icon

Koľko detí ste si mohli dovoliť?

21. nov 2024

Moja otázka znie
Koľko deti ste chceli a koľko ste si ich mohli “dovoliť”? 😁

oliviakatka
21. nov 2024

Mám jedno (chlapec), čakám druhé. Chcela som 3 ale nevládzem už teraz 🤣

autor
21. nov 2024

@oliviakatka no aspoň že bude mať súrodenca 🤣❤️☘️

autor
21. nov 2024

Ja ako nič nemám proti, ak ma niekto jedno dieťa. Ale sama som jedináčik a strašne mi to chýba, že bohužiaľ nemám súrodenca. A cítim sa “sama” Aj keď samozrejme mám kamarátky aj rodinu aj rodičov okolo seba. Ale súrodenec je súrodenec. 😁☘️ tak aspoň toho súrodenca by som mu chcela dať ❤️

liusa82
21. nov 2024

chcela som nula aj mám nula😀

ivik4
21. nov 2024

Sama som jedinacik a surodenec mi nikdy nechybal,je nas takych vela . Rovnako ako je vela tych ktorym surodenec chybal. Takze kazdy ako chce 😇

ivik4
21. nov 2024

@liusa82 si strasne sebecka a este to pisat sem na MK,tak casto. .. beeeee 🥺🥺🥺🥺
( prosim chap tu ironiu 😃)

autor
21. nov 2024

@liusa82 aj tak sa dá 😁❤️

liusa82
21. nov 2024

@ivik4 ja viem,ja sa už nad tým iba smejem😀

ajko2011
21. nov 2024

Vždy som chcela 2 deti 😁 mám 2 🤣 akurát s rozdielom 11,5 r 😁ale nie preto, že sa nedarilo, ale nechceli sme skôr

autor
21. nov 2024

@ajko2011 a čo v pohode s tým rozdielom? 😁 ako jasné, veď nie každý chce detičky naraz s rozdielom je to ok podľa mňa 😂❤️ no ja som bola dosť žiarlivá v menšom veku, tak potom už ani nechceli rodičia 🤣🤣🤣

emma022
21. nov 2024

Chcela som 2 deti, máme 3, keďže prvému dieťaťu pribudli dvojičky, tak čo už s nimi 🤷🏻‍♀️😄

lindous
21. nov 2024

Obaja sme spokojní jedináčikovia a tak nejak je v pláne jedno čo sme sa rozprávali (ak by sa náhodou zadarili dvojičky, lebo genetická predizpozícia by tam bola, tak to druhé nepredáme samozrejme 😂).... ako to budeme cítiť, keď sa zadarí uvidíme 🙂

autor
21. nov 2024

@emma022
@lindous ja som vždy chcela dvojičky hned. Aj nám po genetike by to vyšlo. 😁 ale to majú rodiča fakt velky obdiv, mať dvojičky nemusi byt Zrovna sranda zo začiatku 😁😁

lindous
21. nov 2024

@emma022 ja som si robila srandu a pozerám, že vám sa presne to stalo 😂 raz sa možno dozviem, či som si to "neprivolala" 😅

tululu
21. nov 2024

Pozri, môže sa ti narodiť dieťa/ deti s ľahšími či ťažšími diagnózami alebo "len" s tak komplikovanou a náročnou povahou, že tam kde iný rodič pri výchove pohne malíčkom, ty budeš musieť makať ako v bani. Ak chceš veľa deti, nech sa páči, je krásne mať veľkú milujúcu rodinu, len pripomínam, že nie všetko ide tak hladko, ale k veci, myslím, že aj viacero detí sa dá v pohode uživiť, ak rodina rozumne hospodári.

