icon

Keď manžel stráži dieťatko

24. apr 2023

Baby nechávate niekdy strážiť partnera dieťa ktoré nemá ešte ani rok? Ja som do teraz mužovi dôverovala, ale po 3 raze, keď som videla že sa malá vždy niekde buchla, začínam pochybovať či mu ju ešte nechať občas, alebo radšej až keď bude strašia 🤷‍♀️ Na jednu stranu ma teší, že muž má záujem aby som si oddýchla, no na druhú sa bojím že proste nedáva na ňu až taký pozor. Má 5mesiacov, táže behať za ňou nemusí, no už tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ani modrina, no ja som taká úzkostlivá že sa bojím 🙄 keď som sa s ním o tom bavila, tak bol hneď urazený že on na ňu dáva pozor, že nevie ako sa buchla atď... Ja viem že sú to prkotiny, no aj tak sa bojím keď to nebolo raz 🙈 dôverujte svojim partnerom a nechávate ich s detičkami čo nemajú ani rok?

autor
24. apr 2023

@jaskolka ja som nikde nepísala že ma modriny 🤦‍♀️ však čítaj. Iba červené čelo z buchnutia. Zas sa tu z toho robí kovbojka 🤦‍♀️

autor
24. apr 2023

@vroni kto tu dupe? Však sa tu človek normálne opýta a odpovedajú tu niektoré ženské, akoby sa vŕšili 🤦‍♀️ nemám slov fakt

jaskolka
24. apr 2023

Tak autorka, nič v zlom, ale ja som sa ta v podstate zastala, a ty sa rozčuľujes teraz aj na mňa?
Tak potom fakt tu kovbojku robíš ty, lebo sa pýtaš takú hlúposť, že či by sme dali strážiť dieťa mužovi? Keď jej nič nebolo, tak čo vlastne riešiš?

nufafa
24. apr 2023

Úplne ta chápem, som podobne až prehnane uzkostliva. Jednoducho nikto nedá na deti lepší pozor ako matere (vidíš, že nie všetky). Pár krát bol otec s dieťaťom sám, zvládli to na výbornú.. ale!! Ja som s malou 24/7. Viem ako na ňu.

Pozri, tatko chodí do roboty, máte rozdelené "povinnosti" a nemá to tak v krvi ako ty, no.. Môže sa kľudne stať aj pri tebe, to je fakt moment. Ale pokiaľ je ochotný, tak by som ich nechavala (barz len po pol hodine), nech trénujú. Bude horšie, keď začne lozit a behať 🙂.

autor
24. apr 2023

@mamula20 toto sú dedukcie 🤦‍♀️ to čo už sú za vyplody? Jasné ze ju kŕmil aj ostatné veci, ja som sa tu pytalana niečo iné.

autor
24. apr 2023

@jaskolka Riešim že to bolo proste par krát po sebe. Keď nemáš čo poradiť tak si mala tému preskočiť a hotovo.

danusa63
24. apr 2023

@autorka Áno Milá autorka áno si precitlivelá, áno nenechávaj dieťa s otcom a bež mu to hneď povedať, že je zlý rodič.

lucia147852
24. apr 2023

Normálne bol s dcérou od jej 3 týždňov sám. Áno starostlivosť muža je iná ako ženy, ale je to otec dieťaťa a je rovnaký rodič ako ty. Dieťa očividne neohrozuje. Proste sa o niečo oprelo čelom pri otáčaní. Mne dcéra ako 6 mesačná zletela z postele a to som sedela vedľa nej. Nešťastie sa niekedy stane. Predstav si, že teraz skončíš v nemocnici ako kamarátka na 2 mes. No kto sa bude musieť starať ? predsa otec. Daj sa do kľudu a nerieš hovadiny. Bude ti lepšie

dilino
24. apr 2023

OK tak VY.

