Kedy to nebude len o deťoch?
Maminky! Som neuveriteľne vďačná za moje 2 poklady, no predsa len som typ zeny, ktorá bola pred porodom prvého dieťaťa veľmi akčná (cestovanie, vylety, spoločensky život, práca atď). Teraz sa moj život toci len okolo detí (syn takmer 2roky, dcéra takmer 8 mesiacov).
Tie, ktoré už máte trosku staršie deti, ako to vnímate? Príde vôbec ten cas, kedy nebudem dookola riešiť len krpcov alebo to bude takto až kym v dospelosti nevyletia z hniezda? Že mám chlapa poriadne áno neviem, lebo fakt sa tocime len okolo detí a dvojnásobne, ked su choré. Som človek s veľkou životnou energiou, no pomaly už nevladzem a ta večná monotononnost ma začína neskutočne demotivovat.
Budem vďačná za každú jednu skúsenost. Ďakujem 🙂
Moje deti majú 7 a pol a 3 a pol a už to nie je len o deťoch. Aj u prvého dieťaťa to prišlo medzi 3-3,5 rokom. Takže asi je to individuálne, ale u mňa vo veku 3,5 roka najmladšieho dieťaťa. Zrazu je čas na kamarátov, kultúru, šport, hobby bez veľkých kompromisov. Rozhodne pomôže zatiaľ nemať ďalšie 🤪
@drobaja jeej, milé mamky, dakujem Vam za Vaše povzbudivé komentáre a som rada, že u Vás všetkých to bolo len obdobie, ktoré sa vekom detí zlepšovalo🙂Občas mám hrozné výčitky, že som egoista ale úprimne by sa mi občas čas pre mňa zišiel. Len tak, nemysliet na deti😀ďakujem Vám ešte raz, hned mám krajší deň!
@drobaja prečo nerobite niečo ? s deťmi ? my sme mali dva krúžky, ktoré sme viedli za pomoci ešte niektorých ľudi. Ja som učtovnictvo viedla , plus firmu som mala dva roky, urobila si školu. S deťmi sme prešli celé Slovensko. Spoznali milion ľudi, toľko som nedokázala spoznať za obdobie, čo som sa zamestnala
Neviem, či tej životnej energie máš toľko, koľko mysliš, potom by si ju dokázala preneisť aj na obdobie s deťmi...
ja som bola doma s deťmi 9 rokov
@mooonika1975 ja som s deťmi prešla pol sveta a žili sme veľmi aktívne a spoločensky, ale je to stále iné, ako čas len pre seba a nemusíte myslieť na deti v podvedomí
@mooonika1975 🫣 povzbudive komenatre su na nezaplatenie ✌🏻
@mooonika1975 vau! Gratulujem a vzhliadam k Tebe s rešpektom!
Neviem, zrejme som iný typ človeka ako Ty, cestovať s tak malými (mojimi) deťmi mi pre nich nepríde veľmi prínosné. Syn je v aute viac ako pol hodiny a zvracia potokom.
Do toho staviame dom, takže peniažky davame teraz do domu.
Ozaj mi je s drobcami lepšie doma, len proste nie som ten tyo matky, ktorá chce všetko a každú jednu činnost riešiť spolu s deťmi. Samozrejme, také matky rešpektujem a obdivujem, no ja by som brala občas aj taký ten MÔJ kľud a čas pre MŇA.
Mamičky, ktoré mi odpovedali pred Tvojim komentárom ma potešili, ze to príde, len to chve svoj čas.
