icon

Je to psychická porucha alebo potreba byť stredobodom pozornosti?

26. máj 2026

Mám jednu známu, ( zároveň aj kolegyňu)je osamelá, najprv pôsobi pozitivne, potom ak ju už človek dlhšie pozná, tak už pride trošku čudná, tvrdí že za všetko môže jej okolie,kolegovia. Nevie si najsť poriadnu prácu, je osamelá, nešťastná,večne sa sťažuje...závidí ostatným. Hrá sa na obeť, šíri nepravdivé veci v práci aby bola zaujímavá aby nemusela riešit vlastné nedostatky, vlastný život. V práci aj v paneláku už ju nikto neberie vážne. Svoju prácu nenávidí ale z lenivosti vydrži.každému prihovára aby Bola v centre pozornosti. Je to psychická porucha, alebo kvôli osamelosti chce byť zaujímavá? V práci kvôli nej je dusno, širi veci že ju XY sleduje, ohovára, vymýšla si.

anonym_125ac0
26. máj 2026

@anonym_autor podľa mňa ma nudny život s ktorým nie je spokojná tak si ohýba realitu aby bola v centre pozornosti. Možno má nejakú diagnózu, ale z tvojho popisu ju nikto na MK nediagnostikuje 🙂
Od takých ľudí sa treba držať ďalej a komunikovať len nevyhnutné veci

svetlonos
26. máj 2026

@anonym_autor
Veď sa s ňou nebaví a máš vybavené. Čo riešiš jej eventuálne dg? Hoď ignor, odpovedaj formou hmm aha ok a časom jej to dojde. Alebo ak máš gule, povedz jej na rovinu, že nemáš náladu na jej intrigy, sťažovanie sa a hry na obetného barmanka.

anonym_6bf94b
26. máj 2026

takže bez chlapa.
Diagnóza.

autor
26. máj 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Veď sa s ňou nebaví a máš vybavené. Čo riešiš jej eventuálne dg? Hoď ignor, odpovedaj formou hmm aha ok a časom jej to dojde. Alebo ak máš gule, povedz jej na rovinu, že nemáš náladu na jej intrigy, sťažovanie sa a hry na obetného barmanka.

@svetlonos já som jej raz povedala na rovinu že nemám záujem o blbosti. Odvtedy širi že som agresívna a má zo mňa traumu🤣odvtedy ju ignorujem ale ini ludia ,ti citlivější a nemaju gule ju poslat do r.ti musía pocuvat jej kecy. Kto ju sleduje atd

martinmmartin
26. máj 2026

Nieje to diagnoza ale nauceny vzorec spravania ako fungovat. Niekto cely zivot hulaka, lebo sa to v detstve naucil ze ked dost hulakas tak dostanes co chces....niekto robi toto.

anonym_5c6741
26. máj 2026

@anonym_autor može mať paranoidnú poruchu osobnosti, samozrjeme, že je to všetko spojené s osamelosťou, preto na seba púta pozornosť, a tie paranoidné stavy, samozrejme, tými najviac chce upútať, aj keď si to neuvedomuje.. svojim správaním chce upútať pozornosť

taktotedanie
26. máj 2026

@anonym_autor je to nestastna zena
Asi by som si ignorovala

anonym_bcd4b0
26. máj 2026

@anonym_autor môže to byť aj aj, odporúčam nevšímať si ju, riešiť len čisto pracovné veci

svetlonos
26. máj 2026
@anonym_autor

@svetlonos já som jej raz povedala na rovinu že nemám záujem o blbosti. Odvtedy širi že som agresívna a má zo mňa traumu🤣odvtedy ju ignorujem ale ini ludia ,ti citlivější a nemaju gule ju poslat do r.ti musía pocuvat jej kecy. Kto ju sleduje atd

@anonym_autor
To je ich problém, nie tvoj. Keď nie sú schopní otvoriť ústa, majú smolu.