autor
24. apr 2023

Ženy úprimne, nemám slov aké dokážete byť poniektoré zlé. Toto je ako brloh supov, čo sa len do niekoho potrebujú pustiť. Ja už to ďalej čítať nejdem,vypínam upozornenia, lebo to nemá význam. Väčšina ma vôbec nepochopila. Ďakujem tým pár ženám, čo ma pochopili a aj poradili. Ostatné by ste sa mali zamyslieť nad tým, ako sa tu prezentujete a útočíte bezdôvodne. Pekný deň.

jaskolka
24. apr 2023

Ja som ti poradila. Ok, možno prehnane
Ale v ďalších príspevkoch si to opísala tak, že je zvláštne, že také malé dieťa sa tak často udiera, to vyzeralo, že fakt bola nejako až poobijana aj z toho som vychádzala.
Na jednej strane sa tu rozčuľujes na ženy, čo ti (a právom teda) píšu, že preháňas a na druhej strane, keď ti vyjadrim podporu, aj keď možno prehnane, si naštvata tiež.
Nehnevaj sa, ale keď takto sa spravas aj k mužovi, tak by som sa nedivila, keby po čase ho prešla "chuť strážiť".
Opravujem teda prvotný svoj príspevok.
Nie, môj muž deti nestrazi ani mu ich nedávam strážiť.Nema ich čo strážiť, je ich OTEC, teda sa im venuje a trávi s nimi čas, a v tom čase je on plne za nich zodpovedný. Co robi vtedy ja neriešim. Žijú, sú zdravé a viem, že neurobí nič, čím by im ublížil.

jana_eyre_2
24. apr 2023

Môjmu mužovi som nedávala deti strážiť, on ich normálne vychovával, takže samozrejme bol a je s nimi aj sám.. a stalo sa aj primne milión krát že sa deti udreli, takže som nerobila vedu z toho keď sa udreli aj pri nom.. (akoze keby mi výčital že sa dieťa udrelo že je to moja chyba, tak sa dosť urazim) kto sa hýbe, ten aj padá.. a kto nechce dávať dieťa svojmu partnerovi, nech sa neskôr nečuduje, že s ním nemá vybudovaný vzťah.. ospravedlnujem sa za úprimnosť..

maminkadeticiek
24. apr 2023

Ano doverujem a zatial modryni neboli.Nerozumiem ako sa to moze stat pri tak malom dietati,nech nerozprava blbosti.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
24. apr 2023

áno, manžel od malička býval s deťmi aj sám
nie, nikdy nestrážil, ale vychovával, rovnako ako ja
nie, nikdy som nebola tak úzkostná, aby som kvôli drobného garambolu spochybňovala dôveru
áno, viem si predstaviť, že dieťa, ktoré sa už pretáča a objavuje môže prísť k menším búchancom na čele
áno, byť tvojim partnerom, pošlem ťa do riti s takými kecami

jaskolka
24. apr 2023

@maminkadeticiek nemá modriny, už mne autorka vynadala, že ako som si dovolila to tak pochopiť, keď ona len písala, že má "červené cielko" a o nič hrozné vôbec nešlo.
Bohužiaľ, zle som ju pochopila, lebo som myslela, že fakt šlo o dačo vážne, čo sa stalo dieťatu, a bojí sa o neho, ale autorka je len zrejme prehnane úzkostliva.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sisaka
24. apr 2023

Autorka - ty (vy/oni - doplň si čo chceš) si jasný samonasierací typ a keď nie je podľa gusta tak pení.
Otázka bola jasná - dôverujete svojim mužom a nechávate ich so svojimi VLASTNÝMI detmi. Keďže 90% dôveruje a považuje mužov za rovnocenných partnerov, schopných postarať sa o svoje dieťa ti (vám/im) musí byť jasné, že ty (vy/oni) si (sú) tá, čo má problém, tak sa radšej ukľudni a zamysli.

