Keď manžel stráži dieťatko
Baby nechávate niekdy strážiť partnera dieťa ktoré nemá ešte ani rok? Ja som do teraz mužovi dôverovala, ale po 3 raze, keď som videla že sa malá vždy niekde buchla, začínam pochybovať či mu ju ešte nechať občas, alebo radšej až keď bude strašia 🤷♀️ Na jednu stranu ma teší, že muž má záujem aby som si oddýchla, no na druhú sa bojím že proste nedáva na ňu až taký pozor. Má 5mesiacov, táže behať za ňou nemusí, no už tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ani modrina, no ja som taká úzkostlivá že sa bojím 🙄 keď som sa s ním o tom bavila, tak bol hneď urazený že on na ňu dáva pozor, že nevie ako sa buchla atď... Ja viem že sú to prkotiny, no aj tak sa bojím keď to nebolo raz 🙈 dôverujte svojim partnerom a nechávate ich s detičkami čo nemajú ani rok?
Moji synovia sa aj velmi skaredo otlcu, ked je s nimi manzel. Raz mu mladsi preletel aj cez gauc na tvrdu dlazku. Aj krv tecie. Napriek tomu mi toto naozaj nenapadlo. Ako pisu ostatne, je rovnocenny rodic
a kazda modrina znamena aj cenna skustenost pre psychycky a motoricky vyvin dietata. Rychlejsie sa nauci koordinovat svoje pohyby. Ziadna modrina takeho rozsahu ako pised dietatu neuskodi. prave naopak
Tak isto, ako sa úraz stane pri ňom, stane sa aj pri tebe. Toto je fakt cesta, ako otcovi znechutiť starostlivosť o dieťa. .. a áno, mužovi dôverujem. Ostáva celé dni s deťmi, a áno, niekedy majú aj úraz ...
@autorka a teraz si predstav. Ked mal mladsi syn zhruba mesiac, mesiac a pol nasla som si hrcku na prsniku. Cize operacia. 3 dni s nim a starsim synom bol ICH otec kym som bola v nemocnici… ty by si sa asi zblaznila 😆 nie vazne, myslim to v dobrom. Nadych vydych
Kiežby bol môj muž ochotný strážiť jednoducho z našich 3 detí do roka 🙏🙏🙏
moje dieta si nikdy neurobilo nic ked sa pratacalo a skoncilo na hracke nejakej, Tak mozno skor treba prehodnotit co mate za hracky. Moj strazil malu, a neviem co ho napadlo, nechal si ju spat na posteli, ako dospelaka, a jasne ze sa mu skotulala z postele... ked ju tak pekne vylozil, aj na vankus, narovnal a tak :D no co s nim? Spucovala som ho, ci nema rozum, asi nie zo strandy maju detske postele mreze :D
Otec môjho dieťaťa "strážil" 1x dcéru celý deň keď mala 3 mesiace. A občas aj par hodín.... Od polroka keď som nastúpila do prace bežné celý deň. Áno občas som našla chlapa spat na gauči a dieťa v ohrádka ale neplakala niečo si brblala, plienkach bola suchá dieťa na kŕmenie. A áno aj mne sa stalo ze som vyčerpaná pri nej zaspala. A nemyslím si ze som krkavcia mater. Dieťa má už 10 rokov a žiadnu ujmu ani fyzickú ani psychickú.
