icon

Deti a robota

11. feb 2023

Čítala som podobne diskusie,no nenašla som čo hľadám. Moja otázka ako robiť doma robotu popri deťoch? Napíšte také čo bývate v dome a máte malé neposedné deti. Rady že veď dieťa sa vonku zahrá aj hodinu samé nepotrebujem. Môj sa nezahrá max pár minút, potom zas chce niečo iné robiť. Pri ňom sa nedá vôbec nič robiť na dvore alebo v záhrade. Áno pomôže mi no tiež len pár minút. Rady že kašli na záhradu a robotu tiež nič moc. To ako 5-10 rokov mám čakať pokiaľ dieťa vyrastie a zabaví sa aj samé..

Strana
z2
autor
12. feb 2023

@babulkomale My máme tiež veľký pozemok, na dvore ešte stavebný bordel. Za záhradou potok není to dobre oplotené, takže malému som nonstop v stopách aby si niečo neublížil, aj keď má už 3 roky. Zahrat sa so starším nehrozí, majú dosť veľký vekový rozdiel bohužiaľ. Starší má už iné záujmy než hrať sa s bračekom. Rodina k nám nedôjde pomôcť, max na návštevu, aj to sa venujú deťom pol hodinu a stačí im. Sťahovali sme sa do svojho a tešila som sa ako budem robiť v záhrade a na dvore, no nedá sa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
12. feb 2023

@scila Ja to ešte nechcem vzdávať tú našu záhradu. No neviem ako na to. Zatiaľ tam máme veľa buriny čo treba vytrhat, na jednu stranu chcem sadiť, na druhé chcem zasiať trávnik a zasadiť stromčeky. No aj s tým je roboty

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
12. feb 2023

@elizabet173 Máme v pláne dať do poriadku dvor aby sa tam mohli deti hrať sa. No ako som písala vyššie rodina nepomôže ony nám povedali že svoje si už odchovali že chcú mať kľud, nech sa staráme sami. A kamarátov manžel nemá nikoho takého blízkeho kamaráta a ja čo mám kamarátky no to už je také že každý má svoju rodinu a každý chce mať svoj pokoj a kľud, nie ísť narobiť sa niekomu druhému na pozemok.

lasona
12. feb 2023

Však starší ti môže mladšieho postrazit. To nie je len o tom ze sa spolu nevedia zabaviť. Človek musí robiť v živote aj veci, ktoré ho nebavia. Ja som ako 11 ročná dostala mladšieho 3 na starosti. Nikto sa ma veru nepýtal ci chcem alebo nie. A veľa krát aj na celý deň, alebo keď som chcela ísť von, musela som vziať aj jeho. Nevravím ze to bolo ôk, ale raz začas už môže dozrieť.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
ninka297
Odpoveď bola odstránená
scila
12. feb 2023

@ninka297 Kto nezažil nepochopí. Darmo ti aj my, čo máme také deti, budeme hovoriť. Milujem takéto reči od ľudí čo nemajú šajn aké to je mať takéto dieťa 🤦 Fakt nechápem, načo sa k tomu vyjadruješ keď si to nezažila.

autor
12. feb 2023

@ninka297 No nie nevydrží.

autor
12. feb 2023

@lasona Starší nechce menšieho strážiť, ani zahrať sa s ním ho nebaví. Čo ho mám nasilu nútiť? To zas nechcem.

vreckovka2
12. feb 2023

Ja tu vidim potom jedine 2 moznosti. Zaplatit si niekoho, kto vam s tym pomoze. Alebo sa zmierit s tym, ze si budete pozemok budovat postupne. Kazdy rok kusok. A budes popri malom robit tolko, co ti aktualne umozni. Urcit si priority, co je nutne porobit a co pocka. Ja som tiez chcela vsetko a idealne hned. Peniaze na zahradu na kluc nemame.Takze budujeme postupne. Bude to praca na cele roky. Zase dieta mi je dolezitejsie ako pekne upraveny pozemok. My mame na kazde rocne obdobie co to naplanovane. Za take 2 az 3 roky bude snad necela polovica pozemku ako tak zveladena 🙂.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
13. feb 2023

Robím pri deťoch. Ja chovám aj kozy. Keď nemal kto byt s deťmi tak som ich jednoducho ťahala do maštale. Preto sa moja naučila dojit ako 2 ročná 🙂 aj na našej mini záhradke sú pri mne. Dám im nejakú úlohu, napr polievať. Pri kolách nosiť im seno a pod. Aby mali pocit ze robia. Áno, nerobia aj škodu ale inak sa nedá. Oni potom sa pokrytia chvíľku pri mne, potom idú ku piesku, na hojdacku a pod.

lasona
13. feb 2023

Normálne oznamis staršiemu, že dnes bude mať dozor. Hotovo. Nediskutujem

autor
13. feb 2023

@elizabet173 Aká výhovorka?Si predstav že nie každý má xy kamarátov čo im dôjdu pomôcť keď niečo treba. Menší chodí už do škôlky, no ja za ten čas som v práci. A dovolenku mám nahlásené cez leto manžel tak isto aby sme vykryli letné prázdniny doma s deťmi. Či napíšeš že aj to je výhovorka a aby som nechala deti samé doma? A nie nemáme toľko peňazí navyše aby sme si zaplatili firmu aby nám dala dokopy záhradu a dvor.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
13. feb 2023

@ninka297 Chceli sme mať svoje, to sme vedeli že pokiaľ to dáme doporiadku tak to potrvá, len pri deťoch to dlho trvá.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2