icon

Panické ataky a úzkosť: Ako ich zvládať?

barborkabaeapq
4. apr 2026

Ahojte, cítim, že sa musím s vami podeliť, lebo už na to sama nestačím… 😔
Už niekoľko dní mám panické ataky a silnú úzkosť, ktoré sa prejavujú tlakom pri srdci, stuhnutým chrbtom, neustálym adrenalínom a vyčerpaním. Predtým sa mi ataky objavili občas a potom zmizli, ale teraz ich mám od rána, keď vstávam, až do večera, keď idem spať, a cítim sa úplne vyčerpaná, niekedy mám pocit, že to nevydržím.
Berem Lexaurin raz denne už dva roky, a aj napriek tomu telo reaguje takto silno. Po atakách cítim slabosť, malátnosť a vyčerpanosť, aj keď tep a saturácia sú úplne normálne.
Cítim sa stále v strehu, ako keby som nemohla vypnúť, a je to veľmi frustrujúce. Chcela by som vedieť, či máte niekto podobné skúsenosti a čo vám pomáha zvládnuť dni, keď úzkosť trvá od rána do večera, aby ste sa necítili úplne vyčerpaní a neschopní fungovať.
Môže to byť teoreticky spôsobené aj chrbticou?

anonym_b2cf9e
4. apr 2026

@barborkabaeapq treba prehodnotiť liečbu- lexaurin sám o sebe už nemusí stačiť, odporúčam zájst za psychiatrom.

anonym_01c312
4. apr 2026

@barborkabaeapq V prvom rade treba zistiť, z čoho to máš a odstrániť príčinu. Nemá zmysel napchávať sa antidepresívami, na ktoré si postupne zvykneš a nezaberú a tak budeš len dookola zvyšovať dávky.

arah
4. apr 2026

Tetania isť k lekárovi neurologovy a zmeniť lieky magnézium si dávaš treba veľa prechádzok a čerstvého vzduchu tiež mávam také stavy možno už aj vekom to je

anonym_a840ea
4. apr 2026

@barborkabaeapq pomôže zmena životného štýlu, menej chronického stresu a viac spánku. Telu chýbajú minerály a vitamíny preto si stále unavená a napätá.
Hlavne si uprav stravu a zredukuj cukor, bielu múku, kávu - kofeín, priemyselne spracované potraviny... Potrebuješ viac oddychu, relax, spomínané prechádzky v prírode, a dopĺňaj magnézium, elektrolyty, omega3, kamilkový čaj, probiotické potraviny, zdravé tuky.
Pridaj do stravy viac alkalické potraviny zeleninu, ovocie... celkovo potraviny obsahujúce viac minerálov a vitamínov, vitamín C... Vymeň cukor a sladké za melasu, ovocie... Na úzkosť a bolesti chrbtice je výborný kúpeľ s Epsomskou soľou + pár kvapiek levanduľového oleja.

noami12
4. apr 2026

Mne sa to zhoršilo teraz po smrti môjho tatina. Mávam taky pocit aj v hlave ako keby sa mi toci ale reálne sa mi netoči. Bola som aj na teste na tetaniu a mam ju. Mam aj problémy s chrbticou blokuje sa mi krčná aj hrudna, dávam si sem-tam frontin a potom mi je fajn dokonca aj na druhy deň. Frontin som teraz nepoužila vyše týždňa a snažím sa ho užívať fakt až v krajnom prípade, dr. mi predpísala aj AD ale nechcem ich, chcem skúsiť zvládnuť to bez nich. Bola som aj u chiropraktika napravil ma a mala som 3 týždne kľud až dokiaľ sa mi zasa ta hrudna chrbtica nezablokovala. Dávam si magnézium. Mam pocit ale že nepomáha, potom som si kúpila živú magneziovu soľ do kúpeľa a ta sa mi zdá že lepšie zaberá ako tabletky, dávam si aj vitamin D. Kávu si prevažne dávam bezkofeinovú. A snažím sa viac zeleniny jest a pohybu mať. Robím keď cítim ze na mňa ide nejaký stav dýchacie cviky a potom to je zasa lepšie

