Keď manžel stráži dieťatko
Baby nechávate niekdy strážiť partnera dieťa ktoré nemá ešte ani rok? Ja som do teraz mužovi dôverovala, ale po 3 raze, keď som videla že sa malá vždy niekde buchla, začínam pochybovať či mu ju ešte nechať občas, alebo radšej až keď bude strašia 🤷♀️ Na jednu stranu ma teší, že muž má záujem aby som si oddýchla, no na druhú sa bojím že proste nedáva na ňu až taký pozor. Má 5mesiacov, táže behať za ňou nemusí, no už tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ani modrina, no ja som taká úzkostlivá že sa bojím 🙄 keď som sa s ním o tom bavila, tak bol hneď urazený že on na ňu dáva pozor, že nevie ako sa buchla atď... Ja viem že sú to prkotiny, no aj tak sa bojím keď to nebolo raz 🙈 dôverujte svojim partnerom a nechávate ich s detičkami čo nemajú ani rok?
Chudak chlap a chuda dieta...dozenies ho k tomu aby ju sam nestrazil a este len potom budes nariekat...tak sa dieta buchlo hrackou..a??
Samozrejme, ze bol moj muz aj s dietatom mladsim ako rok, ved to je NASE dieta, nie moje alebo jeho.
Nuž, ja razím pravidlo 3x a dosť 😂. Asi by som chvíľu s tým strážením počkala. Mne to príde zvláštne. Druhá vec ale - ako vieš, že sa buchla, keď na čele nemá nič? Nerozumiem. Každopádne, môj muž v tom veku detí tak maximálne kočíkoval po vonku.
Môj od pol roka už spával obcas aj u svokry 😃.
Boze😂😂😂 mne vypadla Mária z kočíka keď mala mesiac🙄 toto keby mam brat,ze ci majú zostať pri niekom tak by nemohli byť ani pri mne, Amália chodila vkuse modra,hold trebalo aj navariť,upratať, poskladať pradlo. Mária vypadla nešťastnou náhodou keď som zabrzdila kočík v autobuse, autobus zastavil na červenej a ja som musela lístok kúpiť, ako sa pohol kočík sa prevrátil. Minule vypadla z trampolíny a bola pri Melanii, ta plakala a ja,ze co rieši,že žije, dýcha, nekrvaca. Kým sú to modriny neviem co riešiš
A tak býva pri mne,mužovi alebo dievčatách....
Ešte počkajte, keď začne padať pri Vás 😃 užívajte si, že chcú byt spolu a že si to užívajú. A že vy máte pre seba chvíľu voľno. Keď mu teraz prestanete veriť, možno už nebude mat záujem neskôr.
Dala by som na podlozku iba makke hracky a problem vyrieseny 🙂. Zrejme si robi svoje ked ju strazi, co chapem.
Nechaj dietatko muzovi na starosti castejsie pocas tvojej pritomnosti a pozoruj zo vzdialenosti, zatialco si robis svoju robotu. Uvidis hned, ako dlho vydrzi pri nej, co mu odputava pozornost a ak sa aj udeje nejaky "uraz", tak si to budes vediet statisticky porovnat. Napr. ze: pocas tvojej pritomnosti 10x ju mal na starosti on a z toho 1x "uraz". Pocas tvojej nepritomnosti ju mal 10x a z toho 4x "uraz". Viac asi neporadim.
Co sa komentov tuna tyka, vypichla by som z uvodneho prispevku, ze: "ked sa s nim o tom bavim, hned sa uraza a ze on nevie kde sa buchla". Takze to babo nezaplakalo, hoci ma na cele stopy? Alebo plakalo a on nevie aj tak kde? Cize zo vzduchu? A uraza sa, ked sa s nim manzelka normalne o tom bavi?
Ja to vidím tak ,keď nedôveruješ,že adekvátne dáva pozor na malú nenechávaj ju s ním samú,chlap moc nerieši či sa udrie ,nevie akosi predvídať že spadne,chlap je chlap,môj je taký istý.Malý mu spadol z postele a on spal,viac som ho s ním nenechala osamote chodila som skontrolovať.
Ja ťa úplne chápem. Tiež sa veľmi o nášho syna bojím ... Podľa mňa nikto sa o neho tak dobre nepostara ako ja .. manžel s ním občas ostáva doma a moji rodičia ( bývame s nimi) tiež veľmi často ( pracujem krátky dlhý týždeň ) . Nie som úplne spokojná keď s ním nemôžem byť ja ale zvykám si a čím je syn starší tým sa menej bojím ( už má 4,5 roka ). Proste niektoré ženy kľudne hodia dieťa opatrovateľke skôr ako dovŕši jeden rok a nemajú obavy. Niektoré majú veľký problém dôverovať druhým ľuďom a chlapi proste nie sú tak zodpovední čo si budeme klamať. 1.5 roka chodím do práce po materskej a už sa dá povedať že som v pohode keď je s mojimi rodičmi alebo s manželom ale svokrovcov ho nedám lebo naozaj sú nezodpovední a umrela by som od strachu.
