Dva týždne po pôrode už v práci
ahojte, už ako ste si prečítali v názve, naša finančná situácia ma donútiala ísť už 13 dní po pôrode do práce ☹ žiaľ som v tej pozícii, že moja pracovná pozícia je v podstate najdôležitejšia a nemôžme si dovoliť aby som bola doma. Priateľ tiež pracuje a po práci robí ešte na našom dome. O dieťa sa nám stará svokra, priateľova mama. Doma z práce som okolo 17hodiny a niekedy robím ešte aj z domu. Všetky tieto starosti, financie, vela práce, stavba z nás urobili len jeden veľký uzlíček nervov. Priateľ zostal podraždený, pretože maly vela plače, má koliku. Nevedel sa pri malom vyspať a chytal nervy a obaja sme potom boli nevyspaty a KO. Teraz maly spinka vedľa u svokry aby sme mi vedeli fungovať cely den v praci. Strašne ma to ale štve, som z toho podraždena a neviem sa stale nejako zmieriť s tým že nie som pri malom. Strašne sa bojim toho že si drobec bude pliesť to kto je vlastne jeho matka. S malym sa snažim traviť čas keď som doma, ale je to oničom. Myslíte že malý vie kto je vlastne jeho matka ??
@zuzankazil
ja som tiez isla do prace ked mala dcerka 3 mesiace, tiez nas financna situacia donutila... aj moja mala koliky do nejakeho 5 mesiaca, nam tiez velmi pomahala svokr, zobrala si malu k sebe ked mala len 3 tyzdne a my sme boli na nervy, upravila jej rezim, my sma sa dali do kopy, a odvtedy to ide... hoci mala sa budila do 1 1/2 v noci kazdu hodinu, bol to des, rano sme sli do prace, mala k opatrovatelke, a potom do jasliciek zacala chodit, samozrejme sme boli ako matohy, a mrzuty, lebo spanok chybal, a nasa mala rano vstava o 5-6 hod, tak sme toho moc nespali...ale nastatie to preslo a mala terza krasne spinka v noci tych 10 hodin, skus nejako vydrzat, a neboj maly bude vediet kto je maminka...
Mňa by zaujímalo, kde sa stratila zakladatelka???
Osobne si myslim, ze ide o trolla. 🙂
necitala som diskusiu, len uvodny prispevok a teda podla mna to je hrozne. Nechapem naco ste si planovali a robili dieta ked vam to nevychadza! to dieta potrebuje materinsku lasku, nehu..ci cez den ci v noci!!! Materinsku a nie od svokry!!! podla mna ist do prace po 2 tyzdnoch je hrozne skoro! A nech mi tu nikto netvrdi ze v zahranici je to bezne! Sama zijem v zahranici a tu ak zeny idu rychlo po porode do prace, tak je to najskor po tych prvych 3 mesiach a aj to na ciastocny uvazok , tzn. o 13tej su doma, ci robia napr. len dvakrat do tyzdna ale nie toto! Ako nech sa na mna nikto nehneva, no podla mna tento deficit sa neskor na tomto dietatku prejavi..nehovorim ze bude nejaky deviant ale minimalne problemy v citovom zivote urcite bude mat.. 😢 😢
súhlasím s @pragmaticka taktisto, nech sa nikto nehnevá, ale mať dieťa v takejto situácii je obrovská nezodpovednosť, predsa, keď ste vedela, že neviete obetovať prácu, staviate dom a vaša finančná situácia vám nedovolí mať dieťa, resp. starať sa o neho - pre Boha, načo dieťatko? Ani si to neviem ani nechcem predstaviť. Predsa dieťatko potrebuje matku, 24 hodín denne, cítiť ju, láskať sa s ňou - podľa mňa prvé tri roky by malo dieťatko stráviť s maminkou, naučí ho všetkému, čo potrebuje dieťatko dostať - myslím, že keď chce mať niekto dieťatko, tak si musí zvážiť, do akej situácie ho chce priviesť, či sa dokáže o neho postarať...viem, že existujú aj neplánované tehotenstvá, je veľa mamičiek - čo by za to dali, mať dieťatko - ale toto? Prepáčte, ale nenachádzam viac slov na to, až mi z toho nie je dobre, keď si predstavím 13 dňové bábätko zveriť niekomu - to je jedno, či babke, či sestre....treba to zvážiť, isto hladom neumriete, ak necháte prácu vy - myslím, že dom počká, takisto my máme tri deti, staviame dom, ešte študujem externe aj vysokú školu - a som doma s dieťatkom, pretože tak sme to chceli a ani manžel nesúhlasí, aby som čo i len teraz, keď už má malinký za chvíľku 2,5 roka šla skôr do práce - toť môj názor 🙂
zivot je otazka priorit. ak je niekomu prednejsie byt v praci a mat peniaze a staci mu byt s dietatom 5 hodin denne aj z toho 3 prespi tak nie je o com....
