Dôvody pre rozhodnutie nemať ďalšie dieťa
Koľko ste mali rokov, koľko detí a aký bol dôvod ?
@anonym_autor utvrdila ma každodenná realita v mojom okolí
Ešte som nestretla matku s 2+ deťmi kedy som si povedala waw, bolo by fajn mať aspoň 2.
Vďaka bohu za jedno a minútku tichá pre všetky mamičky ktoré majú doma 2 a viac deti🙏
NIKDY!
Ako pri všetkom aj pri tomto som počúvla svoj rozum a vnútorný inštinkt.Ked sa narodila moja dcéra,moje druhé dieťa,tak som doslova cítila,ako sa uzavrel kruh a od tej chvíle viem,že nikdy viac detí mať nebudem.Mala som 26 rokov
Vždy som chcela 3 deti. Mám dve s rozdielom presne 2 roky a po traumatickom druhom pôrode už žiadne dieťa nechcem. Nikdy viac.
Chcela som jedno, čakám druhé ale sme radi po 6 rokoch.
@anonym_autor u mna jednoznacne vek. Prve som mala v takmer 35, druhe v takmer 37 a hoci som chcela viac, jednoducho viem, ze by som dalsie mimco nedala😁teraz mam 43, deti na ZS, naklady rastu. Myslim, ze ak by som deti nemala, chcela by som ho aj teraz
Zdravotný stav prvého. Nie som matka samozničiteľka.
Ta psychiatria co je doma….mame dve a teda za mna najlepsie mat 0
Mám dve 33 rokov a ďalšie už nechceme kvôli vekuy financiám, nervom 🤣
Zdravotne problémy dvoch detí- nedala by som to psychicky , ak by malo aj tretie komplikácie.
som jedinacik, takze som chcela 3-4 deti (muz je zo 4 detí) Prva bola náročná, vedela som ze jedno je malo. Pri dvoch som citila ze je to viac nez dost...viac uz radsej nechcem. To nie je len nakrmit ich, to je hlavne o vzdelaní, kruzkoch, aktivitach, dovolenkach. Mať 4 deti tak sa asi nikam nedostaneme
Máme 2 deti na ZŠ, ďalšie už nechceme kvôli veku ja 38 manžel 40 rokov a kvôli financií. Už by sme nevedeli uživiť viac deti keď vidím aké je všetko drahé.
U mňa vek. Keby mám o desať rokov menej, kľudne máme ďalšie dieťa
@anonym_autor ja mám 3 deti, uvažovali sme aj o štvrtom, ale povedali sme si nakoniec, že naše deti sú drahé, takže stačí. A vek už nepustí. Niektoré moje rovesníčky majú už aj vnúča.
@anonym_autor naše druhé dieťa má diagnózu , preto sme nechceli ďalšie
Máme dve detské izby , preto tiež nie. ( Chceme každému vlastnú detskú izbu )
A tiež je všetko drahé , nechcela by som ďalšie
@anonym_autor naše druhé dieťa má diagnózu , preto sme nechceli ďalšie
Máme dve detské izby , preto tiež nie. ( Chceme každému vlastnú detskú izbu )
A tiež je všetko drahé , nechcela by som ďalšie
@pe_mi Aku diagnozu?
Vždy som chcela dve. Mám dve. Rodila som vo veku 34 a 35r. Dalšie tehotenstvo mi bolo dorazne nedoporučovane.
@barka1 neodporúčane,doporučuje len poštárka
@anonym_da6a4b Aj ty si napísala dobrú blbosť. Poštárka doručuje. A nie doporučuje. Chcela si byť za múdru, nevyšlo.
@anonym_da6a4b poštárka doručuje 😉
@anonym_da6a4b Aj ty si napísala dobrú blbosť. Poštárka doručuje. A nie doporučuje. Chcela si byť za múdru, nevyšlo.
@anonym_3d3266 omyl,ja som prepísala iba tvoju blbosť
@anonym_3d3266 omyl,ja som prepísala iba tvoju blbosť
@anonym_da6a4b A ešte aj reaguješ na úplne inú komentujúcu 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Reagovala som prvýkrát v tejto diskusii na tvoju blbosť. Predtým som nič nepísala, takže na mňa si nemohla reagovať. Proste si prestrelila. Píšeš blbosti.
26, jedno … a preto lebo s ďalším takým náročným by som už proste skončila na psychiatrii …
29, jedno dieta, jeden potrat predtym a neskor rakovina dietata .. viac nedam psychicky, ani keby co bolo a to som ako jedinacik snivala tiez tak o 4 detoch
Že chceme aj žiť a užívať si ako rodina nie len prežívať. V dnešnej dobe je pre mňa aj to jedno dieťa luxus. :- )
U mňa najskôr vek ale mám krásnych 5 deti
Chceli sme tri deti, mame tri deti. Po tretom isiel muz na vazektomiu.
@anonym_autor čakám štvrté a dala som si predsavzatie, že nikdy nepoviem nikdy. Vždy keď som si povedala, že toto nikdy tak sa to stalo.
Pri mužovi, práci, škole, deťoch...... Takže ktovie. Možno bude aj piate 🤣
Ta psychiatria co je doma….mame dve a teda za mna najlepsie mat 0
@anonym_c5737a Rovnako, ibaže mam tri. Je to niekedy fakt na lieky, alebo omámne látky.
Počúvala som jeden podcast s Monikou Szabo (herečka). Povedala vetu,ktorá mi utkvela v pamäti: “dalsie dieta si predstaviť VIEME, prave preto ho neplánujeme” 😉🙏

Vždy som chcela dve. Mám dve. Rodila som vo veku 34 a 35r. Dalšie tehotenstvo mi bolo dorazne nedoporučovane.