icon

Je rodinná návšteva počas šestonedelia bezpečná?

Včera o 07:00

Ahojte, chcem poznať aj názor niekoho nestranného, nakoľko nechcem tvrdohlavo si v manželstve presadzovať svoje názory. Máme novorodenca, čoskoro bude mať mesiac. Svokra nás pozvala na hody k ním na obed. Bude tam zrejme mimo nás tak 8 ľudí, z toho 1 dieťa. Mne počas šestonedelia takáto návšteva nepríde úplne v poriadku, je aj čas chorôb. Radšej by som aspoň tých 6 týždňov počkala a potom tiež opatrne. Manžel má to na iný názor, máme aj staršiu dcéru, ktorá chodí do škôlky, a môže priniesť chorobu, čo je pravda, ale predsa si myslím, že pri novorodencovi treba minimalizovať riziko. Zase nepreháňať to, ale predsa len svokrovci boli pozrieť bábätko takmer hneď po našom príchode z pôrodnice, z čoho som tiež nebola nadšená, keďže sa pozvali sami. Muž by na tu návštevu chcel ísť, pretože sa všetci tešia na maleho a jeho súrodenci bývajú ďaleko a nestretávajú sa často. Myslite, že je takáto návšteva ok, alebo mám skôr trvať na tom, nech nikam nejdeme ? Jednalo by sa o návštevu možno na 2-4 hodiny. Nechcem byť prehnane precitlivena, ale chcem ochrániť bábätko.

Strana
z2
anonym_e217c6
Včera o 07:04

@anonym_autor ja napriklad budem rodit koncom novembra a svokra uz rozprava, ako budeme vsetci na vianoce spolu aj s malou. My s muzom v tom ale mame jasno. On pojde na vianoce k nim, ja s malou ostanem doma (presne kvoli chorobam, ale aj kvoli tomu, ze nechcem v jednom kuse odbiehat od stola).
Podla mna by ta mal muz respektovat, ze z toho nemas dobry pocit.

anonym_7d4d83
Včera o 07:08

Je to úplne ok, bábätko neochrániš tým, že ho budeš izolovať. S mesačným by som kľudne na pár hodín išla.

anonym_b1724b
Včera o 07:11

@anonym_autor áno išla by som. Čas by som skrátila na minimum. Pokiaľ býva svokra v dome, a bolo pekné počasie snažila by som sa byť na dvore.

anonym_d2ed16
Včera o 07:12

Išla by som pod podmienkou, že v to ráno manžel každému zavolá a zistí, či sú zdraví.

anonym_187c65
Včera o 07:12
@anonym_7d4d83

Je to úplne ok, bábätko neochrániš tým, že ho budeš izolovať. S mesačným by som kľudne na pár hodín išla.

@anonym_7d4d83 a ako sa ochranuje babatko ked nie izolovanim? Ved tam bude dalsich 8 cudzich ludi.

lenka.25
Včera o 07:13

Zbytočne preháňaš . Muž má pravdu , staršie dieťa už chodí do škôlky,kde sa melú choroby jedna radosť . A ty nechceš ísť na hody , kde 90 % času môže byť dieťa vonku v kočíku

anonym_27538d
Včera o 07:16

@anonym_autor ja by som išla,môj sa narodil 17.12 a na Silvestra sme boli na 3 hodiny na návštevu,boli tam aj deti,vôbec som to nejak neriešila,ja som sa cítila dobre, takže nepreháňať to s tým strachom a obavami

anonym_7d4d83
Včera o 07:21
@anonym_187c65

@anonym_7d4d83 a ako sa ochranuje babatko ked nie izolovanim? Ved tam bude dalsich 8 cudzich ludi.

@anonym_187c65 Najlepšie je normálne žiť, budovať imunitu aj tým, že nie je izolované. Rozhodne nedržať v "sterilnom" prostredí

anonym_187c65
Včera o 07:27
@anonym_7d4d83

@anonym_187c65 Najlepšie je normálne žiť, budovať imunitu aj tým, že nie je izolované. Rozhodne nedržať v "sterilnom" prostredí

@anonym_7d4d83 ano, po sestonedeli nech sa paci zit a neizolovat. To sestonedelie ma svoj vyznam ako pre matku, tak pre dieta. Vsetko ma svoj cas, nic nikomu neutecie. Ja som tiez nedodrzala sestonedelie, lebo ved co je na tom, hned na druhy den po navsteve mimo domov som dostala taky zapal prsnika, ze bol u mna lekar doma. Bolo mi to treba? Nie, nebolo, mohla som byt radsej doma.

