Kedy to nebude len o deťoch?
Maminky! Som neuveriteľne vďačná za moje 2 poklady, no predsa len som typ zeny, ktorá bola pred porodom prvého dieťaťa veľmi akčná (cestovanie, vylety, spoločensky život, práca atď). Teraz sa moj život toci len okolo detí (syn takmer 2roky, dcéra takmer 8 mesiacov).
Tie, ktoré už máte trosku staršie deti, ako to vnímate? Príde vôbec ten cas, kedy nebudem dookola riešiť len krpcov alebo to bude takto až kym v dospelosti nevyletia z hniezda? Že mám chlapa poriadne áno neviem, lebo fakt sa tocime len okolo detí a dvojnásobne, ked su choré. Som človek s veľkou životnou energiou, no pomaly už nevladzem a ta večná monotononnost ma začína neskutočne demotivovat.
Budem vďačná za každú jednu skúsenost. Ďakujem 🙂
@drobaja jaaaaj, toto sa pytam kazdy den. Starsi ma 3 roky a mladsi 10 mesiacov a veru vkuse len okolo nich. Mladsi vstava 5:20 a starsi chodi spat o 22:00, cize ceeeely den len s nimi. Ale ked uz mal starsi 2 az 2,5 roka, uz to zacalo byt fakt fajn (az na obcasne zachvaty hnevu), takze tiez cakam na to vykupenie, kedy bude mat mladsi aspon 2 roky…je mi jasne, ze stale budeme cosi s detmi riesit, ale toto obdobie kedy mladsi na mne doslova visi cely den (separacna uzkost ako lusk), vsade bordel lebo s revajucim deckom na nohe sa tazko upratuje, jedlo snad uplne vsade, 5x denne umyvat cele dieta od jedla a komunikacia pomocou placu 🤯😵💫…akosi si to neuzivam, len prezivam zatial…
@drobaja úplne ti rozumiem a viem, čo prežívaš. S 2 tak malými deťmi to nieje jednoduché, lebo jeden spí vtedy, druhý vtedy , spolu sa ešte neprehrajú, a kopec vecí.
Ja mám momentálne 3.5r a 2 ročného a môžem povedať, že je to stále citeľne lepšie každým mesiacom. Môžeme chodiť po výletoch, knižnice, zvieratá, príroda, múzeá, už aj kaviareň zvládnu, na 15 minút 🤣
Cez deň cítim, že je to lepšie v tom, že si napr môžem po raňajkách vklude upratať kuchyňu už 👏 nieje to taký zhon ako v začiatkoch.
Ja som si povedala, že si proste musím nájsť niečo, čo ma bude napĺňať, lebo stereotyp je dosť zabijak všetkého.
Najlepšie je nebyť doma. Aj vychystat sa von je jednoduchšie so staršími deťmi, momentálne som vďačná, že to trvá 5 minút a nie hodinu ako v zime.
Určite je to stále lepšie a lepšie 😊
@drobaja no, ja mám 8 a 13 a stále je to o deťoch. Najprv je to o plienkach a strave, potom škôlka, potom škola, choroby, krúžky….. ak nedáme deti starým rodičom, tak je to stále jedno kolo. Vymýšľať výlety, hry…. My sme boli ďaleko samostatnejši než je dnešná generácia. Ja si myslím, že akonáhle ma človek deti, pôvodný život ide bokom

Presne viem ,o čom hovoris ☺️ ja som si svojimi keď trochu podrástli chodila na korčuliach,na bicykloch ,do kina ,divadla ..do herní pre deti aspoku s kamoškami ,čo mali rovnako staré deti..kopu ľudí som spoznala vďaka škôlke ..chodili sme na hokej ,futbal ..keď vyrástli,mala som čas už aj sama na seba ,ísť si zacvičiť ..ale áno,to trvalo nejaký čas ...
Teraz som zas v prvej fáze..mám ročnú dcéru a zas čakám ,kedy príde to vykúpenie 😁.Návrat do práce a iné aktivity .Ale je super,že máme v meste baby plávanie , hudobný klub pre deti od pol roka ,kde sa vedia aj mamičky spoznať s novými ľuďmi a žiť trošku aktívnejšie