cimage
21. nov 2024

Chcela som 3, po prvom som povedala, ze staci a dlho bol jedinacik. Potom sa podarila dcera a sama som povedala muzovi, ze este to 3 by som prijala kym nie sme starsi. Podarilo sa a mame 3. Obcas by som si vystacila aj ako bezdetna, ked vsetci dojdu a naraz chcu pozornost. Jeden s ulohami, dalsia chce so mnou kreslit a mala chce citat. Ale su to zlaticka

emma022
21. nov 2024

@lindous to je len dobre, že berieš do úvahy aj takúto možnosť. U nás žiadne predispozície na dvojičky neboli, takže to bol šok, predýchavali sme s mužom obaja 😄

tiezjedna
21. nov 2024

@ajko2011 nám sa prvé "šmyklo", takže máme tiež cielený rozdiel skoro 11 rokov medzi prvým a druhým a medzi prvým a tretím ešte o tri roky viac😂 Nesťažujeme si, skôr naopak. Veľká sestra je na nezaplatenie🙏😎

rorino
21. nov 2024

Kukla som si ten profil,mne to divne nepríde,o dve nechcene prišla,to neznamená,že chcela tri deti.Aspon ja tomu tak chápem,ale možno sa mýlim.

mikadooo
21. nov 2024

Chcela som veľa, muž menej, dohodli sme kompromis. Dovoliť by sme si mohli aj 2x toľko koľko máme, ale kks kto by mal na to energiu, to by som potrebovala aj dva životy, nie je všetko o peniazoch... 😄😄😄 (Áno ja viem, že iné to dávajú s prehľadom, moje telo mi dáva dosť na vedomie, že ja až tak nie, aj keby som ako chcela, ale tak ľúbim ich a dávam to ako viem a existujeme ako vieme, všetci sme zvyknutí, že mama občas padne a potom zas vstane a ideme ďalej a tak dokolečka). Deti vyrastú a stále si z roka na rok opakujem, že bude lepšie 😁🤷.

negymama
21. nov 2024

Neviem co znamená mať dvojičky "geneticky. Ale ja s mužom sme obaja z dvojcat a 4 deti zvlášť. Ak moja babka mala sestry dvojičky. Ja so sestrou sme ale jedine dvojčatá v širšej rodine a ze nás je veľa. Babka mala 13 vnucat

ivik4
21. nov 2024

@rorino jasne spravne chapes

autor
21. nov 2024

@negymama to znamená, že v rodine sa nám rodia dvojičky. Môjho muža mama je z dvojičiek, takisto jeho sestry porodili dvojičky a mojej mamky mama mala dvojičky. Takže po tej “genetickej” stránke by som sa nečudovala, ak by sa aj nám pošťastilo. 😁

pe_mi
21. nov 2024

@veronika1754 tak to je riadna zmena plánu, z nula na päť 😄😄

ariannazara
21. nov 2024

Chcela som jedno aj ho mam.

ada510
21. nov 2024

Nechcela som žiadne a ani svadbu ani manžela ale clovek mieni život zmení ...ked mi povedali ze asi naozaj mat žiadne nebudem nakoniec sa nám podarilo syn a mysleli sme ze bude jedináčik nobtuzba po dcére bola silná po skoro 7 rokoch mam aj tu 😁🙈 a stačí

autor
21. nov 2024

@ada510 to je milé ☺️ Áno, ludia počas života menia svoje rozhodnutia.. to je normálne. 😁

129oveciek
21. nov 2024

Ale tak to ked mas len 22, to sa ti este moze financna situacia kludne zmenit a budes si ich moct dovolit aj viac.. niekedy ani nevies ako sa nieco take stane, tak nezufaj 🙂

autor
21. nov 2024

@129oveciek ďakujem 🙂

pseudomonas87
21. nov 2024

Psychicky by som rada mala kľudne aj 3-4, fyzicky nám je dopriate len jedno.
Finančne veru neviem či by sme zvládli 4 deti, tak ako sa píše vyššie, krúžky, dovolenky, aktivity, ale aj napr. Možno vysoké školy atď.
A ďalšia vec, mám chronické ochorenie a musím povedať , že aj jedno dieťa má vie fyzicky priviesť na pokraj mojich síl, takže suma sumárum, my sme šťastí veľmi, že máme jedno, a teda pri jednom aj ostane.