Koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?
Ahojte..koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?Mama mi volala už do pôrodnice že o týždeň dôjde pozrieť nebola som nadšená povedala som jej že to je skoro. Mala som veľmi náročný pôrod🙄 Dnes mi volala zas a keď som jej povedala že neviem kedy že možno po šestonedelí tak mi povedala že ale to nemôžeš ved ja som tvoja mama..Ale ja fakt neviem kedy mi bude ako tak lepšie atď. Som fakt ťa zlá,či ako?
ahoj, moja mama aj svokrovci boli uz v porodnici. akurat svagrovcom som nedovolila, lebo bol covid v plnom prude.
pochop mamu, ze si jej milovane dieta, pocas celeho tvojho pobytu v nemocnici a porodu cakala a myslela na teba, ze rodis, dufala, ze budes v poriadku, sto krat spomenula na to ako rodila ona teba, bala sa o teba a teraz ta chce vidiet a tiez tvoje babatko, aby ti mohla po sty krat porozpravat o tom ako si sa narodila a potesit sa z novorodeneho vnucatka.
ale samozrejme, urob tak ako to vyhovuje tebe.
Ja Ti rozumiem, pošli jej fotky a vy majte svoju pohodu. Keď manžel pôjde do práce, uvidíš, čo budeš potrebovať. Ponúknutú pomoc prijmi, zíde sa.
@elizabet173 ten prvý týždeň bábätko väčšinou prespinká, to sa dá vydržať. Lenže to tak stále nebude. Autorka to časom zistí. Po mesiaci, po 3 môžno bude mať iný názor. Zatiaľ sa aj ona musí pozviechať. A nehovorím, ako to býva na MD po 2 rokoch. 🙂
@elizabet173 prepac, s tvojmi nazormi asi vzdy suhlasim, naozaj velmi sa mi paci tvoj pohlad. Ale toto? Ze bude pisat inak ked bude mat este 1,5r? Preco? Kazda sme nastavena inak. Niekto potrebuje po porode obsluhu 10 ludi, niekto potrebuje iba svoje deti a svojho manzela tie prve dni. Nam ked sa narodilo druhe babatko, odhlasili sme starsieho na tyzden zo skolky, mal 2r11m, a boli sme SAMI. Iba ja, dve deti a manzel. A mala som tazky porod, bola som zosivana a sedenie bolo za trest, presne ako u kazdej inej zeny. Ale uz pred PRVYM porodom som vedela, ze prvy tyzden budeme len my, uzivat si novu situaciu, zzivat sa, byt spolu a neprijimat ziadne navstevy. A vedela som to aj pred druhym porodom. Ved ja som bola s detmi, manzel uvaril, upratal zakladne veci a po 3 dnoch musel do prace, vsetko sme zvladli, lebo som bola nastavena zvladnut to. Naozaj verim jej nastaveniu, ze pomoc nechce a nepotrebuje. Samozrejme, ked by ich oboch s muzom skolili horucky, pomoc uvita. Lebo realne nebudi schopni varit, starat sa.
do porodnice mi prisli rodicia asi na 2-3den, na chvilu... ked som prisla domov tak do tyzdna urcite bola, ale tiez len tak na skok... neviem co je na tom na "zvladnutie" ved nepride armada ludi s nou hadam a netreba jej chystat uvitanie :D pozrie, date kavu a pojde. AK sa na to necitis, tak si to vyries, povedz ze ju zavoals.. ale myslim, ze chce vidiet drobca, nie pol rocne dieta. A vobec nejde o obsluju, riadenie a pomoc... Ono klud je jedna vec, ale teda je na zvazenie aky neklud ti sposobi jedna navsteva mamy... potom budes mat pokoj a nebudes mat telefonaty, kedy ma prist. Keby to bola nejaka harpia, tak ti nevola a rovno by sa dovalila.
Nech mama pocka, samozrejme je zvedava ale dohodnite sa ze uvidis ako sa budes citit a ked budes potrebovat pomoc das vediet. Ku nam svokra prisla hned nastastie len na par hodin pomohla co trebalo a isla.