Je nevhodné prebehnúť doma nahá pred malými deťmi?
Ahojte, prave ma muz sprdol, preco chodim doma hola pred detmi. Deti maju 7r dcera a 1,5r syn. Naha chodim naozaj len zo sprchy pre oblecenie do skrine, cize par sekund. Syna kojim, cize hore bez ma vidi desatkratdenne. Samozrejme, neplanujem pred nimi exhibovat, ked budu trochu vacsi, ale v tomto veku, respektive pred dcerou mi to pride normalne. Co si o tom myslite? Dakujem.
A co takto si vziať veci do kúpeľne a obliecť sa tam? Nad tým si nerozmýšľala?
Btw, keď to nevadí tebe, behaj si naha pre mňa za mňa aj pred susedom. Každý mame ine hranice a limity. To, co môže prekážať mne, tebe moze vyhovovať a naopak.
@chocolatte1 , ja svoj nazor poznam, nepotrebujem si ho overovat. Zakladanie diskusii sluzi na spoznanie inych nazorov. Napr. tu ma prekvapilo mnozstvo prudernych nazorov a ukazalo mi, ze takych ludi je viac, nez som predpokladala. Neposudzujem prudernost/ neprudernost, ale skor, ze pred touto diskusiou som si myslela, ze doma sa kompletne zahaluju len nejake bigotne zeny a vdaka diskusii vidim, ze to tak mnohe zeny citia vdaka backgroundu/ prirodenemu studu/ atd. Cize prinos diskusie - rozsirenie obzoru, ako to mozu mat ini ludia a ziskat vdaka tomu tolerantnejsi pristup. O tom su ale diskusie kdekolvek, nie? Ci s kamoskou na kave, politicka diskusia v telke, alebo panelova diskusia na konferencii.
@chocolatte1 mozno nejaky plcit, ze sa najdu aj udia, ktori zmyslaju podobne alebo rovnako.. ak nemavelmi kontakty alebo neriesi take veci so sirsou skupinou ludi, len s muzom, toto je taky nastroj ako ziskat celkom siroku vzorku od nezainteresovanych ludi.. peoste anonymny prieskum 🤣 situaciu to neriesi, ale da jej to akusi podporu
@jana_eyre_2 preboha to keď už nezvládne komunikáciu s vlastným mužom o bežných veciach nechcem si predstaviť ako taký človek môže fungovať v kolektíve. Moja predstava o vyzretosti dospeleho jedinca, žijúceho vo vzťahu, vychovávajúceho deti sa po prečítaní niektorých tém rúca v základoch.
Ale o to viac si vážim to, čo mám …
@taga čisto môj názor …
Na ku prdel mám skúmať názor iných. Mám predsa svoj, manžel ma svoj a diskutujeme vzájomne o kompromise, keďže sme rodina a nechceme žiť v konfliktoch.
Nežijem s nikým z fóra, žijem s človekom, ktorý by si tu diskusiu zaslúžil ako prvý predsa… nie, keď si pohonim ego na fóre.
@autor Áno ja zvyknem diskutovať ako v práci tak doma, ale za nejakým konštruktívnym riešením. Prieskum si robím len v pracovných záležitostiach vo vzťahu ma zaujíma môj a manželov pohľad, keďže vo vzťahu sme my dvaja
@chocolatte1 pravdu hovoris, ja som to skor myslela tak, ze mozno jej muz nie je zrovna typ na diskusiu 🤷♀️🤣 proste ju zdrbal a dalej neriesi 🤣 tak si autorka pokeca s nami.. v kazdom pripade, je to jej vec, nemusime to riesit, ja som v zivote diskusiu nezakladala, lebo mam na to presne taky pohlad ako ty, ale zas, rada si pokecam takto z druhej strany 🤷♀️
🤔🤔 ja sa obcas kupem vo vani s mojim 3 ročným. Akože to som teraz uchylacka alebo co? Ved take dieta este nechápe tieto veci.
Ja to nejak neriesim. Mam 9r syna, ktory ma obcas nahodne zazrie, nie ze by som pred nim chodila naha, ale ani nerobim z toho dramu. Poznam par rodin co su nudisti a deti to beru ako normalnu vec. Tiez sa kupem s 3rocnou a nikdy neriesila co vidi, je to normalne pre nu. Samozrejme s 9rocnym by som neisla do vane.
tym ze sa prezliekate v kupelni,zahalujete sa uterakmi atd,ako keby ste nieco skryvali,ako keby nahota je nieco tajne ,nahota nie je sex,nechapem matky ktore sa skryvaju hlavne pred malymi detmi,deti to vase skryvanie vobec nechapu,nechapu co je natom zle,vobec sa nejedna o to ze autorka nestiha alebo sa nevie zorganizovat ,som velmi prekvapena kolko je na Slovensku matiek ktore nahotu beru este stale ako "zakazanu".Myslela som ze to bolo takto pred 30timi rokmi ked som bola mala ale vidim ze niektore veci sa este nezmenili.
