icon

Deti - počet, rizikové tehotenstvo

29. jan 2023

Ako ste vedeli že vám stačí toľko deti, koľko momentálne máte?
Ja napríklad mám dve obe tehotenstva preležané kvôli krčku, túžim/la som po veľkej rodine ale to že by som mala zas ležať, a môj manžel by sa psychicky asi zrútil je pre mňa hrozne.
Neviem či sa ale zmierim len s dvomi.
No zároveň ten strach čo som prežívala v tehotenstvách je silnejší.. :(
Maminky krčkarky vyčítali ste si to niekedy?

tehula2016
29. jan 2023

Ja som sice problemy s krckom nemala, ale v kazdom tehotenstve sa pridruzili velmi vazne komplikacie, ohrozeny bol aj moj zivot..mame cerstvo 4. dieta, jedine bezproblemove tehotenstvo, ale velmi tazke po psychickej stranke, ked som sa kazdy den sledovala a cakala, kedy sa to skomplikuje..mame 2 dievcata a 2 chlapcov, viac deti uz urcite nechceme a ja som rada za 4 deticky, i ked plan bol 3 a dost 😅

angel993
29. jan 2023

Ja som na tom rovnako. Dve deti, obe tehotenstvá rizikové, v prvom 3 mesiace a v druhom 2 mesiace v nemocnici. Ale chceme ďalšie, len čakám kedy mladšie začne chodiť 🤣 manžel mi veľmi pomáhal, všetko doma robil on, ja som chodila aj k rodičom na dlhšie, hlavne keď som už jedno dieťa mala, kým bol manžel v práci. Najviac sa bojím toho, že zas budem musieť ísť ležať do nemocnice.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
primadona
30. jan 2023

Ja som mala pri všetkých 3 tehotenstvách komlikácie. Pri všetkých som mala preeklampsiu a pri druhej dcerke ešte aj zápal obličky a zápal ucha.Tretie tehotenstvo bolo ukončené predčasne sekcoi kôli vysokému tlaku.

toiba
30. jan 2023

je mi luto, ze si v takej situacii :-/, toto by som hlavne rozoberala s manzelom, s rodinou ci vam niekto vie a chce pomahat 9 mesiacov... ci to bude lutovat alebo nie nikto nevie... napisem dva mozne pripady, az extremy... ten zly, ze manzel to nezvladne zruti sa psychicky, a dalsie horsie veci nejdem pisat... druha ze to das na jednotku a ty ani nebudes mat problem... ako to maju ine zeny nema vyznam riesit, sadni si s muzom a vazne sa o tom porozpravajte, ste dvaja a vy dvaja sa musite rozhodnut spolocne ci chcete este tretie dieta so vsetkymi rizikami... ak jeden nesuhlasi, tak tam nie je o com bohuzial

lavinis
30. jan 2023

Jedno a viac neplánujem, ten strach a predčasný pôrod, nie vďaka
Tiež som ležala od 6.mes kvôli krčku

bielavila
3. feb 2023

Ja cakam tretie babo a vzdy som aj chcela 3 deti, mam chlapca a dievca a aj tak som chcela este jedno co dost ludi nechapalo, tiez som mala rizikove tehotenstva, ale mna to neodradilo, sice som nelezala cele tehotenstvo, ale v nemocke som stravila celkom dost casu pre preeklamsiu v oboch tehotenstvach co teda vobec nieje sranda, od tretieho ma odhovaral kazdy dokonca aj moja maternica kedze som dva krat potratila a snazili sme sa vyse 2 rokov, ale nelutujem, o mesiac tu budeme mat dalsie babatko a velmi sa tesim, paradoxne toto tehotenstvo bolo cely cas uplne bezproblemove, jedine co bolo zle bola unava zrejme pre moj vek a nevolnosti, ale to je oproti dvom predchadzajucim nic🙂

mirco50
Odpoveď bola odstránená
alison11
14. feb 2023

Ja som sa otvárala pri oboch pri prvom v 32tt a pri druhom v 30tt ležala som len čo ma tlačili na krčok z vyloženými nohami doma z prvým som aj na sledovaní bola v nemocke v prvých týždňoch čo som schudla 5kg čo som toľko vracala a málo jedla a keď sa krček otváral tiež týždeň a prenášala som týždeň. U druhého som deň pred termínom rodila a mala doma kľudový režim kvôli staršiemu som nemusela do nemocky ten sa kludne pri mne aj zahral aj pospal mal 2roky a 9mesiacov keď sa druhý narodil. Ak by sa aj zadarilo tretie tiež by bolo rizikové kvôli predchádzajúcim predčasným potratom medzi synmi som mala 3 v 5-6tt a dve po druhom v 10tt a v 6tt.teraz už mám pomal 36rokov synov som rodila v 24 a 27ročná.
Ale ako sa vraví keždé tehotenstvoje iné,ty musíš byť zmierená so svojím telom a dôverovať mu a pokiaľ budeš Veriť,že to dáš a aj muž sa bude snažiť v prípade rizík Ti pomáhať a podporovať ťa v materstve tak to zvládnete.Aj môj mi veľa pomáhal navaril,keď mi bolo zle z vôní a bola slabá čo som mala nízky tlak a bolo mi zle.