Je to lenivosť?
Vždy sa donútim prekonať kvôli deťom. Sú môj hnací motor. Vďaka nim sa prinútim ráno vstať a fungovať v zmysle - ideme von, na výlet, na bicykel, zaplávať si, na zmrzlinu. Snažím sa im vymýšľať program, alebo len tak si hádžeme na dvore loptu, alebo si kreslíme. Ale ja sa fakt neviem donútiť upratovať. Navarím, lebo musím. Povysávam, utriem prach, lebo musím. Manžel chodí z prace neskoro. On rad perie, tak dá prať a robí nákupy. Ale ja mam vždy pocit, že je to nekonečný kolotoč a nikdy nič nie je poriadne upratané. Nemám chuť, nebaví ma to, nemám motiváciu. Muž si aj tak vždy niečo nájde, ide mi strašne na nervy. Keď je konečne poriadok, požehlené, príde s tým, že treba odložiť zimné topánky a bundy. To je len príklad, ale nonstop sa všetko krúti okolo domácnosti a ja pred tým utekám.
Myslím ze to je normálne. 🙂
Skus upratovať po izbách, budeš mat lepší pocit ze aspoň niečo už je hotové.
A zminimalizujte obsah co mate doma. Rozpredaj, rozdaj, čo len prekladateľ alebo nepoužívate veľmi.. Bude sa ti ľahšie pratať. 🙂
Nie je to lenivosť...pre mňa bola a je priorita mať navarené a program niekam ísť, nieco robiť, sportovat.Upracem, ale druhý deň je všetko po starom to by si mohla kazdu izbu začínať každý den..Nezehlim...iba obcas v lete.sme 3 plus pes nie veľký dom, ale aj v paneláku som radšej išla preč ako drhnut.Este nemám odložené zimné veci, preprate letné, ale nemám stres čo stihnem to stihnem a, keď budú capice v šatníku tak budú.
Nedá sa všetko🙂keď máte 3 podlažný dom to je veľmi veľa upratovania.Ked si doma s deťmi to je stále neporiadok.
Presne viem o čom píšeš . Vieš čo? Keď muž nechce upratovačku, tak nech upratuje on. Napr tie kúpeľne by som mu dala s radostou na starosť ☺️ Ja som mala na materskej upratovačku a tiež veľký dom atd. Okrem toho máme umývačku, sušičku, roboticky vysávač - a hlavne - bežne rozhádzané veci nech si upratujú deti za sebou samé. Okrem toho nežehlím , len absolútne nevyhnutne blúzky a pod. Košele si manžel žehlí sám. Ja nie som lenivá ani ty nie si!
A to on ti akože rozkáže , že odlož zimné topánky a bundy? Však nech ich on odloží. Ty mozes napr pokosit , to je relax ☺️
autorka - podľa mňa môžeš byť aj čiastočné frustrovaná, ak nemá človek nové podnety, zážitky, nič čo by ho potešilo, môže sa dostať do takého stavu, že nevládze ráno vstať, potom je už len malý krok k depresii, keď nevstane vôbec 😔
@marcellka32 jeziis, to vazne. A ja taka tapa, len zehlim ta zehlim do nemoty 🤪 Ale tak kamoska napr. Tiez nezehli, ma 3 deti, nema susicku a proste uz daaavno prestala zehlit.
Akože to si asi není sama....ja nenávidím bordel ale nenávidím aj to že stále to upratujem len ja aj keď to ja nespravím ..a najviac nenávidím každý deň vymýšľať čo budeme jesť a variť ...keby mám toľko peňazí tak objednávam jedlo denne ...podľa mňa si u scéna s toho že stále sa všetko točí okolo teba a domácnosti a že si na to sama ...teda tak som pochopila ..ja niekedy normálne ujdem z domu lebo nezvládal tie návaly s každej strany niečo...deti,riad,prach,veci,muž ,dvor ,smete atď....je to veľmi vyčerpávajúce byť stále v jednom kolotoči a aj keď už začínam byť viac introvert tak vždy veľmi rada vyzuivam.moznost vypadnúť z domu keď len do obchodu ...takže podľa mňa to nieje lenivosť
Autorka a co keby si mala velke zdravotne tazkosti napr. s chrbticou. Kto by upratoval? Ked ti nepomaha, trvaj na platenej pomoci. Povedz mu, ze nakolko sa tej prace nezucastnuje, nech necha rozhodnutie na tebe. Ja som si v kritickych situaciach platila upratovanie uz v 90 rokoch. Ked deti odrastli a nebola som zavalena od rana do vecera roznymi povinostami, tak som to uz nepotrebovala. Ja nikdy nezvyknem vymyslat, ale keby som mala doma vedatora, ktory vie vsetko, asi by som z casu na cas trocha viac odpocivala a "jojkala" aj ked by mi to bolo zatazko, nakolko som akcny typ.