Dieťa ma červené čelo, koniec sveta, treba utekať na pohotovosť a muža odstaviť aspoň do 18ky dieťaťa, lebo len matka je schopná postarať sa. 🤦‍♀️

kikulienkadd
24. apr 2023

Ahoj,môj muž bol s deťmi od začiatku, chlapci boli kojení do 18/21 mes. Keď som odchádzala, nechala som odstriekané mliečko a vždy si so všetkým poradil. Hovorím,sme úplne rovnocenní otec / mama,až na to kojenie. Nechápem,ako sa také malé bábo môže zraniť. Nepreháňaš to trochu? Aby si svojho muža neodradila... Potom bude všetko len na tebe, budeš unavená a zničená. Porozprávajte sa spolu o tom,čo ty vnímaš ako problém.

janjatu
24. apr 2023

@snehulak77 Presne aj mojim deťom padali hračky z ruky rovno na hlavu 😁😁 A to som sedela pri nich. Alebo keď pásli koníky a nevládali už dlhšie držať hlavu hore, tak sa im stalo pár krát, že doslova hodili čelovku o podložku,stať sa môže hocičo. 😁😁

mamamasama
24. apr 2023

Veď je to OTEC 🤣🤣🤣Džízs. Ja mojmu nechávam 3 každý deň, keď idem na tréning. Najmladší má 3 mesiace, najstarší 3,5 roka.

petronellla87
24. apr 2023

Jasne, ked idem niekam, dcerka je s ockom, napr.v piatok som bola u kadernicky🙂 Ma tri mesiace.

danielahamar
24. apr 2023

Ale no tak, potom tu budeš písať, že sa muz nestará. Zbav sa tej opicej lásky a nechaj to na muza😉 a áno, muž nestrazi vlastne dieta😉 a ver tomu, že raz sa stane niečo aj pri tebe a teraz co? Bude to mať menšiu váhu

zuzanapjat
24. apr 2023

mne sa malý skotúľal z gauča na zem, keď sa začal pretáčať. občas si nejakou hračkou treskol po hlave, alebo buchol hlavičkou silnejšie o koberec, keď sa učil štvornožky. ale nikdy to nebolo o tom, žeby som si sadla k nemu a pozorovala ho. to chceš povedať, že keď sa tvoj muž bude pozerať na dieťa, že zabráni tomu, aby sa zle pretočilo, alebo aby sa buchlo hračkou?

1mina
24. apr 2023

@zuzanapjat inak toto je pravda presne, ja som pri prvej dcere bola furt v strese lebo hrozne padala, ale ze jak lata dozadu na hlavu aj ked sa ucila chodit, tak som sa snazila chodit furt pri nej - jediny raz som ju nechytila aj ked som stala pol metra od nej :D vzdy sa trestla, ved tomu sa neda zabranit

luckasvec
Autor odpoveď zmazal
anavixy
24. apr 2023

Cervene celo po udreti ked prides po nvm akom case domov? To s cim sa hra? Tak bud treba upravit pozornosť otca ked je s dietatom, alebo vyberat maksie hracky pre dieta 🙈 a ked uz zacina byt pohyblive, treba sa zdrziavat na zemi, nie na gauci. Keby slo o chodiace dieta, tak je to uplne o inom, ale 5m dieta sa fakt da ustrazit. Kazdemu sa to stane, ze dieta spadne, skotula sa, padne hu hracka na tvar, ale rozdiel je, ci pri tom pozerame do mobilu/telky, alebo robime domace prace napr…

terry658
24. apr 2023

Môjmu sa podarilo nechať dieťa spadnúť do rieky. Prosto mu malý zdrhol. Bol prvýkrát s našimi dvoma deťmi sám. Dieťa vylovil. A stráži ich stále, ale už dáva skutočne pozor. Nejaké to buchnutie keď sa dieťa pretáča je bežné. Vôbec by som chlapovi nebránila v starostlivosti o jeho vlastné dieťa. Veď kde inde sa to má naučiť ak nie na svojich deťoch. Musíš mu dať nejaký priestor. Nikto učený z neba nespadol (aj keď sa priznám, že po tom páde do rieky som mala fakt rešpekt mu deti dať, no nehody sa stávajú, najmä ak má človek akčné dieťa!)

guudy
24. apr 2023

@januska12323 autorka pisala, ze ani modriny neboli😎

guudy
24. apr 2023

@kikulienka94 autorka pise, ze dieta nemalo modriny… a cervene celo moze mat napr otlacene od hracky