icon

Je to znamenie, aby som už dieťa nemala?

17. okt 2022

Ahojte,pisem anonymne, idem sa podelit s mojim zivotnym pribehom a citovym rozpolozenim.Pred 5 rokmi som porodila syna, ktory sa nam postastil hned na prvy krat po svadbe.vsetko idealne. na to som po roku otehotnela znova uplne bez problemov na prvykrat.bohuzial babatko v 28tt zomrelo.uz su tomu 3 roky.nedokazem sa s tym vyrovnat a nedokazem s tym zit. bola som vtedy po druhej sekcii dost v zlom stave fyzickom,kedze obidve sekcie boli akutne, stratila som vela krvi atd. odvtedy som si povedala, budem si uzivat toho mojho jedneho syna a hotovo.no tazko sa takto zije hlavne ked by strasne chcel surodenca.v maji sme sa teda rozhodli s manzelom ze to skusime, sup otehotnela som znovu hned, uz sme sa aj zacali tesit uz som si predstavovala to vonavucke babatko a na to krvacanie..biochemicke tehotenstvo...odvtedy sa nam nedaari, cez vikend som znovu dostala menstruaciu.
teraz neviem ci to brat ako znamenie od toho hore, ze uzivaj to jedno dieta a bud rada ze ho mas a ze zijes a nechce nic viac?? alebo ako co?
strasne tuzim po babatku, bola som aj u dr, odobrila ze jazva je v pohode, mozeme sa snazit. len ja uz neviem, uz som aj rezignovala, ze ok bude jedinacik ale na druhej strane viem ze sa s tym nikdy nevyrovnam a nebudem vediet zit s tym pocitom do konca zivota. neviem,,,strasne depky mam z toho..mam 33 rokov:(((((

Strana
z4
stanulienkat
17. okt 2022

Buď šťastná, že máš zdravé dieťa a to dieťa tiež potrebuje zdravú a živu matku.

autor
17. okt 2022

@stanulienkat ano keby to bolo take lahke ze bud stastna a budem.😢

katka1389
17. okt 2022

Skus chviľku počkať ,aj psychicky sa musis cítiť dobre...Skus najsť si nejake hobby ,aby si na to nemyslela stále.A skúste potom ešte .....Si este mladá ,skúsit ist na nejaké vyšetrenie či nezistia prečo sa to stalo.Vitaminy nejake, ale hlavne vnútorný pokoj....

1angelika
17. okt 2022

ešte nemáš vek na rezignáciu, snaž sa zamerať na seba, robiť čo ťa baví a popri tom "pracovať" na bábätku..
držím palce ❤

deti95060810
17. okt 2022

však máš len 33 r. to nie je zas až tak moc - takže pomaly sa snažte s manželom, netlač moc na pílu.... povedz si že čas ťa netlačí.... a isto sa pošťastí...

katuskamala1
17. okt 2022

Mne v podobnej psychickej situacii (s iným príbehom) pomohla kamarátka, ktora sa mi pozrela na cisla a hviezdy (numerka, astrologia) a vsetko davalo zrazu zmysel a uz to druhe vytúžené babatko aj mame a ma 2 rocky... 🙂
Ak chces, napis ip, poslem cislo na nu. Mozno je to to, co by ta vedelo posunut dalej a nasmerovat... Drzim palce. Psychika je najviac.

danulicek
17. okt 2022

ja viem, že sa to ľahko píše, ťažšie to je v praxi. ale v tejto chvíli je asi dôležité, aby si ty bola v poriadku po fyzickej aj psychickej stránke, aby mal synček plnohodnotnú maminu. možno existujú nejaké vyšetrenia, ktoré vám dokážu povedať viac, prečo sa toto dialo. držím ti veľmi palce.

luccija
17. okt 2022

Mrzi ma to..aky bol dovod, ze babatko sa nenarodilo?Ak tuzite po babu nevzdavaj to.My sme to mali podobne a rozhodli sme sa nepokusat dali sme si termim dokedy..., ak nie, tak nie.Ale aj mi je luto, ze sme to neriesili razantnejsie.Ty chces, vek mate fajn...oddychni si hlavne psychicky

autor
17. okt 2022

baby vsetky odborne vysetrenie po tej druhej sekcii boli v poriadku..vraj sa to niekedy stava...

