Je materská naozaj utrpením?
Som mama 5 mesiacov - v noci nespim, kojim kazde dve-tri hodiny, dieta malo reflux do 3m a dusilo sa, plno zdravotnych problemov aj mna aj dietata, kojenie prve tyzdne katastrofa teraz uz ok.. čize aj napriek tomu ze vkuse nieco riesime tak je pre mna toto obdobie najkrajsie a najstastnejsie. Citim sa slobodne ze nemusim chodit do práce a mojou jedinou pracou je starostlivost o babatko.
A tu ide moja uvaha. Ja naozaj nechapem ze kazda jedna mamicka/kamoska mi rozprava ako je ich materska utrpenie, ako nevladzu, ako je ich dieta narocne??? Ked poviem ze som happy tak Kazdy mi hovori ze “ved pockaj… na toto a hento”. Tieto reci uz ani nepocuvam ale ked vidim ako si niekto dava uplakane videá ze ake to je narocne. Prosim vas preco??? (Neberte ma v zlom ja tiez nespim). Ale milujem ten čas s malou aj ked ma zobudi o 5 na stvrte kojenie. Potom clanky od jednej mamicky ako je materska a starostlivost o dieta nocna mora.
Ja neviem jedna place ze kojenie a druha ze reflux. My mame vsetko a neberiem to ze sa mam zle.
Vysvetlite mi to niekto.
Niekto chodi rad do prace, iny ju neznasa a chodi tam s utrpenim iba kvoli peniazom, no chodia tam (skoro) vsetci. Rovnako je to s materstvom. Deti este nemam, no viem ze ich chcem. A viem uz teraz, ze na materskej nebudem jasat a chciet zostat doma 5 rokov 😂
Pretoze rada chodim do prace, nevadi mi ranne vstavanie, mam uz niekolko rokov pevny rezim kedy vstavam, praca ma bavi a velmi naplna. A dieta, aj ked ho budem milovat najviac na svete, mi ten rezim “pokazi”, budem bojovat tyzdne a mesiace aby sme si nastavili spolocny, nespat, mat oci aj za rohom a neustale v strehu aby si neublizilo.
Niektore matky to naplna a nic viac k zivotu nepotrebuju, ine si to odtrpia a tesia sa naspat na pracu, na to ze budu riesit aj ine veci ako kakanie a papanie a hranie sa s kockami.
a mas iba jedno dieta……ja mam 4
Ked som mala doma jedno dieta tiez som si to uzovala🤣😅
Tak možno nemáš také dieťa aby si sa sťažovala. Mám dcéru, ktorá nespí, boli časy keď bola schopná byť v noci 4 hodiny hore a vstávala o piatej...je strašný nejedák a veľmi aktívna, stále treba niečo vymýšľať lebo neposedí. Nikdy nechcela byť v kočíku ani v nosiči. Takže vôbec som si neuživala materskú, keď som v noci spala 3 hodiny a celý deň musela fungovať
Lebo si mala na hovno pracu. Keby ta bavila a nebrala by si len ako nutne zlo, tiez by si inak pisala....
Ked sa cloveku do toho nikto nestara, tak ma silu na vsetko. Len ked mas okrem vychovy sa starat o nazory a postoje ostatnych, tak byt ohladuplna na vsetky strany sa neda.
Zažila som to iste autorka, vyjadrila som sa, že som šťastná naplnená a fakt reálne happy 😂 tiež mi povedali počkaj prídu zuby, príkrmy, separácka a podobne. Malý ma skoro 9 mesiacov a je to s ním sranda neskutočná, užívam si ten čas s ním maximálne, malý je len raz a ktovie či budeme ešte mať babo. Jasne sú dni kedy je to náročné, zlý spánok proste niečo sle vždy som rada, že ho mám, že je zdravý a unavuje ma počúvať vždy od známych aj neznámych, že to ma predsa nemôže baviť 😂 môže a basta. Každý sme iný a tak ako sú rešpektovaní, ti ktorí toto obdobie nevedia strpieť a užiť si, mali by byt rešpektovaní aj ti, ktorý si ho užívajú.

@aurora33 Zvladli sme to mnohe...aj napriek tomu, ze sme sa nad obdobim grcania, detskeho placu, nedostatku spanku a izolacie nerozplyvali nekonecnym statim 🤷 a vobec mi to nepride cudne, skor mi pride cudne, ze to niekto potrebuje riesit.