🙂
Mala som väčší rozdiel, ale teda výlety vláčikom za kamoškami, knižnica, zoo, park, plávanie... pri malej som skončila VŠ. Jedine v zahraničí sme ešte neboli ale inak sme sa nenudili ani monotónne to moc nebolo (choroba je kapitola sama o sebe). Keď manžel, mamina postrážili, bolo aj kino, ples, večer s kamoškami. Šoférujem minimálne takže väčšinou vláčik, autobus ak som išla s nimi sama ak sme šli s mužom tak autom 🙂 Ale tiež som brala ako checkpoint, ked som už nemusela riešiť plienky ale wc, nie kojenie ale bežné jedlo, keď už prešli sami a nebolo treba nosič/ kočík 🙂 a to teda nie som človek s nejakou mega energiou 🙂
Raz som v jednej knižke čítala, že dieťa bude mať rado to čo jeho rodičia lebo to odmala robia spolu. 🙂 či to su kaviarnoví povalači už od mala, či cestovatelia alebo hubári 🙂 ak sa dá robte čo máte radi len do toho zapojte deti 🙂
A môj čas a čas pre mna je každý večer keď dom zaspí, či kniha, vaňa, seriál a počase aj večer u kamošky, čas s kolegami alebo romantika s mužom, to pride - deti budú v školke, na prázdninách alebo sa len budú vedieť zahrať spolu 🙂
@bluka2 v podvedomi budeš na deti myslieť aj v 90tich rokoch
@drobaja ok, ak chceš pomasirovať ego, tak áno, prejde to, preberie ich inštitucia a ty budeš mať od 6 ráno do 16,30 hod. kľud, budeš sa môcť realizovať ❤
@mooonika1975 minule som bola na drinku neskôr večer a bolo mi jedno, či deti zaspali už alebo nie 😃 to predtým nebolo možné
@amelia89 joj, mala som tlieskať , treba sa pozrieť na to obdobie inak ,nie tak, že mi niečo chýba, že niečo nemôžem. Skús sa pozrieť, čo všetko môžeš !!! my sme sa vždy odtrhli , dali deti chlapom a chodili cvičiť, tak sme to milovali, sme si pokecali, odreagovali. Stihla som podstatne viac ako potom, keĎ som sa zaradila do pracovného procesu.
Mame 2 deti. Syn 13, dcéra 7. Je to lepšie každým rokom. V podstate od tých 5 rokov mladšej je to už úplne ok. Zrejme úplný "veget " to bude po dovŕšení aspoň 11 rokov mladšej. Ale nejako sa neobmedzujeme od 2 rokov každého z nich. Cestujeme, dovolenky, v podstate všetko okrem nočného života. To iba bez detí, keď ostanú u starých rodičov. Niekedy vypadneme na týždeň....
Moji budu mat v oktobri 4 a 1. Uz pred porodom ked mal maly 3, tak to zacalo byt fajn. Zacal byt partak na vylety, mat naozajstne zaujmy a aj s babkou/dedkom mohol byt dlhsie. Zrazu som mala cas aj manikuru si spravit a ucit sa na klaviri. Samozrejme prichodom dcerky toto vsetko padlo, ale aspon viem cca, kedy ta ako taka samostatnost pride a ja si znovu mierne vydychnem 🙂. Och a tie majsterky sveta, co dokoncili kurzy, skoly, umyli kazdy mesiac okna a precestovali svet popri X detoch si nevsimaj. 🤦♀️ Kazda mame iny standard a ja ta uplne chapem.
@mooonika1975 tlieskat preco? nie skor si len spomenut trosku ake to je mat tak velmi male deti, a mozno len povzbudit- ze to obdobie prejde. A nie pisat ze vlasne je neschopna lebo necestuje po slovensku 🤷🏽♀️ Ved ona to vsetko vie len sa mozno chce trochu vykecat- ja osobne som na tom velmi podobne a ver ze nie vzdy sa DA aj ked clovek velmi chce pri tak malych detoch. Kazdy ma predsa deti ine a skusenost inu…. Ide len trochu o povzbudenie ze jasne ze to bude lepsie - uz nikdy nie ako pred detmi ale lepsie co sa tyka casu atd urcite ano. Mat 2 tak male deti je proste velmi fyzicky aj psychicky narocne, niekedy staci par slov podpory a cloveku je hned lepsie. 😊
@amelia89 ide o pohľad , pozitivny. Ok , prejde to. Nechce sa mi vykecávať hodinu o tom, ako PREŽIŤ materskú.
tak to sa ešte načakáš... ešte ťa čaká MŠ a s ňou spojené choroby, potom ZŠ - kontrola úloh, písanie diktátov, na SŠ zas budeš riešiť neskoré príchody domov ....
