Je lepšie mať syna alebo dcéru?
Veľmi som túžila po dcérke, no mám dvoch úžasných synov a som za to samozrejme vďačná a hrdá.
Často si predstavujem, aké by to boli mať dcérku a chlácholim sa, že aspoň sa nebudem báť, že si nájde nejakého tĺka krorý by jej blížil. Ktoré je pre vás to top pohlavie bábätka a prečo.
@momoftwo35 presne u nás detto🥰
Syna, muzi maju vacsinou lepsie platy, nemusia si brzdit karieru materskou, ale stale mozu mat aj tu matersku, ked su ten typ, nemaju kramy, nemaju stale nejake patalie so spodkom ( vacsinou), nejak som rada, ze mam syna. O dceru by som sa bala, ze naozaj stretne nejakeho zmetka, co ju bude bit. Ono sa povie, ze vychova. Ale vzdy sa to moze stat kazdej, ze zazije nejaky nasilny vztah, alebo nieco v praci, pripadne sa vyda do krajiny, kde jej prava neznamenaju to iste, co toho muza. Ako syn sa tiez moze zle vyzenit a pod. Ale statisticky tie zeny tahaju za kratsi koniec.
@hipuska joj, rozumiem Ti, no ak si synov dobre vychovala, najdu si skvele partnerky. Moja svokra ma 3 synov a povedala, ze aj 3 dcery, povazuje nas za svoje. Ja s nou zdielam asi najviac a volala som ju aj k porodom (je zdravotna sestra a isty cas robila aj na novorodeneckom, tak aj preto). Moja mamina by to nezvladla, nechcela.
A dokonca aj ucesy, nechty, oblecenie, ked daco slavnostnejsie treba, tak ideme spolu alebo obkladacky, napriklad...Uz len tym, ze sme blizko, tak s maminou to riesim menej.
Tak Ti prajem, aby si to mala raz podobne..
Ver mi, že nič nezávisí od pohlavia. Každé dieťa je iné, ma inú povahu. My máme dievčatko (vždy som chcela dievča) a od začiatku to bolo extrémne náročné dieťa. Kamoska má o 2 mesiace mladšieho syna a hovorí zo isté. Teraz čakám druhé dievčatko a sama som zvedavá, či to bude iné. Môj muž vždy túžil po synovi, no nevyšlo. Mne to nevadí, vnímam to tak, že hlavne, že máme deti (pred pár rokmi sme chodili k lekárom, lebo to nevyzeralo nádejne s deťmi) a že sú/budú zdravé. Stále hovorím, že mať deti neznamená ísť na trh a vybrať si, čo sa mi hodí, páči, čo je aktuálne in. Je to čaro prírody, že neovplyvníme ani pohlavie, ani temperament dieťaťa. Môžeš mať vysnívané čokoľvek, nakoniec môže byť všetko úplne inak.
@kiki68 myslim si, že toto je veľmi stereotypné vnímanie 🙈 určite muži nezarábajú vždy a všade viac.. ja som niekoľko rokov zarábala omnoho lepšie ako môj muž, vlastne väčšinu nášho vzťahu.. a takýchto príkladov mam vo svojom okoli veľmi veľa.. na materskú/rodicovsku môže nastúpiť aj chlap.. žena nie je nútená byť doma celé tri roky, to je len benefit nášho sociálneho systému.. v zahraničí idú ženy do prace aj po 3-5 mesiacoch, bežne neostávajú doma viac ako rok.. nikdy som žiadne patálie so spodkom nemala a o kramoch ani neviem, že ich mam (mimochodom dajú sa medicínsky uplne pozastaviť).. hlavne ak je dievča dobre vychované, myslim, že sa v živote nestratí a dovolím si tvrdiť, že v mnohých situáciách to má žena ľahšie.. taktiež sú už mnohé západné krajiny, kde je silno presadzovaná rovnoprávnosť, žiaľ na Slovensku sme v tomto pozadu.. ale vo svete by sa žena nestratila, niekde sú cielene dosadzované ženy do vysokých funkcii.. pracovala som pre nadnárodnú korporáciu a už v stanovách mali uvedený pomer žien a mužov v manažmente, teraz je to už 50:50…
Netreba na všetko hľadieť zaostalou slovenskou optikou.
prepáč, ale toto je mimoriadne hlúpa, resp. fakt nezodpovedateľná otázka. Mám syna a dcéru a nikdy som sa nepýtala samej seba, čo je "lepšie"
@majlo1234 samozrejme, že môžu mať odlišnú povahu....nie všetky gény máme prejaven~, niektoré iba prenášame...a aj tak gény nie sú všetko....
Alebo napr u nás, moja mama vždy túžila mať dcéry, aj sa jej to splnilo.... No a ako hovorí, moja sestra zdedila povahovo všetky zlé vlastnosti aj od otca aj od mamy....