anonym_0ebdcc
4. apr 2026
@noami12

Mne sa to zhoršilo teraz po smrti môjho tatina. Mávam taky pocit aj v hlave ako keby sa mi toci ale reálne sa mi netoči. Bola som aj na teste na tetaniu a mam ju. Mam aj problémy s chrbticou blokuje sa mi krčná aj hrudna, dávam si sem-tam frontin a potom mi je fajn dokonca aj na druhy deň. Frontin som teraz nepoužila vyše týždňa a snažím sa ho užívať fakt až v krajnom prípade, dr. mi predpísala aj AD ale nechcem ich, chcem skúsiť zvládnuť to bez nich. Bola som aj u chiropraktika napravil ma a mala som 3 týždne kľud až dokiaľ sa mi zasa ta hrudna chrbtica nezablokovala. Dávam si magnézium. Mam pocit ale že nepomáha, potom som si kúpila živú magneziovu soľ do kúpeľa a ta sa mi zdá že lepšie zaberá ako tabletky, dávam si aj vitamin D. Kávu si prevažne dávam bezkofeinovú. A snažím sa viac zeleniny jest a pohybu mať. Robím keď cítim ze na mňa ide nejaký stav dýchacie cviky a potom to je zasa lepšie

@noami12 tie stavy môžeš mať aj od chrbtice,chrbtica je sviňa,pri stiahnutých svaloch vyvoláva panické záchvaty,overené to mám na sebe

anonym_0ebdcc
4. apr 2026

@barborkabaeapq ja som takéto stavy mala minulý rok,trvalo to týždeň,v kuse od rána do večera,potom mesiac pokoj a znova sa to opakovalo.Mne to vyvolala chrbtica,niekolko dní predtým ma bolelo pod lopatkou a bolesť sa mi ťahala až do hlavy.
Inak mám diagnostikovanú aj tetániu,ale už veľmi dlho som v pohode,lieky som nikdy nebrala

anonym_fcf250
6. apr 2026

Ja som mal tiež panické ataky spojené so srdcom… myslel som si, že to sám prekonám, ale potom ako som si v studenej sprche chcel volať sanitku, lebo som si reálne myslel že budem mať infarkt, začal som psychiatrickú liečbu. Po mesiaci užívania mi to prešlo a po dvoch rokoch už ani neberiem lieky. Niekedy ti pomôže len liečba.

anonym_d1dde6
6. apr 2026

Preco nejdes k lekarovi? Pozri predchadzajuce temy. Je ich tu milion.

noami12
6. apr 2026
@anonym_0ebdcc

@noami12 tie stavy môžeš mať aj od chrbtice,chrbtica je sviňa,pri stiahnutých svaloch vyvoláva panické záchvaty,overené to mám na sebe

@anonym_0ebdcc áno už som to zistila a tebe po co pomohlo ?

anonym_0ebdcc
6. apr 2026
@noami12

@anonym_0ebdcc áno už som to zistila a tebe po co pomohlo ?

@noami12 len som to pretrpela,inak chodím k fyzioterapeutovi,treba aj cvičiť

noami12
6. apr 2026
@anonym_0ebdcc

@noami12 len som to pretrpela,inak chodím k fyzioterapeutovi,treba aj cvičiť

@anonym_0ebdcc áno ja chodím chiropraktikovi a doma cvičiť cez youtube cviky. Ale aj tak sa mi hrudna chrbtica blokuje. 😞

anonym_0ebdcc
6. apr 2026
@noami12

@anonym_0ebdcc áno ja chodím chiropraktikovi a doma cvičiť cez youtube cviky. Ale aj tak sa mi hrudna chrbtica blokuje. 😞

@noami12 chiropraktikovi?????? Máš málo problémov,potrebuješ,aby ti niečo poškodil????

noami12
6. apr 2026
@anonym_0ebdcc

@noami12 chiropraktikovi?????? Máš málo problémov,potrebuješ,aby ti niečo poškodil????

@anonym_0ebdcc ja som prvé isla k nemu na masáž ale ukázal mi aký mam krivý chrbát a povedal ze masáž mi robiť nebude lebo môžem dostať zapal tak ma napravil, potom ale za mesiac opäť a už potom robil masáž, ja hneď ako som od neho išla som sa cítila ako znovunarodená. Ale asi by sa to nemalo tak často ja viem. Zajtra chcem skúsiť zavolať na fyzio na ten sm systém. Lebo už som pochopila že cesta tadeto nevedie 🙂