icon

Kedy sa starostlivosť o dieťa stáva ľahšou?

15. sep 2024

Ahojte, som vycerpana mama takmer 2-rocneho batolata. Mam pocit, ze uz meliem z posledneho a toto tazke obdobie uz trva dlho. Prosim, poviete mi, kedy to pre Vas zacalo byt lahsie? Kedy ste si uz mohli slobodne vydychnut - myslim tym napr. ze dieta si kresli a Vy pri nom sedite a citate si? V akom veku zacalo byt Vase dieta samostatnejsie? Zlepsilo sa u Vas nieco tym, ze dieta zacalo chodit do skolky? Dakujem 🙏 pomoze mi cokolvek, co ma uisti, ze raz bude lepsie.

Strana
z2
angeli121212
15. sep 2024

@kavasmliekom veď ja tiež ale viem si predstaviť napr ten saponát na riad, ak má človek pri umývadle, že sa tam nejak to dieťa vyštverá a ochutná.. my sme takto aj pracie prostriedky poskrývali aj lieky ale úprimne sa každý deň bojím čo môj malý vysrstí.. ja mám drobca čo proste zo stoličky vylezie na počítačový stôl a sedí tam a chce rozobrať pc.. najskôr fungovalo dať na stoličku taburetku aby tam nevedel vyliezť .. no aktuálne tam dávam taburetku plus dve menšie matrace aj tak všetko zhodí vylezie a koľko krát ho nájdem chrbtom k zemi na kraji toho stola až mi je zle a ja už neviem ako mu v tom zabrániť... tým chcem len povedať, že niekedy je to ozaj extrém s tymi deťmi

aliaray1
16. sep 2024

Ahoj, my mame novorodenca a 2r(3mes) dcerku a vsetko super. Ked mala prva 2 roky, normalne obsedela aj sa vedela zahrat sama a dokonca uz aj s inymi detmi, denne presla 10-15 km a je jedno v akom pocasi, ci vichrica, ci 39 C...Naucili sme ju delit sa o svoje najoblubenejsie hracky, nevrieskat doma ale vonku, vencit a starat sa o psika, napapat sa a vela ineho...nerozprava vety a ma stale plienku, nestiham tiez ze vsetko a nebola na to pripravena. Inak sme tu na to vsetko sami s manzelom a ten od rana do vecera v praci, nema HO. Aj teraz s novorodencom uplne super. No len my chodime vela von, denne aj na 4-6 hodin. Posledne dni na 3 hodiny aj v dazdi a vetre. Tesi sa tomu, ma super oblecenie na to pocasie, aj topanky, obe po 2 hodkach vonku spia ako anjelici a potom jasne, ze oddychnuta starsia aj obsedi.
Nam sa osvedcilo primerane a pomerne fyzicky a mentalne malu unavit. Lepsiu radu nemam.
Obrazovky su u nas stale na minime, ked tak ide radio.

aliaray1
16. sep 2024

@angeli121212 nasa rozoberala klavesy z klavesnice atd...skakala po hracskej stolicke...pomohlo, ze som si tam sadla, ju dala na kolena a peciatkovali sme za stolom. Hrali sme sa na doktorky. Zavolali sme psa, a jej sme predpisovali na papier perom a peciatkovali. Na klavesnici som sa tvarila, ze tukam ako doktorka a ona opakovala. Potom uz vyberala len 6 klaves...tak som to opakovala a ked sa hra na ambulanciu skoncila, povedala som jej, ze nechcem aby trhala klavesy...a opakovala dokola. Trvalo jej to tak mesiac.

Np ale mala inu maniu...rozlievanie vody...vsade. Ine ako dat vodu prec a jej len ponukat...sa nedalo. Trvalo to rok a od 2r to prestalo.

evkaa23
16. sep 2024

Vitaj v klube 😅 Tiež som vyčerpaná mama dvojročného dieťaťa. Už som začala plakavať z vyčerpania a na malú kričať. Našťastie mama mi navrhla, že by si malú zobrala na 2 dní a to mi trochu pomohlo si oddýchnuť. Skús babky poprosiť, či by nepostrážili vnúča aspoň na 1 deň. Ja som mala pocit, že bez pomoci to už nedám.
U mňa rady ako dieťa unaviť moc nefungujú, lebo unavím akurát tak seba ešte viac. Napríklad v lete sme sa išli kúpať a to bolo - do vody s rukavkami, tam blbnut, potom von z vody dať si niečo malé papať a zas do vody pre zmenu s kolesom. A takto dokola to bolo 5x z toho 3x som vladala a 4x a 5x krát som už len vyčerpano na ňu kričala z brehu nech nejde do hlbokej vody🤦

zoja1234
18. sep 2024

@maminkadeticiek a ty mas kolko deti? 5? A padli ti samé do náruče z neba? Keď máš viac detí ako jedno, asi si to tak chcela nie? Asi si si ich aj sama s muzom spravila, a mozno si na tom tak, ze si to nepriznás navonok ale ľutujes svoj viacdetny život. Aj žena jedného dieťaťa má právo byť unavená, samozrejme ze aj unavená je. A veľa žien si myslí, ze práve prechod z 0na 1 je ten najťažší.
"milujem" tieto komentáre 1+n matiek, ako keby im tie deti niekto nechal pred dverami a oni boli nútené ich všetky poňať.. Keď viem ze zvládnem iba jedno, tak mam jedno, ked dve tak dve. Máš veľmi zatrpknute srdce žena..

Strana
z2