Jemine,toto nemyslíte vážne...otec nestráži po prvé,ale podieľa sa na výchove🙈,toto keby napíšem o svojom mužovi,tak sama sebe dám asi facku🙈.Inak pri mne padá náš skoro ročný syn častejšie,ako keď ho "stráži" jeho otec 😄
Už tá formulácia "nechavate strazit dieta otcovi" no nie nenechávam, on ho vychováva spolu so mnou a ani mi nenapadlo mu v tom brániť. Má rovnaké práva na dieťa ako ja a vie sa o malú postarať rovnako ako ja.
Je síce o čosi menej úzkostlivý ako ja, čo sa týka malej, ale nikdy nič sa neprihodilo, keď bola s ním okrem udretého kolena. Okrem toho, mne sa napriek tomu, že na ňu dávam pozor stalo, keď mala 5 mesiacov, že spadla z gauča a mala chrastu cez celý nos.
Neviem ako si to predstavuješ....ked sa bude chcieť pretočiť, tak ju má zastaviť, aby sa nahodou nebuchla? Keď sa bude hrať s nejakou hrkalkou, tak jej ju má zobrať, aby sa nahodou nebuchla?
My sme stáli nad synom aj s mužom aj s mojim otcom a aj s našou najstaršou dcérou a spadol a rozbil si pusu a teraz mi povedz, ze koho to bola chyba?
Sú to deti, oni sa stále budú búchať, odniekiaľ padať alebo do niečoho narážat...či by si bola radšej, keby si mala ležiace dieťa?
Bud rada, ze sa vyvyja, tak ako treba a jednoducho sa zmier s tým, ze k tomu patria aj úrazy... Nemozes byt taka úzkostlivo a váž si to, ze aj manžel sa chce podieľať na výchove dieťaťa, nie sú všetci takí, stačí sii ti prečítať niekoľko diskusii
Bud rada, ze sa vyvyja, tak ako treba a jednoducho sa zmier s tým, ze k tomu patria aj úrazy... Nemozes byt taka úzkostlivo a váž si to, ze sa manžel chce podieľať na výchove dieťaťa, nie sú všetci takí... Stačí si tu prečítať niekoľko diskusií
Nenechavam. :D Take mini ma len na sebe alebo v kresielku a ukazuje mu hracky...ci na podlozke niekde. Ale max 30min je s nim/nou. ;D Az od tych 8m postupne moj muz si vytvara s dietatom blizsi ztah a zacina aj uspavat. Prve mesiace som hakliva. xD Aj tak dojcim a som pre babo vsetko.
A prepáč, ze ti to píšem to viacerých komentov, píšem ti to z mobilu a stále mi padá všetko od googlu
A nechávala s nim všetky 3 deti od vtedy, ako si na trufal... S najmladšou bol prvý krát ako s 2bmesacnou,ked som bola po pôrode na kontrolu na diabetologii koli tehotenskej cukrovke a prežili zo aj on, aj mala aj cca 1,5 ročný syn
Áno ja svojmu mužovi dôverujem na milión percent, od návratu z pôrodnice sa o deti staral rovnako ako ja. Kupal prebaloval, jasil sa s nimi. A x krát viac sa pri ňom zranili. A vieš čo? Vôbec mi to nevadí lebo ich okrem iných dôležitých vecí naučil aj to že pri nejakom skrabanceku nezačnú hneď revat ale normálne fungujú ďalej. A nečakajú že hneď dobehne vystresovaná mama pofukat Bobo. Odporúčam ti čím skôr druhé dieťa, potom na takéto hlúposti nebude čas alebo vhodného terapeuta ktorý ti pomôže prekonať vlastné strachy.
Ja som bola týždeň v nemocnici na operácii a syn doma s tatom 8 mesačný a poriadne živý...si príliš úzkostlivá a nedôveruješ svojmu mužovi...buď rada,že sa snaží...
Rozmýšľam...mam už dve pubertacky a 4 tyzdnoveho synčeka..
Ale teda nad dcérami som nesedela nonstop a v 5 m je dieťa rado,že je rado...si neviem predstaviť z čoho sú úrazy...lebo pokiaľ sa nehrá s kladivom a nepretaca na holom betóne, nemá mat z čoho modriny ci podráždene čelo atď...
Skôr mi táto debata príde na rozpútanie vášni...
