takto podporu...iste to vsetko spolu zvladnete
Nečítala som diskusiu. Ja by som šla sme pediater. Takéto budenie dlhé nočné nie je ok. Čítam, ze nejake vysetrenia boli. Spankove laboratórium?
Nenastala ta zmena náhodou od očkovania?? To by to vysvetľovalo.. BOHUŽIAĽ
@beata_k je to zahul na chrbat, ale tiez som to tak riesila.Tieto deti su velmi emocionalne vnimave a potrebuju matku a naplnenie tejto potreby.Cca do 2.5 roka dcery som bola cisty "zombii" ... ani cez den ani v noci.Moj najdlhy spanok bez prerusenia bol cca 1-1,5 h a odpadavala so.do mikrospankov v noci...
@322sima123 tiež si myslim , aj v našom prípade to tak bolo
Posielam virtualne objatie a vela sil. Presli sme si takymi stavmi. Nepotvrdila sa mu ziadna intolerancia, ale po vysadeni mliecnych vyrobkov, neskor aj ryze a zemiakov sa dieta skludnilo. Dovtedy reval 20 hodin denne (naozaj neprehanam to cislo). On aj pocas spanku reval. Kazdu noc som nachodila po dome priemerne 10 km co som ho pestovala, aby sa zvysok rodiny vyspal. Cele zle. Ja som spala 2 az 3 hodiny. Dvakrat som dostala mikrospanok za volantom a nastastie sa nikomu nic nestalo. Zmenilo sa to, ked mal 20 mesiacov. Spi stale menej ako rovesnici, ale spi. Je dost aktivny (sedi len pri stole). Nam nepomohlo ziadne spankove poradenstvo a nedokazala som syna nechat revat (to nebol plac, ale rev). Zostarla som vtedy minimalne o 5 rokov
Jedna známa mala takéto bábätko a u nich to bol skrytý reflux. Držím palce aby sa to čím skôr upravilo, nech už ju trápi čokoľvek 🍀
Keď už ste všetko vyskúšali, tak skúste ešte vyčistiť energiu v dome (byte). Možno by stačilo vydymiť šalviou príp. špec. drievkom. Alebo zavolať "odborníka". Urieknutie ste nebrali do úvahy? Držte sa.

Fuha, vobec neviem poradit, posielam ti len obrovske objatie. ❤️❤️ Skusila by som lepsi spanok babatiek.