Čudné veci v dome odkedy máme bábätko
Caute, nechcem si namyslat, ani strasit, ani nic... Mame vysveteny dom. Ale odkedy mame syna, deju sa cudne veci. Napriklad, zapne sa sam hracka a zacne hrat hudbu (inak treba normalne stlacit gombik). Alebo z nicoho nic mi minule spadol lak na nechty z police. Po novom syn mi ukazuje do nicoty + sa pozrel len tak na chodbu a zacal kricat a plakat a behal ku mne...... 😳
Vy ste mali nejake taketo pripady? Dakuje.
@mandzula Dakujem za rozsiahlu odpoved, z toho co pises, vyzera ze ta rodicia/stari rodicia viedli ku krestanskej viere. Spominas ocistec atd. Predpokladam, ze si pokrstena. Cize si dostala tieto neviditelne dary:
Odpustenie všetkých hriechov (dedičného aj osobných)
pokrstena si sa stala dieťaťom Božím a chrámom Ducha Svätého
Dostala si Posväcujúcu milosť
Včlenenie do Cirkvi - Kristovho tela
Nezmazateľný duchovný znak - pokrstena patris Kristovi
Aj ked citim z toho co pises, ze ta nieco velmi zranilo a bojujes zurivo proti Bohu, cirkvi, krestanstvu ako sam diabol (on je svedok toho, ze Boh existuje, inak by nemal proti komu bojovat), no bud si ista, ze Boh ta miluje a caka ta. Ked raz zomries, a zistis, ze je to tak, ako hovorim ja a ti, co ta oboznamili s ocistcom, kludne dojdi a daj svedectvo, kto mal pravdu 😉 Nase stare mudre prislovie hovori, Nikdy nehovor nikdy!
@majkabambulik netuším, na základe čoho dedukuješ, že som bola vedená ku kresťanskej viere. Ak si k tomu došla na základe toho, že viem o tom, že podľa veriacich existuje nejaký očistec, máš zvláštne myšlienkové pochody. A budeš sa čudovať, dokonca ani pokrstená nie som, a som rodičom vďačná za to, že neurobili toto rozhodnutie za mňa, kým som sa ja k tomu nemohla vyjadriť (múdri ľudia). Proti Bohu nebojujem, nemôžem bojovať proti niekomu, kto podľa mňa neexistuje, logické, nie? Aha, ešte k tým, čo ma oboznámili s očistcom - buď to bola telka alebo nejaký časopis, a možno stará mama, keď mi hovorila, čím sa ona riadila - modli sa, nemodli sa, z prázdnej misky nenaješ sa... Takže takto som bola vedená ku kresťanskej viere. A ešte k tej cirkvi, aby som nezabudla... stará mama mi tiež hovorila, ako mal katolícky farár 5 detí so svojou kuchárkou. A Boh, nech si pokojne nechá lásku a miesto pre teba a tých, čo v neho veria, ja to nepotrebujem. 🙂
@lucymaud ja teba tiež nebudem presviedčať, že v žiadnu vyššiu mocnosť neverím, každá máme na to svoj názor, je ti neberiem tvoj, ty mi nezoberieš môj. Čo sa farára a jeho detí týka, poukazovala som na to, že nemám dôvod velebiť cirkev, keď sa nedrží vlastných zásad, inak nech má aj 10 detí, je mi to fuk. 🙂
@mandzula Babka ti mozno vysvetlovala, ze cirkev je bozsko-ludska a ked niekto zlyha, tak je to vzdy clovek, nikdy nie Pan Boh. Veriaci nechodia sa modlit kvoli knazovi, ale kvoli zivemu Bohu, ktory je na oltari vo sviatosti oltarnej. Knazi vo farnostiach sa menia, jedine zivy Kristus v Cirkvi ostava uz viac ako 2000 rokov. Aj neveriaci Tomas tvrdil to, co ty, povedal, neuverim, ze Jezis Kristus vstal z mrtvych kym ho neuvidim. O niekolko dni boli apostoli spolu a cez zatvorene dvere prisiel Kristus a povedal Pokoj Vam. Tomas, vloz prsty do mojho boku a do mojich ran na rukach a nohach a nebud neveriaci, ale veriaci! Existuje kniha Eucharisticke zazraky. Na základe skutocnych dokumentov, ktoré zozbieral Carlo Acutis, ti priblíži najznámejšie uznané eucharistické zázraky z celého sveta - eucharistia je zivy Jezis pod sposobom chleba a vina, ktoreho krestania prijimaju pocas svatej omse. Nikto z vedcov nevie vysvetlit preco z pre teba - "oplatky" vyteka cerstva krv-je to eucharisticky zazrak. Ak pojdes na dovolenku do Mexika, tak sa skus zo zvedavosti zastavit a pozriet is obraz Panny Marie Guadalupskej, ktora je tehotna. Ma mnoho nevysvetliteľných javov a tajomstiev. Počas podrobného skúmania obrazu vedci zistili, že jeho teplota je 36,6 stupňov. Ide teda o rovnakú teplotu, akú má zdravý človek. Pri skúmaní stetoskopom namerali vedci v oblasti pása Panny Márie pulz 115/minútu. Ide o pulz, ktorý zodpovedá pulzu ľudského plodu.Na obraze je Mária oblečená v plášti, na ktorom sú hviezdy. Zázrak sa stal v čase, keď hviezdy nevidno. Ale rekonštrukcia hviezd v planetáriu ukázala, že hviezdy na oblohe boli v čase zjavenia v rovnakej konštelácii, ako hviezdy na plášti, nejde však o pohľad zo zeme, ale obrátený pohľad z kozmu.Pomocou procesu digitalizácie obrazu sa vedcom podarilo zistiť, že v očiach Panny Márie sa odrážajú postavy. Môžeme ich tam nájsť až trinásť. Ide o scénu, keď Juan Diego, ktoremu sa zjavila Panna Maria prišiel ukázať biskupovi kvety. Nejde však o pohľad Márie z tilmy, keďže v jej očiach vidieť aj Juana Diega a jeho tilmu. Tieto obrazy nie sú viditeľné voľným okom a človek by ich nebol schopný nakresliť. Zaujímavé je aj to, že v každom oku môžeme nájsť trošku iný pohľad na dané postavy. Rovnako, ako sa v každom ľudskom oku vytvára trochu iný obraz.