Chlap je rovnako rodič ako matka. Takýmto spôsobom sa budeš za pár mesiacov sťažovať ako sa muž nestará nemá záujem a ty nemôžeš v kľude ani na WC. Nádych výdych. Zapájaj muža viac a ber na vedomie ze muži nie sú ovplyvňovani toľko hormónami ako ženy
@kikulienka94 ale ved pise, ze ziadne modriny nema. Tak mozno mala len trosku cervene celo a hned je z toho drama 🤷 alebo jej robil baran baran buc 🤦
@jesenzima niele cesta ako znechutit otcovstvo, ale aj manzelstvo 😉
inak cervene celo moja mavala aj ked na bruchu byvala a proste tlacila tou hlavou do "zeme". Vacsinou sa tam aj riadne rozculovala, lebo sa nvedela preklopit, alebo nieco ine jej vadilo :DD a ked som ju nechala trochu sa potrapit, mala cervene celo.. cize naozaj vobec ziande "urazy" tam nemuseli byt :DD
daj si predpisat xanax alebo co, lebo riesis sprostosti a este ta zdrobnenina "cielko" az ma pri tom striasa
Autorka držím palce ...v mojom okolí áno sú muži ktorí proste nevedia strážiť svoje deti a ani s nimi nebudú celý deň ...proste ženy sú a vždy budú viac starostlivejšie o svoje deti ( česť výnimkam) ..u nás tiež to bolo tak proste musela som mojmu manželovi koľko krát rozprávať aby na ňu dával pozor musel sa to jednoducho naučiť ..a tak to bude aj u vás 🙂 proste budte spolu v obývačke a hovor mu že ako si predstavuješ aby sa staral o malú kde ju má dať proste polopate ....
Ja len taka technicka otazka, ako si zistila, ze ma udrete cielko, ked nebola ani modrinka ani nic?
5 mesacne zas uz nieje novorodenec, je to akcne dieta kt spoznava svet a skusa pohyby atd. Moje sa v tom veku udierali stale o vsetkonokolo seba, ved 6 mesacne uz sa v postielke postavi na nohy. Nepoviem keby spadlo z postele, prebalovaku atd tak by som tiez mala pocit ze mal davat viec pozor ale ze sa dieta pri otocenie udrie o hracku a nema ani modrinu? Ved sa vlastne nic nestalo len dieta zbiera skusenosti kt potrebuje aby sa ti nedobil9 ked vstane na nohy. Mne by sa nepacilo keby manzel pocital kolkokrat sa dieta so mnou tukne o nejaku hracku. Nevravim, keby islo o 3 vazne urazy ale takto dost prehanas, co ale chapem
Isteze sa podiela na starostlivosti od narodenia, ved je otec. A este ked ma aj zaujem to je super. Kolko oteckov je pohodlnych a nechce sa im behat okolo babatka. Urcite by som ho v tom podporila!
Skor by som popracovala na svojej uzkostlivosti- nie je dobra pri vychove dietata. Skus si precitat o 'helikopterovej' vychove na nete a co na to hovoria psychologovia...dieta je lepsie ucit sa spoliehat na seba a poucit sa z vlastnych chyb a padov a nie kruzit nad nim aby nespadlo 🤷 Ked budes mat viac deti, nebudes to zvladat a budes z toho nervozna, podrazdena. Ustriehnut kazdu sekundu 3 deti aby sa im nic nestalo je dost tazke...Drzim palce!
@autorka: dieta nepatri len tebe ale vam obidvom. Otec dieta nestrazi ale podiela sa na starostlivosti o neho. Samozrejme ze v tomto bezvyhradne doverujem mojmu muzovi, videl ako sa mala narodila a staral sa o nu od narodenia, ani by ma nenapadlo mat problem s tym ked bol s nou sam, v ziadnom veku. Naopak, vzdy som si uzivala ked som konecne mohla na chvilu vypnut. Uvidis ked ti dieta zacne chodit, potom este len budu pady na hlavicku a pod. a ver mi ze sa to stane aj pri tebe nielen pri nom.
manželovi dôverujem viac ako sebe v tomto .. :D malá sa buchne aj pri mne a častokrát horšie.. tiež má muž panikáriť? ved to je decko, buchne sa ešte miliónkrát.. trochu to preháňaš
cez víkendy je s ňou dokonca sám celý deň, pretože má cez víkend školu a je to tak už od narodenia
@kikulienka94 ona píše, že nemá modriny, ani nič hrozné, len že je úzkostlivá a ty píšeš, že nie je normálne aby malo 5m dieťa modriny..