autor
17. okt 2022

manzel je dlho v praci, som sama s malym ..na zaluby nejak nezostava cas,zeby som niekam vypadla alebo co.ani na dovolenke sme neboli lebo sme mali ine vydavky.prosto neda sa na to nemysliet :(

maminkadeticiek
17. okt 2022

Nebrala by som to este ako znamenie.To by kazda zena ktora medzi nami zazila viac potratov to takto brala,tak by nemali deti a mnohe nakoniec maju.Ja by som sa upla k viere,a pokusila sa o to znova.50%tehotenstiev skonci potratom,to je FAKT.To znamena ze prploste aj neuspech je sucastou procesu mat zdrave dietatko.Proste by som to skusala tym chcem povedat.Ak mas podporu partnera,tak sup na to.Nie je pre dieta krajsieho daru ako surodenec.A ak by to tak nemalo byt,tak nebude aj bez tvojho zasahu.Dovtedy vsak skusaj,lebo budes ovela viac lutovat ze si neskusila.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
viky7
17. okt 2022

tiež v tom nevidím žiadne znamenie... ono sa to jednoducho deje..... a vlastne čo by to znamenalo, ak by si to vzala ako znamenie? že nasadíš antikoncepciu ? musíš si to v sebe ujasniť... či je pre teba prijateľnejšie risknúť prípadnú stratu ... alebo mať jedno dieťa... máš super vek, netlačí ťa čas...

thereisabear
17. okt 2022

Nebrala by som to ako znamenie. Vieš koľkým sa dlho nedarí alebo prišli o bábätko? Keby to všetky brali ako znamenie a nemali ďalšie deti, tak by ich na svete bolo oveľa menej. Brala by som to ako fakt, že tá cesta za druhým dieťaťom bude asi náročnejšia. Držím palce.

autor
17. okt 2022

ja viem...ked ja som vsetko beriem asi ako osud. proste 2x to nevyslo, nemam mat dalsie dieta a hotovo.ale s tym ze ho mat nebudem sa nevyrovnam nikdy. preto skusame ale nejako sa nedari no...ja si myslim ze nemam vela casu a cim som starsia bude horsie aj tehotenstvo aj rekonvalescenie.po zdravotnej stranke som vraj OK

zuzinka888
17. okt 2022

Este mas cas na dietatko. Daj sa zdravotne doporiadku- nejake vysetrenia u hematologicky a pod. Daj tomu cas. Je to tazke viem, aj ja som si presla 2x potratom. 1x v 18tt ( dievcatko)potom v 9tt. A ked som to " vzdala" a zmierila sa ze uz babo nebude- prislo. Mam tesne pred 40 a doma skoro rocne babo. Tehotenstvo takmer bez komplikacii- len tvrdnutie brucha- to som mala pri vsetkych. Ale to dievcatko mi stale chyba.😥

kikiballa
17. okt 2022

Nehnevaj sa,ale z tvojho príspevku a z odpovedí ide taká depresia,až to bije do očí. Ty sa musíš dať do kľudu. Nájsť si čas na SEBA. Kľudne cez víkendy na dve hodiny choď niekam. Cvičiť, ku kaderníčke, na masáž a začni sa cítiť ako žena. Máš 33 rokov a času dosť. Argument,že manžel je dlho v práci neobstojí. Veď príde domov a ty choď. Ja chodím do fitka o 20tej a som preto zlá mama? Nie. A vieš prečo? Lebo sa cítim super. Nie som žiadna šialená fitness maniačka. Ale ide o to,že vypadnem zo stereotypu, na bežiacom páse si pustím obľúbenu hudbu a som sama so sebou. Skús. A uvidíš svet v inej farbe. A prosím, nerobte druhé dieťa lebo starší chce súrodenca. Vy dvaja musíte chcieť a evidentne nie si pripravená. Tak hlavu hore, nádych a ja som presvedčená,že sa ti to podarí 💪💪💪💪💪

autor
17. okt 2022

@maminkadeticiek
@bilberryday
@viky7
@thereisabear
@zuzinka888
@kikiballa DAKUJEM za podporu.ano mam depku klebo mi zivot nevychadza vobec tak ako by som chcela. mam dieta v nebicku za ktorym mi je strasne smutno. a dalsie sa nedari. proste tazko mi je ist niekam a tvarit sa ze zivot je fajn.ale mozno by mi pomohla prave taka kamoska ako si ty, niektora z vas

zuzi0911
17. okt 2022

Mam 2 zdravé dcérky. Podarili sa na prvy krát. Po rokoch sme zatúžili po dieťatku. Opäť som otehotnela na prvy krát.,žiaľ v 11tt mu prestalo bit srrdiecko.
Po kyrete sme sa začali snazit ...A nič...konečne na 7 cyklus sa podarilo,biochemické...tiež už dom to vzdavala....na 10 cyklus opäť tehotna...
Momentálne končím 17tt,ležím v nemocnici ,lebo občas spinim....
Príde to ...chce to čas a hlavne na to netlacit....
Mam sa podarilo vtedy keď som mužovi povedala ,akú name výhodu ze môžeme byť spolu užívať si naplno a nebáť sa ,že otehotniem...A bum v ten mesiac som ostala tehotna ...A to bol aj posledný styk 😁