@silvike vela ludi ma extremne naroky. Kolko vas je ze pptrebujete tri kupelne? Ved to nie je normalne, nech sa na mna nikto nehneva ale to je prehnane.
Vela prace pre obyvatelov domu ked nie je upratovacka... Nekupuj kona ked nemas na seno.
Koľko rokov majú deti?
Ja som tiež taká že neznášam upratovať, radšej idem von.. ale mám dojem že upratujem furt a nič nie je vidno.. teraz ako som začala chodiť do práce tak sa to zhoršilo.. totiž pracujem fyzicky, tam sa fakt že unavim ako kôň a potom doma kolotoč.. občas si aj pospim a okolo mňa bordel, ale to asi bude tým že vstávam o 4tej 😅 potom navarim a dôjdu deti a stále je to kolotoč.. neviem či to je lenivosť.. ja by som skôr povedala že to je nechuť k stereotypnemu chovaniu..
@jana_eyre_2 každý deň vstavas o 4? Pre boha živého 🙈
@babulkomale Sak to nebol moj napad, ale muzov. Preto je teraz rozchod na spadnutie. Lebo ja odmietam otrocit v tom mega dome. Ja som typicky mestsky bytovkovy clovek.
@silvike to ti verim. Ja som zila roky v byte a pohoda. Manzel chcel dom, najprv som bola v soku ale veru nelutujem. Makam dost, ale beriem to ze si budujem svoje a aj pre deti do buducna.
Uz si neviem predstavit v byte s detmi, mam hlucnych chlapcov 😃 ale chapem ze to nie je pre kazdeho.
Nie, nie je to lenivosť a nie, nie je to zle zorganizovaný čas. Ja osobne by som na víkend niekam odišla bez detí a nechala mužovi na starosti deti a celú domácnosť. Nech si vyskúša. Buď prestavíš muža a budete si deliť domáce práce, alebo si presadíš upratovačku. Ja som svojho muža neprestavila, ale pani na upratovanie raz týždenne mám.
@alchemilkazltozelena ale dá sa na to zvyknúť, len okolo obeda mám vždy útlm 😀
@jana_eyre_2 neda sa zvyknut 😄😄 ja som niekolko rokov vstavala o pol 4 a to bola hroza. A utlm som mala uz o 6 rano 🤣🤣
@petulda333 ja som tak na 3:45 vstávala, ale neskôr som si to upravila na tú 4tu a odvtedy je to ok, ale veľa veci si musím pripraviť večer a ísť spať v normálnom čase.. horšie je, keď mám ísť do práce ešte skôr, to našťastie nebýva často.😅
@babulkomale Hej, presne takto mi to muz argumentuje a ja sa to snazim tiez si to takto vtlct do hlavy...ze vlastne zveladujeme, budujeme, zvysujeme hodnotu toho vsetkeho hlavne teda pre deti. Lenze...nejde mi to. Furt som nejak vo vnutri inak nastavena. A deti tiez uz do bytu velmi nechcu. Taze asi pojdem sama dakde do bytu do mesta do podnajmu, alebo co😅 Alebo fakt platit niekoho na upratovanie ;) Musim asi zacat vydierat muza. Bud mu ostane zena v dome ale musi zaplatit upratovacku. Alebo sa odstahujem a nech si prata sam alebo nech zije v bordeli ked mu je tak dobre. No, je to komplikovane :/
@petulda333
@jana_eyre_2 tiež si myslím že sa to nedá... Ja som vstávala nejaký čas 4:50 a bolo to niečo strašné... Nechala som tu robotu po krátkom čase, to sa nedalo zvládať, a v zime už vôbec nie keď bola ráno strašná tma a zima... Povedala som si, že nikdy viac 😥
tak neviem ako to máte ale je kopec prác kde musíte skôr vstať, ja síce o 5- ale tiež neviem ako to bude ďalej s touto robotou, tak som si pozerala ako je to trebárs v obchodoch a minule som čítala že predavačky v lidli ktorý otvárajú o 7 hodine tam musia byť už 5:20 a robia komplet všetko na striedačku teda veľa času sú na nohách, podľa mňa to teda fakt nemajú ľahké, odbočila som od témy lenivosti, ale možno ani nie 🙂 k téme ešte- podľa mňa ide o to že ťa to všetko proste nebaví. Tu vidno že človek aj keď ma velky dom a rodinu a nemusí vstavať už o štvrtej aj tak nemusí byť šťastný.