nikolani
Včera o 07:31

@anonym_autor nech ide muz so starsou, ak chce (tak by to bolo u nas). U nas sa cela rodina stretava na vianoce, dospeli aj deti. Dcera tiez mala ledva mesiac, nesli sme. Luto to bolo nam aj im, ale vsetci sme to zvladli, videli sme sa neskor 🙂

anonym_7d4d83
Včera o 07:39
@anonym_187c65

@anonym_7d4d83 ano, po sestonedeli nech sa paci zit a neizolovat. To sestonedelie ma svoj vyznam ako pre matku, tak pre dieta. Vsetko ma svoj cas, nic nikomu neutecie. Ja som tiez nedodrzala sestonedelie, lebo ved co je na tom, hned na druhy den po navsteve mimo domov som dostala taky zapal prsnika, ze bol u mna lekar doma. Bolo mi to treba? Nie, nebolo, mohla som byt radsej doma.

@anonym_187c65 čo má spoločné zápal prsníka s návštevou?

sisska96
Včera o 07:43

netreba žiť v bublinke, lebo potom bude horšie

anonym_187c65
Včera o 07:48
@anonym_7d4d83

@anonym_187c65 čo má spoločné zápal prsníka s návštevou?

@anonym_7d4d83 ma ofuklo vonku. Mne mlieko stale tieklo, stale som mala mokre tie vlozky do podprsenky.
Ale pre zenu krmiacu dieta umelym mliekom toto nemusi byt problem.

la_dolce_vita
Včera o 08:03

S mesacnym by som isla uplne v pohode a uzila si to.

abbey1
Včera o 08:07

Ako ti pomôže náš názor? Každá z nás ti napíše niečo iné. My sme s týždňovou dcérou boli vo veľkej skupine detí - detský tábor. Ale to sme my. Každý to cíti inak.
Skupina 8 ľudí mi príde úplne v pohode. Hlavne ak sú to ľudia, ktorých poznáš a vieš, že sú rozumní a neprídu tam s angínou či hnačkou.

abbey1
Včera o 08:08
@anonym_187c65

@anonym_187c65 Doma, myslíš doma vo vnútri? Nechodiť von niekoľko týždňov, aby si nechytila zápal prsníka? Nejako nerozumiem.

anonym_7d4d83
Včera o 08:11
@anonym_187c65

@anonym_7d4d83 ma ofuklo vonku. Mne mlieko stale tieklo, stale som mala mokre tie vlozky do podprsenky.
Ale pre zenu krmiacu dieta umelym mliekom toto nemusi byt problem.

@anonym_187c65 Ofúknuť ťa môže aj pri prechádzke bez návštev, budeš preto celé šestonedelie sedieť doma?

anonym_2293b0
Včera o 08:15

Pozri, ak sa na to necitis, tak nechod. Ak ti je fajn, nemusis sa az takto obmedzovat. Ak mate starsie dieta, ktore je v kolektive, do kontaktu s bacilmi babatko pride tak ci tak, ci na tu navstevu pojdete alebo nie.
Ja som sa po druhom porode citila dobre a dva dni po prichode z porodnice isla normalne medzi ludi s kocikom, lebo inak sa nedalo, kedze sme mali aj starsie dietatko. Dokonca sme v sestonedeli absolvovali s kocikom a starsim surodencom aj cestu elektrickou, kde bolo xy cudzich ludi. Neofuklo nikoho, ani mlieko mi nevytieklo, ani som nedostala ziaden zapal, ani vlozka nepretiekla, ani jedno dieta nedostalo hystericky zachvat a ani nikto neochorel. Proste nic netreba prehanat a staci normalne uvazovat.

anonym_187c65
Včera o 08:30
@anonym_7d4d83

@anonym_187c65 Ofúknuť ťa môže aj pri prechádzke bez návštev, budeš preto celé šestonedelie sedieť doma?

@anonym_7d4d83 ano.

anonym_475968
Včera o 08:50
@anonym_e217c6

@anonym_autor ja napriklad budem rodit koncom novembra a svokra uz rozprava, ako budeme vsetci na vianoce spolu aj s malou. My s muzom v tom ale mame jasno. On pojde na vianoce k nim, ja s malou ostanem doma (presne kvoli chorobam, ale aj kvoli tomu, ze nechcem v jednom kuse odbiehat od stola).
Podla mna by ta mal muz respektovat, ze z toho nemas dobry pocit.