zuzinka888
17. okt 2022

. Ak tuzis po babatku aby si utisila bolest ktoru mas v srdci- tak dalsie dieta ti nezaceli ranu ktora ostane po "stratenom dietatku". Jedno dieta nenahradi to druhe. Bohuzial- ja som vdacna za mojho chlapca no vzdy mi stisne srdce a slzy mam na krajicku, ked vidim v ibchode veci pre dievcatka- alebo ked vidim cupitat 3-4 rocne dievcatko( teraz by mala cca 3 roky)😥 Potrebujes pomoc- mozno aj odbornu. Ak chces mozes napisat.♥️

kikiballa
17. okt 2022

To mi je veľmi ľúto. Naozaj. Ale skús na tom zapracovať. Napíš do poradne Alexis či ako sa volajú, nájdi si psychológa a zapracuj na tom. Musíš, lebo ťa to bude zožierať zbytočne dlho. Za rok vieš urobiť obrovský pokrok a nájsť v sebe pokoj. Uvidíš. Držím ti silno palce.

autor
17. okt 2022

Dakujem🥹

autor
17. okt 2022

@zuzinka888 uz ste sa dalej nesnazili o druhe resp. tretie babo?mrzi ma to, viem co je to za bolest. ta nikdy nepominie.stale mi moj chlapcek bude chybat

lucinka5051
17. okt 2022

Podla toho co pises nie si ani na dalsie tehotenstvo pripravena..kazdr je riziko a toto sa moze zopakovat a treba s tym ratat... ja som po potrate v 19tt a nemam doma ani jedno dietatko...aj napriek tomu na to netlacim..priorita som teraz ja a moje zdravie a psychika... nie sa nahlit do dalsieho tehotenstva ktore moze skobcit opat zle lebo riziko je vzdy a potom byt zrela na psychiatriu s depresiami... urcite to chce hlavne aby si bola ok a potom sa podari..dopraj si cas..povedz si ze dam si pol roka a zameriam sa na seba a potom to znova skusim...ta bolest zo straty babatka sa nestrati a ani ho nenahradis dalsim..tam je potrebne sa zmierit s tym ze sa to stalo aj ked je to bolestive...skus si trosku uzivat zivot a zameraj sa na ine lebl budes mat 50 a zistis ze cely tvoj zivot sa tocil len okolo chcenia chcenia a chcenia babatka a nedarenia sa ....ak to ma prist tak to pride a ak nie zivot ma aj iny zmysel...a to ti hovorim ja ktora babatko chce a nebolo jej zatial dopriate ...drzim palce 🙂

terezka1947
17. okt 2022

Nevzdávaj to... žiadne znamenie v Tom nevidím. Bohužiaľ,niekedy je cesta k bábätku ťažká a dlhá.

autor
17. okt 2022

@lucinka5051 no ono ja som bola práveže v pohode do momentu kedy sme sa začali snazit o dieta.. dovtedy som to brala ze mame jedno a tym to haslo. Je mi to luto co sa ti stalo a zas Ta obdivujem ako to zvladas a ako to beries. Budem sa snazit uzivat si zivot a tebe prajem aby si mohla cim skor drzat vysnívané babatko v náruči ♥️

dencii
17. okt 2022

@katuskamala1 ahoj, pošleš mi prosím viac info do správy ako táto konzultácia funguje? Autorka, držím ti palce, tiež mam jedno 4 a pol rocne dieťa a zatiaľ sa márne snažíme o súrodenca, snažím sa sústrediť na dieťa, ktoré už mam a nemyslieť na to, ktoré nemám a hovorím si, ze si treba uživat život taký aký je, potom (keď sa dieťa raz zadarí) už môj život nikdy nebude rovnaký ako teraz a nenávratne sa zmení. Treba si užívať to, co mame teraz, lebo v rovnakej situácii už nikdy nebudeme a čas nevratime. Drz sa 💪

autor
17. okt 2022

@terezka1947 🙏 toľko podpory v troch vetách ze je to az neuveriteľne

kniznicocka
17. okt 2022

Ja som na tom podobne, pred par mesiacmi som prišla o bábätko pri pôrode, začali dme sa aj snažiť o ďalšie babatko no nedari sa nam, tiež mam taky pocit že možno už ani nebude, že si nezaslužim alebo niečo take, len u mňa je ten problem že keď mam ovulaciu tak som v strese bojim sa že s ato zase nepodari, a zase aj na druhej strane mma stres sčo ak sa to podari, asi niesom pripravena., Každy vravi vypni hlavu a nemysli na to no keby to bolo take jednoduche :(

autor
17. okt 2022

@kniznicocka ved toto. Neda sa nemyslieť. Drzim prsty. Asi treba vypadnut niekam mimo reality

Strana
z4