icon

Je druhé dieťa jednoduchšie?

10. dec 2021

Ahojte. Ako to bolo u vas? Hlavne po psychickej stranke? Zvladali/zvladate druhe dieta jednoduhsie ako prve? Ide o to ze zvazujeme druhe babo, dcerka ma teraz 1,5r. Porod bol nebkl az taky zly, ale co nasledovalo po nom bol horor...hodina vnutorneho sitia bez umrtvenia, velka strata krvi, transfuzky, stavy na odpadnutiez problemy z dojcenim, mastitida, nedostatok spanku (max 2h v noci), strasne stresy, mala bola narocne babo...az som si z toho vycerpania a unavy a neustaleho tlaku uhnala uzkosti a panicke ataky, aj depresiu (fungovala som vsak normalne...pre okolie). Uz sa to znormalizovalo. Beriem slabe AD. S dcerkou mame krasny vztah, je to sidlo, velmi sikovne dievcatko.
Nechcela by som aby ostala sama...ja ani manzel nemame surodencov. Cize nebude mat ziadnych bratrancov, ani sesternice. Vravela som si ze uz to nikdy nechcem zazit...ale pocity sa menia. Ako to bolo u vas? Zvladali ste druhe dieta viac v pohode?

Strana
z2
autor
10. dec 2021

@tosomja dakujem, to je krasne 🙂 to som potrebovala vidiet/pocut. Mas uzasne deticky a Ty si skvela mamka.

autor
10. dec 2021

@oblecenie99 toto toto 🙂 ze nikdy nevies ake to bude. Uz len improvizovat potom ostava haha.

autor
10. dec 2021

@bluka2 dakujem, tvoj prispevol mi vohnal slzy do oci. Bolo to strasne. Porod sa dal, to by som este zvladla. Ale co bolo po nom neprajem nikomu. Vraj sa vnutorne prostredie neda umrtvit, tak mi bolo povedane....aj som zabudla v tom momente ze som malu porodila. Prehlusilo to vsetko bohuzial. A to bolest zvladam dobre...kolko zien to zazije takto...ako kus masa... :( ja rodit uz len cisarskym.

bluka2
10. dec 2021

Ty ten druhý pekný pôrod fakt potrebuješ. Proste vyliečiť sa z tej prvej skúsenosti. Klamári hnusni, že sa to nedá umrtvit. Možno sa im tak nechcelo čakať, kým to zaucinkuje alebo sú sadisti. Fakt nechápem, ako sa v tom človeku nenájde trochu humannosti.
Pracuj z touto bolesťou, musíš sa z nej vyliečiť. Pozri si napríklad Ženské kruhy. Aj teraz idú vydávať knihu o hlasoch žien. Tomuto, čo si zažila musí byť raz aj na Slovensku koniec! Možno ich sleduj na Facebooku a pozeraj, čo píšu iné ženy a uč sa z toho... Veľmi ti držím palce. V podstate to, čo si zažila, je ako niečo ako znásilnenie. V citlivej chvilke, keď sa nemôžeš brániť z pozície moci zasívať bez umrtvenia. To, ako sa po tom cítiš, je prirodzené, ale chyba nie je v tebe!

autor
10. dec 2021

@bluka2 dakujem, asi mam tiez pocit niekde vnutri, ze potrebujem reparat...zvladnut to lepsie. Zazit ine pocity. Dlho mi trvalo sa z toho dostat. A neviem ci som uz von. Ale mam uzasne, zdrave, sikovne dievcatko, takze tak ;)

ivangeline
10. dec 2021

@nikha2809 Nu u nas to bolo podobne ale prezivala som to tazko s dvoma a manzelom.. a teraz mam tretie a tento pocit,ze aka pohoda. :D Ale moj treti syn je pohodak! Aj ked obcas boli brucho a nevie spat/vyprdnut sa...tak neplace ale usmieva sa na nas... :D

tianna
10. dec 2021

Každé dieťa je iné.. máme 3 a naozaj je to úplne iné s každým. Teda môže to byť rovnaké, horšie aj lepšie.. osobne by som ale ešte počkala najmä ak to bolo s dcérkou náročné. My máme rozdiel 2r7m a potom medzi stredným a najmladším 5r8m. Malý rozdiel katastrofa, nikdy viac. Nehrajú sa spolu prakticky vôbec, starší večne mladšieho otlka a zle mu robí. Ten už samozrejme tiež sa nedá teda krik non-stop 🙄 oveľa lepšie sa zahrá 7 ročný s ročným ako 7 ročný s 9 ročným. Ja by som do menšieho ako 4 ročného rozdielu už nikdy nešla.

Strana
z2