Kedy je najvhodnejší čas na druhé dieťa?
Ako by ste riesili našu situáciu? Dvaja 40tnici, pol ročne dieťa a teraz stojíme pred dilemou či ísť do druhého dieťaťa. Radi by sme mu dopriali surodenca, ale lekári hovoria, že čo najskôr, keďže máme vek a ja aj diagnózy spojené s chorou štítnou žľazou (ovplyvňuje mi to cyklus aj hormonálny profil). Zázemie máme, našetrené máme. Vieme si vyčleniť nejaké peniaze aj na pomoc v domácnosti. Dá sa to zvládnuť?
Tak mozete sa pokusit, pripadne sa to vyriesi aj samo tak, ze to uz nepojde? Ja by som skusila v style teraz alebo nikdy
@really8 mam rozdiel 15m a mam to rovnako, mladsi bude mat za chvilu 2r a je to stale peklo😀
Určite záleží aké máte dieťa. Ako to zvládate vi. Pomáhajú vám. Ak ste si istá zvládnuť všetko co to odnáša. Tak choďte do toho. Vek nepustí na odkladanie aj ten zdravotný stav.
@hederamonstera aha, dakujem. Ja som myslela ze uz vidim svetlo na konci tunela😂 mensi uz sedi tak sa trochu aj pohra, starsi by mal do skolky. No ale asi to bude bliziaci sa vlak😂
Vsetko sa da.ak sa chce .Budes lutovat ak to vzdate.lebo niekto na mk napisal.ze to zvlada s odretymi usami prip.nezvlada.Lahke to nebude,ale tie deti stoja za to.
@really8 ako, urcite to je ovela lahsie, ako prvy rok, na 100%, lenze teraz maju 2 a 3, a to su jak dve tornada😂 jeden chce ist tam a druhy tam, jeden chce taku rozpravku a druhy taku, obaja sa stale potrebuju mojkat a teda su vo faze vysokeho egocentrizmu a obdobia vzdoru, takze v tomto je to tazsie. Ale inak, prvy rok uz nechcem nikdy zazit😀
už ťa tlačí vek... tak ak chcete tak teraz hneď...viem čo je viac detí v malom vek. rozpätí. nám sa to stalo, ale prežili sme....
Mam kamaratky ktore boli do roka v porodnici... ste na to dvaja. Ak by si mala dvojicky tak co? Jedno bokom lebo dve sa nedaju zvladnut? Proste niekedy to inac nejde. Narocne to bude. Ale rozhodnutie je iba na vas....
Určite pockaj. Mať deti za sebou, je samovražda. Nemôžeš sa venovať ani jednému poriadne. Počkaj par rokov a ak sa zadarí, bude fajn, ak nie, nevadí, veď už jedno máš. Držím palce!
@hederamonstera yeeees. No kto nezazil nepochopi. Akoze da sa to prezit ale preco si to robit dobrovolne ze ano. A to nehovorim ze to bola jedna z najvacsich skusok manzelstva.
@ankare nemôžeme čakať, nakoľko sa v budúcnosti zrejme nevyhnem aj operácii a potom nám už nikto nič negarantuje.. no a hlavný faktor je vek..
@really8 u nas to bohuzial este je velka skuska manzelstva :/:(
Je to pekelne malý vekový rozdiel… ale ak ste presvedčení, že chcete druhé, tak kvôli veku čím skôr.
@hederamonstera drzim palce. Mas aspon nejaku pozitivnu spravu pre mna do buducnosti?🙏
Mame doma aj rocny rozdiel medzi detmi (tak ako miliony dalsich ludi na svete) a ano, prvych par mesiacov je masaker ale ma to aj vela vyhod.
Len vy musite vediet, do coho chcete a nechcete ist. Zas hovorit si v 40tke ze pojdeme do druheho dietata o 5 rokov je trosku nerealne, ze.
Drzim palce pri rozhodovani. S vekom ani zdravim to uz lepsie nebude urcite. Ale druhe dieta musite chciet vy, nie len z dovodu aby ste "prvemu dopriali surodenca". A ano, je to aj velka skuska vztahu.