och moj boze ... moj manzel je s nasou dcerkou od narodenia vzdy ked moze a ani raz ma nenapadlo rozmyslat nad tym, ze by som mu to zakazala... od malicka ju napriklad kupe iba on. Ked mala pol roka, blaznili sa vonku a mala mu vypadla z kocara, nic sa jej nestalo... ked mi to povedal, pozrela som na dcerku ci nema nieco oskrete, alebo nema nieco buchnute, ALE jemu som nepovedala nic. Mne napriklad dcerka spadla z prebalovacieho pultu ( dodnes si to vycitam ), ale tiez sa jej nic nestalo, a manzel mi teda absolutne nic na to nepovedal iba ma upokojil ze bude vsetko v poriadku. Teraz mala uz chodi a beha, a pravidelne ma modriny na kolienkach, sem tam oskrete kolienka alebo ruky, no hold, deti su blaznive a mozes nad dietatom stat aj cely den a ten uraz sa prihodi. Si prehnane uzkostliva a toto nevesti nic dobre. Ked si takato teraz, ver mi, ze v neskorsom veku budes este uzkostlivejsia a nebudes akceptovat tie modrinky a skrabance ako to tu pises teraz. Trocha brzdi s tou starostlivostou a uzkostlivostou, lebo zachvilku sa na to tvoj manzel vykasle a nebude snou vobec. Potom ale tu neprid vyplakavat, ze sa manzel sa malej vobec nevenuje a netravi snou cas
Veru v 5. mesiaci nie je dôvod aby sa buchla pri pretacani keď sa dava pozor....To je podľa mňa jasne ze nedával až taky pozor povedzme si úprimne ...už keby je staršia a chodí tak to by som neriešila pretože tam sa nedá 100%ustriehnut každý jeden krok
Treba aby s ňou bol častejšie a dával vacsi pozor...ale určite by som mu nezakazovala byt s nou osamote 🙂
Keby aj modrina bola, o nic nejde. Absolutne to neries a daj muzovi velku pusu a objatie. Ked bude mala vo veku 1-1,5 roka zacne špasik. 😀 tam som bola rada ked mal len 2-3 modriny na tvari. A to som bola furt s nim. 😁
Nuž, tak ju nenechaj"strazit"vlastnemu otcovi a potom nerev, že nemá záujem, nemá vybudovaný vzah s deckom. Všeličo som čítala, ale toto je cez. Máš retardovaneho muža? Do kelu, chce pomôcť, aby si si oddýchla a nič, tma, nakoniec tu z neho urobia neschopaka, čo otlka snáď vlastne decko, alebo si pusti futbal a decko nechá pri zástrčke sa pretacat a on chlast a pivo a cumi do bedne. Dúfam, že si to dieťa riadne obzrie, nahe, keď odchádzaš a nechávas strážiť a potom opäť riadne opäť skontroluje a pohľadáš "chyby". Veľa šťastia. A teda ja sa tým chlapom fakt nečudujem, že zdrahju z domu, či k druhým, či k mamičkám, sestrám, tým bestialnym svagrinam🤣🤣🤣. Musím sa opýtať muža, kedy mi, či nám po stráži dieťa a skúsim sa opýtať aj koľko berie za hodinu. 🤣🍾
Otec dieťaťa ktorý si dieťa urobil ON ho nestraži ON sa má podieľať na výchove.Ja by som sa hambila napísať do fora že či necham ešte na straženie mužovi dieťaťa ktorý si ho urobil musí mať aj zodpovednosť.TY nemáš čo mužovi dovoľovať má take iste práva ako TY.Zasa uzkostliva matka dieťať sa bežne buchne aj spádne.Neviem čo si tým chcela docieliť ale otec má take iste práva.Alebo je len tvoja dcéra čo si mysliš koľko tak vydrži ako môže sa stať že prestane mať o nu záujem a dieťať rastie.TY si si ho nemala vziať ani za muža veta dôverujete mužovi ked dieťať má 5 mesiacov.TY z neho robiš nesvojprávneho.Otec má na deti take iste právo ako matka.Príklad po rozvode ak by bol súd o deti by otec mal take iste práva ako matka to znamena neskôr by to mohla byť aj striedava starostlivosť a TY by si neurobila nič.Je to tvoj muž s ktorým ju máš tak ma mať rovnaky podiel.Hej udrie si čielko jasné bože to čo bolo len pri otcovi.Môže sa stať že aj pri tebe spadne a čo ani nevieš ako bude na zemi.Bude sa plaziť nie raz sa udrie.