Ale teda určite by som muža nebuzerovala zato,že niekde vvidim červenú skvrnu, lebo tebe sa môže stať aj horší úraz a prijemne by ti to nebolo keby muž do teba ide a zakazal by ti "strazit"vlastne dieťa...
Zaujala ma tato téma. Aj ja nejaký čas pozorujem, že manžel nie je taký predvidavy ako ja. Nedáva si skratka taký pozor, nesleduje, nevšíma si, mala ma pri ňom častejšie nejaké úrazy.. a nie len take, že si ich spôsobí sama. Takze na tom niečo bude.
@terry658 môjmu mužovi najstaršia spadla ani neviem koľkokrát do potoka, voda síce po ritku, ale vonku asi 10 stupňov... Strčil ju pod bundu a bežali domov... Po treťom raze začal nosiť so sebou náhradné oblečenie a topánky 😀 naša milovala hádzať kamienky do potoka a dokázala pri tom stráviť aj 2 hodiny 😀
Tie co tu píšete ze deti sa bežne buchaju a je to normálne. Tak vám poviem ze NIE NIEJE.!! Mam doma 4,5mesacne dieťa a sama si nevie ešte ani hračku uchopiť ani sa vôbec pretočiť, čiže je úplne nereálne ze sa buchne niekde sama. Ja sa skôr bojím ze co ten tvoj chlap s nou robí. Môj manžel je teda úplný antitalent na zbavenie a stráženie detí ale nikdy v živote sa nestalo ze by sa niektoré z detí pri nom buchlo alebo nejak zranilo. A už vôbec nie také malinke. Takže láskavo by si si mala striehnut na toho s kým to dieťa máš, a normálne by som uvažovala ze si dám skrytú kameru keď budu sami a uvidíš. Lebo ze sa takéto babo buchne a 3x po sebe je tak 1% šanca 🙂
Moj muz o strazenie v pravom slova zmysle nemal moc zaujem. Ale chapem co pises. Ja som niekolkokrat nechala muza uspavat ked mal maly koliky a vrieskal na cely barak a uz som bola unavena. Zaujimave ze 1x ho treskol do zarubne ked ho hojdal na rukach ked mal 3mesiace. Potom raz do dveri a znova do zarubne. Veru mi nebolo vsetko jedno a radsej som mu ho potom uz nedavala. 🤦🙈 Bohuzial, dodnes je sikovny a obcas sa mu zadari a vdaka nemu sa dieta tresne do hlavy. A fakt to nerobi vedome🤦 ale buchnutie do hracky, podknutie dietata, ci ine prirodzene padnutie by som neriesila vobec.
Poviem ti ako to vidim a mam ja.
Moj manzel, otec deti, sa o deti stara. On mi ich nestrazi, su to jeho deti rovnako ako moje.
Deti jednoducho urazy mavaju. Take male babatko mohlo past konicky a hlavicka mu mohla rychlo padnut na nejaku hracku alebo zem. Ved nic sa nedeje. Moj sa raz vratil s malym (1,5 rocnym) z ihrisla so zlomenou stehennou kostou. ☹ velmi si to vycital, ale jednoducho maly tak spadol pri hre s loptou. A nikdy som o mojom muzovi nepochybovala, ze sa nevie postarat. Nakrmi, prebali, pomojka, samozrejme je nesikovny, kazdy den mame nejaky plac, lebo sa buchli, lebo sa nieco stalo. Ale pri nikom nie som spokojnejsia ako ked ich ma on pod dohladom.
Tebe by sa tiez nepacilo, keby ti vycital nejake urazy alebo starostlivost o babatko.
Treba si pohovorit, neodstrkuj ho. Sama na to doplatis.
Ja som šla od prvého do roboty od 10-tich mesiacov a od dcéry od 11-tich mesiacov....čiže potom sme sa striedali..a samozrejme, nechala som ich takých malých s tatinom.. absolútne žiadny problém som s tým nemala...a teraz si nevedia predstaviť život bez tatina...a samozrejme boli aj úrazy...robím v nemocnici..nie raz mi volali:"Malá si privrela palec do auta.... Malej sa nalepil horiaci plast na prst.. Malý padol do potoka..."🙈🙏a ja som ho len vždy čakala a behali sme po vyšetreniach..ale ja neľutujem...za mňa som rada, že majú aj takto mužský vzor a nevyrástli len pod sukňou mamy....teraz čakáme tretie a plánujeme to presne tak isto 😄
Moja mala mala asi 2 mesiace a bola 1 den sama s muzom cely celucky den...ja som musela ist na pohreb a nemal ma kto zastupit. Zvladol to na jednicku

Nie 😄😄