Ak chcete babatko ..tak do toho . Ja som v terminovke s mamičkou co rodila v marci a sj v decembri ten istý rok 😁takže zvládnuť to zvládnete,ale bude to ťažšie no ...
Ja mam rozdiel 20m ,ale mala som 20 r cize to inak človek zvlada . Teraz mam 33 a 2 r dieta jedno a som uz dosť unavená...
@ankare pockat par rokov? Citas voec aky ma vek? Ved uz pojde kazdu chvilu do prechodu.
Autorka, ja by som to uz neriskovala a bola by som vdacna za jedno zdrave dieta. Uz aj jedno je na tento vek zahul, nie ze 2 male po sebe. A mysli aj na zvysene riziko roznych genetickych ochoreni.
@really8 ano, maju uzasny vztah, uplne sa zboznuju, mne sa ani nechce dat starsieho do skolky, lebo neviem co by robil ten mladsi. Ako nastastie neziarlia na seba, nebiju sa, mojkaju sa, hraju sa, ako ano obcas chcu tu istu hracku ale nic hrozne to nie je. V 1 roku a 9 mesiacoch mladsieho som si povedala, ze je mesiac uz celkom v pohode byt matkou😀 prepac za negativa, nemam sa kde inde stazovat🙂 drzim ti palce
Neboj sa. ano, dve male deti po sebe su narocne, ale stoji to za to. Ak tu tuzbu po babatku mate, tak chodte do toho. Ja mam pred 40, medzi babami mam sice rozdiel vacsi, menej ako 2 roky a planujeme tretie. Da sa to zvladnut.
Ist. Mám rozdiel 15,5m, ano, bolo to tazke, mladší nedonoseny, Vojtovka, babičky daleko, rozpadlo sa mi manzelstvo,.... Ale tazky rok-dva su nic v porovnani s celým zivotom. Teraz maju 9 a 10 a je to skvele.
A doteraz ste deti nechceli, Ci prečo teraz zrazu v takom veku už áno?
@bielasovicka neskoro sme sa s mužom našli.. dovtedy nebolo s kým.. sme spolu tri roky
@barka1 no ale prisla si o manzela
Chápem, držím 👍
Nesla by som do toho. Dve deti s malym vekovym rozdielom je sialenstvo, ja som dnes rano bola v skolke svedkom uz tretieho psychickeho kolapsu matky v skolke. kazda jedna kamoska, co mala deti s mensim ako 4 roc.rozdielom to sakra olutovala, lebo 2-3 roky to nebol zivot, to bolo len take prezivanie. a teda, nie kazdy chlap vydrzi taky vztah, ked je zena nonstop unavena, nervozna, ked sa vsetko toci len okolo deti. a to nie su reci, to je proste holy fakt. toto by som neriskovala a ani som nikdy neriskovala. dieta mate, pohoda. ano, aj jedinacikovia mozu byt stastni- ja som jedinacik a surodenec mi nikdy v zivote nechybal, moja starsia dcera bola 13 rokov jedinacik a tiez jej surodenec nechybal.
Pytas sa ako by sme to riesili my. Tak ti poviem za seba… nesla by som do toho a uzivala si to jedno dieta. Ano, moze to byt jazda na ruzovom oblaciku, ale aj vytrhane vlasy. A nie, pre dieta nie je najvacsi dar surodenec, ale stastna a spokojna mama.
A na margo toho, ze ste na to dvaja… nie ste. Cez den budes ty sama s dvomi malymi detmi.
Rozhodnut sa ale samozrejme musite vy s muzom
@hederamonstera to je dlhy pribeh. Pravdepodobne by som onho prisla aj s 1 dieťaťom. A keby som si mala vybrat, či manžel alebo syn, volba je jasná.
Vďaka baby za reakcie. No ja si môžem dovoliť platenú pomoc do domácnosti a k deťom. Preto nad tým reálne uvažujeme. Nebudem s nimi uplne sama.
Autorka tak potom podla mna nie je o com 🙂 ak si mozes dovolit pomoc, to je super!

Neist. Mam rozdiel 16m. Mladsi uz ma 10m a az teraz to zacina byt fajn. Prve mesiace som preplakala den noc.