Ak je to tak ze sa pri pretacani buchne o nejaku hracku, toho by som sa absolutne nebala, to jej urcite neublizi 🙂 priznam sa ze ja som tedy deti v tomto nestrazila, dala som ich na hraciu decku s hrackami atd a varila som, robibla som svoje, tiez som na ne nepozerala v tom zmysle ci sa neotocia a neudru o hracku. Ine by bolo keby na nu nedava pozor v tom zmysle ze ju necha samu na gauci, na posteli atd a odtial by padla to uz by som mala stres. Ale na zemi, na podlozke naozaj si ziadno neublizi aj ked si to cielko napr oskre o nejaku hracku 🙂 takze pokial je to len takto ziaden stres a nech si muz uziva svoje dieta rovnako ako mamina. A teda u nas je to skor tak ze vecne pri mne deti popadali, ale akoze tak vaznejsie popadali pri uceni behania, lozenia atd 🙈 to sa proste ustriehnut niekedy neda. Chvalabobu muz mi nikdy nevycital ze sa pri mne skydli a ze tich padov bolo hlavne pri dcere. Paradoxne chlapec nema u nas tolko urazov co ona, a to jeho ako druhorodenneho strazim ovela menej ako som ju.
@dilino ďalšia čo iba útočí a nepochopia vôbec podstatu. To je hnus celé toto fórum, aké žeby tu komentujú a to tvoje "TY" vyprosím
@trgypadl lebo som prišla asi 10 minút potom, ako sa udrela a malá čelo červené, tak som sa pýtala z čoho
@viky173 ty ten xanax čo mi odporučaš asi užívaš, keď sa takto správaš, otras 🤦♀️ príšerné komentáre, žasnem
Mne je skôr zvláštne, že 5 mesacne dieta, ktoré ešte nelozi a nie je aktívne v zmysle voľná hra, pohyb, beh atď, má tak často modriny. Neriešim, či muž má alebo nemá strážiť dieťa (je otec, automaticky sa má podieľať tiež) ale toto je proste zvláštne.
Že sa buchne, keď sa pretaca? A to co kladivá a kamene má ako hračky? Lebo moje obe deti boli aj sú akčné, ale v takom veku určite nemali modriny z toho, že sa buchli pri otáčaní.
Áno, dieťa spadne, to je možné a pochopiteľne, ale ako rodič musím sa snažiť predvídať, myslieť dopredu. Keď viem, že mám už také aktívne dieťa, tak sa snažím mu upraviť prostredie, dám ho na podložku na zem, podlozim nejake epeda, priputam do kresielka pripadne.
Keď také bábätko má tak často modriny, tak bud treba ho vyšetriť, či náhodou nie je problém s krvou, že aj pri slabom tuknuti sa mu vytvoria.
Alebo tam ide o to, že dieťa spadlo, a padá z gauča, postele, a podobne, čo muž autorke už zataji, alebo (len teoreticky píšem) niečo iné, horšie...
Zbytočne tu dupes nohami. Otázka, ci dám "strážiť" dieťa otcovi je vo svojej podstate taka chorá, ze ani odpoveď nepotrebuje. A áno, môj muž kľudne zobral SVOJE dieťa v 5 týždňoch (a nie mesiacoch) a mal ho cely deň na starosti vrátane plienok a mlieka. Dieťa to prežilo v zdraví, ak si odmyslíme, ze smrdela benzínom a olejom (lebo ju jej cteny otec vzal na preteky). Kým je dieťa spokojne, nič ho neboli a neochorie z takého opatrovania, treba ho pekne nechať aj druhému rodičovi. Preto ste na dieťa dvaja.

Môj muž sa stará o malú od narodenia a nikdy som nemala ani najmenšiu pochybu o tom že to nezvládne..Inak moja malá si vedela poriadne švacnúť hrkalkou tak tiež mala občas modrinu. Predstav si že raz sa ti stane ze dieťa neustriehneš stane sa mu niečo horšie ako modrina a muž bude o tebe rozprávať že na ňu nedávaš pozor . Asi by si sa tiež urazila.