@drobaja mam podobny rozdiel medzi detmi ako ty, kusok starsie od tvojich(starsia mal 2,5 roka). A viem ako to myslis 😃. Tiez cakam kedy to bude lepsie 🙃. Sla by som do kina, do divadla, na ples, na dobru veceru s manzelom ale neda sa...alebo na nejaku turu,kupat sa na cely den.. no neda sa momentalne. Uzivam si aspon mini vylety s detmi, baby plavanie a tak 🤷♀️🙂
@nikelca s tym co robia radi rodicia, budu aj deti z vlastnej skusenosti nesuhlasim. nasi ma odmalicka tahali po turach a ja ich v dospelosti nenavidim🤪
ale chapem, ze je to skor myslene tak, ze prichodom dietata by sa nemalo vsetko obratit naopak, ale ze deti by mali byt zaclenene do zivota rodiny, do ktorej sa narodilo (samozrejme s ohladom na jeho potreby)
Ja mam len jedno babatus 11 mesacne, tiez som akcna a tiez ma frustruje babatkovsky zivot. Ale mne hlavne chyba cas iba pre seba, lebo byvame cez 400 km od najblizsej rodiny, cize sa nacestujeme dost, uz sme aj na troch dovolenkach boli(kym som chodila do roboty, nebolo tolko casu ako teraz, tak to vyuzivam😃) mam turisticky nosic, sedacku na bajk a dieta je zdrave, takze nas nic nebrzdi a zijeme da sa povedat akcne. Ale to vobec neni taky pocit, ako ked si zijes akcne sam. To furt treba prebalovat, davat jest, pit, kremom natierat, zabalit milion dalsich veci, spanky zmenezovat…proste neni to taka radost, ale ja si to aspon takto komenzujem
Ja som nikdy nemala pocit, ze by nas deti obmedzovali alebo sa svet tocil len okolo nich...vzdy som isla po 1,5 roku do prace, vzdy sme cestovali, vzdy sme si dopriali aj cas pre seba ako par... len kym sme museli tahat kocar a podobne rarohy, potrebovali sme auto s veeelkym kufrom 😂
@anjelicek26 tak vidiš, ani som nevedela, že v tom to bolo, v aute s veľkým kufrom 😂 ale áno, je to super, narvali sme tam aj 4 bicykle 👍
@drobaja tak keď dáš obe deti do škôlky, už to bude oveľa lepšie a neskôr ešte lepšie, ja mám 3 deti a najmladší má 6 rokov, takže u nás už pohodička, ale mne to chýba mať také malé cucu-nunu, len už sme sa rozhodli, že stačilo
@anjelicek26 motokáru sme museli už na voziku ťahať , tá sa tam nevošla, ale keĎ sme boli na chalupe, tak som v kufri viezla asi 4 deti , ale to len po osade sme sa presúvali.
@anjelicek26 inak, ak by som tu označila ženu so životnou extra energiou, tak si to ty, veľmi mi sediš, všetkym. 😝 ❤

@drobaja vitaj v klube. Potesim Ta, tym, ako budu rast, sa to zlepsi. A nepotesim Ta - bude to trvat zopar rokov. Ale moji - dnes 11 a 12 rocni - uz su v podstate partaci, uz s nimi aj vazne debaty sa daju, o babach, o zivote, o politike...... a potom take pre mna unavne o matematike a vesmire a fyzike 😀
ale dockas sa 🙂