@diaszoky 100% pravda, takto krasne celemu svetu ukazuje aky je rozdiel medzi neveriacimi a veriacimi. Kym krestania sa z lasky ku Kristovi obetuju pre inych "Milovat budes svojho blizneho ako seba sameho" pre krestanov je to druhe Bozie prikazanie, tato neveriaca zena tu ukazuje, sebecky "....je mi ukradnuta!", Neveriaca ma uplne iny robricek hodnot a v tom sa lisia neveriaci od veriacich. Dakujeme jej za svedectvo.
@diaszoky nemám dôvod skladať ti účtu a akokoľvek ťa presviedčať o kvalite svojho života. Ty si ho ži s Bohom, ja si ho budem žiť bez neho a obe budeme spokojné.🙂 Ty ľutuješ ľudí, ktorí žijú bez viery, ja neľutujem tých, ktorí žijú s vierou, to je jeden z rozdielov medzi veriacimi a neveriacimi, my neveriaci svoje neverenie nikomu nevnucujeme.
@majkabambulik ako vieš, aká ja mám rebríček hodnôt, hodnotíš ma na základe viery v Boha? To je veľmi úbohé. O čo si ty lepšia ako ja?
Nezdá sa vám ze tu úplne meníte úvodný príspevok? 🤦♀️
@mandzula prepac, nechcem ta hodnotit, hodnotit ta bude raz Pan Boh, nazor zdielam aj s @diaszoky , ked si sebecky napisala, ze ti je lutost niekoho ineho ukradnuta.... Toto dokaze iba naozaj pysny a sebecky clovek, ktory ako ti napisala ma na prvom miest "JA" a ostatni su len tam nejaky odpad, ktori su mi uplne ukradnuti, ako ta lutost, na ktoru si takto sebecky zareagovala.
@majkabambulik a prečo by ma malo zaujímať, že ma ľutuje cudzí človek? Vidíš, pre mňa je napríklad sebecké hodnotiť človeka podľa viery v Boha.
@mandzula toto nepotrebuje komentar....
@mandzula
@diaszoky
@majkabambulik baby, fakt už dosť. Toto mohla byť zaujímavá téma, ale ste ju úplne pochovali o úplne inej téme... Náboženských tém je dosť, alebo si založte vlastnú tému... Ako malé deti 🤦♀️
@ruzoveokuliare už sme skončili, neboj sa.🙂 A nemusíš nás karhať ako malé deti, pokojne preskoč, čo ti nevyhovuje.
Nam sa isteho casu sama od seba zapinala telka,aj sa vypla😳 Zistili sme,ze bol pretlaceny hlavny gombik na dialkovom a takto mu sibalo. S vymenou dialkoveho odisiel aj duch😂 Inak moj maly sa tiez ako babo pozeral v kresielku do rohu steny a usmieval sa. Ako prislo,tak odislo. Ale minule som bola v noci na WC a pocula som za dverami muzove kroky ako ide bosy po chobicke. Tak som sa rychlo poponahlala,ze asi caka tiez na WC,otvorim dvere,jeho nikde a vsetci v dome spali😬😱
@iwesska u nas sa zapina k3dykolvek svetlo okolo telky. A tak mi muz vysvetlil, ze ked sa aktualizuje telka, tak sa wvetlo zapali. Inak fajna haluz, ked odrazu v noci sa vam zapne svetlo v obyvacke🙈

@mandzula nič v zlom...ale veda a Boh idú ruka v ruke..a veríš aj Ty..každý deň..len si to neuvedomujes..ako napríklad že zajtra ráno vstaneš..že cestou autobusom alebo autom dôjdeš do cieľa ok..atď 😉