Existuje snobizmus medzi mamičkami?
Ahojte,
možno sa mi to len zdá, ale čoraz častejšie mám pocit, že svet mamičiek je jeden veľký výklad dokonalosti. Už nestačí, že mám zdravé dieťa – musím ho nosiť v šatke za 150 eur, kočík pod 800 je vraj „podpriemer“ a keď som sa priznala, že kupujem oblečenie aj v sekáči, tak na mňa niektoré pozerali, akoby som si domov nosila šváby.
Kedy sa z materstva stal snobský pretek? Fakt musím mať bio výživu z farmy, Montessori hračky a školu, ktorá stojí ako malé auto, len aby som nebola za tú „neschopnú“?
Možno som len precitlivená, možno som len z iného sveta... ale úprimne – stretli ste sa s tým aj vy? Existuje medzi mamami snobizmus? A ak áno – čo všetko ho podľa vás tvorí?
P.S. Toto nie je hejt, skôr výkrik niekoho, kto má pocit, že obyčajnosť už nestačí...
Moj syn zije na Zeelande a tam su secondhandy uplne normalne, oni si tam chrania prirodu, ked kupovali babatkovske veci, tak v sekacoch boli dostat po 5 dolarov tasky plne novych alebo skoro nenosenych veci, tam sa maloco vyhadzuje, oni sa maju dobre, ale kupuju uz z principu veci z druhej ruky, my to tu nechapeme, ale oni to maju uz mentalne zakodovane
Mne teda nikto nikdy nekomentoval ziadne veci pre deti. Ani ja nikomu😆 ani by ma nenapadlo, maximalne som sa spytala, odkial danu vec maju, a ci su spokojni, ked som riesila naprikld bajk alebo kocar
@lucia.t inak podla mna je rozdiel "znacka" na "ukazhovanie" a jednoducho kvalitne veci... ja nemam rada znacky viditelne na obleceni, ale ide mi o material, funkcnost... asi aj teda kupujem uplne ine znacky ako mainstream 😅 Milujem mini-a-ture wheat livi pompdelux molo kongles slojd enfant... a kopu inych ..
@anjelicek26 ja som kúpila spod ruky pár konges slojd ale akosi neohúrili oproti iným značkám, wheat mám rada sú peknučké a ja má dcérku tam som sa zaláskovala do značky Laura Ashley, helen haydi atd. A teraz pre teba autorka tie kadejaké značky nakúpiš veľa krát za babku z bazáru.. moja dcéra teraz tiež chodi kadejako nahodená a vyšlo ma to menej ako pri synovi keď som ešte neriešila bazár.. k tej šatke a aj nosičom som ešte chcela, že kúpiť ergo nosič resp. Dobrú šatku jednoducho dačo stojí aj z bazáru je to drahší špás
@lenkasarka Link nemám, nevediem si evidenciu. Som na MK veľmi dlho - 17 rokov a čítala som už kadečo. Výsmech a kritika lacného oblečenia z Pepca, Kiku a pod., starších áut ( 20 a viacročných), bazárových a starších autosedačiek. To je len prvotné, čo mi napadlo.
@zuzanockamt ten výsmech a kritiku pepka a kiku som aj ja zažila od jednej konkrétnej osoby na nick si už nespomeniem ale tá bola taká, že čo bol iný názor to vlna hroznej kritiky.. to bola škoda reči

Ešte dodám, že na mňa sa už tiež ľudia pozerali ako na blázna, že prečo kupujem oblečenie a iné z bazára keď máme peniaze na nové. Robím to hlavne z dôvodu ekológie, nie preto, aby som šetrila peniaze. Ale to niektorým ľuďom nevysvetlíš. 🤷