@zuzankazil neboj sa, dieťa bude vedieť, kto je jeho matka. Nosila si ho nejaký ten mesiac, tak pozná tvoju vôňu, je to inštinkt.
a že si išla tak skoro do zamestanania je len tvoja vec, i na úkor dieťaťa. ale žiť z niečoho treba. máš to šťastie, že máš niekoho na opatrovanie, dokonca z rodiny.
alebo ostaň doma a potom môžeš začať písať na MK ako strašne zle si na tom, ako nemáš peniaze, ako si zadĺžená a pod.....
niektorá maminka, tu písala o pute, ktoré je najdôležitejšie do 3 rokov (a ešte viac do 1. roka), a čo v prípade, ak by matka musela ostať v nemocnici alebo dieťa ? myslelo by si, že sestričky sú jeho mamy ? prečo všetky mamičky idú do extrému ? prečo sa na to nepozrú na to i z druhej strany ? lebo sa chcú vykresliť v tých najlepších farbách.
Koľko akože celebrít sa doma stará doma o novorodenca ? a reprezentuje sa ako tie najlepšie mamy ? doma majú po strop opatrovateliek, a sami nevedia ako ich deti rastú.
spýtajte sa svojich mám koľko boli s vami doma, tri roky ? možno mamičky, ktoré majú teraz 20 rokov.
Ja som doma od roku 2008najprv marodka a potom na materskej prvy rocik dietatka je ten najkrajsi a hlavne najrychlejsi rok ked clovek vidi ako sa vyvyja je to čo žena moze v zivote zazit uz nikdy sa ten rok a to cele nevrati spet.moj muz tak isto chodi do prace na smeny u nas sú niekedy rana ze sa zobudime a vsetky deticky v nasej posteli cize 5 spime spolu aj ked starsi dvaja maju svoju izbycku svoju podchoddku a najmladsi spinkava medzi nami vzdy ma krasne chyti kolo krku a tak zaspinkava.neviem si to ani predstavit dat dietatko uplne prec.prichadzate o vela pekneho a uz sa cas neda vratit spet.
@rebeka7501 vieš čo mne na tom najviac trhá srdce? Nie to, že je v práci, fajn, doba nepustí, ale to, že príde domov, pohrá sa a na noc dáva svokre vedľa do domu, lebo priateľ neznesie jeho plač. Toto ma na tom všetko najviac trápi, predstava toho malinkého drobčeka, ktoré v noci plače za maminkou a tá tam nie je ☹
Príde mi absurdné, že riešiš seba /ako si strašne unavená a v strese/. Ja by som si v živote / z úcty k mojej mame, ktoré ma po 60-tke/ nedovolila zveriť jej SVOJE dieťa pomaly na 24 hodín. Čudujem sa jej, že to vôbec prijala. Základná chyba je, že ti nepomáha manžel a z príspevku ani nevidno jeho snahu. Určite by sa to dalo zorganizovať, aspoň na striedačku mama-manžel-babka. Len treba chcieť, všetko sa dá. 😉 😉
@rebeka7501 Ale určite ma neodkladali na noc k babke, lebo tato by sa nevyspal. 😠 😠 😠 Čokoľvek pochopím, ale toto nie. 😠 😠 😠 😠
@anickad77
@pragmaticka
Baby ale ona písala, že sa im dobre darilo, no neskôr sa im prestalo a to už bolo dieťa "naceste".
@sashabb tak ked sa im dobre darilo, mali si odkladat na casy kedy bude pracovat len muz, resp. nech si muz najde druhu pracu a proste maka aby ich uzivil! Ked sa to dari ostatnym chlapom preco by to nevedel aj jej??? a nie ze ona necha malicke dietatko v cudzich rukach..chudatko malicke..ved jej bolo 9 mesiacov v brusku a teraz same.. ☹
a teda tie reakcie typu, obdivujem ta a pod..nechapem co kto na tom moze obdivovat, ja ked si pomyslim na to malinke dietatko, je mi z toh zle!!