@tetasa v pohode chodíš odhalená aj pred cudzími ľuďmi? Keby si napríklad vyšla zo sprchy a zazvoní poštár alebo svokor, v pohode otvoríš nahá? Veď nahota je prirodzená. Prirodzená je podľa mňa iba pred niekým, s kým mám intímny vzťah a nie pred cuzími ľuďmi alebo rodinnými príslušníkmi.
A ďalší level je ukazovanie použitých vložiek ďeťom... OMG...áno, menštruácia je bežná vec, ale ukazujete ďeťom aj osratý hajzlák?
@belllinka sa ti nezda ze si uplne odbocila od temy???kto tu pise o postarovi?tu piseme o detoch a ako si ich vychovas,nahotu by podla mña mali vnimat ako prirodzenost,to ked ides s nimi napriklad na dovolenku kde bezne robia zeny topless im zakryvas oci satkou alebo co? O tych vlozkach🙉 take porovnanie je uz cez ciaru,neukazujem pouzitu vlozku ale vysveltim ze menstruacia je prirodzena a existuje takisto ako nahota a takisto ako osraty zachod!!!!OMG to tvoje porovnavanie nema ziadny zmysel zena.
@tetasa , dakujem ti velmi pekne za koment, presne vystihuje moj nazor. Predtym ma ani nenapadlo, ze by to mohli nejake matky brat inak. Skryvanie sa pred vlastnymi malymi detmi v sukromi vlastneho bytu mi pride nezmyselne a zakladajuce patologicke vnimanie nahoty v ich dospelosti. Ale je velmi zaujimave vidiet polarizovane nazory na tuto temu a tiez, ako to brnklo na citlivu strunu tym na opacnej nazorovej strane. Niektore utocne reakcie mi potvrdzuju, ze nie je dobre deti vychovavat tak sterilne v tomto smere, lebo potom maju z nahoty priam paniku. Vdaka tomu lepsie chapem manzelov nazor, kedze asi v jeho rodine tiez tabuizovali nahotu.
@tetasa reagovala som skor na prispevok @janicka2315 lebo ona spomenula tie vlozky a uz sa to tu viac krat riesilo, ze vacsina zien pretrca pouzite vlozky pred detmi a je to akoze normalne.
A co sa tyka nahoty, tak do akeho veku je napr normalne, aby dcera chodila pred otcom naha a naopak?
@belllinka tie vložky, podľa mňa sa to týka hygieny a už len z hygienických dôvodov ich hneď balím, neviem si predstaviť, že by ma pri tom videlo dieťa. Po prvé je to nie veľmi tkvejuce sa na pohľad a po druhé, riskovať, že mi zvedavé dieťa príbehne a začne študovať vložku zblízka, no ble... No a dievčatko pred otcom tak Max do veku, kedy nezačnú rast prsia 😁
@chocolatte1 , ked zvyknes "diskutovat len za nejakym konstruktivnym riesenim", preco potom prispievas do tejto diskusie dokonca 5 komentami 😂, z ktorych sa ani jeden temy netyka?
@autor Tu nediskutujem, ale opýtala som sa, čo vedie ženy riešiť svoje problémy verejne s cudzími ľudmi, pretože pre mna je to nepochopiteľne. V poslednej dobe dosť sledujem tento “jav” tu ma MK. Aj vďaka tomu si veľmi vážim to, čo mame doma my. Keby takto riesil veci môj muž, už dávno s ním nie som …
@chocolatte1 , unika mi logika tvojho myslenia. MK nie je nahodou mamickovske diskusne forum, na ktorom sa logicky mamicky diskutuju o svojich temach? Po druhe, co verejneho vidis na anonymnych postoch s odpovedami od vymyslenych nickov? A po tretie, co teba vedie spamovat posty, ku ktorym nemas cim relevantnym prispiet?