@anonym_e217c6 Tiez to nemate idealne. Rodina ste ty, tvoj manzel a vase babatko. Moj manzel by teda neodisiel od nas na vianoce ku svojej matke. Vianoce travime spolu s muzom a detmi nasimi. Ine dni v pohode vybehne aj sam, ale na vianoce ma byt so svojou manzelkou a dietatom aj tvoj.

anonym_f843ca
Včera o 09:04

Tak ak sa bojís, nech ide manžel so staršou a ty s babom doma...

anonym_f843ca
Včera o 09:05
@anonym_475968

@anonym_e217c6 Tiez to nemate idealne. Rodina ste ty, tvoj manzel a vase babatko. Moj manzel by teda neodisiel od nas na vianoce ku svojej matke. Vianoce travime spolu s muzom a detmi nasimi. Ine dni v pohode vybehne aj sam, ale na vianoce ma byt so svojou manzelkou a dietatom aj tvoj.

@anonym_475968 toto tiež čumim, že muž ide radšej k matke ako byť s babatkom a ženou na Vianoce😲
Pišeš o respektovaní, ale to čo tebe príde normálne tak normálne určite nie je..

anonym_0da7fc
Včera o 09:15

Išla by som ale iba na chvíľu a žiadne chytanie dieťaťa. Ja ale viem že mám okolo seba ľudí ktorým keď poviem nie tak to rešpektujú.

januska12323
Včera o 09:22

Keď sa na to necítiš pošli muža s dcérou. Bábo si užijú neskôr.

anonym_5da0ab
Včera o 09:23

Ja som sa vždy riadila takým tým "ak sa niečo zlé stane, aby som potom neľutovala, že som nepočúvla svoj inštinkt". Takže vždy som robila to, čo som ja považovala za najlepšie, nie tým, o čom ma presviedčal niekto iný. A keď sa potom aj niečo stane (napr. tá choroba, úraz), tak nemám výčitky, že mohla som to spraviť inak - aj v prípade, že naozaj som to mohla spraviť inak, ale v tej danej situácii som spravila to, čo som považovala za správne, nedalo sa tomu zabrániť.

kiki68
Včera o 09:24

@anonym_autor my sme boli normalne, led mala dva tyzdne, tak syn mal oslavu. Viac ludi nez len 8. a potom mal Abschlussfest a tam sice openair viac menej, ale okolo 200 ludi. Mala prezila bez nejakeho infektu.

anonym_03cbab
Včera o 09:24

Pri prvom som sa stranila. Ked uz bolo staršie v školke už som to tak neriešila. Vždy je vacsia pravdepodobnost ze prinesie niečo dcera zo školky.

anonym_87599f
Včera o 09:30

@anonym_autor ja som šestonedelie dodržala, návštevy mali smolu, bola len moja mama pomáhať mi s malým. Tvoje dieťa nie je žiadny verejný statok, máš plné právo citiť to takto a byť opatrná - pokojne oslavu vynechaj. Ja by som nešla. Keď miminko ochorie, nikto z tých premúdrelých ti ho opatrovať nepríde.

anonym_e6e921
Včera o 09:57

Skôr mi väčší problem pride že s manželom nemáte spoločný názor aj sa neviete zhodnut a nie je jednoznačne na tvojej strane. Nechcela si hneď návštevu nerešpektovali to prišli chcú vidieť malého. Čo je to opica v zoo? Ešte ho budú vidieť až až. Nechceš si presadzovať svoje názory? Muž môže? Rodina ste vy dvaja a deti. Nie muž a jeho mama otec a súrodenci. Muž by sa mal dohodnúť s tebou byť na tvoje strane a svojho syna a oznámiť vaše spoločné rozhodnutie rodine. Keď tak nech ide na hody s dcérou ty s malým budete doma. Svokra nemala deti že to nevie pochopiť?

euka210
Včera o 10:04

@anonym_autor moj je tak narodeny v sept.a o mesiac sme mali krstiny a prisla najblizsia rodina...stari rodicia, svagrovci s detmi...3r a 2mes. Uplne v pohode na par hodin. Pokial si ty aj maly ok po porode a nepride tam niekto viditelne chory, tak nevidim problem.
Prvy nebol chory 4r, kym nesiel do skolky. Mladsi uz chytali vsetko od skolkara.

Strana
z2