@koniarova prese tak! To je nechutne, ze panko sa nevyspi a nielenze dieta je cely den bez matky, ale aj v noci ho odlozia na stranu!! Ja som bola po cisarskom a hrozne zle sa mi zahajala jazva a moj muz ani raz nesiel do hostovsej izby spat! A nielen to , ale aj koli jazve mi ju prvy mesiac podaval z jej postielky na kojenie a daval naspat, aby som sa ja nemusela namhat..a poviem vam ze prve tyzdne to bolo niekolkokrat v noci!!!
@sashabb
@pragmaticka
@moni244 Kto iný, ako živnostník si môže riadiť pracovný čas?
zakladateľka témy tu na to očividne kašle
@pragmaticka aj môj sa nevyspal, ale nepovedal ani jedno jediné slovo a sám odišiel do hosťovskej, aby nás nerušil, keď vstával o 4 ráno a aby sa aj on mohol vyspať, keď prišiel z nočnej, ťahal brigády, keď mal volno, len aby som ja mohla byť s malou doma!!!!
@moni244 to je tiež pravda, ale väčšina chlapov je takých. bohužiaľ. keby mali muži rodiť a starať sa sami o deti tak ľudstvo vyhynie (česť výnimkám)
@zuzankazil raz ti to bude veľmi, veľmi ľúto ☹ muža serká, že je k.o. , nevyspatý a nemôže robiť v pokoji na dome a teba trápi, či malý bude vedieť kto je jeho matka (to je egoizmus ako krava, prepáč) - bude neboj sa, ale či nebude mať bližšie k starkej, to už ti nezaručí nik.
Ja som tiež SZČO, pred tehu som mala skvelý príjem a z neho som odkladala na horšie času čo sa len dalo. Rodila som až ako 35 ročná a svoju živnosť som zavrela. Nemusela som, dalo by sa v pohode robiť popri MD, ale vôbec som si nevedela predstaviť čo ma čaká, tak som to vyriešila takto. Urobila som dobre, malá bola náročné dieťa (v podstate je taká dodnes), pomoc rodičov nula, chlap v práci, tiež SZČO aby nás uživil. Teraz mám 40 a ocitla som sa na štartovacej čiare. Je to trochu depresívne (no teda dosť 😀 ), ale pôjde to, verím tomu.
@sashabb len čo je "prestalo sa nám dariť" ? že nemáš príjem 2000 éčok ale iba 800? Oni sú obaja zdraví, pracujú, o malého sa má kto postarať, takže čo to je, že sa im nedarí? Dúfam, že sa mýlim, ale zatiaľ mi to príde tak, že chcú dostavať barák (ktorý sa dá napr. na rok zakonzervovať) a tých 800 im proste nestačí.
@zuzankazil myslim ze sa nemusis obavat toho ze maly vie a vzdy bude vediet kto je jeho mamka. Maly vobec nebude trpiet tym ze s nim nie si lebo to nebude poznat co je to ked je mamka stale pri nom. Ale ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti: ked som mala prve dieta tak som bola vdacna ked som ho mohla nechat obcas pri rodicoch a ist do obchodu. Cez vikendy som zacala robit uz od jeho roka, a ani neviem ako vyrastol. Teraz ked mam druheho synceka, tak si tie chvile vychutnavam. Vobec mi nevadi ze som stale s nim, ze nemozem ist nikde bez neho, ze mame malo penazi ( setrim na com sa da) . To ze mam neporiadok v byte ma uz nerozculuje. Venujem sa mojim detom. Lebo tie chvyle, ako prvy usmev, prve chytenie hracky, pretacanie sa, tie chvile ktore sa uz nezopakuju tie si vychutnavam. Neviem v akej si fin.sytuacii ale ver mi ze prichadzas o strasne vela z tvojho synceka ked si v praci. Peniaze su sice dolezite v zivote ale tvoj maly uz nikdy nebude babatko a to sa neda kupit ziadnymi peniazmi. Na tvojom mieste to prehodnotim ci bez toho aby si bola v praci neviete fungovat. O par rokov ta to moze mrziet, ze si najkrajsie obdobie zivota tvojho dietatka neprezila s nim.
Prečo ju nenecháte na pokoji? Mne sa to tiež nepáči, ale tu sa zas správate ako sliepky na trhu. A stále stále dookola tie isté. Podľa mňa sem nepíše preto,aby tie vaše žvásty nemusela čítať. Ste väčšina doma, tak sa venujte tam svojim deckám namiesto sedenia na nete, robte tak ako jej kážete.

@zuzankazil necitala som vsetko, tak mozno budem opakovat niekoho...
no, nezavidim ti, fakt to nie je lahka situacia, vydrz... neda sa home office? aspon ciastocne?