Hľadám inšpiráciu na projekt ideálneho bungalovu
Ahojte,
viacerí píšete, že bývate v bungalove, tak ma možno inšpirujete.
Hľadám projekt, ale ani jeden mi nevyhovuje.
Potrebujem max 17m na dĺžku a ideálne tak max 12-13 na šírku (malý pozemok 22 x 25 m).
Kuchyňa by mala byť orientovaná do záhrady.
Aspoň dve plnohodnotné kúpeľne.
Aspoň 1 garáž.
Mám pocit, že je nemožné nájsť podobný projekt.
Budúci týždeň idem za projektantom, chcem byť pripravená a mať nejaký pôdorys v ruke, ale ja neviem, či som náročná alebo zle hľadám, nedarí sa mi 🙉.
Za každú radu, inšpiráciu budem vďačná. Ďakujem
bungalov je najvasia hlupost aku kto vymyslel, rovnaka plocha ale jednom podlazi a v obyvanom podkrovi je 2,5 x lacnejsie na stavbu a udrziavane energii.
@anonym_1c2607 Bungalov je bezbarierový, na staré kolená oceníš. Rovnako ako mať možnosť vyjsť z každej izby na záhradu. A v momentálnych horúčavách v obývanom podkroví zahynieš bez klimatizácie.
Autorka len to naozaj malý pozemok keď chceš aj garáž aj dve kúpeľne a aspoň 2-3 izby plus obývačku kuchyňu, budeš mať buď to malý priestor na obývačku alebo malé izby.
bungalov je najvasia hlupost aku kto vymyslel, rovnaka plocha ale jednom podlazi a v obyvanom podkrovi je 2,5 x lacnejsie na stavbu a udrziavane energii.
@anonym_1c2607 v rámci regulativu obce, tam nemôžem postaviť nič iné, preto bungalov.
@anonym_1c2607 Bungalov je bezbarierový, na staré kolená oceníš. Rovnako ako mať možnosť vyjsť z každej izby na záhradu. A v momentálnych horúčavách v obývanom podkroví zahynieš bez klimatizácie.
Autorka len to naozaj malý pozemok keď chceš aj garáž aj dve kúpeľne a aspoň 2-3 izby plus obývačku kuchyňu, budeš mať buď to malý priestor na obývačku alebo malé izby.
@anonym_7a2e42 áno, ešte tam musím mať aj miesto pre obytné auto na pozemku 😅
na tak malý pozemok tak veľký dom? Na váš pozemok isto poschodový dom. Isto by som hľadala niečo menšie. Lebo v prípade, že dom má 17x12m tak ti po stranách na pozemku ostáva: 5; 5; 3; 3m, čo je naozaj nič. My máme takýto: https://www.modrastrecha.sk/blog/btus/album/moz... Ale náš pozemok je o dosť väčší. Máme samostatnú garáž.
na tak malý pozemok tak veľký dom? Na váš pozemok isto poschodový dom. Isto by som hľadala niečo menšie. Lebo v prípade, že dom má 17x12m tak ti po stranách na pozemku ostáva: 5; 5; 3; 3m, čo je naozaj nič. My máme takýto: https://www.modrastrecha.sk/blog/btus/album/moz... Ale náš pozemok je o dosť väčší. Máme samostatnú garáž.
@btus nemôžem poschodový dom, ani rovnú strechu. Prísny regulativ.
@anonym_7a2e42 áno, ešte tam musím mať aj miesto pre obytné auto na pozemku 😅
Ja mam takyto, my mame bez garaze, ale je moznost projektu aj s garazou. Ale nevmestis 2 kupelne (no ani na tvojom nie su dve kupelne). A teda kuchynu nemam do zahrady. No mozno ako podklad by postacil. Myslim, ze vyhodou mojho domu je, ze denna a nocna cast su oddelene - detska izba hned za kuchynou mne nepride ako dobre riesenie.
Ja mam z prednej strany domu (od vchodu) pristresok pre auto, mne by tam garaz na pozemok nevysla. A vobec mi nechyba.
https://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rod...
@anonym_1c2607 kazdemu co sa paci. milujem bungalovy.
@anonym_1c2607 to si povieme ked budes mat 50+ a do*ebane kolena, susedovci (mmch profi sportovci) prave preto predavaju poschodovy a idu do bungalovu.
my mame taky ako keby dvojdom. realne 2 domy prepojene. viem si predstavit aj trojdom. v tom tretom ze by bola garaz. my mame garaz v tom dome kde mame dennu cast. ale na to mas maly pozemok.
@tilly mozno zvaz pristresok (predlzenu strechu) na auto/a hned pri dome a vzadu za domom v rohu pozemku samostatnu garazo-kolnu (idealne tiez s predlzenym nadkrytim pred garazovymi vratami)? Mozno aj nejaka montovana z PUR panelov, ak by sa pekne urobila (a farebne zladila), by posluzila. Hlavne robit veci bezudrzbovo.
Predbežne mám vybraté toto, už sme to raz postavili, ale nie je to ono.
@tilly ja by som modifikovala toto čo máš teraz, prečo nie
len načo máš vpredu pri garáži takú veľkú prístupovú terasu? potiahni vstup aj prednú stenu dopredu, získaš minimálne 3 metre, možno aj viac ... získaš vašií priestor resp. môžeš zvačšiť zadnú terasu ... a kuchyňu by som spojila s obývačkou... a ani do obývačky by som nedávala dvere z chodby ...
My mame bungalov ale vacsi ako ty hladas a stazovat sa naozaj nemame na co. Kedysi som bola len za poschodovy dom ale teraz uz nie najma s dietatom na rukach behat hore-dole po schodoch nehrozi.
@anonym_1c2607
Skus AI pouzit ak ti staci len hruby nacrt, dala by som ti nas podorys ale je rozmerovo vacsi do "L". Alebo ja nas este pred AI som nakreslila rukou velmi amatersky ale nakoniec to vyslo takmer presne podla mojho planu.
@tilly
@tilly
Najlepsie je AI ta rozpocet ani rozmery neriesila😄
Napisal som 20x 25
@anonym_1c2607 v rámci regulativu obce, tam nemôžem postaviť nič iné, preto bungalov.
@tilly A do zastavanosti sa zmestiš s týmito požiadavkami? Skús tú AI, ale L - kovy pôdorys by mohol spĺňať čo pozaduješ a zostal by ti aspoň kúsok pozemku pre terasu a záhradu.
Môj muž sám nakreslil čo kde a ako chce mať, architekt nám to už iba schválil. Takže mame podľa mužových predstav presne na mieru. Ale tvojom požiadavkám nevyhovuje.
Predbežne mám vybraté toto, už sme to raz postavili, ale nie je to ono.
@tilly
Ja som sa zo srandy opytala AI ci to moze zmodernizovat a toto vypotila za 2 sekundy
Môj muž sám nakreslil čo kde a ako chce mať, architekt nám to už iba schválil. Takže mame podľa mužových predstav presne na mieru. Ale tvojom požiadavkám nevyhovuje.
@anonym_cc75d2 možno mi to tiež takto bude stačiť pre projektanta, doteraz som si vždy vybrala z projektov, ktoré už existovali, ale asi mám fakt nereálne predstavy