Čistému je všetko čisté. Keď z nahoty nebudete robiť niečo fuj a deťom v správnom čase a vhodnou formou prístupnou danému veku vysvetlite aj veci na ktoré sú zvedavé, tak všetko bude ok. Ja som videl našich v útlom veku nahých aj sme sa spolu kúpali. A zdalo sa mi to prirodzene rodičov som miloval. Keď však sa z toho začalo robiť niečo šu šu šu a chi chi chi - to robili deti v škôlke, keď hovorili o takých veciach, tak som to už začal brat ako niečo čo je intimne a začal som sa hanbiť. Aj naši sa už s nami nekúpali už by sme sa nevmestili spolu do vane. Spomínam na vtipnú vec zo skolky kedy sme mali poobede spať a spali sme v postielkach vedľa seba vždy dievča chlapec dievča chlapec. A učiteľka sa hnevala že sa smejeme a jedno dievčatko kričí na učiteľku a žaluje: Ale keď Simona tu ukazuje pod perinou Peťkovi cikulu. Všetci smiech. A to sme mali 5 rokov. Ale možno to bol normálny vývoj a našich som videl nahých už len zriedka podobne ako tvoje deti teba - keď mamka vyšla z kúpeľne alebo ocko. Nič zle na tom nebolo nikto ma do ničoho nenútil. Nevzrusovalo ma to a nezaoberal som sa tým bral som to ako niečo čo sa neukazuje ale doma je to normálne. Viem však že keď už som mal 13 a mamka takto prišla nahá ku mne keď som sa kúpal tak ma to vzrusilo. Ona sa sprchovala predo mnou a prišla si tam ešte pre niečo ja už som sedel vo vani. Ale to bolo všetko hoci som občas mal vo fantáziách aj mamku bolo to výnimočne a len krátko. Žiaden incest to nebol. Páčila sa mi suseda a ucitelky a spolužiačky. Učiteľka klavíra sedela vedľa mna v silonkách a krátkej sukni a doteraz ma vzruší keď si spomeniem na vôňu ktorú nosila. Mamka bola mamka. Nelákala ma skôr naopak. Hoci tam nejaké fantázie boli nevyžíval som sa v nich a skôr prirodzene odišli. Proste normálny vývoj sexuálny to bol. Myslím že keby sa mi rodičia od mala schovávali nebolo by to zlé ale fantázie by tam v určitom momente boli rovnako z mojej strany. Takze záver: Čistému je všetko čisté. Prebehnúť nahá z kúpeľne pred deťmi pred pubertou je OK a neurobiť to je tiež ok. Dôležitý je vzťah medzi vami. A nerobiť z prirodzených vecí špinavosť.
@chocolatte1 pretoze ona sem neprisla riesit skutocny problem s muzom, je to vymyslena tema. tu suverenne predostiera svoj nazor, hodnoti ine nazory, ona len rozvirila diskusiu na nejaku temu, aby potom mohla povedat svoj nazor. robi to tak vzdy. keby to bol skutocny pribeh a ona by mala takyto ujasneny nazor, tak by ho proste povedala muzovi a nezakladala by tu temu ako ju sprdol, lebo by nemala na to dovod, ked ma sama v tom tak jasno.
@janetinka27 presne to si myslím aj ja
@slovakboy zase keď sa človek neprezlieka pred deťmi, neznamená to, že z nahoty robí niečo fuj, to je trocha prehnane..
Nikto z prirodzených veci nerobí špinavost za to, že sa prezlieka v súkromí, ani to nevypovedá nič o vzťahu..
@jana_eyre_2 nie to určite nie. Tak som to nemyslel. Fuj z nahoty znamená že okolo toho robí zákazy a komentuje to pohoršovanim sa pred deťmi.
@slovakboy , dakujem pekne za tvoj prispevok. Velmi uzitocny nahlad zo strany maleho chlapca.
@sorciera24 presne moja reč 👍 lepšie by som to nenapísala 👍
@sorciera24 tvoja teoria ma čosi do seba. Kym som bola slobodna a žila s rodičmi, nahota bola strasne zla, neskutocne tabu, dokonca som ani oca a mamu nevidela NIKDY v spodnom prádle. Hanbila som sa pred manželom este dlho byt nahou, sex pocas dna? Nehrozí... Kupalisko? V ziadnom pripade! Az potom ma manzel naučil, ze to nie je nič zlé, ze je to nasa súčasť atď. Dnes aj ked mam 10 kg nadvahu nemam problem s ničím. A nase deti sa nas nehanbia ako to vidim u deti mojich surodencov ze matka nemôže vliezť do kúpeľne k detom vo veku 7 a 9 rokov a ze uz aj 5 rocna ma problem aby ju mama umyla 🙄
Však nežijeme vo viktoriánskej dobe či? Ja síce po byte nahá nebeham, lebo mne by bolo chladno a nemala som vo zvyku chodiť nahá pred tým než som mala dieťa, ani keď som bola slobodná, necítim sa tak dobre. Ale keby som mala zaužívané, že po byte nahá behám, tak to určite kvôli deťom nezmením. Veď nahota je úplne prirodzená. Také deti, čo sa ich rodičia strašne hanbia a skrývajú sú potom samé prehnane hanblivé, napríklad na telesnú sa prezliekajú nie v šatni, ale zavretí na záchode, lebo veru na tých 10 ročných deťoch je strašne čo obdivovať 🤣 nehovorím o vnucovani nahoty, ktorá by mohla mať traumatizujúci efekt, ale čím menej vecí (prirodzených, biologických vecí) je pre dieťa tabu, tým menej je samo posahane v dospelosti
@elementissa , dakujem a suznim.
Je to úplne normálne, veď nahá pred nimi nevari a netancuje.

Nerobim z toho drámu.. Ale naha sa pred synom neukazujem a ani muz. Prebehnem v uteraku.