@mladena bola som na pohovor v lidli a prichod je presne o 5. Ja som 3m robila v kauflande. Zacinala som o 5-5:30 a obcas aj o hodinu skor. Preto som skoncila v skusobnej,to sa nedalo
@alchemilkazltozelena
@mladena
@petulda333 ja robím v logistike, niektorí kolegovia zacinaju aj skôr ako ja a robia tak dlhé roky (niektorí majú smeny od polnoci, niekedy začíname o 4tej).. ja som tam cca 10m a myslím že to je celkom fajn, ale to je individuálne..
@jana_eyre_2 ja som v Kauflande robila domovu kontrolu,akoze praca super,ale to vstavanie je pre mna hrozne
@petulda333 fíha to som ešte nepočula o takej robote.. aká je náplň práce? Ak môžes napisat
@alchemilkazltozelena no v skratke, rano kontrolujes na kazdom oddeleni miesta s vypredajovym tovarom,aby tam nebol po zaruke nejaky. Potom ides na zeleninu, prezeras kazdy kus ak je to mozne. Kontrolujes ci sedi krajina povodu,datumy dovozu a uskladnenia. Potom si vytlacis papiere s tovarom s bliziacim sa terminom konca trvanlivosti a obiehas celu predajnu a hladas. Blizke datumy nahadzujes do skenera. Nasleduje kontrola pultov,ci nie je nic po zaruke, ci dodrzuju dni kolko moze byt tovar vystaveny. A ci dodrzuju,ze v jednych rukaviciach narabaju s masovymi vyrobkami a v inych s masom,atd.Potom ides kontrolovat teploty chladniciek a mrazniciek,skladov. A potom riesis reklamacie a vratky tovaru. A este mas za ulohu ,,buzerovat,, ludi ak robia svoju pracu zle. Velmi velmi v skratke. Ako bolo to fakt super,cas ti zbehne tak,ze ani nevies kedy. Ja som robila na 6h uvazok ale vzdy som bola 8-9h inak nestihnes vsetko. Len mne nevyhovuje teraz pracovna doba. No v buducnosti by som sa k tomu aj vratila
@petulda333 jaaaj lebo si napísala že sa to volá domova kontrola tak som si predstavila že chodíš po domácnostiach a som nechápala čo by si tam kontrolovala 🤣
@alchemilkazltozelena nieee 😄 obchodny dom 😄

Viem o com hovoríš, ja bývam síce na byte, ale už ani ten sa mi nechce upratovať, mam dve deti a to upraces a len sa otočís a už je zas bordel! Cez víkend chodíme na chalupu, tak je robotyyyyy do aleluja, stále dačo a za dva dni veľa nestihneš, plus keď chceme ísť aj na výlet s deťmi, tak len jeden deň, no co spravíš?? Ja sa prinútim upratať až v piatok, aby sme sa vrátili do ako tak čistého bytu, cez týždeň som radšej s deťmi, keď už je konečne pekne počasie! Doobeda navarím, čosi spracem, pozbieram prádlo zo susiaka, každú stredu zehlim, keď malý spi a staršia je na krúžku! Idem s malým von doobeda, počkáme staršiu zo školy, mladší ide spať, staršia úlohy, potom zasa ideme von a sme až do večera a potom už padám na hubu, muž ide ráno o pol 6, príde o 19,kazdy den, takže tam nula bodov! Ale aspoň je z tých, čo mu nevadí, že je bordel 😅