Prva je dcera aj som velmi chcela dceru.predstava maslickuly saticky babiky..druha ochvilu pride.a zase dievcatko..tentokrat som nepreferovala jic bolo mi to naozaj fakt jedno a dopriala by som muzovi toho syna ale ked som otvorila obalku a tam pohlavie zenske nieco vo mne sa hrozne potesilo.predsalen sa tomu muzskemu svetu az tak velmi nerozumiem.s dcerou sme super partacky ona ma uzasnu povahu.. niekde v dusi ale citim ze tato druha co pride bude uplne ina ako ta prva.nemozu byt predsa obidve rovnake.to ale neznamena ze ju budeme lubit menej..
Prvé čo ma napadlo. Najlepšie je mať fyzicky a psychicky zdravé dieťa. Prečo netreba hádam vysvetľovať.
Všetko je tak, ako má byť. 🙂
Ja mám len syna. Nikdy som si nepredstavovala ake by to bolo mať dcéru. Ale mňa nelákali nejako tie dievčenské veci, vlasy, nechty atd. Môj syn je super. sme parťáci. s hocičím sa mi zdôverí...
Prepáč,ale hlúpa otázka.Kazda žena ktorá túži po dieťati je šťastná,že má zdravé dieťa,ak sa nevie vysporiadať s pohlavím dieťaťa,je to jej nevyrovnanosť.Esteze sú tie pohlavia len dve,a dúfajme,že to tak aj ostane🙏.A za ďalšie,ak nie je spokojná s pohlavím dieťaťa,treba reklamovať u manžela😉.
@bolarazjedna tak ale stale su to vlastnosti rodicov, ktore sa nedaju vycitat. Nas syn ma presne takto vsetky “zle” vlastnosti po nas. Ale co s tym narobim, musim zapracovat na sebe😄
@rorino ale ja som nikde nenapísala, že som nespokojná! Ja svoje deti milujem. Napriek tomu, si predstavujem, aké je to mať aj dcérku. Čo je na tom nepochopiteľne? Prvé bábätko bolo 2 m. označené lekárom že to bude dcérka, keď to prepísal že sa zmýlil , potešila som sa aj tak. Len tu ružovú mikinku čo som kúpila mám stále pred očami.
@janage súhlasím s tebou že najdôležitejšie je mať zdravé dieťa po všetkých stránkach, to je samozrejmý základ ktorý si všetci prajeme.
Nepochopiteľné je možno to,že to nechápe väčšina žien,keď som len tak prebehla komentáre.Pretoze dobrý a blízky vzťah môžeš mať aj so synom a naopak s dcérou môže byť všetko na draka.Ja som vždy vedela,že budem mať syna,napriek tomu som bola pripravená aj na možnosť,že čo ak to bude dcéra.Neviem koľko máš rokov a aké túžby,možno by si ešte manžela mala ukecat na ďalšie,a dúfať,že tie ružové statický budeš mať komu obliekať Nech je ako chce,hlavne nech sú vsetky deti zdravé a šťastné🙏
@rorino presne, aj ja som vždy vedela, že budem mať syna, dievčenské meno som nechala na ex, lebo som aj tak vedela, že to bude chlapec 😆. Neviem, prečo som to tak mala, ale proste mala. A som s tým absolútne spokojná. Rovnako by som samozrejme určite ľúbila aj dievčatko, o tom pokoj.
Ved tretie mozno bude dcera...😊ja by som vyskusala, ak potom tuzis..ja som po dcere a synovi este isla do tretieho..a zase dcera..za mna super..cim viac deti, tym lepšie a ja som 100% stastna ze mam aj dcery..jednu 25 a jednu 7 rocnu..keby nemam, chyba mi
@lacibo v akom veku si mala najmladšie dieťa?
@lacibo u mňa už ďalšie dieťatko nepríchádza do úvahy kvôli veku a ďalším okolnostiam :(.
Prve v 21., druhe v 26. a tretie v 39.
Neexistuje top pohlavie. Sú dve pohlavia, zenské a muzské. Ja mojich dvoch chlapcov lubim najviac na svete nevymenila by som ich za ziadne dievca. A mam aj 7 rocnu slecnu a niekedy ma vie tak nahnevat , ze zlati chalani. V dnesnej dobe je fakt velky zazrak dieta pocat, prejst bez ujmy tehotenstvom a porodit zdrave dieta, si to vazte zeny a nerieste tu pohlavia. Snad sa cez den da rozmyslat aj nad dolezitejsimi vecami 🙂😉

@bolarazjedna a to sa moze stat, ze sa narodi ludom dieta uplne ine povahovo ako oni? Nas syn je uplne ako my, neviem si predstavit, ze by mi to malo vadit. Ak by sa narodil ako sebavedomy bitkar, bola by som prekvapena odkial to ma😀