icon

Kedy je ten správny čas na druhé bábo?

ekinkala
26. feb 2013

ahoj maminky mam synceka ma 2roky a 6mes.chcem este jedno babo ale neviem ci je lepsie pockat este rok a potom sa zacat snazit o druhe babo ist na rok po materskej do roboty alebo co mam robit?mam aj trochu strach s porody ale pritom som mala super porod trval 2 hod zo vsetkym co k tomu patri tak neviem poradte z vlastnych skusenosti dakujem

Strana
z2
peptina
22. apr 2013

@ekinkala ahoj ja by som ti druhe radila uz teraz.....akuratny odstup medzi detmi by si mala

moniciak
22. apr 2013

@peptina A to čo znamená akurátny odstup??? 😀

@ekinkala Na to ti tu návod nikto nedá keď ho veľmi chcete tak by ste sa mali začať snažiť ja chcem ešte napr doštudovať a druhé by sme chceli tak keď bude mať Monika 4-5 rokov, je to individuálne, ale tvoj malý je už dosť veľký, tak si myslím, že by t bolo v pohode 🙂

peptina
22. apr 2013

@moniciak myslela som to tak ze taky celkom dobry rozdiel by bol medzi nimi,moje svagriny maju rozdiel 8-9rokov a to vidiet ze starsi maju ine zaujmy a nechcu sa hrat ci postrazit mladsich...ja mam medzi prvymi odstup rok a pol a maju sa velmi radi,spolu sa hraju,a teraz medzi tretou je podledny odstup 4roky a tiez ju maju radi aj ona ich...tak som to myslela

terezka1947
22. apr 2013

tak kedy je ten spravny cas neviem,kazdemu vyhovuje iny rozostup...ale v dnesnej dobe je uz dietatko darom,nie samozrejmostou....takze radsej hned,ako sa da...myslim,hned ako to rodicia vedia zvladnut mat druhe...moje dve kamosky kalkulovali...a teraz sa so mnou nebavia ☹ lebo ja mam babo a im sa uz par rokov nedari ☹

moniciak
22. apr 2013

@terezka1947 Tak je to tak no... Ja som tiež rada., %ze už máme dcérku, hoci sme ju mali veľmi skoro 🙂

ivanka.7
22. apr 2013

@amouramour na jednej strane komplikovane, na druhej strane ma zamestnavatel uz skoro istotu, ze mu zena nezdrhne na dalsiu matersku, 5 rokov "mimo" v tomto nie je az taky velky hendikep ako by sa casto zdalo (rozmyslala som podobne, z tohto omylu ma vyviedla jedna personalistka :D)

vinifred
22. apr 2013

..ja som deti chcela po roku a po roku som ich aj mala..síce s jedným rodičovským príspevkom,ale prežili sme..teraz vidím tú obrovskú výhodu ročného rozdielu..nemenila by som..

amouramour
23. apr 2013

@ivanka.7 no neviem, ale co tak vidim v okoli skor to potvrdzuje co som napisala...a nikde nie je napisane, ze tato zena nepojde aj na tretiu🙂je to asi velmi aj o stasti....

zmal22
23. apr 2013

spravny cas na druhe dieta je individualny, my cakame druhe v juli a syn bude mat v auguste 8 rokov, vobec nebanujem, nieco som si odrobila a teraz si to vychutnavam, maly sa tesi a myslim ze to bude v pohode.

illiana
11. máj 2013

ja mam 2 rocnu dcerku a chcem tiez druhe babo.. no problem je inde, moj manzel nema ejakulaciu, odmieta speriogram aj doktora... a pritom tiez chce druhe dieta... no neviem sa pohnut z miesta, a som z toho nestastna ☹

adamikovalucia
16. máj 2013

my máme rozdiel 4,5 roka a bolo to super, dcera mi aj pomáhala aj postrážila. A teraz majú super vzťah.

bastika
26. jún 2013

moja malá mala 4 roky predvčerom a o 2 týždne čakáme Maximka, takže 4 roky, uvidíme, ale veľmi sa bojím, ako to zvládnem

miku1
26. jún 2013

@ekinkala Moja staršia mala začiatkom mája 2 rôčky a o 2 týždne na to sa nám narodila druhá dcérka. Ja som nechcela veľký vekový rozdiel a som rada, že sa nám druhé bábo podarilo hneď ako sme aj chceli. Staršia dcérka malú zbožňuje, nežiarli na ňu (aspoň zatiaľ) čo ma veľmi teší. Nehovorím, že je to ľahké, ale myslela som, že to bude oveľa ťažšie ako to je. Takže ja som spokojná. Hlavne ty musíš cítiť, či si na druhé bábo už pripravená a ak áno - nie je na čo čakať a smelo do toho 🙂

emilia25
26. jún 2013

medzi mojimi chlapcami je rozdiel vladko 5.septembra 2008,samko 31.5.2010 a matko 21.8.2012 takze som rodila kazde 2 roky a keby sme teraz nepotratili tak by mi vychadzal termin na 21.2.2014 takze to 4 babo dufam bude rok 2015.a to sme chceli pri kazdom jednom 3 rocny odstup aby som sla z materskej do materskej kedze ja mam lepsiu matersku ako je tu na slovensku.

Strana
z2