icon

Dôvody pre rozhodnutie nemať ďalšie dieťa

13. sep 2025

Koľko ste mali rokov, koľko detí a aký bol dôvod ?

Strana
z2
petamich
13. sep 2025

Problematicka cesta k prvemu dietatu, narocne tehotenstvo, narocny porod, dieta cislo jedna ma energie za tri deti, je to presne to dieta, pri ktorom si dalsie rozmyslite. Kazdopadne my sme sa vzdy bavili, ze chceme iba jedno, takze casom sme sa v tom len utvrdili.

anonym_7d732e
13. sep 2025

@anonym_autor mám 3 . Tretie bolo prekvapenie ktoré sme rozdýchavali tehotenstvo ťažké (mamka mi zomrela) pôrod tiež. Zo všetkých 3 najťažší najdlhší a dieťa najväčšie 4 kg ALE to aké je to teraz zlatíčko anjelik proste posledná skladačka rodinná cítim to 100% pri druhom som to tak necítila. ❤️

maryetta
13. sep 2025

Chceli sme aspon 2.
A ze ked budu 3-4 tak super. Mame 4. Je to ano narocne. Ale aj krásne. A hlavne som vďačná.
Ďalšie v našom pláne už nie je... ale vieme aký je život.

euka210
13. sep 2025

@anonym_autor 3 deti, 34r, zdravotne dovody...inak by bolo aj 4.

anonym_3c0b6b
14. sep 2025

Mám 29, mám 1 dieťa a neviem či chcem ďalšie, skôr nie, mala som komplikovane tehotenstvo, pôrod pri ktorom som skoro zomrela, finančne ledva zvládame to jedno a tú traumu čo mám z pôrodu, už by som asi druhý krát nezvládla

anonym_f98a10
14. sep 2025
@anonym_3c0b6b

Mám 29, mám 1 dieťa a neviem či chcem ďalšie, skôr nie, mala som komplikovane tehotenstvo, pôrod pri ktorom som skoro zomrela, finančne ledva zvládame to jedno a tú traumu čo mám z pôrodu, už by som asi druhý krát nezvládla

@anonym_3c0b6b Veľmi podobne som na tom, akurát mám 27 a finančne to zvládame tak akurát

janickacrazy
14. sep 2025
@anonym_3c0b6b

@anonym_3c0b6b ja som si tiež po prvom pôrode povedala, že nikdy viac ma tam nikto nedostane, ale časom ma to prešlo, má to tak veľa žien

martina0782
Autor odpoveď zmazal
anonym_3c0b6b
14. sep 2025
@anonym_f98a10

@anonym_3c0b6b Veľmi podobne som na tom, akurát mám 27 a finančne to zvládame tak akurát

@anonym_f98a10 ono človek si aj povie, že kašlať na peniaze, aj keď všetko zdražuje ale na ten môj pôrod nikdy nezabudnem

anonym_f98a10
14. sep 2025
@anonym_3c0b6b

@anonym_f98a10 ono človek si aj povie, že kašlať na peniaze, aj keď všetko zdražuje ale na ten môj pôrod nikdy nezabudnem

@anonym_3c0b6b Áno, aj u mňa je hlavný dôvod pôrod.. A čo sa týka financií, tak asi by sme zvládli, o to nejde. Ale určite na úkor dieťaťa, ktoré už máme. Som toho názoru, že radšej jedno, ktorému doprajeme viac. A ešte ďalší faktor je, že ja som 90% sama na dieťa.

anonym_3c0b6b
14. sep 2025
@anonym_f98a10

@anonym_3c0b6b Áno, aj u mňa je hlavný dôvod pôrod.. A čo sa týka financií, tak asi by sme zvládli, o to nejde. Ale určite na úkor dieťaťa, ktoré už máme. Som toho názoru, že radšej jedno, ktorému doprajeme viac. A ešte ďalší faktor je, že ja som 90% sama na dieťa.

@anonym_f98a10 presne tak, tiež by sme finančne zvládli aj druhé ale na úkor prvého dieťaťa, nápodobne, ja som tiež sama stále, pomoc od rodiny nulová jedine čo mi muž pomôže keď nieje v práci

lili246
15. sep 2025
@pe_mi

@anonym_96c21f detská mozgová obrna

@pe_mi a prvé dieťatko úplne v poriadku ?

pe_mi
15. sep 2025
@lili246

@pe_mi a prvé dieťatko úplne v poriadku ?

@lili246 prvé zdravé

lili246
15. sep 2025
@pe_mi

@lili246 prvé zdravé

@pe_mi ak môžeš odpovedať .. vieš mi dať info či si mala nejaké zápaly alebo niečo čo to mohlo vyvolať ? Alebo skôr ťažší pôrod ? Známa ma teraz toxoplazmózu a veľmi sa boji

scorpionflower1
17. sep 2025

@anonym_autor ja mam 1, chcela som 2, ale zaciatky mojho materstva boli velmi tazke a narocne, nemam tiez uplne standardne dieta, ma urcite odchylky v neuroligickom vyvoji, aj ked nie zrovna diagnozu a velmi mi pocas 4-rocnej materskej chybala praca, spolocnost, plus mam uz 38 rokov, manzel ma 45 a narocnu pracu, nemame tu ziadne babky a ja uz dalsiu matersku nedam. A v neposlednom rade mam autoimunitne ochorenie stirnej zlazy, HIT, kazeinovu intoleranciu a to sa mi v tehotenstve velmi zhorsilo. Takze uz nie...povedala som si, ze nie je moja povinnost rodit dalsie deti, aj ked niektori mi doslova hovoria, ze ublizujem svojej dcere, tym, ze je sama(podla mna je velmi stastne dieta) a manzel uz nechce tiez dalsie dieta aj vzhladom na to, ze ma 45. Este doteraz si obaja velmi dobre pamätame tu spankovu deprivaciu. Spátne si myslim, ze prvy rok na MD/RD som mala ist k psychiatrovi, lebo som sa neskutocne trapila.

Strana
z2